Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛ.Α.Σ: O Δημήτρης Χαλαζωνίτης, συντονιστής στα Ιόνια νησιά
    31/08/2026
    Δημoτικό συμβούλιο με 16 θέματα στο βορρά
    30/08/2026
    Δρυ: «Νησιά της Οδύσσειας», οι σύγχρονοι λωτοφάγοι του branding
    29/08/2026
    Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
    28/08/2026
    Νέα πρόστιμα για σκουπίδια εκτός κάδων και οχήματα που εμποδίζουν την αποκομιδή
    28/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Nεκτάριος: Η μετάνοια είναι απόφαση για τη ζωή μας
    30/08/2026
    «Καυσωνικές τιμές» τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο
    30/08/2026
    Πυρκαγιά στoν Άη Γιώργη Πάγων: Ευτυχώς δεν φυσάει…
    30/08/2026
    Aκυβέρνητo ιστιοφόρο με εννέα επιβάτες κοντά στο Βίδο
    29/08/2026
    Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
    29/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Αύξηση 6% στις πτήσεις εξωτερικού τον Αύγουστο
    31/08/2026
    Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Με περιοδείες, το κάλεσμα για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    31/08/2026
    ΔΥΠΑ: 35.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας – Ποιους αφορούν
    29/08/2026
    Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
    28/08/2026
    Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα
    28/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Αθανασία Μπακιρλή: «Νοέλ – Σελίν, Σαν γαλλικό παραμύθι»
    31/08/2026
    Επιστρέφει για πέμπτη χρονιά το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    28/08/2026
    Νέα Δωρεά των αδελφών Κουρκουμέλλη-Ροδόσταμου στην Αναγνωστική Εταιρία
    28/08/2026
    «Στo φως του φεγγαριού» στο Μουσείο Καποδίστρια
    27/08/2026
    Κέρκυρα: Με Al Bano, το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    27/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
    28/08/2026
    Παγκόσμιο: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ
    28/08/2026
    Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
    27/08/2026
    Έκτη θέση στον ημιτελικό για τη Διαβάτη στο Άμστερνταμ
    27/08/2026
    Στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ ο Ανδρέας Ζήκος
    27/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον
    31/08/2026
    Ο δήμαρχος Κουλούρης και οι πεσόντες του ΔΣΕ
    30/08/2026
    UNRWA: Άλλη μία ‘τρομοκρατική’ οργάνωση, που…εξουδετερώθηκε
    30/08/2026
    Δεν είμαστε δικαστές, όμως όταν βλέπεις μια ζωή στον δρόμο σταματάς
    29/08/2026
    Από τον τουρισμό των αφίξεων στον τουρισμό της αξίας
    29/08/2026
Ανάγνωση Οι 7 ημέρες που συγκλόνισαν τη Λευκίμμη (ΦΩΤΟ)
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 7 ημέρες που συγκλόνισαν τη Λευκίμμη (ΦΩΤΟ)

Από την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κέρκυρας τη Δευτέρα 25/6 και τη διαβεβαίωση για την μη έλευση δυνάμεων καταστολής, μέχρι τα επεισόδια με τα ΜΑΤ, τη σύλληψη 9 κατοίκων και τη λειτουργία της εγκατάστασης στα Μεσοράχια.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 01/07/2018
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Από την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κέρκυρας τη Δευτέρα 25/6 και τη διαβεβαίωση για την μη έλευση δυνάμεων καταστολής, μέχρι τα επεισόδια με τα ΜΑΤ, τη σύλληψη 9 κατοίκων και τη λειτουργία της εγκατάστασης στα Μεσοράχια.

Contents
  • Δευτέρα 25/6/2018
  • Τρίτη 26/6/2018
    • Τετάρτη 27/6/2018
    • Πέμπτη 28/6/2018
    • Παρασκευή 29/6/2018
    • Σάββατο 30/6/2018
    • Κυριακή 1/7/2018

 

 

Δευτέρα 25/6/2018

Η είδηση της έλευσης διμοιριών ΜΑΤ στη Λευκίμμη δημιούργησε ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας και εντέλει την αναβολή της συζήτησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι κάτοικοι και τα μέλη του Αλεύχιμον βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση του θέματος των απορριμμάτων, αλλά ενώ αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη υπήρξαν διασταυρωμένες πληροφορίες για ανάπτυξη των διμοιριών των ΜΑΤ εντός του χώρου του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Να πάρει θέση ο Δήμαρχος ζήτησαν μετ΄επιμονής εκπρόσωποι των κατοίκων. «Η σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά, παρόλ’ αυτά αν μείνει το σκουπίδι στους δρόμους θα πάθουμε όλη βλάβη», είπε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, κάνοντας έκκληση «έστω και την ύστατη ώρα να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να συνεννοηθούμε όλοι μαζί. Να μην ματώσουμε», είπε.

Ο Δήμαρχος είχε, σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αστυνομικό Δ/ντη Κέρκυρας και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν ΜΑΤ στη Λευκίμμη.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης μαζεύονται στον περιφερειακό δρόμο στο ύψος που οδηγεί στα Μεσοράχια έχοντας την πλήρη βεβαιότητα ότι τα ΜΑΤ θα επέμβουν τις πρώτες πρωινές ώρες. Είχαν καλέσει πριν αποχωρήσουν το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση κατά της επέμβασης των ΜΑΤ, ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι και οι σύμβουλοι που εκλέχθηκαν στη Νότιο Κέρκυρα αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

 

 

Τρίτη 26/6/2018

Ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ βρίσκονται στη Λευκίμμη στον περιφερειακό και στο χώρο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια. Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται και ακολουθούν μικρής έκτασης επεισόδια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών και την σύλληψη δύο πολιτών ηλικίας 33 και 29 ετών, με τις κατηγορίες της αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απείθειας.

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στο CorfuPress. Χρήση μόνο με αναφορά στην πηγή. Ευχαριστούμε.

Οι κάτοικοι και το Αλεύχιμον ανασυντάσουν δυνάμεις και απαντούν με συλλαλητήριο στην διασταύρωση του Κάβου. Πορεία διαμαρτυρίας και από το ΠΑΜΕ ξεκινά από τους Αργυράδες και φτάνει στον περιφερειακό.

 

Αργά το βράδυ νέα μάχη των ΜΑΤ με κατοίκους, χρήση μολότοφ, χημικών και κροτίδων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι κάτοικοι τρέχουν στα γύρω στενά να σωθούν, να ξεφύγουν και να πάρουν ανάσα. Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει κοπεί στον περιφερειακό και το σκοτάδι επιδεινώνει την κατάσταση.

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στο CorfuPress. Χρήση μόνο με αναφορά στην πηγή. Ευχαριστούμε.

 

 

Τετάρτη 27/6/2018

Τα ξημερώματα γίνονται ακόμη 5 συλλήψεις κατοίκων. Πρόκειται για 4 άντρες ηλικίας 20, 22, 32 και 66 χρονών και μιας γυναίκας 23 ετών οι οποίοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της αντίστασης, στάσης και παραβάσεων σχετικών με εκρητικές ύλες.

Αργότερα συλλαμβάνονται άλλοι 2 κάτοικοι, 44 και 49 ετών. Με τις συλλήψεις να έχουν φτάσει στις 9, οι κάτοικοι μετρούν τις αντοχές τους.

Σκαπτικό μηχάνημα μπαίνει στο δρόμο προς τα Μεσοράχια για να αποκαταστήσει την πρόσβαση. Η προετοιμασία για την ρίψη απορριμμάτων είναι βέβαιη.

Νέα συγκέντρωση στον περιφερειακό και συζητήσεις για συλλαλητήριο στην πόλη της Κέρκυρας, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιείται.

Εντωμεταξύ η ισχυρή αστυνομική δύναμη και τα ΜΑΤ παραμένουν στις θέσεις τους και μάλιστα με αυστηρότερους όρους. Μεγάλα προβλήματα στη διέλευση τόσο από τον Περιφερειακό όσο και από το δρόμο που διέρχεται από το χωριό, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών που δεν μπορούν να προσεγγίσουν στην περιοχή.

Αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά αναγκάζονται να ακολουθούν παρακαμπτήρια οδό, με μόνη εξαίρεση τα τουριστικά λεωφορεία. Σκηνές απείρου κάλλους με λεωφορεία, τουρίστες, ΜΑΤ, συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους κατοίκους και κλειστούς δρόμους!!!

 

 

Πέμπτη 28/6/2018

Στις 6 τα ξημερώματα ξεκίνησε η μεταφορά των πρώτων όγκων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, διαδικασία που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες εν μέσω αντιδράσεων των κατοίκων οι οποίοι ετοιμάζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση του Κάβου.

Προηγήθημε μεταμεσονύκτιος «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ ομάδας διαμαρτυρόμενων κατοίκων που είχαν πρόθεση να εμποδίσουν την τυχόν διέλευση φορτηγών στα Μεσοράχια, με την Αστυνομία. Ομάδες κατοίκων μεταφερόντουσαν σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στη Λευκίμμη, από την παράκαμψη Περιβολίου έως και τις Αργυράδες, όμως ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρούσαν να διαλύσουν κάθε τέτοια συγκέντρωση. Ασφυκτική πίεση με αφαίρεση πινακίδων, απομακρύνσεις από χώρους στάθμευσης και απαγόρευση διέλευσης.

 

 

Παρασκευή 29/6/2018

Από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια κάτοικοι της Λευκίμμης για συμπαράσταση στους 9 συλληφθέντες.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια το βράδυ της Τρίτης, ενώ παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο η ημερομηνία της οποίας θα οριστεί το επόμενο διάστημα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κατά αστυνομικών.

Και στους πέντε επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ στους τέσσερις εξ αυτών, υποχρέωση τακτικής παρουσίας τους στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης.
Για τους άλλους 4 η δίκη διακόπτεται και ορίζεται η συνέχισή της για την επόμενη ημέρα.

Εντωμεταξύ τα δέματα συνεχίζουν να μεταφέρονται από το Τεμπλόνι στη Λευκίμμη.

Το απόγευμα πικετοφορία διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και τα εργατικά σωματεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο Δημαρχείο, δίνοντας ακόμη μια φορά τη δική τους απάντηση ενάντια στην λειτουργία του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας.

 

 

Σάββατο 30/6/2018

Συνεχίζεται η δίκη για ακόμη 4 συλληφθέντες, παρουσία κατοίκων της Λευκίμμης στα Δικαστήρια της Κέρκυρας.  Πρόκειται για δύο συλληφθέντες από τα επεισόδια το πρωί της Τρίτης 26/6 και ακόμη δύο από τα επεισόδια μικρής έκτασης την επόμενη ημέρα.

Το Δικαστήριο αποφάσισε τον ορισμό τακτικής δικάσιμου για την 13η Δεκεμβρίου 2018 για τους 2 και για τις 22 Νοεμβρίου 2018 για τους άλλους 2 συλληφθέντες.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Λευκίμμης ενώ η έδρα αποφάσισε τον ορισμό τακτικής δικάσιμου σε ικανό διάστημα για την εξακρίβωση στοιχείων που ταυτοποιούν τους συλληφθέντες, καθώς και πρόσθετα έγγραφα.

Συνεχίζεται, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η εναπόθεση δεμάτων με απορρίμματα από το Τεμπλόνι στη Λευκίμμη.

 

Κυριακή 1/7/2018

Η πρώτη εικόνα από τα σωρευμένα δέματα στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης δίνεται στη δημοσιότητα από τους κατοίκους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκφράζονται φόβοι για ρίψη και σκουπιδιών και ζητούν από το Δήμαρχο επίσκεψη αντιπροσωπείας στο χώρο. Η άρνηση γεννά αμφιβολίες για την τήρηση όσων επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ, η οποία κάνει λόγο για «μεταφορά και εναπόθεση δεμάτων υπολείμματος, όπως αυτά προκύπτουν από τη μονάδα μεταβατικής διαχείρισης των ΑΣΑ της Κέρκυρας που βρίσκεται στον ΟΕΔΑ Τεμπλονίου, μέχρι του ορίου των 8.000 τόνων».

Ούτως ή άλλως ο όρος αυτός ισχύει μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ακυρώσεων στις 5/12/2018, οπότε απομένουν μόλις 4 μήνες. Και μετά;

 

Τα ΜΑΤ (13 διμοιρίες μάλιστα) συνεχίζουν να βρίσκονται στην Λευκίμμη για 7η ημέρα.

Περιπέτεια για τρεις επιβάτες ιστιοφόρου ανοιχτά της Λευκίμμης
Μαζική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας για τους Λευκιμμιώτες μαχητές του ΔΣΕ
KKE: Πολιτική εκδήλωση στη Λευκίμμη για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού
Αίσιο τέλος για οκτώ Ιταλούς μετά από προσάραξη σκάφους στη Λευκίμμη
Mε επιτυχία, η σύσκεψη του ΚΚΕ στη Λευκίμμη
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Αύξηση 6% στις πτήσεις εξωτερικού τον Αύγουστο
  • ΕΛ.Α.Σ: O Δημήτρης Χαλαζωνίτης, συντονιστής στα Ιόνια νησιά
  • Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Με περιοδείες, το κάλεσμα για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
  • Αθανασία Μπακιρλή: «Νοέλ – Σελίν, Σαν γαλλικό παραμύθι»
  • Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  2. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  4. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  5. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Διακοπή νερού στη Λευκίμμη λόγω βλάβης – Αποκατάσταση έως το μεσημέρι

27/06/2026

Θαλαμηγός προσάραξε στις Αλυκές Λευκίμμης

20/05/2026

Πέθανε 43χρονος σε κατάστημα στο λιμάνι της Λευκίμμης

18/04/2026

Το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκίμμης Καντρίλιες “Ο ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΗΣ”

14/04/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise