Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Συνάντηση της Δημοτικής Οργάνωσης Κέρκυρας των Δημοκρατών με τον Περιφερειάρχη
    15/06/2026
    Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με 20 θέματα…
    15/06/2026
    Το «χρυσό» στοίχημα του Βορρά: Πώς η ανακύκλωση έβαλε στο ταμείο ένα εκ. ευρώ
    15/06/2026
    Το παράδοξο της Εγνατίας: Διόδια «ευρωπαϊκά», ταχύτητες του 1950 και εργοτάξια-φαντάσματα
    15/06/2026
    Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
    14/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aυτοί εκλέχθηκαν στο ΔΣ των Φίλων του Βίδο
    15/06/2026
    Διήμερο διακοπών ρεύματος σε εφτά περιοχές
    15/06/2026
    Η «μέγγενη» των ενοικίων και η μάχη του Ιονίου Πανεπιστημίου να κρατήσει τους φοιτητές
    15/06/2026
    Νύχτα αγωνίας σε 5στερο: Με τα μπουρνούζια στους δρόμους οι ένοικοι λόγω πυρκαγιάς
    15/06/2026
    Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Κομμένο – Εκκενώθηκε προληπτικά
    14/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διαδικτυακή ενημέρωση για τις νέες δράσεις ΕΣΠΑ «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε Ελλάδα»
    14/06/2026
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
    12/06/2026
    Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία
    12/06/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άνοδος 10,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάιο
    12/06/2026
    Luxury Real Estate: Το «φαινόμενο» της Κέρκυρας και το άλμα του 91%
    12/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Την Τετάρτη, τα εγκαίνια της έκθεσης από την Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας
    15/06/2026
    Περασμένα, ξεχασμένα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Λ. Τσιρίδου
    14/06/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
    14/06/2026
    Τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων της Παλαιάς
    13/06/2026
    Με επιτυχία, η πρώτη συναυλία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Κερκύρας
    13/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
    Το πυρηνικό μέλλον μας!
    13/06/2026
Ανάγνωση Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της συγκεκριμένης διάταξης από την Αντωνοπούλου
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της συγκεκριμένης διάταξης από την Αντωνοπούλου

Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της διάταξης της οποίας έκανε χρήση η αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για επιδότηση ενοικίου, σημείωσε.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 26/02/2018
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της διάταξης της οποίας έκανε χρήση η αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για επιδότηση ενοικίου. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε συγχρόνως και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη φορολογική εξίσωση πολιτικών και υπόλοιπων πολιτών.

Ο υπουργός έκανε γνωστό επίσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”, ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με την υπουργό, στην οποία και παρέπεμψε για περαιτέρω δηλώσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών, τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών, με διατάξεις που αφορούν την φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και αυτό είναι το κεντρικό στίγμα αυτής της κυβέρνησης».

Η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαρκή εγρήγορση και παίρνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας

«Η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει τη θεσμική οδό, ώστε να διαλευκανθεί το σκάνδαλο της Novaris» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm». Επιπλέον, σημείωσε πως η συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ παραμένει σταθερή διαπραγματευτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την εκταμίευση της δόσης. Για την προκλητικότητα της Τουρκίας επισήμανε πως η κυβέρνηση είναι σε διαρκή εγρήγορση και παίρνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

«Είναι αληθές ότι η Τουρκία εντείνει την επιθετική της ρητορική το τελευταίο διάστημα, αλλά και την επιθετική και προκλητική της στάση σε μια σειρά από ζητήματα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνεχώς σε εγρήγορση, παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση και παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και τις Ευρωπαϊκής Ενωσης. Βεβαίως, πρέπει να υπάρχει προβληματισμός, ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι με τη συνεπή στάση και των Ευρωπαίων εταίρων μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση». Ο κ. Τζανακόπουλος υπενθύμισε ότι η τουρκική προκλητικότητα απασχόλησε την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και η πολιτική ηγεσία της τοποθετήθηκε με σαφήνεια υπέρ των θέσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, παραπέμποντας και στη σχετική δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η γειτονική χώρα «αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, με κύριο θέμα την κινητικότητα σε ό,τι αφορά το Κουρδικό, το οποίο επικαθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη στάση της σε όλα τα υπόλοιπα πεδία» και εξέφρασε την εκτίμηση πως ίσως θεωρεί ότι ανοίγοντας ταυτόχρονα πάρα πολλά μέτωπα είναι σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και στο ζήτημα του Κουρδικού, που μπορεί, όπως είπε, να αποτελέσει «θρυαλλίδα» εξελίξεων για την Τουρκία.

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν, ώστε να υπάρξει κοινή στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και είπε: «Το χειρότερο δυνατό που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή θα ήταν να μετατρέψουμε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε ζήτημα πολιτικής, κομματικής αντιπαράθεσης, είτε στο Κοινοβούλιο, είτε αλλού. Η γνώμη μου είναι ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε αυτή τη φάση και ανεξαρτήτως των εσωτερικών πολιτικών διενέξεων, συγκρούσεων, διαφορετικών οπτικών θα πρέπει -ειδικά στο θέμα της αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων- να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να υπάρξει μια κοινή στάση και μια κοινή συναίνεση. Δεν πρέπει να υπερθεματίζουμε σε πατριωτισμό αν θέλετε στη συγκεκριμένη φάση, αλλά, αντιθέτως, να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε, διότι οι χειρισμοί που απαιτούνται είναι εξαιρετικά λεπτοί και πρέπει να είναι πολιτικά συνεπείς, πολιτικά σοβαροί, αποτελεσματικοί και όχι να προσπαθεί να πλειοδοτήσει κανείς σε πατριωτισμό».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της πΓΔΜ υπογράμμισε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στην πολιτική και τη διαπραγματευτική τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε: «Ξαναλέμε, σύνθετη ονομασία, η οποία θα είναι για όλες τις χρήσεις και θα ισχύει έναντι όλων, προϋποθέτει και τη συνταγματική αναθεώρηση εκ μέρους των γειτόνων μας, έτσι ώστε να βρούμε μια βιώσιμη, σταθερή και αμοιβαία αποδεκτή λύση, για την οποία όλοι θα μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι και οι δύο λαοί».

Με αφορμή την έλευση των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα και τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την εκταμίευση της δόσης και πως μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η τέταρτη αξιολόγηση και η επόμενη μέρα.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την εκταμίευση της δόσης. Πρόκειται για δύο τεχνικά ζητήματα, τα οποία, ούτως ή άλλως, δεν βρίσκονται και στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, αντιθέτως αφορούσαν το Συμβούλιο της Επικρατείας, που προχώρησε κανονικά, και μία τυπική -αν θέλετε- παρακολούθηση της πορείας των πλειστηριασμών εκ μέρους των θεσμών. Όλα προχωρούν κανονικά και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την εκταμίευση της δόσης της τρίτης αξιολόγησης, η οποία θεωρείται δεδομένη, καθώς η τρίτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί» είπε.

Ως προς τα θέματα που θα συζητηθούν από τώρα και μέχρι τον Ιούνιο, τόνισε πως είναι τρία:

-Το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

-Το ζήτημα της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής που πρέπει να παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση.

-Το θεσμικό πλαίσιο της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018.

Ειδικά για το χρέος είπε πως «υπάρχει η τεχνική συζήτηση έτσι ώστε να προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες του λεγόμενου “γαλλικού μηχανισμού”, δηλαδή της ρήτρας ανάπτυξης η οποία σκοπεύει να φέρει πιο κοντά τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη με τις περισσότερο απαισιόδοξες ή λιγότερο αισιόδοξες εκτιμήσεις του ΔΝΤ» και παρατήρησε: «Νομίζω ότι αυτός ο μηχανισμός μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την επίλυση της σχετικής διαφωνίας μεταξύ των Θεσμών και έχω τη βεβαιότητα ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2018 θα έχουν συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και όσο απαιτείται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τα οποία θα εφαρμοστούν μετά τον Αύγουστο του 2018 έτσι ώστε και το χρέος της χώρας να γίνει βιώσιμο και να αποκατασταθεί πλήρως και οριστικά η εμπιστοσύνη των αγορών».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Δεν προαναγέλλονται οι ανασχηματισμοί. Όταν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ανασχηματισμό, θα τον ανακοινώσει».

Οι συναυλίες του καλοκαιριού: Κότσιρας, Χαρούλης, Αντωνοπούλου στην Κέρκυρα
Άγρια κόντρα Τζανακόπουλου – Γεωργιάδη στη Βουλή (και) για τον Ερημίτη
Τζανακόπουλος: Ανάπτυξη με αυξημένους μισθούς, νέες θέσεις εργασίας, στοχευμένες φοροελαφρύνσεις
Τζανακόπουλος: Ή θα κάνουμε βήμα προς τα μπρος ή θα γυρίσουμε στα χέρια όσων μας χρεοκόπησαν
Τζανακόπουλος: Η άρνηση της ΝΔ για συναινετική λύση επιβεβαιώνει πως δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Aυτοί εκλέχθηκαν στο ΔΣ των Φίλων του Βίδο
  • Διήμερο διακοπών ρεύματος σε εφτά περιοχές
  • Συνάντηση της Δημοτικής Οργάνωσης Κέρκυρας των Δημοκρατών με τον Περιφερειάρχη
  • Την Τετάρτη, τα εγκαίνια της έκθεσης από την Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας
  • Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  2. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  3. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  4. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  5. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Τζανακόπουλος: Απόφαση του Πρωθυπουργού για εκλογές στις 7 Ιουλίου

28/05/2019

Τζανακόπουλος: Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη θα το ζήλευε και το ΔΝΤ

16/04/2019

Τζανακόπουλος: Σενάρια φαντασίας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

11/02/2019

Τζανακόπουλος: Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρέλαση, κυβερνούν

31/01/2019
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise