Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
    17/08/2026
    Περιφερειακό Συμβούλιο: Τα 23 θέματα της τακτικής συνεδρίασης
    17/08/2026
    Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό
    14/08/2026
    To μήνυμα Στασινόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συνελήφθη 16χρoνος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με πλαστό διαβατήριο
    17/08/2026
    Έπιασαν τέσσερις αλλοδαπούς να οδηγούν μεθυσμένοι στη Ζάκυνθο
    17/08/2026
    Τρεις συλλήψεις για ηχορύπανση  στη Ζάκυνθο
    17/08/2026
    Κέρκυρα: 136 παραβάσεις για κράνος σε μια εβδομάδα
    17/08/2026
    Δήμος Bορρά: Διανομή 303 «Δεμάτων Αγάπης» από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες
    17/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Βραδιά Αστρονομίας στους Κουραμάδες
    16/08/2026
    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Γυναικείες Αφηγήσεις στην Ιαπωνική Τέχνη
    14/08/2026
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
    Mε επιτυχία, το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    13/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
    13/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στην ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Κατσιλιανός!
    17/08/2026
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
    Στον Ιόνιο ο Δ. Ρουμελιώτης!
    11/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
Ανάγνωση Σπύρου: Δεν πρόκειται για συνέδριο, αλλά για κυβερνητικό μονόλογο!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρου: Δεν πρόκειται για συνέδριο, αλλά για κυβερνητικό μονόλογο!

Κείμενο του επικεφαλής της "Νέας Ιονίου Πολιτείας" με αφορμή το 7ο συνέδριο που θα γίνει στην Κέρκυρα. Το χαρακτηρίζει ως... κυβερνητικό μονόλογο.

NewsDesk
NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 03/12/2017
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση
spyrou-grafeio

Κείμενο του επικεφαλής της “Νέας Ιονίου Πολιτείας” με αφορμή το 7ο συνέδριο που θα γίνει στην Κέρκυρα. Το χαρακτηρίζει ως… κυβερνητικό μονόλογο.
Το κείμενο
Το επερχόμενο 7ο στην σειρά συνέδριο για την λεγόμενη «παραγωγική ανασυγκρότηση» που θα γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων την ερχόμενη εβδομάδα θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσε να είναι μία θετική κίνηση, αφού μια πολυάριθμη ομάδα απαρτιζόμενη από υπουργούς και γενικούς γραμματείς υπουργείων θα βρεθούν έστω και για λίγο στην Κέρκυρα. Σύμφωνα όμως με το πρόγραμμα και τις θεματικές ενότητες αλλά και το χρόνο που διατίθεται για τις παρεμβάσεις, μάλλον για κυβερνητικό μονόλογο πρόκειται και όχι για ένα συνέδριο. Πουθενά μάλιστα στο πρόγραμμα δεν είναι διακριτό το πλαίσιο της επονομαζόμενης από την κυβέρνηση παραγωγικής ανασυγκρότησης.
1. Εμείς, εκφράζουμε τις έντονες αμφιβολίες μας, που ασφαλώς δεν είναι μόνο δικές μας, για την σκοπιμότητα και για την αποτελεσματικότητα αυτού του συνεδρίου το οποίο  πομπωδώς έχει πάρει το χαρακτήρα φιέστας. Και αυτό γιατί, κορυφαία όργανα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπως είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο, τα Δημοτικά Συμβούλια, τα Επιμελητήρια, οι Συνδικαλιστικοί φορείς κ.α. δεν έχουν καταθέσει απόψεις. Διερωτώμεθα λοιπόν, πότε και πού έγινε κάποια συζήτηση, κάποια προετοιμασία, ώστε τεκμηριωμένα και όχι την τελευταία στιγμή οι θέσεις μας, οι απόψεις μας, οι ανάγκες της περιφέρειάς μας να έχουν αποτυπωθεί ώστε να μπορούν να υποβληθούν έστω και στον ελάχιστο χρόνο που διατίθεται για τις παρεμβάσεις ώστε να υπάρξουν και οι ανάλογες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τα κυβερνητικά στελέχη. Αυτό, θα έπρεπε να έχει  ξεκινήσει εδώ και μήνες ώστε να έχει ήδη γίνει η επεξεργασία του θέματος αυτού και να έχει διαμορφωθεί ένα άρτιο και συνολικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης προσαρμοσμένο στις δυνατότητες της περιφέρειάς μας που θα μπορούσε να ενταχθεί στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο, αν βέβαια υπάρχει και αυτό. Τότε μόνο θα μπορούσε κανείς να πει ότι θα ήταν δυνατή η εφαρμογή του από την επομένη κιόλας, αξιοποιώντας έτσι την παρουσία τόσο των υπουργών όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού.
2. Επειδή μιλάμε για περιφερειακή ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι από το 2011 που εφαρμόζεται ο Νόμος «Καλλικράτη» οι περιφέρειες στερούνται σε ποσοστό πάνω από το 65% τους θεσμοθετημένους πόρους (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) που είναι τόσο σημαντικοί και απαραίτητοι για την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας. Η μείωση αυτή, επιδεινώθηκε το 2015, το 2016 και το 2017 που έφτασε  τα 400 εκατομμύρια τον χρόνο και συνολικά, για όλη την επταετία, η στέρηση αυτή ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο 800 εκατομμύρια για όλες τις περιφέρειες της χώρας. Σημειωτέον, στον προϋπολογισμό του 2018, που πρόσφατα κατατέθηκε, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τις περιφέρειες περικόπτεται ακόμη περισσότερο, κατά 20%. Για ποια λοιπόν παραγωγική ανασυγκρότηση  μιλάμε όταν ο στόχος της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,5% για το 2018 απαιτεί πρόσθετες επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις; Και όχι υψηλή φορολογία η οποία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και το 2018. Υπάρχει αλήθεια πολίτης στην περιφέρειά μας που να τρέφει την αυταπάτη ότι θα γίνει πράξη ό,τι θα υποσχεθούν σε αυτό το συνέδριο; Ή αλήθεια νομίζουν ότι δεν ηχούν ακόμη στα αυτιά μας όσα ο κ. Τσίπρας δημόσια είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί στην πλατεία της Κέρκυρας; Καμία από τις δεσμεύσεις εκείνες δεν τηρήθηκε. Αντίθετα, ο λαός εξαπατήθηκε και φτωχοποιήθηκε.
3. Υπάρχει αλήθεια σήμερα Έλληνας που να μπορεί να πει ότι όλα αυτά τα τρία χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ζωή του άλλαξε προς το καλύτερο; Είτε αυτός είναι εργάτης, είτε είναι επαγγελματίας, είτε είναι επιστήμονας, χήρα, πολύτεκνος ή ΑμεΑ. Η ζωή τους έχει γίνει ένας κόλαφος, οι προσδοκίες τους εξανεμίστηκαν, τα λόγια ήταν ένα μεγάλο ψέμα.
Φυσικά, δεν παραγνωρίζουμε ότι παρέλαβαν μία χώρα χρεωμένη αλλά είναι εξίσου αλήθεια ότι οι ίδιοι την υπερχρέωσαν κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον. Και το τεράστιο ιδιωτικό χρέος σχεδόν διπλασιάστηκε φτάνοντας στα 130 δισεκατομμύρια. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη αληθινό γεγονός που δε θα πρέπει να το αγνοούν, ότι περισσότεροι από 60.000 νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες κατέθεσαν τα πτυχία τους το 2017 κλείνοντας βιβλία λόγω της υπερφορολόγησης. Και είναι αξιοσημείωτο ότι το ενδιαφέρον για την δραστηριοποίηση  νέων αγροτών στην περιφέρειά μας δεν ξεπερνάει τις μερικές δεκάδες άτομα. Ο δε κλάδος του τουρισμού, ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, δείχνει να χάνει την ανταγωνιστικότητά του με την αύξηση των φόρων, το τέλος διανυκτέρευσης που έχει δρομολογηθεί και τη μείωση των εσόδων παρά την αύξηση των τουριστών. Ποιες άραγε από αυτές τις στρεβλώσεις θα διορθώσετε προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη;
Η Νέα Ιόνιος Πολιτεία δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο το οποίο δεν πρόκειται να έχει πραγματικά αποτελέσματα. Θα είναι κανείς αφελής αν πιστεύει ότι αυτό το επικοινωνιακό show θα έχει ελπίδα να δρομολογήσει κάτι σημαντικό για την περιφέρειά μας, είτε αυτό αφορά τα αιτήματα τα οποία πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο δια των εκπροσώπων του κατέθεσε στην κυβέρνηση, είτε αφορά θέματα σημαντικά όπως, το ζήτημα της ύδρευσης της Κέρκυρας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το οδικό δίκτυο, τη σχολική στέγη, τον πρωτογενή τομέα, τις σεισμόπληκτες περιοχές Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας που οι πληγές τους είναι ακόμη ανοιχτές.
Και μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι το συνέδριο αυτό θα το κλείσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον οποίο πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε στα όσα θα υποσχεθεί, αλλά ήδη λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος του μας κάνει να έχουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις καθότι δεν έχει καλή σχέση με την αλήθεια.

Ακρίβεια και πολιτική σταθερότητα: το πραγματικό διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών
Ένας Δήμος δεν μπορεί να ζει μόνο με επιχορηγήσεις
Στην Κέρκυρα η 18η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦΟΔΣΑ
ΠΑΣΟΚ: Αυτοί πάνε συνέδριο από Κέρκυρα και Παξούς…
ΠΑΣΟΚ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι σύνεδροι σε Κέρκυρα και Παξούς
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Στην ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Κατσιλιανός!
  • Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
  • Περιφερειακό Συμβούλιο: Τα 23 θέματα της τακτικής συνεδρίασης
  • Συνελήφθη 16χρoνος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με πλαστό διαβατήριο
  • Έπιασαν τέσσερις αλλοδαπούς να οδηγούν μεθυσμένοι στη Ζάκυνθο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο Sino-Balkanica 2025 στην Ιόνιο Ακαδημία

16/10/2025

Στα Χανιά «χτυπά» η καρδιά του εβδομαδιαίου Περιφερειακού Τύπου

31/03/2025

Την Παρασκευή και το Σάββατο το επιστημονικό συνέδριο “Μπάιρον, Σολωμός, Κάλβος, Παλαμάς: Διασταυρώσεις”

12/11/2024

Επιστημονικό Συνέδριο: «Η Εκπαίδευση στα Ιόνια Νησιά τον 19ο αιώνα»

31/10/2024
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise