Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
    17/08/2026
    Περιφερειακό Συμβούλιο: Τα 23 θέματα της τακτικής συνεδρίασης
    17/08/2026
    Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό
    14/08/2026
    To μήνυμα Στασινόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συνελήφθη 16χρoνος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με πλαστό διαβατήριο
    17/08/2026
    Έπιασαν τέσσερις αλλοδαπούς να οδηγούν μεθυσμένοι στη Ζάκυνθο
    17/08/2026
    Τρεις συλλήψεις για ηχορύπανση  στη Ζάκυνθο
    17/08/2026
    Κέρκυρα: 136 παραβάσεις για κράνος σε μια εβδομάδα
    17/08/2026
    Δήμος Bορρά: Διανομή 303 «Δεμάτων Αγάπης» από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες
    17/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Βραδιά Αστρονομίας στους Κουραμάδες
    16/08/2026
    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Γυναικείες Αφηγήσεις στην Ιαπωνική Τέχνη
    14/08/2026
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
    Mε επιτυχία, το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    13/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
    13/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Καββαδίας στον Αστέρας Τρίπολης, ο Καλυβιώτης στον Άρη!
    17/08/2026
    Στην ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Κατσιλιανός!
    17/08/2026
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
Ανάγνωση Παυλίδης και Βάκη για τις διατάξεις του σ/ν του Υπ. Ναυτιλίας που αφορούν και την Κέρκυρα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Παυλίδης και Βάκη για τις διατάξεις του σ/ν του Υπ. Ναυτιλίας που αφορούν και την Κέρκυρα

Τι είπαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διατάξεις του σ/ν του Υπ. Ναυτιλίας που αφορούν και την Κέρκυρα.

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε 24/11/2017
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Τι είπαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διατάξεις του σ/ν του Υπ. Ναυτιλίας που αφορούν και την Κέρκυρα.
Η Βάκη
Παρέμβαση, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την Τρίτη (21/11), έκανε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, σχετικά με διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορούν και τον νομό Κέρκυρας.
Η Φ. Βάκη αναφέρθηκε στα άρθρα 76, 103 και 125 του νομοσχεδίου «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».
Ειδικότερα, η βουλευτής αναφέρθηκε στο άρθρο 76 «με το οποίο δίνεται η δυνατότητα κατάρτισης προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε φορείς του δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου φορέα με αντικείμενο την κάλυψη των θαλάσσιων συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών για λόγους εδαφικής, κοινωνικής, οικονομικής συνοχής, κάλυψης επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών». Ζήτησε την τροποποίηση της διάταξης, ώστε να μην αφορά μόνον δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων αλλά και μικρά νησιά που δεν αποτελούν αυτόνομους δήμους, όπως τα Διαπόντια Νησιά. «Το πρόβλημα των ατελέσφορων σταδίων δρομολόγησης πλοίων βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων το αντιμετωπίζουν και τα Διαπόντια Νησιά» σημείωσε, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει «για παράδειγμα μια εταιρεία του Δήμου στην Κέρκυρα που να μπορεί να εξυπηρετήσει τα μικρά νησιά μέσω των προβλεπόμενων από το νομοσχέδιο προγραμματικών συμβάσεων».
Για το άρθρο 125, με το οποίο συστήνεται για πρώτη φορά μόνιμο Συμβούλιο Επιβατικών Μεταφορών Νήσων, η Φ. Βάκη ρώτησε τον κ. Υπουργό «εάν υπάρχει περιθώριο αύξησης του αριθμού των μελών του συμβουλίου, ώστε να εκπροσωπούνται με ένα μέλος όλες οι νησιωτικές περιφέρειες». Το ίδιο πρότεινε και για την εκπροσώπηση των Δήμων», δηλαδή αντί να επιλέγεται ένα μέλος από το Βόρειο ή Νότιο Αιγαίο ή από την Κρήτη ή από το Ιόνια Νησιά, αντ’ αυτού να υπάρχουν τρία μέλη, ένα από κάθε προαναφερθείσα περιοχή.
Τέλος, με αφορμή το άρθρο 103 του νομοσχεδίου αναφέρθηκε στα «ορφανά» λιμάνια του νομού Κέρκυρας.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής επεσήμανε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ότι πρόκειται να κατατεθούν επιπλέον νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των βουλευτών και των φορέων. Για το άρθρο 76, σημείωσε, πάντως, ότι γίνονται δεκτές οι παρατηρήσεις της βουλευτή Κέρκυρας Φ. Βάκη.
Ο Παυλίδης
Ως θετική, εκτιμά ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης, την κατάθεση του Ν/Σ “Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις.”, που αφορά ζητήματα νησιωτικότητας, λιμενικών εγκαταστάσεων και ακτοπλοϊκών υπηρεσιών.
Η νομοθετική βελτίωση του άρθρου 76 που αφορά στη δυνατότητα “σύναψης προγραμματικών συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με δήμους με πληθυσμό λιγότερο από 5000 κατοίκους” σε “δήμους και δημοτικές κοινότητες κάτω των 5.000 κατοίκων”, εντάσσοντας για πρώτη φορά και τα Διαπόντια νησιά σε αυτή τη ρύθμιση, θα ενισχύσει το ρόλο των ΟΤΑ στη διαδικασία επιλογής αναδόχου γραμμής μέσω προγραμματικών συμβάσεων βελτιώνοντας την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Διαποντίων νήσων και των Παξών.
Επίσης οι νομιμοποιήσεις λιμενικών εγκαταστάσεων και αυθαίρετων κατασκευών εντός των χερσαίων ζωνών λιμένα με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αντιαναπτυξιακές συνθήκες και αποτελούν τροχοπέδη για την νησιωτική επιχειρηματικότητα. Αντιμετωπίζεται το έντονο τοπικό ζήτημα με τα “ορφανά λιμάνια”, λιμάνια δηλαδή που έχουν παραμείνει εκτός των ορίων ζώνης λιμένα. Δίνεται παράταση 2 ετών για το νέο προσδιορισμό ορίων ζώνης λιμένα ώστε να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί και να ενταχθούν και αυτά σ’ ένα συνολικό αναπτυξιακό master plan.
Το Ν/Σ ακόμη συμβάλει στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών δήμων, προβλέποντας τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού απ’ τα δημοτικά ή λιμενικά ταμεία το οποίο και θα προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
ΠΑΣΟΚ: Δώστε λύση στα φαινόμενα συμφόρησης των αεροδρομίων που μας δυσφημούν
Κ. Παυλίδης: Παραιτήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα Τσίπρα
Κ. Παυλίδης: Γι΄ αυτο δε θα συμμετάσχω στην επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
Ανεπαρκής και επιζήμια κυβέρνηση
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ο Καββαδίας στον Αστέρας Τρίπολης, ο Καλυβιώτης στον Άρη!
  • Στην ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Κατσιλιανός!
  • Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
  • Περιφερειακό Συμβούλιο: Τα 23 θέματα της τακτικής συνεδρίασης
  • Συνελήφθη 16χρoνος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με πλαστό διαβατήριο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Πάσχα/Κέρκυρα: Σημαντική μείωση από τα λιμάνια…

22/04/2025

Γκίκας: Προχωρούν οι διαδικασίες για παρεμβάσεις στα λιμάνια της ΠΕ Κέρκυρας

03/11/2024
pavlidis

Η μόνη σταθερά είναι η Αλλαγή!

10/10/2024

Θέσεις μάχης στο ΣΥΡΙΖΑ (και) στην Κέρκυρα

15/09/2024
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise