Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκινά τη Δευτέρα ο δολωματικός ψεκασμός στην Κέρκυρα
    04/09/2026
    ΛΑΣΥ Βορρά: Οι ερωτήσεις για τη συνεδρίαση λογοδοσίας
    04/09/2026
    Γκίκας: 2,3 δισ. για τον ενεργειακό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό των Νησιών
    03/09/2026
    Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για την απώλεια της μητέρας του Στ. Πουλημένου
    03/09/2026
    Μπιάγκης: Το ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων
    03/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο 60χρονος που αυτοπυρπολήθηκε
    04/09/2026
    limeniko skafos
    Αίσιο τέλος για τέσσερις επιβάτες λέμβου στη Ζάκυνθο
    04/09/2026
    Κέρκυρα: Τον κατήγγειλε ο πατέρας του για ενδοοικογενειακή βία
    04/09/2026
    Ζάκυνθος: Προσπάθησε να ταξιδέψει παράνομα στο εξωτερικό
    04/09/2026
    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο – Που απαγορεύεται να πάτε
    04/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Ξενοδοχ/ών
    03/09/2026
    ΕΛΜΕ για σχολικές εκδρομές: Με το «καλημέρα σας» ακόμα περισσότερη γραφειοκρατία
    03/09/2026
    Παράταση έως 14 Σεπτεμβρίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
    02/09/2026
    Οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας πάνε ΔΕΘ
    02/09/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Αύξηση 6% στις πτήσεις εξωτερικού τον Αύγουστο
    31/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Έκθεση φωτογραφίας: ομάδα 28mm / “η πόλη μου”
    04/09/2026
    Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    03/09/2026
    Η φιλαρμονική Σκριπερού στο Γκαλά του Capodistrian Ionian Cardiovascular Meeting
    01/09/2026
    Αντώνης Ζερβός: «Η τρίτη γυναίκα»
    01/09/2026
    “Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες”
    01/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Γ. Σ. Κέρκυρας 2018: Χρυσή χρονιά το 2026
    04/09/2026
    ΝΑΟΚ: Η Ιστορία μπορεί να αργεί αλλά πάντα δικαιώνει…
    04/09/2026
    ΕΠΣΚ: Με 28 ομάδες τα φετινά τοπικά πρωταθλήματα…
    02/09/2026
    Χρυσό για τη Διαβάτη στους Μεσογειακούς
    02/09/2026
    ΓΟΚ: Προσωρινή αναστολή του τμήματος τραμπολίνο
    02/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    O Λίλης Δεσύλλας και η στερνή επιθυμία ενός εκτελεσμένου στο Λαζαρέτο
    03/09/2026
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών δεν είναι απλώς μια εκδήλωση –είναι επένδυση στην πολιτιστική ταυτότητα των Ιονίων Νήσων
    03/09/2026
    Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον
    31/08/2026
    Ο δήμαρχος Κουλούρης και οι πεσόντες του ΔΣΕ
    30/08/2026
    UNRWA: Άλλη μία ‘τρομοκρατική’ οργάνωση, που…εξουδετερώθηκε
    30/08/2026
Ανάγνωση Ρελάνς από Κακαβίτσα και ΔΣ Νοσοκομείου κατά Μπούκα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρελάνς από Κακαβίτσα και ΔΣ Νοσοκομείου κατά Μπούκα

Δεν τεκμηριώνει την ειλικρίνειά του σε όσα γράφει στις ανακοινώσεις του, λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Χρ. Μπούκας. Ανακοίνωση και από το ΔΣ του Νοσοκομείου.

NewsDesk
NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 17/03/2017
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Δεν τεκμηριώνει την ειλικρίνειά του σε όσα γράφει στις ανακοινώσεις του, λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Χρ. Μπούκας. Ανακοίνωση και από το ΔΣ του Νοσοκομείου.

 

Η ανακοίνωση Κακαβίτσα έχει ως εξής:

Σχετικά με ανακοίνωση του προέδρου του συλλόγου νοσοκομειακών ιατρών μετά από συνέλευση του συλλόγου

 

1)Σε σχέση με τη προσπάθεια κλεισίματος κλινικών

Ποτέ κάνεις δε μίλησε για κλείσιμο κλινικών, μείωση κλινών ή γιατρών στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αυτό που ζήτησε η διοίκηση είναι να υπάρξει εξορθολογισμός της κατανομής κλινών και ανθρώπινου δυναμικού στις παθολογικές κλινικές. Αυτή τη στιγμή η μια παθολογική κλινική λειτουργεί με μόνο 2 ειδικευμένους παθολόγους που να δεν μπορούν να πάρουν άδεια ή ρεπό και στην έταιρη κλινική με τον ίδιο αριθμό κλινών στην οποία προΐσταται ο πρόεδρος του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού σωματείου, κ. Μπούκας λειτουργούν 4 ειδικευμένοι παθολόγοι. Το ΔΣ του νοσοκομείου πήρε απόφαση να συλλειτουργήσουν όσον αφορά το προσωπικό οι 2 κλινικές, αλλά ο συγγραφέας του κειμένου και διευθυντής τους αρνείται να την εφαρμόσει εδώ και 3 μήνες.

Να τονίσουμε εδώ ότι αθροιστικά οι δυο παθολογικές κλινικές έχουν 36 κλίνες, όσες δηλαδή και πολλές ακόμα ενιαίες κλινικές του νοσοκομείου, που όμως ακριβώς επειδή λειτουργούν ενιαία λύνουν πολλά καθημερινά προβλήματα (βασική αρχή της οικονομίας κλίμακος). Είναι προφανές ότι ο παραλογισμός και η ανικανότητα που καταλογίζει στη διοίκηση μάλλον αφορά πρώτιστα τον ίδιο.

 

2) Περί εντέλλεστε για μακροημέρευση από την καινούρια διοίκηση.

Αν ο διευθυντής της παθολογικής αρνείται την εφαρμογή της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας και ως επιστημονικά υπεύθυνος της κλινικής προασπίζεται τα προγράμματα που εισηγούνται στο επιστημονικό συμβούλιο οι υφιστάμενοι του, τα οποία προγράμματα σχεδόν κάθε μήνα κατατίθενται χωρίς να υπάρχει παθολόγος για ολόκληρες ημέρες είναι δικαίωμα του.

Όμως είναι και υποχρέωση της διοίκησης να μην αφήσει το νοσοκομείο χωρίς παθολόγο για ολόκληρες μέρες κάθε μήνα. Υποχρέωση της είναι να εφαρμόσει την νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα για τον τρόπο εφημέρευσης των κλινικών.

Υποχρέωση απέναντι σε όσους θα απευθυνθούν εκείνες τις μέρες στο νοσοκομείο και θα χρειαστούν τη βασικότερη ίσως ειδικότητα του νοσοκομείου.

Υποχρέωση απέναντι στις αποφάσεις του επιστημονικού συμβουλίου κάθε μήνα και της Διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας που συνέχεια ζητούν να κατατίθενται πλήρη προγράμματα από την κλινική του προέδρου της ένωσης και υπογράφοντα το κείμενο.

Υποχρέωση απέναντι στην υγειονομική ασφάλεια του νησιού μας.

Είναι σαφώς προβληματικό όμως ο πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών να εμπλέκει τη συνδικαλιστική του ιδιότητα του, με την ιδιότητα του ως διευθυντή κλινικής ο οποίος οφείλει να διασφαλίζει την ασφαλή εφημέρευση του τμήματος στο οποίο προΐσταται.

Από την πλευρά της διοίκησης υποχρέωση επίσης είναι να ζητήσει ή και να αυξήσει τη στελέχωση της κάθε κλινικής που έχει πρόβλημα. Συγκεκριμένα για την Παθολογική κλινική έχει προκηρυχτεί μία μόνιμη θέση η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την πρόσληψη του Ιατρού και μία θέση επικουρικού ιατρού που παραμένει κενή παρότι έχει προκηρυχθεί εδώ και 6 μήνες, σύμφωνα και με αντίστοιχες εισηγήσεις του επιστημονικού συμβουλίου και της διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας.

 

3) Δεν έχει γίνει καμία περικοπή εφημεριών με βάση οικονομικά κίνητρα.

Αντίθετα το κόστος και ο αριθμός των εφημεριών που πραγματοποιούν οι γιατροί έχουν αυξηθεί από πέρυσι (ιδία περίοδο ΙΑΝ-ΜΑΡ) κατά 16.000 ευρώ περίπου. Το ΔΣ πρόσφατα μάλιστα αποφάσισε την αναπροσαρμογή προς τα πάνω, των προγραμμάτων εφημέρευσης πολλών κλινικών. Αυτή η απόφαση είναι πολύ πέραν των αποφάσεων του επιστημονικού συμβουλίου στις αρχές του 2016 και παλαιότερες των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων.

 

4) Δε θεωρούμε ότι είναι εκφοβισμός και ότι πρέπει να αποφεύγεται από τη διοίκηση:

α) H κλήση σε απολογία όσων βρέθηκαν σε ελέγχους να μην εφημερεύουν εντός του νοσοκομείου, ενώ βρίσκονταν σε ενεργό εφημερία.

β) H κλήση σε απολογία όσον δεν εφαρμόζουν όσα ορίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και η κείμενη νομοθεσία για την ασφαλή εφημέρευση του νοσοκομείου.

Η κλήση σε απολογία δεν αποτελεί πειθαρχική ποινή, αλλά διερεύνηση γεγονότων. Εκτός και αν η συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα που εκπροσωπεί ο κ.Μπούκας ως πρόεδρος επιθυμεί καθεστώς πλήρους ασυλίας για τους υπαλλήλους που πιθανά να έχουν υποπέσει σε αυτά τα πειθαρχικά παραπτώματα.

 

5) Όσα γράφονται περί “περισσότερων/σχεδόν καθημερινών εντολών/δίκην υποδεκανέα σε στρατώνα σε σχέση με κάθε άλλη διοίκηση”, πρέπει να τεκμηριωθούν συγκριτικά. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση απλά η συγκεκριμένη παράγραφος αποτελεί συκοφαντία. Για την αντιπαράθεση επίσης με το ιατρικό προσωπικό, που επικαλείται η ανακοίνωση μιας συνέλευσης που ο ίδιος ο πρόεδρος χαρακτηρίζει ως μαζική, να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο σωματείο έχει μέλη μόλις 50 από τους 118 ιατρούς του νοσοκομείου, και μας είναι άγνωστο πόσα εξ αυτών παρευρέθησαν στη “μαζική ” όπως την χαρακτηρίζει το κείμενο συνέλευση.

Να θυμίσουμε επίσης πως ο ίδιος ως πρόεδρος της συγκεκριμένης ένωσης το ίδιο λεξιλόγιο περί αντιπαράθεσης χρησιμοποιούσε από την πρώτη δημόσια συνέντευξη τύπου τον Σεπτέμβρη του 2016 , μόλις στον πρώτο μήνα από την ανάληψη της νέας διοίκησης. Να θυμίσουμε επίσης πως ο πρόεδρος του συγκεκριμένου σωματείου είχε χαρακτηρίσει ως «τον χειρότερο» διοικητή του νοσοκομείου, το νέο διοικητή μόλις στις 30 μέρες ανάληψης υπηρεσίας και τη διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας ως «Τα δικά μας παιδιά! Όπως πάντα!

Αυτά που θα εξυπηρετήσουν σχέδια κυβερνητικά.». Οι τοποθετήσεις έκτοτε κινούνται στο ίδιο κλίμα. Παρότι ως διοίκηση έχουμε ακούσει πολλά προσβλητικά από το συγκεκριμένο σωματείο, έχουμε επιλέξει να μην απαντάμε στις προκλήσεις.

 

Καλό λοιπόν ο πρόεδρος του σωματείου αυτού, θα ήταν να δει την πραγματικότητα. Αν θέλει να κάνει πρόσκληση του υπουργού υγείας στην Κέρκυρα όπως αναφέρει, με ειλικρινείς προθέσεις για διάλογο, καλό θα ήταν να τεκμηριώσει την ειλικρίνεια του, γιατί δεν προκύπτει από τις ανακοινώσεις που εκδίδει.

 

Δ.Σ. Νοσοκομείου: Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών

Στη δική του ανακοίνωση το Δ.Σ. του Νοσοκομείου αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου επιστρέφει ως απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας περί «παραλογισμού ,ανικανότητας ,ανεπάρκειας ,αδυναμίας, ενεργειών κατά του συμφέροντος των πολιτών και ότι δρα δίκην υποδεκανέα σε στρατώνα».

Σέβεται και δρα με βάση τις  αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου για την ασφαλή εφημέρευση του Νοσοκομείου. Έχει μόνο  στόχο την ομαλή,εύρυθμη και την εκ των πραγμάτων συμφερότερη λειτουργία των ιατρικών τμημάτων είτε ως ενιαίων είτε ως αυτοτελών .

Δεν επιχειρεί να εκφοβίσει κανένα εργαζόμενο αλλά προσπαθεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με ασφάλεια ,πάντα προς όφελος των πολιτών και σε αυτήν την προσπάθεια δεν μπορεί να ανεχτεί πλημμελή άσκηση καθηκόντων χωρίς την απαραίτητη προς τούτο διερεύνηση γεγονότων.

Σέβεται ,ευχαριστεί και είναι κοντά σε όλους τους εργαζόμενους στην προσπάθεια τους να κρατήσουν το επίπεδο των παρεχόμενων από το Νοσοκομείο υπηρεσιών υγείας  προς τους πολίτες  που τις έχουν ανάγκη.

Έχει αποδείξει με τις προσλήψεις του τελευταίου εξαμήνου ,σε όλους τους κλάδους του προσωπικού ,ότι προσπαθεί ουσιαστικά για την βελτίωση της κατάστασης και θα συνεχίσει να το κάνει προς την κατεύθυνση αυτή .

Nοσοκομείο Κέρκυρας: Στη Βουλή οι ελλείψεις στην περίθαλψη των ΑμεΑ
Σώπα, μη μιλάς…
Απαγχονισμένος βρέθηκε 25χρονος ασθενής της Ψυχιατρικής κλινικής
Αδιαφορία και ανευθυνότητα
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας μετά την καταδικαστική απόφαση
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο 60χρονος που αυτοπυρπολήθηκε
  • Αίσιο τέλος για τέσσερις επιβάτες λέμβου στη Ζάκυνθο
  • Κέρκυρα: Τον κατήγγειλε ο πατέρας του για ενδοοικογενειακή βία
  • Ζάκυνθος: Προσπάθησε να ταξιδέψει παράνομα στο εξωτερικό
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο – Που απαγορεύεται να πάτε

Τελευταία σχόλια

  1. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  2. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  3. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  4. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  5. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Χειμώνας καλοκαίρι, ίδιο αίμα: πώς η Κέρκυρα κράτησε σταθερή ροή παρά τις εποχικές αναταράξεις

20/06/2026

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Σχέδιο για Μονάδα Νεογνών και τέλος στις άσκοπες διακομιδές

31/05/2026

Η ΕΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο

27/05/2026

Συνταξιούχοι Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για τον κατήφορο του Νοσοκομείου

24/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise