Πρόσφατα ο Ολλανδός σπηλαιολόγος René van Vliet τελείωσε τη σπηλαιολογική αποστολή του στην Κέρκυρα.
Μαζί με πολλούς Κερκυραίους επισκέφτηκε 25 σπήλαια σε 15 μέρες.
Μια ανασκόπηση της επίσκεψή του μαζί με τον Γιάννη Κορμαρή στο βάραθρο Τρίστομο στις Λούτσες.

Όπως αναφέρει:
Το βάραθρο Τρίστομο βρίσκεται στην κορυφή του βουνού των Λουτσών, κοντά στο σπήλαιο Μεγάλη (Άνω) Γράβα. Το βάραθρο λαμβάνει την ονομασία του από την παρουσία τριών ανοιγμάτων στην οροφή του.
Για την κατάβαση η χρήση σκοινιού και σπηλαιολογικού εξοπλισμού είναι απαραίτητη. Το μήκος του βαράθρου είναι 8 μέτρα και το πλάτος του είναι 7 μέτρα.
Το βάραθρο εξερευνήθηκε επίσης στα πλαίσια του προγράμματος της προκαταρκτικής παλαιοντολογικής μελέτης της Άνω και Κάτω Γράβας Λουτσών, που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Γεώργιο Θεοδώρου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την ομάδα της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας το 1996.
Στο έδαφος του βαράθρου βρέθηκαν μερικά κόκκαλα από ζωα. Επίβαλλεται για λόγους ασφαλείας η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος πέριξ των ανοιγμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες για τα σπήλαια της Κέρκυρας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Speleo Corfu (www.speleocorfu.com).
Ο René van Vliet θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησαν. Όπως λέει: «Η επισκεψή του σπηλαίου αυτού έγινε με την ευγενική και σημαντική βοήθεια των: Γιάννη Κορμαρή, Λίτσα Καραγιάννη, Φίλιππο Παργινό, CanyonZone, Rodcle και Aventure Verticale» .

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ