Δύο κουτιά σε συσκευασία… δώρου που περιείχαν χειροπέδες (!) έδωσαν στον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρο Ασπιώτη αλλά και στον (απόντα) δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο κάτοικοι της Λευκίμμης, οι οποίοι ματαίωσαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 


 

Περίπου 150 κάτοικοι της Λευκίμμης που έφτασαν στο χώρο διεξαγωγής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας στο Μον Ρεπό με ΙΧ και πούλμαν, απαίτησαν με φωνές και διαμαρτυρίες να αποχωρήσουν απόψε τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, αλλιώς δεν θα επιτρέψουν να διεξαχθεί η συνεδρίαση, ενώ θα επαναλαμβάνουν την κινητοποίηση κάθε φορά που θα επιχειρεί να συνεδριάσει το Συμβούλιο μέχρι την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.
Αν και η πρόεδρος του συμβουλίου επιχείρησε να πάρει παρουσίες, τελικά αποχώρησαν οι παρατάξεις του Γ. Τρεπεκλή και του Μπ. Χαραλάμπους ενώ μέχρι και αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι παραμένουν στην αίθουσα προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη επιχείρηση να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Δώρο… χειροπέδες!

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, κάτοικος της περιοχής άφησε δύο κουτιά δώρου στο χώρο που συνήθως κάθεται ο Κ. Νικολούζος αλλά και στη θέση του Σπ. Ασπιώτη, ενώ προηγουμένως, όταν υπάλληλος του Δήμου επιχείρησε να απομακρύνει τα κουτιά αυτά, δέχθηκε φραστική επίθεση από τη συγκεκριμένη κάτοικο που του τα πήρε από τα χέρια και τα άφησε πάλι στις δυο θέσεις!
Καθώς κανείς σύμβουλος δεν επιχείρησε να ανοίξει τα κουτιά, τα άνοιξαν οι ίδιοι οι κάτοικοι αποκαλύπτοντας το… δώρο προς Νικολούζο και Ασπιώτη που ήταν δύο ζευγάρια χειροπέδες!

Ύβρεις και προπηλακισμοί

Κατά τη συνεδρίαση δεν έλειψαν προσωπικές επιθέσεις μερίδας κατοίκων με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοτικών συμβούλων, κάτι που δυναμίτισε το κλίμα περαιτέρω, ωστόσο, οι ψυχραιμότεροι τους συγκράτησαν για αν αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Τα ΜΑΤ αποκλείουν τον περιφερειακό για 6ο μήνα!

Ας σημειωθεί ότι έξι μήνες μετά την έλευση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, όχι μόνο παραμένουν στο χώρο αλλά εξακολουθούν να διατηρούν αποκλεισμένη την περιφερειακή οδό Λευκίμμης, στο χώρο μπροστά από την είσοδο του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να αναγκάζονται όλοι οι οδηγοί που κατευθύνονται προς ή από το Λιμάνι να μπαίνουν σε στενούς δρόμους παράκαμψης μέσα από το κέντρο της πόλης της Λευκίμμης!
Τα ΜΑΤ εξακολουθούν, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, να μην επιτρέπουν χωρίς άδεια τους κατοίκους της περιοχής να πάνε στα χωράφια τους, ενώ επικρατεί για έκτο μήνα κλίμα αστυνομοκρατίας, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ