Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.
Αναλυτικά:
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δεν είναι μόνο μια ημέρα για να μιλήσουμε για τις ομορφιές της χώρας μας. Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τι τουρισμό θέλουμε και τι μέλλον χτίζουμε για τον τόπο μας. Η Κέρκυρα είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Η ιστορία, ο πολιτισμός, το φυσικό περιβάλλον, η γαστρονομία και η μοναδική της ταυτότητα αποτελούν ανεκτίμητα πλεονεκτήματα. Όμως ο τουρισμός δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην ομορφιά του τόπου. Χρειάζονται σύγχρονες υποδομές, καθαριότητα, σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, καλύτερη οδική πρόσβαση, επαρκείς υπηρεσίες, προστασία του περιβάλλοντος και σχέδιο για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Η Κέρκυρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο ως ένας προορισμός που υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες. Πρέπει να είναι ένας τόπος στον οποίο οι κάτοικοι μπορούν να ζουν με ποιότητα και οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε έναν οργανωμένο, ασφαλή και φιλόξενο προορισμό. Και αυτό αφορά ολόκληρη την Ελλάδα. Ο ελληνικός τουρισμός είναι δύναμη της οικονομίας μας. Για να παραμείνει όμως ισχυρός, χρειάζεται επενδύσεις, υποδομές, προστασία του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα αφήνει πραγματικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες.
Η Κέρκυρα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να πρωταγωνιστήσει στον τουρισμό του αύριο. Το ζητούμενο είναι να μην αρκεστούμε σε αυτά που μας χάρισε η φύση και η ιστορία. Να τα προστατεύσουμε, να τα αναδείξουμε και να δημιουργήσουμε έναν τουρισμό που θα έχει διάρκεια, ποιότητα και προοπτική.
Για μια Κέρκυρα που δεν θα φιλοξενεί απλώς επισκέπτες, αλλά θα χτίζει το μέλλον της μέσα από τον τουρισμό.
Για μια Ελλάδα που αξίζει να πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουρισμό

