Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    «Νέα Αρχή»: δύο φορές πάγια προκαταβολή στους προέδρους από το 2023
    30/10/2026 13:12
    Τιμητική διάκριση στον Τρεπεκλή από την ομογένεια
    30/10/2026 13:09
    Υδραίου: Καμία αρμοδιότητα χωρίς πόρους για τους Δήμους
    29/10/2026 21:27
    Μεγάλη προσέλευση για το ντοκιμαντέρ «Πειθαρχική Μεραρχία 999 – Γερμανοί Αντιφασίστες στην Ελλάδα»
    29/10/2026 21:25
    Πρόγραμμα «AΙΓΙΣ»: 15 μηχανήματα έργου στα Ιόνια
    29/10/2026 21:21
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Φαρμακοπoιός εξόπλισε τα περιπολικά με κιβώτια πρώτων βοηθειών
    30/10/2026 13:28
    Kτηνιατρική Ιονίων: μέτρα πρόληψης για τη γρίπη των πτηνών
    30/10/2026 13:17
    Διακοπή ρεύματος την Τρίτη σε επτά περιοχές
    30/10/2026 13:04
    Στο νέο πορθμείο (και) τα εκδοτήρια της Kerkyra Seaways
    30/10/2026 12:57
    Το χειμερινό ωράριο των καταστημάτων στην Κέρκυρα
    30/10/2026 12:52
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Market pass 2026 - κουπόνια επισιτιστικής βοήθειας
    Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
    30/10/2026 13:43
    Αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα
    Έρχoνται νέες αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και καύσιμα
    30/10/2026 13:43
    «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων με επιδότηση έως 95% για κλειστά ακίνητα
    29/10/2026 20:09
    Market Pass: Αναδρομικά έως 1.000 ευρώ για ψώνια όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ
    29/10/2026 20:09
    Σύνταξη στα 67 χωρίς 15ετία: Οι 7 λύσεις για να συμπληρώσετε τα ένσημα που λείπουν
    29/10/2026 20:09
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Κερκυραίοι ιστορικοί και λόγιοι για τον Ιωάννη Καποδίστρια»
    30/10/2026 12:49
    Ιωάννης Καποδίστριας
    Τριήμερο για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Καποδίστρια
    29/10/2026 19:46
    Ανοίγει η έκθεση για τη δημοκρατία σε Ελλάδα και Αμερική
    29/10/2026 19:44
    Πανηγυρική Συναυλία τoυ Μουσικού Σώματος της «Μάντζαρος»
    29/10/2026 19:37
    Tο ION_on mοve επιστρέφει στην Κέρκυρα
    28/10/2026 21:03
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετοχή του ΓOK στο Κύπελλο Τραμπολίνο 2026
    27/10/2026 21:36
    Hρακλής Κέρκυρας: τρία μετάλλια στο Πανελλήνιο Taekwondo (pics)
    27/10/2026 13:53
    Τρεις μεταγραφές για την ΑΕΛ!
    26/10/2026 20:39
    Tα ζευγάρια της β’ φάσης του Κυπέλλου Κέρκυρας!
    26/10/2026 19:25
    Tρία χρυσά & δύο ασημένια μετάλλια για τον ΑΣΚ Άθλον
    26/10/2026 15:13
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Eσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης»
    30/10/2026 12:43
    Όταν το κράτος αδρανεί τότε η αποτυχία και η διαφθορά προελαύνουν
    30/10/2026 12:40
    H κυβέρνηση βγάζει τον δικαστή από τη μέση για να περάσουν τα funds
    30/10/2026 12:35
    Πέντε ήρωες του συναρπαστικού βιβλίου του Ν. Παργινού για το Λαζαρέτο
    30/10/2026 12:02
    Οι εκλογές βίας και νοθείας το 1961, σαν σήμερα, στην Κέρκυρα
    29/10/2026 19:34
Ανάγνωση Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Κέρκυρα

-

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 12/06/2026 11:26
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε στο νεόδμητο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ο οποίος βρίσκεται εντός του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο υπεύθυνος ιερέας του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κλεφτάκης, οι λοιποί εφημέριοι του Ιερού Ναού, και ο Διάκονός του, π. Ευσέβιος Πανδής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Ιερός Ναός αποτελεί καρπό πολυετών προσπαθειών και θυσιών και συνιστά πλέον έναν σημαντικό χώρο προσευχής και πνευματικής παρηγορίας για τους νοσηλευομένους, τους συγγενείς τους, το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ακόμη, στην πανήγυρη παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών, κ. Γεώργιος Αλτουβάς, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κα. Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών του τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του, απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα, αναφέρθηκε αρχικά στη μορφή του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του Ιατρού, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν σύγχρονο Άγιο, του οποίου η αγιότητα δεν αναδείχθηκε από ανθρώπινες ενέργειες ή προβολή, αλλά αποκαλύφθηκε από την ίδια τη Χάρη του Θεού. Υπενθύμισε ότι ο Άγιος Λουκάς υπήρξε διακεκριμένος ιατρός και καθηγητής της Ιατρικής, ο οποίος όμως δε δίστασε να ομολογήσει την πίστη του σε δύσκολους καιρούς αθεΐας και διωγμών. Παρά τις εξορίες, τις ταλαιπωρίες, τις συκοφαντίες και τις δοκιμασίες που υπέστη από το αθεϊστικό σοβιετικό καθεστώς, παρέμεινε πιστός στο Χριστό και συνέχισε να διακονεί τον πάσχοντα άνθρωπο με αυταπάρνηση και θυσιαστική αγάπη. Ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε ακόμη στα πολυάριθμα θαύματα που επετέλεσε και επιτελεί ο Άγιος, επισημαίνοντας ότι ο λαός του Θεού είχε αναγνωρίσει την αγιότητά του πολύ πριν η Εκκλησία προχωρήσει στην επίσημη αγιοκατάταξή του.

Συνεχίζοντας, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η ζωή του Αγίου Λουκά αποτελεί ισχυρή μαρτυρία πως η αληθινή επιστήμη δεν αντιστρατεύεται την πίστη, αλλά μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με αυτήν όταν ο άνθρωπος αναγνωρίζει το Θεό ως την πηγή κάθε αγαθού. Υπενθύμισε ότι ούτος ο μεγάλος Ιεράρχης και ιατρός απέδιδε πάντοτε στο Θεό την επιτυχία της διακονίας του, θεωρώντας τον Κύριο ως τον πρώτο και μέγιστο ιατρό των ψυχών και των σωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση της Μητρόπολης για την πρόληψη της εξαπάτησης ηλικιωμένων
Η Εθνική Επέτειος στην Κέρκυρα (pics)
Νεκτάριος: «Σήμερα, η Εκκλησία προπηλακίζεται»
Ευχαριστήριo της Μητρόπολης για δωρεά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Εγκαίνια του ναού των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης (pics)

Ακολούθως, ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη σύγχρονη εποχή, επισημαίνοντας ότι ο άνθρωπος της μοντέρνας εποχής εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο τις δικές του δυνάμεις και τις δυνατότητες της επιστήμης, απομακρύνοντας τον Θεό από την καθημερινότητά του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η μεγαλύτερη κρίση της εποχής μας δεν είναι οικονομική ή κοινωνική, αλλά πνευματική, διότι ο σύγχρονος άνθρωπος επιχειρεί να ζήσει χωρίς αναφορά στο Δημιουργό του. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, στερείται την αληθινή πηγή της ζωής, της ελπίδας και της ειρήνης.

Αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, σημείωσε ότι ο Χριστός έδωσε στους μαθητές Του τη δύναμη να θεραπεύουν τους ανθρώπους και να εκβάλλουν τα πονηρά πνεύματα, δείχνοντας ότι η πνευματική θεραπεία προηγείται κάθε άλλης θεραπείας. Τόνισε ότι πολλές φορές ο άνθρωπος αγωνίζεται αποκλειστικά για τη σωματική του υγεία, παραμελώντας την κατάσταση της ψυχής του, ενώ η Εκκλησία υπενθυμίζει διαρκώς ότι η σωτηρία του ανθρώπου είναι ένα γεγονός που αγκαλιάζει ολόκληρη την ύπαρξή του.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ακόμη ότι ο σκοπός της ζωής δεν εξαντλείται στα όρια του παρόντος κόσμου, αλλά εκτείνεται στην αιωνιότητα. Υπενθύμισε το λόγο του Κυρίου προς τους μαθητές Του ότι δεν πρέπει να χαίρονται μόνο για τα θαύματα και τις επιτυχίες της διακονίας τους, αλλά κυρίως διότι τα ονόματά τους είναι γραμμένα στους ουρανούς. Αυτός, όπως υπογράμμισε, είναι και ο αγώνας κάθε Χριστιανού, να αποκτήσει μετοχή στη χάρη του Θεού και να πορευθεί στο δρόμο της αγιότητας.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα ο Άγιος Λουκάς, αποτελούν φωτεινούς οδοδείκτες για τη ζωή του ανθρώπου, διότι με το παράδειγμά τους φανερώνουν ότι η αληθινή δύναμη δε βρίσκεται στις ανθρώπινες δυνατότητες, αλλά στην εμπιστοσύνη προς το Θεό. Όταν ο άνθρωπος παραμένει ενωμένος με το Χριστό, μπορεί να υπερβεί τις θλίψεις, τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της ζωής και να πορευθεί προς τον τελικό προορισμό του, που είναι η κοινωνία με το Θεό και η αιώνια ζωή.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κα. Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, εκφράζοντας την εκτίμησή του για την πολυσχιδή προσφορά και τη διαρκή μέριμνά της προς το νοσηλευτικό ίδρυμα και τους ασθενείς. Εξήρε το έργο που επιτελείται υπό την ευθύνη της, τονίζοντας ότι με αυταπάρνηση, εργατικότητα και αγάπη προς τον άνθρωπο συμβάλλει καθημερινά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην πανήγυρη, τους κληρικούς, τους φορείς και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα που προσήλθε για να τιμήσει τον Άγιο Λουκά, ενώ ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα, επικαλούμενος τις πρεσβείες του Αγίου Λουκά, του Αγίου Σπυρίδωνος και της Παναγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για τον ψηφιακό ολοκληρωτισμό στην Κέρκυρα
Η εορτή του Αγίου Χριστοδούλου στην Κέρκυρα
Ο Mητροπολίτης Νεκτάριος στο Άγιον Όρος
Συνάντηση κατηχητών στη Μητρόπολη
Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  • «Πρoετοιμαστείτε»: Ο χάρτης με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να αποθηκεύουν τρόφιμα
  • Έρχoνται νέες αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και καύσιμα
  • «Mαρικάρμεν» στη Θεσσαλoνίκη: Απειλούν με έξωση 92χρονη γυναίκα με 87% αναπηρία
  • Φαρμακοπoιός εξόπλισε τα περιπολικά με κιβώτια πρώτων βοηθειών

Τελευταία σχόλια

  1. Ενας Κερκυραιος στο Πράσινο φως για ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Βόρεια Κέρκυρα
  2. Αναστασία Αρμενιακου Μαστοράκη στο Δύο Κερκυραίoι στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece
  3. Αναστασία Αρμενιακου Μαστοράκη στο Δύο Κερκυραίoι στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece
  4. Αναστασία Αρμενιακου Μαστοράκη στο Δύο Κερκυραίoι στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece
  5. Πανος.. στο Πράσινο φως για ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Βόρεια Κέρκυρα

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα

04/10/2026 22:25

Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα

28/09/2026 23:49

Χειροτονία Διακόνου στην Κέρκυρα

28/09/2026 18:16

Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και κουρά μοναχού στην Κέρκυρα

26/09/2026 20:25
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise