Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τα νέα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026
    05/09/2026
    Ξεκινά τη Δευτέρα ο δολωματικός ψεκασμός στην Κέρκυρα
    04/09/2026
    ΛΑΣΥ Βορρά: Οι ερωτήσεις για τη συνεδρίαση λογοδοσίας
    04/09/2026
    Γκίκας: 2,3 δισ. για τον ενεργειακό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό των Νησιών
    03/09/2026
    Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για την απώλεια της μητέρας του Στ. Πουλημένου
    03/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ορειβάτες από όλη τη δυτική Ελλάδα κατασκηνώνουν στις πλαγιές του Παντοκράτορα
    05/09/2026
    Επιχείρηση διάσωσης: Νεαρός μπούφος έπεσε στη θάλασσα
    05/09/2026
    Και την Κυριακή παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
    05/09/2026
    Ήθελε να ταξιδέψει με πλαστά χαρτιά στην Ιταλία
    05/09/2026
    Τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος στην Κέρκυρα
    05/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
    Μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα για μία στις πέντε επιχειρήσεις
    04/09/2026
    Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Ξενοδοχ/ών
    03/09/2026
    ΕΛΜΕ για σχολικές εκδρομές: Με το «καλημέρα σας» ακόμα περισσότερη γραφειοκρατία
    03/09/2026
    Παράταση έως 14 Σεπτεμβρίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
    02/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Έκθεση φωτογραφίας: ομάδα 28mm / “η πόλη μου”
    04/09/2026
    Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    03/09/2026
    Η φιλαρμονική Σκριπερού στο Γκαλά του Capodistrian Ionian Cardiovascular Meeting
    01/09/2026
    Αντώνης Ζερβός: «Η τρίτη γυναίκα»
    01/09/2026
    “Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες”
    01/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κ23 η Διαβάτη
    06/09/2026
    O Σπύρος Χρυσικόπουλος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε από την Ελλάδα στην Ιταλία
    04/09/2026
    Πήρε Γκαραβέλη, κράτησε Περατινό ο Ιόνιος!
    04/09/2026
    Photostory: ΑΕΛ-ΟΦΑΜ (φιλικό)
    04/09/2026
    Έφερε Δημακάκο η ΑΕΛ!
    04/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο κόσμος μας έμαθε να μην εκπλήσσεται!
    06/09/2026
    Ο μισός πλανήτης σε μια ιστορική συνάντηση!
    05/09/2026
    O Λίλης Δεσύλλας και η στερνή επιθυμία ενός εκτελεσμένου στο Λαζαρέτο
    03/09/2026
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών δεν είναι απλώς μια εκδήλωση –είναι επένδυση στην πολιτιστική ταυτότητα των Ιονίων Νήσων
    03/09/2026
    Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον
    31/08/2026
Ανάγνωση Εγκαίνια Ιερού Ναού στους Καββαδάδες (pics)
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαίνια Ιερού Ναού στους Καββαδάδες (pics)

-

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 02/05/2026
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Το Σάββατο, 2 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε σε νεόδμητο παρεκκλήσιο στις Καββαδάδες της Βορείου Κέρκυρας, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο, Επίσκοπο Σεβαστείας και στην Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τα εγκαίνια του παρεκκλησίου κατά την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη. Ο κ. Νεκτάριος στη Θεία Λειτουργία πλαισιώθηκε από το Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Κοκκινόπουλο, ο οποίος είχε και τη γενική επιμέλεια της τελετής, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βορείου Κερκύρας, Πρωτ. Σπυρίδωνα Προβατά, Ιερείς από τις γειτονικές ενορίες, καθώς και τους Διακόνους του.
Το εν λόγω παρεκκλήσιο ανεγέρθηκε με δαπάνη του ευσεβούς επιχειρηματία κ. Σπυρίδωνος Ασπιώτη, ο οποίος αποτελεί δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας και της Εκκλησίας, οικογενειάρχης και άνθρωπος με ζωντανή πίστη. Ακόμη, μέσα από την επαγγελματική του δραστηριότητα στηρίζει και απασχολεί πλήθος οικογενειών του τόπου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική οικονομία.
Στα εγκαίνια, τα οποία τελέστηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανος Γκίκας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών, κ. Σπυρίδων Αργυρός, ο Δήμαρχος Βορείου Κέρκυρας, κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, οι Βουλευτές του Νησιού, κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης και κ. Δημήτριος Μπιάγκης καθώς και λοιποί εκπρόσωποι πολιτικών και κρατικών φορέων. Η συμμετοχή του πιστού λαού υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη, γεγονός που κατέδειξε τη χαρά και τη συγκίνηση της τοπικής κοινωνίας για την ανέγερση του νέου αυτού Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, επεξηγούσε προς το εκκλησίασμα τα τελούμενα περί των εγκαινίων του Ιερού Ναού, αναδεικνύοντας τη βαθιά θεολογική σημασία της καθαγιάσεως της Αγίας Τραπέζης και ολοκλήρου του χώρου. Τόνισε ότι όπως ο άνθρωπος διά του Αγίου Βαπτίσματος και του Χρίσματος καθίσταται ναός του Αγίου Πνεύματος, έτσι και ο Ιερός Ναός, διά της ιεράς ακολουθίας των εγκαινίων, λαμβάνει τη χάρη του Θεού και καθίσταται τόπος αγιασμένος, στον οποίο κατοικεί η θεία παρουσία.
Ιδιαιτέρως υπογράμμισε ότι η Αγία Τράπεζα αποτελεί το ιερότατο κέντρο της ζωής της Εκκλησίας, το σημείο εκείνο όπου τελείται το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και γι’ αυτό περιβάλλεται με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό. Όπως ανέφερε, η ακοίμητη κανδήλα που ανάπτεται επ’ αυτής φανερώνει τη διαρκή παρουσία της χάριτος του Θεού, ενώ ολόκληρος ο ναός φυλάσσεται υπό την προστασία των αγγέλων, όπως και κάθε πιστός άνθρωπος έχει τον φύλακα άγγελό του.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος στάθηκε στο νόημα της ζωής του χριστιανού, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος καλείται να θέσει το Θεό στο κέντρο της υπάρξεώς του από την αρχή και όχι μόνον να Τον επικαλείται στις δυσκολίες. Στο πλαίσιο αυτό, ερμήνευσε και τη λειτουργική προτροπή «ἑαυτοὺς καὶ ἀλλήλους καὶ πᾶσαν τὴν ζωήν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα», επισημαίνοντας ότι ο πιστός καλείται να εμπιστευθεί ολοκληρωτικά τη ζωή του στο Θεό, να Του παραδώσει τη σκέψη, την καρδιά και κάθε του μέριμνα, αφήνοντάς Τον να καθοδηγεί τα πάντα. Όταν ο άνθρωπος προσεγγίζει έτσι το Θεό, τότε η ζωή του φωτίζεται και αγιάζεται από τη χάρη Του, διότι Εκείνος γνωρίζει το αληθινό συμφέρον του ανθρώπου, το οποίο είναι πρωτίστως πνευματικό.
Αναφέρθηκε επίσης στην ευθύνη που φέρει κάθε άνθρωπος για την καλλιέργεια του αληθινού πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι ο πολιτισμός δεν αποτελεί απλώς κληρονομιά του παρελθόντος, αλλά καρπό προσωπικής ζωής και στάσεως. Όταν ο άνθρωπος ζει με πίστη, αξίες και σεβασμό προς το Θεό και την παράδοση του τόπου του, τότε οικοδομεί αληθινό πολιτισμό.
Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους σε μία τόσο σημαντική και σπάνια εκκλησιαστική στιγμή, όπως είναι τα εγκαίνια ενός ιερού ναού. Υπογράμμισε ότι ο αγιασμένος αυτός τόπος αποτελεί πλέον πηγή χάριτος και ευλογίας για όλους, προτρέποντας τους πιστούς να προσέρχονται με ευλάβεια και προσευχή, θέτοντας πάντοτε τον Θεό πρώτο στη ζωή τους, σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου, «ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν» (Ματθ. 6, 33).

Φωτιά σε… ξύλα στους Καββαδάδες
Έκαναν… λαμπίκο τους Καββαδάδες
Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί για το Πάσχα στους Καββαδάδες
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σε δυο αράδες (6/9/26)
  • Ο κόσμος μας έμαθε να μην εκπλήσσεται!
  • Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κ23 η Διαβάτη
  • Ορειβάτες από όλη τη δυτική Ελλάδα κατασκηνώνουν στις πλαγιές του Παντοκράτορα
  • Επιχείρηση διάσωσης: Νεαρός μπούφος έπεσε στη θάλασσα

Τελευταία σχόλια

  1. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  2. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  3. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  4. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  5. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise