Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στο στόχαστρο Αυλωνίτη οι Γεωργιάδης – Πατούλης: Ανοχή σε VIP κλινικές που λειτουργούν κάτω από τη μύτη τους!
    10/09/2026
    Το μήνυμα Τρεπεκλή για τη νέα σχολική χρονιά
    10/09/2026
    Υδραίου: Σε τροχιά υποβάθμισης οι παιδικοί σταθμοί και οι σχολικές υποδομές του Δήμου μας!
    10/09/2026
    ΑΝΑΣΑ: Το μετέωρο βήμα του ΝΑΟΚ οι πανηγυρισμοί και οι ευχαριστίες
    10/09/2026
    Χρηματοδότηση για την παράκαμψη Μπενιτσών ζητά ο Μπιάγκης
    09/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τελεσίγραφο σε Δήμο, Δασαρχείο: Το Άλσος των Φυλακών έγινε… πυριτιδαποθήκη και σκουπιδότοπος!
    10/09/2026
    Στον αέρα η μετακίνηση μαθητών δημοτικού στη Βόρεια Κέρκυρα
    10/09/2026
    Σώοι τρεις επιβάτες μετά από ανάφλεξη σκάφους στην αμμόγλωσσα Λευκαδας
    10/09/2026
    Η επίσκεψη στο γιατρό αποκάλυψε την ασέλγεια από τον παππού σε 8χρονη κοπέλα!
    10/09/2026
    Δυο συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
    10/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΕΛΜΕ για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
    10/09/2026
    Σχεδόν 1,5 εκ. στο Δήμο από το τέλος κρουαζιέρας
    09/09/2026
    school
    ΣΕΠΕ: Άμεση κάλυψη των κενών ΤΩΡΑ!
    09/09/2026
    Η ΕΛΜΕ ετοιμάζει παρέμβαση στη ΔΔΕ
    07/09/2026
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
    10/09/2026
    Οι Φιλαρμονικές Καποδίστριας και Σιναράδων στη Συνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου στη Λευκάδα
    10/09/2026
    Τιμήθηκε από τον Δήμο η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» για τον θρίαμβό της στη Σουηδία
    08/09/2026
    Ακροάσεις νέων μελών της Μικτής Χορωδίας Θ. Φλαγγίνης
    08/09/2026
    «Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες»
    08/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών η ΑΕ Λευκίμμης
    10/09/2026
    Στις 24/10 η πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ: Η κλήρωση για τις ομάδες της Κέρκυρας
    09/09/2026
    Τιμά τον Χάρη Παπαγεωργίου η ΓEK
    09/09/2026
    Εκτός έδρας δοκιμασία για την ΑΕΛ στο Αγρίνιο
    09/09/2026
    Rising Stars: Πανεύκολα στον τελικό ο Ιόνιος!
    08/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
    10/09/2026
    Η διαχρονική ευθύνη του εκλογικού σώματος
    10/09/2026
    Η Ασπίδα του Αχιλλέα – Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απροστάτευτη
    10/09/2026
    Οι ανάγκες μας δεν χωράνε σε εξαγγελίες για το 2028!
    08/09/2026
    Ώρα σου καλή…
    08/09/2026
Ανάγνωση Μητροπολίτης Νεκτάριος: «Σήμερα, η ανθρωπότητα ζει το δράμα της παραμόρφωσης»
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Νεκτάριος: «Σήμερα, η ανθρωπότητα ζει το δράμα της παραμόρφωσης»

Στις 28 Δεκεμβρίου 2025, «Κυριακή μετά των Χριστουγέννων», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, επισκεπτόμενος τη γενέτειρά του, λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 28/12/2025
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Στις 28 Δεκεμβρίου 2025, «Κυριακή μετά των Χριστουγέννων», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, επισκεπτόμενος τη γενέτειρά του, λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, εκεί από όπου είχε αρχίσει την ιερατική του διακονία. Συλλειτούργησε με τον πολιό Πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Θάνο, με τον οποίο συνδιακόνησε από την ημέραν της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του και έως αναχωρήσεώς του διά την Κέρκυραν. Ομοίως, με παλαιούς γνώριμούς ιερείς του ιερού ναού, αλλά και τον εκ Βόλου καταγόμενο Ιεροκήρυκα και εκπαιδευτικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Αρχιμανδρίτη Δοσίθεο Παπαμήτρο. Επίσης, στον ως άνω Ιερό Ναό παρευρέθησαν παλαιά πνευματικά του παιδιά, αλλά και συνεργάτες ως και οι παλαιοί συμμαθητές του και άλλοι γνώριμοι, οι οποίοι έσπευσαν να λειτουργηθούν και να έχουν πνευματική επικοινωνία με το Σεβασμιώτατο. Ακόμη, ο κ. Νεκτάριος, φορτισμένος συναισθηματικά, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιον, για τη συγκατάθεσή του να λειτουργήσει στον Ιερό Ναό, ακολούθως ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο, ο οποίος ετοίμασε τα της δοχής ώστε να υπάρξει ευταξία κατά την τέλεση της θείας ιερουργίας. Ιδιαιτέρως δε, τον π. Απόστολο Θάνο δια τον οποίο εξεφράσθη αδελφικά και ευγνωμόνως για την συμπόρευση όλων αυτών των ετών της διακονίας του.
Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος έλαβε αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και συγκεκριμένα από τα σημεία που λέγουν ότι «᾽Αναχωρησάντων τῶν μάγων», αφού «ἐθυμώθη λίαν» ο Ηρώδης, παρουσιάσθηκε Άγγελος Κυρίου στον Ιωσήφ και τού έδωσε την εντολήν του Θεού να παραλάβει τη Μαρία και το παιδίον και να αναχωρήσουν εις την Αίγυπτον. Έτσι, ο Κύριός μας αναδεικνύεται μετανάστης και δραπέτης εκ των πατρώων εις γην αλλοτρίαν. Αυτό συνέβη διότι ο Κύριός μας φοβήθηκε την απειλή του Ηρώδη; Όχι, αλλά ο σκοπός του ιδίου του Θεού ήταν πρωτίστως να εκπληρωθεί το έργον της αναγεννήσεως δια του εκουσίου πάθους και της Αναστάσεώς Του, προκειμένου να εκπληρωθεί ολόκληρο το σωτηριώδες έργον Του. Φεύγει δε στη γη της Αιγύπτου, εκεί όπου οι πρόγονοί του, ο λαός του Ισραήλ, επιχειρήθηκε να εγκλωβιστεί και να υποδουλωθεί στους Αιγυπτίους προκειμένου να επηρεαστούν και να εγκαταλείψουν τον αληθινόν Θεόν. Τώρα λοιπόν το σχέδιον του Θεού αποστέλλει τον Υιόν και Λόγον Του, ο οποίος ενηθρώπισε προκειμένου, πνευματικώ τω τρόπω, να ευαγγελίσει αυτόν τον λαόν τον ειδωλολατρικόν στον ένα και μοναδικόν Θεόν.
Όμως, στο διάβα της ιστορίας της επίγειας ζωής του Κυρίου μας Ιησού θα δούμε ότι δραπέτευσε και μετανάστευσε και άλλες φορές. Πρώτα από όλα από την πατρίδα του τη Ναζαρέτ, γιατί δεν τον απεδέχθησαν οι συμπατριώτες Του και για αυτό ο Ευαγγελιστής αναφέρει ότι «κατῴκησεν εἰς τὰ μέρη τῆς Γαλιλαίας» και εις την χώραν των εθνών από εκεί που έμελλε να αγρεύσει τους μαθητές του από το επάγγελμα των ψαράδων και όχι μόνον, αλλά να διδάξει την Καπερναούμ και όλην την παραθαλασσίαν. Να θαυματουργήσει και να εκφωνήσει τους μακαρισμούς στους χιλιάδες οι οποίοι τον ακολουθούσαν. Ακόμη, ο Κύριός μας βρίσκεται μετανάστης από την ποικίλην κακίαν και αμαρτίαν των ανθρώπων. Όπως ο Ηρώδης Τον κατεδίωξε έτσι στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας κατεδιώχθη και καταδιώκεται ακόμα και σήμερα από την αμαρτίαν και την κακίαν των ανθρώπων.
Αλήθεια, φοβήθηκε ο Θεάνθρωπος Ιησούς τον βασιλέα Ηρώδη; Απεναντίας, ο Ηρώδης ένιωσε την απειλή του Θεανθρώπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τον κατεδίωξε φοβούμενος τη στέρηση της επίγειας βασιλείας του και της εξουσίας δια της οποίας καθυποτάσει τους υπηκόους του. Οι άνθρωποι και τότε αλλά και τώρα οι οποίοι καταδιώκουν τον Κύριόν μας Ιησούν Χριστόν και τον εξαναγκάζουν εις μετανάστευσιν, τι φοβούνται; Φοβούνται την δύναμιν του Θεού και για αυτό είτε Τον αρνούνται είτε Τον καταδιώκουν. Ποτέ όμως ο Κύριός μας δεν φοβήθηκε την κακίαν και τους κακούς ανθρώπους. Ποτέ ο Κύριός μας δεν φοβήθηκε τους αμαρτωλούς, αλλά την κακίαν και την αμαρτία τα απεστράφη και συνεχίζει να τα αποστρέφεται. Απλώς, οι άνθρωποι είναι βολεμένοι στα πλαίσια της ελευθερίας που τούς παρέχει η αμαρτία χωρίς να μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια της εμπαθούς καταστάσεώς των και να ζήσουν την ελευθερία την αληθινήν την οποία μάς χαρίζει ο Θεός. Δηλαδή, δυσκολεύονται στη διαχείριση της αληθινής ελευθερίας. Δυσκολεύονται στη διαχείριση της αλήθειας με την οποίαν ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μάς δημιούργησε και μάς έκτισε για να ζήσουμε στη ζωή μας. Για αυτό πιστεύουμε ότι καλυπτόμεθα με την αμαρτίαν και την κακίαν με αποτέλεσμα σήμερα η ανθρωπότητα να ζει το δράμα της παραμόρφωσης, της κατάπτωσης, της παραφύσιν ζωής. Μόνον όταν ένας θελήσει να ξεπεράσει τα όρια και να ανέβη στην ελευθερία του πνευματικού αιθέρος και αρχίσει να προσεγγίζει δια τον ακτίστων θείων ενεργειών τον ίδιο το Θεό, τότε δαπιστώνει ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην ελευθερία αλλά ούτε και τέλος, παρά μόνον αυτή η πνευματική ελευθερία που βιώνεται εις τον αιώνα. Αρχίζει από εδώ και προχωρά στην αιωνιότητα.
Τελικά, ο Κύριός μας σαρκώθηκε και περπάτησε ανάμεσα στην κτιστή πραγματικότητα, στο κτίσμα Του τον άνθρωπον για να ανοίξει δρόμον προς τον άκτιστον Θεόν ἵνα ἑνώσῃ τὰ πρίν διεστῶτα. Ας δοξολογήσουμε λοιπόν τον γεννηθέντα Κυριόν μας και ας υποκλιθούμε ενώπιόν Του μετά των μάγων και των ποιμένων και ας δοξολογήσουμε μετά των αγγέλων το «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ, καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία».
Στο τέλος, ο κ. Νεκτάριος μετέφερε σε όλους την ευλογία του Αγίου Σπυρίδωνος και ευχήθηκε χρόνια πολλά. Στη διανομή του αντιδώρου, δε, η οποία διήρκησε άνω της ημισίας ώρας, οι άνθρωποι με βαθιά συναισθήματα και την εκδήλωση της αγάπης των, χαιρέτισαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας.

Συνάντηση νέων κληρικών στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης
Αγιασμός στο βρεφονηπιακό σταθμό και στο ΚΔΑΠ της Μητρόπολης
Ο Εσπερινός του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Κέρκυρα
Αγρυπνία για την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου στην Κέρκυρα
Χειροτονία Διακόνου στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Τελεσίγραφο σε Δήμο, Δασαρχείο: Το Άλσος των Φυλακών έγινε… πυριτιδαποθήκη και σκουπιδότοπος!
  • Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  • Στον αέρα η μετακίνηση μαθητών δημοτικού στη Βόρεια Κέρκυρα
  • Στο στόχαστρο Αυλωνίτη οι Γεωργιάδης – Πατούλης: Ανοχή σε VIP κλινικές που λειτουργούν κάτω από τη μύτη τους!
  • Σώοι τρεις επιβάτες μετά από ανάφλεξη σκάφους στην αμμόγλωσσα Λευκαδας

Τελευταία σχόλια

  1. TS στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
  2. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  3. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  4. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  5. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως

23/08/2026

Ο Αγιασμός της Ε’ Κατασκηνωτικής περιόδου στη Μητρόπολη

16/08/2026

Ο Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κέρκυρα

16/08/2026

Aρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

13/08/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise