Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Η πυρασφάλεια σε Παλιά Πόλη και Άλσος Φυλακών στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου και Πυροσβεστικής
    18/06/2026
    Γαρίτσα: Η «ναυμαχία» των ναυδέτων έφερε αναδίπλωση και διαβούλευση
    18/06/2026
    Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Δωρεά γυναικολογικής πολυθρόνας από τον Σύλλογο Γυναικών Αχαράβης
    18/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αγκυροβόλιο
    17/06/2026
    ΚΚΕ: Η δημιουργική απασχόληση και οι διακοπές των παιδιών είναι δικαίωμα
    17/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έφυγε από τη ζωή η γιατρός Μαρία Χρυσικού
    18/06/2026
    Πάνω από 300 μαθητές εξετάστηκαν δωρεάν για σκελετική και στοματική υγεία
    18/06/2026
    Συγκροτήθηκαν σε σώμα οι Φίλοι του Βίδο
    18/06/2026
    Κεφαλονιά: Σύλληψη δύο 20χρονων για διακίνηση κάνναβης μέσω ταχυδρομικού δέματος
    18/06/2026
    Kέρκυρα: Κατέληξε 84χρονη Πολωνή μετά από περιστατικό πνιγμού στον Ύψο
    18/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων έτους… 2023
    18/06/2026
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
    16/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Οικογένεια Γονέμη: Η εκ μητρογονίας κυπριακή καταγωγή του Kαποδίστρια»
    18/06/2026
    Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη
    17/06/2026
    «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
    17/06/2026
    Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»
    17/06/2026
    Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στους Κουραμάδες
    16/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
    17/06/2026
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
Ανάγνωση Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΟΛΚΕ για το κοινωνικο-οικονομικό αποτύπωμα του λιμένα στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΟΛΚΕ για το κοινωνικο-οικονομικό αποτύπωμα του λιμένα στην Κέρκυρα

Ανακοίνωση-ενημέρωση του ΟΛΚΕ σχετικά με την ημερίδα που διοργάνωση με τίτλο "Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε.: Μοχλός Ανάπτυξης για την Τοπική Οικονομία και Ανάπτυξη με Κινητήριο Δύναμη την Κρουαζιέρα"

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 19/02/2025
Κοινοποίηση
13 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση-ενημέρωση του ΟΛΚΕ σχετικά με την ημερίδα που διοργάνωση με τίτλο “Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε.: Μοχλός Ανάπτυξης για την Τοπική Οικονομία και Ανάπτυξη με Κινητήριο Δύναμη την Κρουαζιέρα”

 

Αναλυτικά:

Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. (Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε.): Μοχλός Ανάπτυξης για την Τοπική Οικονομία και Ανάπτυξη με Κινητήριο Δύναμη την Κρουαζιέρα
Ημερίδα του Ο.Λ.ΚΕ. για τη μελέτη σχετικά με το κοινωνικο-οικονομικό αποτύπωμα του λιμένα στο νησί αναδεικνύει ότι:
Η συνολική οικονομική συνεισφορά του λιμένα και της κρουαζιέρας για το έτος 2023-2024 ανέρχεται σε 193,1 εκατ. ευρώ.
Η οικονομική επίδραση μόνο της κρουαζιέρας ανέρχεται σε 180,8 εκατ. ευρώ.
Η συνολική προστιθέμενη αξία από τις δραστηριότητες του λιμένα ανέρχεται στα 12,3 εκατ. ευρώ
Υποστηρίχθηκαν 4.509 θέσεις εργασίας.

Ο Λιμένας Κέρκυρας αποτελεί βασικό κόμβο οικονομικής ανάπτυξης και τουριστικής προβολής της περιοχής και τη σημαντικότερη πύλη της χώρας από την Αδριατική, συμβάλλοντας ουσιαστικά τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία. Το σημαντικό κοινωνικοοικονομικό του αποτύπωμα αναδείχθηκε μέσα από την πρόσφατη μελέτη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της οποίας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.) πραγματοποίησε σήμερα, 19 Φεβρουαρίου 2025, ημερίδα με θέμα: «Λιμένας Κέρκυρας: Πύλη Ανάπτυξης στην Τοπική Κοινωνία και Οικονομία. Η Συμβολή της Κρουαζιέρας».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο του Ο.Λ.ΚΕ., παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της μελέτης, τα οποία επιβεβαιώνουν τη σημασία του λιμανιού ως μοχλού ανάπτυξης της περιοχής. Η μελέτη υλοποιήθηκε από τη MaGBid, spin-off του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δ.Π.Θ., κ. Δημήτρη Δημητρίου, με τη συνδρομή του εργαστηρίου επιχειρηματικής ευφυίας και διοίκησης υποδομών μεταφορών. Η ανάλυση των ευρημάτων της αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και φορείς του τουριστικού και ναυτιλιακού κλάδου.
Συγκεκριμένα, ως επίτιμοι προσκεκλημένοι του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε., κ. Σπύρου Ζερβόπουλου, στην ημερίδα έδωσαν «το παρόν» είτε δια ζώσης είτε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης οι κκ. Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, Στέφανος Γκίκας, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Καραγκούνης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Μανώλης Κουτουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Διδασκάλου, Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Σπύρος Χαλικιόπουλος, Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης & Δημοσίων Σχέσεων, Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Θεοδώρα Ρήγα, Πρόεδρος Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. & Πρόεδρος MedCruise, Αθανάσιος Λιάγκος, Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε) και Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΛΘ Α.Ε., Καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), Κώστας Μουζακίτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Χαράλαμπος Βούλγαρης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Δημήτρης Δημητρίου, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Άρης Μπατσούλης, Διευθυντής Ανάπτυξης & Διαχείρισης Κρουαζιέρας Λιμένος Κέρκυρας.
Η μελέτη ανέδειξε τη στρατηγική σημασία του Λιμένα Κέρκυρας στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Σύμφωνα με τα πρωταρχικά αποτελέσματα:
Η συνολική προστιθέμενη αξία από τη λειτουργία του λιμένα και τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας για την περίοδο 2023-2024 ανέρχεται σε 193,1 εκατ. ευρώ.
Η απασχόληση που υποστηρίχθηκε αγγίζει τις 4.509 θέσεις εργασίας.
Το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα των επιβατών κρουαζιέρας στην τοπική οικονομία είναι 180,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 72,3 εκατ. ευρώ προέρχονται από άμεσες δαπάνες, 43,4 εκατ. ευρώ από έμμεσες επιδράσεις και 65,1 εκατ. ευρώ από πολλαπλασιαστικές επιδράσεις.
Οι επιβάτες Transit, που αποτελούν το 70,8% του συνόλου (472.390 επιβάτες), είχαν μέση δαπάνη 48-52 ευρώ, δημιουργώντας συνολική επίδραση 23,6 εκατ. ευρώ.
Οι επιβάτες Homeporting (29,2% – 194.792 επιβάτες) δαπάνησαν συνολικά 48,7 εκατ. ευρώ, επαληθεύοντας τη στρατηγική σημασία του Homeporting για τη μεγιστοποίηση της οικονομικής συνεισφοράς.
Η λειτουργία του λιμένα συνεισέφερε συνολικά 12,3 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία, με 4,68 εκατ. ευρώ από άμεσες δραστηριότητες, 3,05 εκατ. ευρώ από έμμεσες επιδράσεις και 4,6 εκατ. ευρώ από πολλαπλασιαστικές επιδράσεις.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει ο λιμένας της Κέρκυρας στην ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στον τομέα της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας, επισημαίνοντας ότι: «Ο λιμένας της Κέρκυρας, ένας κόμβος στρατηγικής σημασίας τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε μία ισχυρή παρουσία τόσο στον τομέα της ακτοπλοΐας, όσο φυσικά και της κρουαζιέρας, αποτελώντας τον κυριότερη πύλη εξόδου προς την Αδριατική Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, μόνο για το 2024 ο λιμένας της Κέρκυρας σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά επιβατικής κίνησης στην ιστορία του, με τον συνολικό αριθμό επιβατών να ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια. Αλλά και η συμβολή της κρουαζιέρας σε αυτή την επιτυχία ήταν καθοριστική. Ο λιμένας της Κέρκυρας, με σταθερά και ανοδικά βήματα, έχει κατορθώσει κάθε χρόνο να ξεπερνά τις προσδοκίες όλων, ενισχύοντας τη θέση του ως ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς κρουαζιέρας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Το μεγαλύτερο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν οι προορισμοί κρουαζιέρας είναι το να επιλέγονται ως σταθμοί ανεφοδιασμού (homeporting). Η Κέρκυρα – και σε αυτή την πρόκληση – απαντά δυναμικά, καθιστώντας την ως έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς homeporting στην Ελλάδα, με 82.773 επισκέπτες να προέρχονται από το homeporting το 2024. Γι’ αυτό ακριβώς, εμείς στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε μία κρουαζιέρα που θα χαρακτηρίζεται τόσο από ποσότητα, όσο φυσικά και από ποιότητα. Στόχος μας είναι οι ελληνικοί λιμένες και οι υποδομές τους να πληρούν όλες τις προδιαγραφές, προσφέροντας  στους επιβάτες της κρουαζιέρας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνεχίζει να οραματίζεται και να σχεδιάζει ένα μέλλον, που θέλει την χώρα μας να ισχυροποιεί διαρκώς τη θέση της στη διεθνή τουριστική σκακιέρα. Σε αυτό μας το όραμα, οι ελληνικοί λιμένες συνεχίζουν να μας επιβεβαιώνουν συνεχώς. Και στην περίπτωση της Κέρκυρας, έχουμε έναν πολύ δυναμικό σύμμαχο σε αυτή μας την προσπάθεια.»

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στάθηκε στην ανάγκη για περαιτέρω ανάδειξη της Κέρκυρας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, δηλώνοντας: «Η Κέρκυρα, είναι ασφαλώς ένας πολυδιάστατος προορισμός, με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Μπορούμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τους αναρίθμητους πολιτιστικούς πόρους, το σπάνιο φυσικό περιβάλλον, τις τοπικές παραδόσεις, τις ποικίλες δυνατότητες για αναψυχή και φυσικά τη πλούσια γαστρονομική παράδοση του νησιού. Στοιχεία που συνθέτουν μία εξαιρετικά πλούσια τουριστική προσφορά, η οποία μπορεί, να προσελκύσει επισκέπτες με ποικίλα ταξιδιωτικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις. Και βεβαίως η ανάδειξη και προβολή των στοιχείων αυτών, μπορεί να ενισχύσει τη συμβολή της κρουαζιέρας στην επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε μεγαλύτερη διάρκεια του έτους στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Ασφαλώς, ζωτικής σημασίας είναι και η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην διαχείριση του τουρισμού – κεντρικής κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρήσεων. Θα πρέπει να επενδύουμε όλοι σε μια προσέγγιση που εστιάζει στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη με όρους ποιότητας και αειφορίας. Και βέβαια οι προσπάθειες αυτές, θα πρέπει να θέτουν στο επίκεντρο την τοπική κοινωνία. Ώστε τα οφέλη από την τουριστική ανάπτυξη να κατανέμονται μεταξύ των μελών της δίκαια και ανταποδοτικά».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανος Γκίκας, με αφορμή την επιτυχία της ημερίδας, δήλωσε: «Τέτοιες υψηλού επιπέδου ημερίδες, με την πληθώρα των εξαιρετικών εισηγητών, συνιστούν προστιθέμενη αξία και βοηθούν σημαντικά στην εξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος, με στόχο την επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Η αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών, η ενίσχυση του homeporting και η διασύνδεση της κρουαζιέρας με την τοπική οικονομία αποτελούν βασικούς άξονες της πολιτικής μας. Το Λιμάνι της Κέρκυρας, ως ένας από τους σημαντικότερους κόμβους θαλάσσιου τουρισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του στη Μεσόγειο και τη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας για την τοπική κοινωνία».

Ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κώστας Καραγκούνης, αναδεικνύοντας τη σημασία του Λιμένα Κέρκυρας ως πυλώνα ανάπτυξης, υπογράμμισε τη δέσμευση του Υπουργείου για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και τη διαρκή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών: «Ο Λιμένας Κέρκυρας θα διαδραματίσει ένα κρίσιμο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή αφού αποτελεί πόλο ανάπτυξης και για το νησί αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία. Στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι να βοηθά ώστε να δημιουργούνται ποιοτικές, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με τις πολιτικές που αναπτύσσει αλλά και μέσω της προώθησης και τήρησης των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων. Μόνιμη μέριμνα του Υπουργείου είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις εργασιακές συνθήκες μέσω της αυστηρής τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Τέλος, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ αλλά και με όλες τις Διευθύνσεις και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την επανεκπαίδευση και τη συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.»

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κα Άντζελα Γκερέκου, με ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του Λιμένα Κέρκυρας, τόνισε τον πολυσχιδή ρόλο του, τόσο ως ιστορικό και πολιτιστικό σύμβολο, όσο και ως μοχλό κοινωνικής και οικονομικής ενδυνάμωσης, επισημαίνοντας ότι: «Ως Πρόεδρος του ΕΟΤ και ως Κερκυραία θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Ο.Λ.ΚΕ. για τη διοργάνωση της ημερίδας ‘’ΛΙΜΕΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ’’. Το λιμάνι μας, όπου δεσπόζει το γλυπτό ‘’Απήδαλος Ναύς’’, το ομηρικό σύμβολο των μυθικών θαλασσοπόρων Φαιάκων, είναι άμεσα συνδεδεμένο τόσο με την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, όσο και με την κοινωνικο- οικονομική ενδυνάμωση του τόπου. Η δε περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας και δη του homeporting μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην προώθηση προς τις διεθνείς αγορές του νέου positioning του νησιού, όπως αυτό σχεδιάζεται από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο, τις τοπικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το λιμάνι ως σύγχρονος κόμβος και πανάρχαιο σύμβολο της ναυτοσύνης των Κερκυραίων μπορεί να ‘’ταξιδέψει’’ τη νέα εικόνα του νησιού ως ποιοτικού, βιώσιμου προορισμού, που προσφέρει ένα καλειδοσκόπιο αυθεντικών εμπειριών, σε κάθε γωνιά του, κάθε εποχή του χρόνου.»

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρος Ζερβόπουλος, αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία του λιμένα για την τοπική κοινωνία και οικονομία, αναδεικνύοντας το ρόλο της κρουαζιέρας ως βασικού μοχλού ανάπτυξης. Όπως δήλωσε: «Ο Λιμένας Κέρκυρας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για το νησί, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομία και στην απασχόληση. Τα στοιχεία της μελέτης θεμελιώνουν τη δυναμική του λιμένα, με την κρουαζιέρα να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Ιδιαίτερα το homeporting προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία, ενισχύοντας την τοπική αγορά και δημιουργώντας νέες προοπτικές για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους. Σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, είναι απαραίτητο να επενδύσουμε σε σύγχρονες υποδομές και βιώσιμες πρακτικές, ώστε να διατηρήσουμε την Κέρκυρα στην κορυφή των προορισμών κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου. Από πλευράς μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας ένα λιμάνι-πρότυπο για τον θαλάσσιο τουρισμό, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία».

ΟΛΚΕ: Αύξηση 10,7% στην επιβατική κίνηση κρουαζιέρας το πρώτο πεντάμηνο
ΟΛΚΕ: Καμία πρόθεση μετεγκατάστασης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου
ΟΛΚΕ: Ισχυρό αποτύπωμα στα Tourism Awards 2026
Δύο Gold και δύο Silver βραβεία για τον ΟΛΚΕ στα Tourism Awards 2026
ΟΛΚΕ: Πράσινη στροφή στα λιμάνια της Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Έφυγε από τη ζωή η γιατρός Μαρία Χρυσικού
  • Πάνω από 300 μαθητές εξετάστηκαν δωρεάν για σκελετική και στοματική υγεία
  • Η πυρασφάλεια σε Παλιά Πόλη και Άλσος Φυλακών στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου και Πυροσβεστικής
  • Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων έτους… 2023
  • «Οικογένεια Γονέμη: Η εκ μητρογονίας κυπριακή καταγωγή του Kαποδίστρια»

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Κρουαζιέρα: Έρχονται 1 εκ. τουρίστες το 2026 – Το πρόγραμμα των προσεγγίσεων

03/02/2026

Επανεκδίδουν το λεύκωμα «Κέρκυρα, Πορεία στον Χρόνο»

12/01/2026

Κέρκυρα: Εκρηκτική άνοδος σε κρουαζιέρα & ακτοπλοΐα στο δεκάμηνο 2025

01/12/2025

Ο ΟΛΚΕ χορήγησε ανώστρωμα άλματος επί κοντώ στο ΕΑΚΚ

17/10/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise