Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Συμπαράταξη Πολιτών: στο 0,30% οι επιχορηγήσεις της Βόρειας Κέρκυρας
    01/11/2026 00:26
    ΔΕΕΠ: Με επιτυχία, η ημερίδα για το δημογραφικό (pics)
    31/10/2026 20:49
    Επίσκεψη του ΚΚΕ στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας
    31/10/2026 11:51
    Αυλωνίτης: Δικαστής και εκτελεστής ο servicer
    30/10/2026 23:13
    Οδικό δίκτυo και τοιχία στη Νότια Κέρκυρα περνούν σε φάση έργων
    30/10/2026 22:10
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πoλυαρχιερατικός Εσπερινός στην Κέρκυρα για το Πρωτοκύριακο (pics)
    31/10/2026 21:32
    «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς στο πολιτιστικό συνέδριο της Ρόδου
    31/10/2026 20:56
    Bόρειο Ιόνιο: Έως 77 mm βροχής στους Παξούς
    31/10/2026 20:51
    Πολιτική Προστασία: Επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες της Κυριακής
    31/10/2026 20:43
    Oι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Πρωτοκύριακο
    31/10/2026 11:48
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Market pass 2026 - κουπόνια επισιτιστικής βοήθειας
    Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
    30/10/2026 13:43
    Αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα
    Έρχoνται νέες αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και καύσιμα
    30/10/2026 13:43
    «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων με επιδότηση έως 95% για κλειστά ακίνητα
    29/10/2026 20:09
    Market Pass: Αναδρομικά έως 1.000 ευρώ για ψώνια όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ
    29/10/2026 20:09
    Σύνταξη στα 67 χωρίς 15ετία: Οι 7 λύσεις για να συμπληρώσετε τα ένσημα που λείπουν
    29/10/2026 20:09
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Από την Μπανγκόκ στο Λιστόν: η Κέρκυρα στρώνει τραπέζι στην Ταϊλάνδη (pics)
    30/10/2026 22:03
    «Κερκυραίοι ιστορικοί και λόγιοι για τον Ιωάννη Καποδίστρια»
    30/10/2026 12:49
    Ιωάννης Καποδίστριας
    Τριήμερο για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Καποδίστρια
    29/10/2026 19:46
    Ανοίγει η έκθεση για τη δημοκρατία σε Ελλάδα και Αμερική
    29/10/2026 19:44
    Πανηγυρική Συναυλία τoυ Μουσικού Σώματος της «Μάντζαρος»
    29/10/2026 19:37
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Νικηφόρα επιστροφή για Θιναλιακό, έκανε την έκπληξη η ΠΕΚΑ!
    31/10/2026 21:28
    Ιόνιος: Λύγισε από τον ΚΑΟΧ!
    31/10/2026 21:05
    Δύσκολη έξοδος για ΑΕΛ, ευκαιρία για τον ΟΦΑΜ!
    30/10/2026 23:39
    Κουτσός, Murillo και Χριστόφορος στην AΕΛ!
    30/10/2026 23:29
    O Α.Σ. Καράτε Αγίου Ματθαίου ανέβηκε δέκα φορές στο βάθρο
    30/10/2026 22:15
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    DATA CENTERS: Η αόρατη μηχανή της ψηφιακής εξουσίας
    01/11/2026 09:44
    Ευρωπαϊκή Ένωση & Ευρώ: Ανατομία ενός προμελετημένου εγκλήματος
    31/10/2026 22:23
    Στίχοι, ηρωικές μορφές και νότες του Λαζαρέτου
    31/10/2026 21:08
    Για την επέτειο των 136 χρόνων από την ίδρυση της «ΦΕ Μάντζαρος»
    31/10/2026 11:44
    Το πείραμα…
    31/10/2026 09:46
Ανάγνωση Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Επιστημών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Επιστημών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

TTTfellows: Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Επιστημών (artist and scientist-in-residency) Φθινοπώρο 2024, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στις 11 και 15 Οκτωβρίου

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 09/10/2024 16:08
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

TTTfellows: Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Επιστημών (artist and scientist-in-residency) Φθινοπώρο 2024, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στις 11 και 15 Οκτωβρίου

Η Δρ Heidi Hehnly-Chang (ΗΠΑ) και η Δρ Boryana Rossa (Βουλγαρία/ΗΠΑ) του Syracuse University επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Επιστημών TTTfellows: Φθινόπωρο 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024 (διαδικτυακά) και από τις 7 έως τις 18 Οκτωβρίου 2024 διά ζώσης στο νησί της Κέρκυρας. Το TTTfellows διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Rewilding Cultures, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας – Corfu Tech Lab (Παλαιό Φρούριο), το Corfu Aquarium και το BiHELab.

Heidi Hehnly-Chang
Η Heidi Hehnly-Chang απέκτησε Πτυχίο Βιοχημείας από το Πανεπιστήμιο του Rochester, NY, τον Μάιο του 2003 και διδακτορικό στη Μοριακή Βιοφυσική από το Πανεπιστήμιο της Iowa City, IA, τον Ιούνιο του 2009. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (βραβευμένη με υποτροφίες), τον Ιούνιο του 2014, και στο Πανεπιστήμιο της Washington, Seattle, WA (βραβευμένη με υποτροφία), τον Ιούλιο του 2015.

Το εργαστήριο της Heidi Hehnly-Chang, το οποίο ιδρύθηκε το 2015, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που συνδέουν το σχηματισμό των βλεφαρίδων, την κυτταρική πολικότητα, την κυτταρική μεμβράνη και το κεντροσώμα, για να απαντήσει στο βασικό μας ερώτημα: πώς αναπτύσσονται τα κροσσωτά κύτταρα κατά την ανάπτυξη των ιστών ; Χρησιμοποιώντας κυτταροκαλλιέργειες ή μοντέλα in vivo (κυρίως D. rerio καθώς και C. elegans και μοντέλα ποντικιών), εφαρμόζει μια πολυδιάστατη στρατηγική που συνδυάζει κυτταρική βιολογία, βιοχημεία, ζωντανή κυτταρική απεικόνιση και εξελιγμένες τεχνικές μοριακής βιολογίας.

Περιγραφή Έργου
Το έργο αυτό προτείνει μια μελλοντική προοπτική όπου τα θηλαστικά έμβρυα μπορούν να αναπτύσσονται εκτός της μήτρας, προκαλώντας ευρύτερες συζητήσεις για τις κοινωνικές, ηθικές και βιολογικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Συνεργαζόμενοι με ειδικούς και ιδρύματα, δημιουργεί μια πολυεπίπεδη εξερεύνηση που αμφισβητεί τις αντιλήψεις μας και φαντάζεται νέες δυνατότητες για την ανθρώπινη ανάπτυξη και την κοινωνική δομή.

Boryana Rossa
Η Boryana Rossa είναι Καθηγήτρια και Αναπληρώτρια Πρόεδρος στο Τμήμα Κινηματογράφου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Syracuse University. Το 2017, μαζί με τη Δρ Hehnly, ίδρυσε το Bio-Art Mixer, ένα συνεργατικό πρόγραμμα δημόσιας προσέγγισης μεταξύ τέχνης και βιολογίας, το οποίο συγκεντρώνει επιστήμονες και καλλιτέχνες από διαφορετικά πανεπιστήμια διεθνώς για να μοιραστούν την έρευνά τους και να ξεκινήσουν συνεργασίες. Το 2021, επεκτάθηκε σε μια ευρύτερη δημιουργική σύμπραξη με την ίδρυση του The Bio Art Research Coalition of Syracuse (BARCS), που περιλαμβάνει προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών, εκθέσεις και διδασκαλία.

Το 2012, η Rossa ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με θέμα τις έμφυλες παραστάσεις μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Αυτή η έρευνα έχει βραβευθεί με το Humanities, Arts and Social Sciences Grant στο Rensselaer και έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές, όπως στο 5ο Thessaloniki Biennial (και είναι μέρος της μόνιμης συλλογής του MOMus) και στο Μουσείο Coreana, Σεούλ.

Περιγραφή Έργου
Το έργο της Rossa θα παρουσιαστεί μέσω μιας διάλεξης-performance, σκίτσων τοιχογραφίας και βίντεο. Η διάλεξη-performance είναι εμπνευσμένη από μυθολογικές μεθόδους αναπαραγωγής, οι οποίες συγκρίνονται με τις σύγχρονες βιοτεχνολογικές εξελίξεις. Η εξερεύνηση αυτών των μεθόδων υποδηλώνει πιθανούς τρόπους σκέψης για την αναπαραγωγή, τη φιλοξενία και το φύλο σε έναν κόσμο όπου η μυθολογική αναπαραγωγή δεν είναι απλώς μεταφορά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει τεχνολογικά εφικτή.

Το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Επιστημών TTTfellows είναι ένας διεπιστημονικός ερευνητικός “εκκολαπτήρας”, ένας χώρος σκέψης που στοχεύει να διασπάσει τα όρια της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι συμμετέχοντες στο TTTfellows εξερευνούν εναλλακτικές πηγές επικοινωνίας γνώσεων, δημιουργώντας προτάσεις έργων στον τομέα των νέων μέσων, των υβριδικών τεχνών και της δημιουργικής γραφής, με έμφαση σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα, στις κουλτούρες DIY (do-it-yourself), DIWO (do-it-with-others) και DITO (do-it-together) και σε STEAM έννοιες που περιλαμβάνουν διεπιστημονική και μη τυπική εκπαίδευση και δραστηριότητες workshopology. Το πρόγραμμα συντονίζεται από τον καλλιτέχνη της Bioart Adam Zaretsky και την Καθηγήτρια Νταλίλα Ονοράτου, μέλη του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών.

Στο πλαίσιο των δράσεων, θα διεξάγονται οι εξής ανοιχτές εκδηλώσεις:

Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024, ώρα έναρξης 15:00, Workshop-Performance στο Corfu Aquarium στην Παλαιοκαστρίτσα. Το συμμετοχικό εργαστήριο θα διευθύνουν οι Adam Zaretsky, Heidi Hehnly-Chang και Boryana Rossa, θα συνδυάζει διαδραστικές συνεδρίες καλλιτεχνικής δημιουργίας με πληροφορίες για τη θαλάσσια βιολογία, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για βιωματική μάθηση και καλλιτεχνική έκφραση εμπνευσμένη από το φυσικό περιβάλλον. Το Corfu Aquarium, γνωστό για τη δέσμευσή του στην προστασία και την εκπαίδευση σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον, προσφέρει το ιδανικό πλαίσιο για αυτήν την εκδήλωση, ενισχύοντας τον διάλογο μεταξύ των τεχνών και των επιστημών.

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024, ώρα έναρξης 15:00, στην αίθουσα Χάρης Κατσούλης (Παλαιό Ψυχιατρείο Κέρκυρας), στο πλαίσιο των Επετειακών Εκδηλώσεων για τα 20 Χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Τεχνών ‘Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Adam Zaretsky, η Heidi Hehnly-Chang και η Boryana Rossa, θα μοιραστούν το πρωτοποριακό τους έργο στη διασταύρωση της τέχνης και της επιστήμης, προσφέροντας στους φοιτητές/ριες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν πώς οι σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές μπορούν να συνδεθούν με την επιστημονική έρευνα και την τεχνολογική καινοτομία.

Εκτός από αυτό μέρος του προγράμματος είναι η επίσκεψη κατά μήκος της βόρειας ακτογραμμής της Κέρκυρας από την Λίμνη Κορισσίων μέχρι τον Ερημίτη ενώ οι χώροι εργασίας από τις προσκεκλημένες θα είναι το Εργαστήριο Υβριδικών Τεχνών (ΥΚ3/Αίθουσα ΠΜΣ) και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας. Περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/ttt-fellows/2024fall/en/fellows/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σε δυο αράδες (1/11)
  • DATA CENTERS: Η αόρατη μηχανή της ψηφιακής εξουσίας
  • Συμπαράταξη Πολιτών: στο 0,30% οι επιχορηγήσεις της Βόρειας Κέρκυρας
  • Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 1 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Τελευταία σχόλια

  1. Σταλιδης Γιώργος στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  2. Σταλιδης Γιώργος στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  3. Χρηςτου παναγιωτης. στο Για τις πληρωμές επιδομάτων Νοεμβρίου και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση
  4. Χρηςτου παναγιωτης. στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  5. Klodian Bicaku στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise