Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Νίκος Δένδιας: Νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις με την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
    26/07/2026
    Μήνυμα Μαχειμάρη-Παπαδάτου για την ανακοίνωση των βάσεων
    25/07/2026
    ΛΑΣΥ Ιονίων: Για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στους Λάκωνες και τον αποκλεισμό Μακράδων και Κρήνης
    25/07/2026
    Ο συλλέκτης Γ. Σουρτζίνος παραχώρησε σπάνια συλλογή χαρακτικών στην Περιφέρεια
    24/07/2026
    Συγχαρητήρια Τρεπεκλή στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών
    24/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Κέρκυρα
    26/07/2026
    Σύλληψη κυβερνήτη σκάφους στο Μεγανήσι μετά από πρόσκρουση σε βράχια
    26/07/2026
    limenarxeio fortigo
    Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγά για να βγει από τη χώρα
    26/07/2026
    Πρόσκαιρη πιθανότητα τοπικών βροχών τη Δευτέρα
    26/07/2026
    Έπιασαν 22χρονο για υπερβολική ταχύτητα σκάφους στη Ζάκυνθο
    26/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Όσα δεν είδε η Υπουργός Παιδείας στην Κέρκυρα… (video)
    25/07/2026
    Πολυτελές μίνι κρουαζιερόπλοιο στους Παξούς
    24/07/2026
    ΕΛΜΕ: Το «θαύμα» του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
    23/07/2026
    ΕΛΜE: Απαλλακτικές οι πρώτες αποφάσεις για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
    23/07/2026
    O ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη δημόσια στήριξη στο κλείσιμο του 13ου Δημοτικού
    21/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    ΦΕΜ: Μαγική η συναυλία-αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι (pics)
    26/07/2026
    «Κοινή Ανάσα» στο Παλαιό Φρούριο
    24/07/2026
    Aγγελική Κωστάκη: «Ξωθιά»
    22/07/2026
    Μουσική βραδιά στο Φλαγγίνειο: 36 τραγούδια σε ένα βιβλίο
    22/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Απ’ την Αναγέννηση στην ΑΕΛ ο Ευαγγελής!
    26/07/2026
    Πρωταθλήτρια η Δόση στο ύψος, «ασημένια» η Καρύδη στο τριπλούν
    25/07/2026
    Στο Παγκόσμιο Ξιφασκίας η Ελεονώρα Καββαδά
    25/07/2026
    Αρχή εκτός με Καλαμαριά, ο Ιόνιος!
    25/07/2026
    Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελένη Διαβάτη στο διπλό σκιφ Κ23
    25/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Σώπα, μη μιλάς…
    25/07/2026
    Γεώργιος Χ. Σουρτζίνος, η θλίψη του «πατέρα» που αναγκάζεται  να μοιράσει τα «παιδιά» του
    25/07/2026
    Η Κοινωνική Φύση της Ανθρώπινης Δημιουργίας: Από τον Χατζιδάκι στην Τεχνητή Νοημοσύνη
    25/07/2026
    Ακρίβεια και πολιτική σταθερότητα: το πραγματικό διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών
    23/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
Ανάγνωση Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Ένα τάμπλετ και μία κάρτα σύνδεσης δεν αρκούν για το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Ένα τάμπλετ και μία κάρτα σύνδεσης δεν αρκούν για το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Νέα ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 26/05/2021
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Νέα ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Αναλυτικά:

” Ένα τάμπλετ και μία κάρτα σύνδεσης ” και αυτά από δωρεές δεν αρκούν για το εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση .
Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν χωρίς τις απαιτούμενες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση όλων των κλινικών και των τμημάτων του Νοσοκομείου μας . Το πρόγραμμα του εμβολιασμού στην Κέρκυρα πλέον εδώ και 5 μήνες το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Νοσοκομείο σε βάρος της λειτουργίας όλων των υπολοίπων κλινικών και των τμημάτων .
Στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου λειτουργούν 9 γραμμές , σε πρωινή και απογευματινή βάρδια που αυτό ισοδυναμεί με το εξής υπάρχον προσωπικό : 5 Επισκέπτριες , 13 Νοσηλευτές , 8 με 9 διοικητικούς υπαλλήλους , 1 Φαρμακοποιό ,3 Βοηθούς Φαρμακείου , και 18 περίπου Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων .
Καθημερινά ο όγκος των συμπολιτών μας που εμβολιάζεται ανέρχεται περίπου σε 700 άτομα .
Οι εμβολιασμοί οι οποίοι είναι καθαρά έργο της πρωτοβάθμιας υγείας γίνονται κατα κύριο λόγο στη δευτεροβάθμια . Αλλά για ποια πρωτοβάθμια υγεία μιλάμε η οποία είναι πλήρως υποστελεχωμένη και με ανύπαρκτους προυπολογισμούς . Κέντρα Υγείας χωρίς Ιατρικό , Νοσηλευτικό , Διοικητικό προσωπικό και όσο για Επισκέπτριες Υγείας σχεδόν ανύπαρκτες . Έτσι αναπόφευκτα χωρίς προσλήψεις στην πρωτοβάθμια υγεία όλο το βάρος πέφτει στο Νοσοκομείο το οποίο έχει γίνει ” mega εμβολιαστικό Νοσοκομείο “.
Καθημερινά βλέπουμε να στοιβάζονται 80 και πλέον συμπολίτες μας περιμένοντας στη σειρά τους για να εμβολιαστούν ο ένας δίπλα στον άλλο σε ελάχιστα τ.μ με κίνδυνο διασποράς κόβιντ και κυκλοφοριακού εμφράγματος εσωτερικά και εξωτερικά στο χώρο του ιδρύματος .
Γιατροί ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους και την εργασιακή τους σχέση σύμφωνα με την σύμβαση τους , νοσηλευτές οι οποίοι μετακινήθηκαν από τις κλινικές του ιδρύματος , και διοικητικοί υπάλληλοι από τα γραφεία τους σε ένα καθημερινό και εντατικοποιημένο πρόγραμμα .
Οι μετακινήσεις για τους εμβολιασμούς όλου του Ιατρικού προσωπικού γίνονται πάντα με εντολές της διοίκησης . Επίσης με εντολή της διοίκησης έχει δοθεί εντολή για άλλους δύο μήνες τοποθέτησεις στο ΤΕΠ covid πέρα από τους προηγούμενους τρεις του γυναικολόγου κου Χριστουδούλου , μάλιστα να του απαγορεύεται η δυνατότητα να εφημερεύει στην κλινική της ειδικότητας του . Αναρωτιόμαστε το λόγο και επανερχόμαστε σε προηγούμενη μας ανακοίνωση που διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση της διοίκησης και την καλούμε να ανακαλέσει .
Πολλές φορές οι εργαζόμενοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς εργάζονται χωρίς τα εβδομαδιαία τους ρεπό ξεκούρασης φτάνοντας στο απίστευτο νούμερο 700 και πλέον εμβολιασμούς καθημερινά . Όλες οι ιατρικές ειδικότητες << του χειρουργικού τομέα , του παθολογικού τομέα >> , επικουρικοί , ειδικευόμενοι και μόνιμοι ιατροί οι οποίοι έχουν προσληφθεί στις αντίστοιχες ειδικότητες των κλινικών έχουν κληθεί από την Διοίκηση να κάνουν βάρδιες εφημέρευσης στο εμβολιαστικό κέντρο μας .
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η υποβάθμιση του έργου όλων των κλινικών με ότι σημαίνει αυτό και για το Νοσοκομείο αλλά και για τους χρήστες υγείας και έχει δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς .
Η κυβέρνηση με τις επιλογές και τις κατευθύνσεις που έχει στείλει στις Υγειονομικές περιφέρειες είναι η υλοποίηση του πολυσυζητημένου ” εμβολιαστικού προγράμματος ” με μηδενικό κόστος και με τις υπάρχουσες δομές και ανθρώπινο δυναμικό .
Στην πραγματικότητα έχει υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο και έχει μετατραπεί όπως όλα τα Νοσκομεία της χώρας μας στη διαχείρηση μιας νόσου << covid >>, και της υλοποίησης των εμβολιασμών .
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για προσλήψεις προσωπικού για το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου , ενώ αντίθετα η 6η Υγειονομική Περιφέρεια στέλνει τελεσίγραφα μετακινήσεων υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία της Ηπείρου .
Για μια ακόμη φορά έχουμε εκμετάλευση των Υγειονομικών χωρίς να προβαίνουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού . Για μία ακόμη φορά εμείς οι Υγειονομικοί βάζουμε πλάτη στο ΕΣΥ και γινόμαστε όμηροι και θύματα .
Αντιθέτως η αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄βαθμού ανύπαρκτη με τα αντακλαστικά τους παραμένουν στο ποιος θα εξαγγείλει την τοποθεσία του δικού του mega εμβολιαστικού κέντρου αλλάζοντας κτίρια και ημερομηνίες .
Ούτε στον κατάλληλο χώρο δεν έχουν βρει συμφωνία σε ότι αφορά δε τη στελέχωση του σε προσωπικού ακόμη βρίσκονται σε εξαγγελίες . Για τα αναγκαία χρηστικά υλικά όπως σύρριγγες , βαμβάκι κλπ που θα χρειαστεί το εμβολιαστικό κέντρο απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου για να το εξοπλίσουν . Ένας προυπολογισμός τσεκουρεμένος κατά 20 % λιγότερο από πέρσι , ο οποίος δεν επαρκεί για τις ετήσιες ανάγκες του ίδιου του Νοσοκομείου .
Επιτέλους ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ας συμβάλουν όπως απαιτούν οι υγειονομικές ανάγκες και συνθήκες .Το ύψιστο αγαθό της υγείας των πολιτών δεν παίζεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις ούτε σε προσωπικές προβολές ούτε και στα φλας των φωτογραφιών δίπλα σε υπουργούς και όχι μόνο .
Απαιτούμε :
• Άμεση λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του δήμου με ευθύνη της αυτοδιοίκησης ώστε να αποφορτιστούν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου και των ΚΥ .
• Μονιμοποιήσεις όλου του προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας .
• Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΕΑ
• Kάθε θάνατος υγειονομικού προσωπικού από covid 19 να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα .
• Επαναφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο χώρο του Νοσοκομείου .

Απαγχονισμένος βρέθηκε 25χρονος ασθενής της Ψυχιατρικής κλινικής
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας μετά την καταδικαστική απόφαση
Χειμώνας καλοκαίρι, ίδιο αίμα: πώς η Κέρκυρα κράτησε σταθερή ροή παρά τις εποχικές αναταράξεις
Νοσοκομείο Κέρκυρας: Σχέδιο για Μονάδα Νεογνών και τέλος στις άσκοπες διακομιδές
Η ΕΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Απ’ την Αναγέννηση στην ΑΕΛ ο Ευαγγελής!
  • Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Κέρκυρα
  • Νίκος Δένδιας: Νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις με την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
  • Στον «αέρα» η συμφωνία για τις μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ
  • Όλυμπος: Ιστορική απόφαση – Είναι πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Συνταξιούχοι Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για τον κατήφορο του Νοσοκομείου

24/05/2026

Σ/τ των Συλλόγων Παλιάς Πόλης, Γαρίτσας, Κωτσέλα για το Νοσοκομείο

24/05/2026
EKAV

Γυναίκα έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και το πλοίο επέστρεψε Κέρκυρα

20/05/2026

Προκήρυξη για 10 μόνιμους ιατρούς στο Νοσοκομείο

11/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise