Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Μπιάγκης: Ναι στη θεσμική κατοχύρωση της περιφερειακής τηλεόρασης, αλλά με ρυθμίσεις
    11/06/2026
    KΚΕ Κέρκυρας: Μέτρα υγείας-ασφάλειας και ουσιαστική προστασία των εργαζομένων
    11/06/2026
    Στην Κέρκυρα η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου
    10/06/2026
    ΛΑΣΥ: Επείγουσα ερώτηση για την αντιμετώπιση της βλάβης στον βιολογικό αγωγό του Αγίου Νικήτα
    10/06/2026
    Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του “Κλικ Ζωής” μετά την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής
    10/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρόλαβαν και βγήκαν οι επιβάτες του καμένου καταμαράν
    11/06/2026
    Δυο συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
    11/06/2026
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
    11/06/2026
    Η Κέρκυρα αποχαιρετά τον Αναστάσιο Γουναρόπουλο
    11/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επιμελητήριο Κέρκυρας: Διαδικτυακή ενημέρωση για τα προγράμματα «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε Ελλάδα»
    12/06/2026
    Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους
    11/06/2026
    Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
    11/06/2026
    ΔΑΣ ΟΤΑ: Στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απαντάμε με 24ωρη Απεργία την Παρασκευή
    10/06/2026
    Επανεκλογή Κουρσάρη στην προεδρία του ΣΕΠΕ
    10/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    «Ανυπότακτα χώματα»: Η ΕΛΜΕ προσκαλεί στη βιβλιοπαρουσίαση
    11/06/2026
    ‘’Ιστορίες πείνας’’ στο Πολύτεχνο
    10/06/2026
    Το Phaex Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κέρκυρα
    09/06/2026
    Δημήτρης Λαζάρου: «Το Κουτί των Επιθυμιών»
    09/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
    Επανεκλογή Κουρή στην προεδρία του ΟΦΑΜ!
    09/06/2026
    Μαχειμάρης: Προχωρούν οι εργασίες για το Αθλητικό Κέντρο Θιναλίων
    09/06/2026
    Ξεκίνησε με επιτυχία το 21ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ (pics)!
    08/06/2026
    Δήμος Βορρά: Ο ΑΣΚ Θινάλι κέρδισε την καρδιά της Κέρκυρας
    08/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις του Αλβανικού λαού
    11/06/2026
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
Ανάγνωση Η εισήγηση Αλεξάκη για το “Elevate Greece”
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εισήγηση Αλεξάκη για το “Elevate Greece”

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κέρκυρα, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστου Δήμα, όπου έγινε και η παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα λειτουργεί το Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece”.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 02/11/2020
Κοινοποίηση
4 λεπ. ανάγνωση

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κέρκυρα, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστου Δήμα, όπου έγινε και η παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα λειτουργεί το Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece”.

Για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, κος Αλεξάκης έκανε την ακόλουθη εισήγηση:
Εν μέσω των δύσκολων και πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, κρίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη ανάληψης νέων πρωτοβουλιών στο πεδίο της έρευνας και της ανάπτυξης ενός ενιαίου προστατευτικού πλαισίου, μέσω του οποίου η κοινωνία και η οικονομία θα απορροφούν εν πολλοίς τους κραδασμούς μεγάλων και απρόβλεπτων κρίσεων. Το ζητούμενο της έρευνας άλλωστε είναι η μελέτη όλων των παραμέτρων, μέσα από μια βιωματική αρχικά διαδικασία. Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση μας δίνεται η ευκαιρία να μετατρέψουμε ακόμη και την αρνητική εμπειρία, σε διαδικασία ωφέλιμη για το μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω της Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση στα Ιόνια Νησιά, προωθούνται δράσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίες ενισχύουν τον δείκτη καινοτομίας στην Περιφέρεια μας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας , μέσω της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων κάθε νησιού.
Επομένως οι προτεραιότητες της νέας παραγωγικής εξειδίκευσης εστιάζουν στους εξής τομείς: α)Ποιοτικός & θεματικός Τουρισμός, β) Δημιουργική Οικονομία, γ) Γαστρονομία & Αγροδιατροφή, δ) Θαλάσσια Οικονομία.
Ωστόσο παραμένει το γεγονός ότι τα Ιόνια Νησιά, κατατάσσονται στην ομάδα περιφερειών της χώρας «µε μεγάλες δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού, αλλά εξαιρετικά χαμηλή καινοτομία». Για την ακρίβεια, πρόκειται για µία από τις λιγότερο δυναμικές ελληνικές περιφέρειες στον τοµέα της έρευνας και της καινοτομίας, παρά τα σηµαντικά βήµατα που επιτελούνται, ιδίως από την πλευρά των Ακαδηµαϊκών της Ιδρυµάτων.
Σε ότι αφορά τον τομέα της επιχειρηματικότητας, έχουν αναληφθεί πολύ ενδιαφέρουσες ιδιωτικές πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια και ελπίζουμε να υπάρχει ικανός αριθμός επιχειρήσεων στα Ιόνια Νησιά, οι οποίες να πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης τους στο Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί επιχειρήσεις παραγωγής ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας, με υψηλή περιεκτικότητα ελαιοκανθάλης, η οποία χρησιμοποιείται και για θεραπευτικούς σκοπούς, με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Πέραν της σπουδαίας ερευνητικής δραστηριότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία και πλούσια δράση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών & Εφαρμογών (ΕΙΘΕ) . Το ΕΙΘΕ Ιδρύθηκε το 2006 από το Ε.Μ.Π. και τον Δ.Κέρκυρας, με έδρα την πόλη της Κέρκυρας. Στο Ινστιτούτο συμμετέχουν ήδη το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, και μερικά από τα πιο έγκυρα Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Ευρώπης, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη συμμετοχή μιας σειράς άλλων Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων αντίστοιχου επιπέδου. -Λειτουργεί ως επέκταση των δραστηριοτήτων ενός εξαιρετικά επιτυχημένου προγράμματος με την επωνυμία Corfu Summer Institute on Elementary Particle Physics, ενώ στους σκοπούς του είναι η προαγωγή της ερευνητικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή των Θετικών Επιστημών & Εφαρμογών τους.
Η Περιφέρεια Ιονίων, μέσω και της ενεργοποίησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας, στοχεύει πλέον στην ανάπτυξη διαύλου επικοινωνίας, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και τα αποτελέσματα όλων των ερευνητικών δράσεων, από φορείς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, γεγονός που θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη ώριμων δράσεων επιχειρηματικής δραστηριότητας ή κοινής ωφέλειας. Συνεπώς προτείνεται η δημιουργία Παρατηρητηρίου Έρευνας και Τεχνολογίας, στον οποίο θα καταγράφονται όλες οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα, συνοπτικά αποτελέσματα και συμπεράσματα, με απώτερο σκοπό την πρακτική ενσωμάτωση τους στην ζωή των πολιτών.
Τέλος, υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία ενιαίου πλαισίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην ΠΙΝ, με σκοπό την ενσωμάτωση και την εφαρμογή των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ώστε να τις βοηθήσει να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, βιώσιμες, καινοτόμες και να επιτύχουν μακροπρόθεσμη κερδοφορία με κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία του περιβάλλοντος.

Η τοποθέτηση Αλεξάκη για τον Χαλικούνα
Ο Αλεξάκης, νέος πρόεδρος στην ΑΕ Λευκίμμης!
ΑΕΛ: Αλεξάκης για Πρόεδρος!
Αλεξάκης: «Απούσα η Νότια Κέρκυρα από τον σχεδιασμό των νέων ευρωπαϊκών πόρων»
Αλεξάκης: 19 Μαΐου, η Μνήμη δεν Σιωπά
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Επιμελητήριο Κέρκυρας: Διαδικτυακή ενημέρωση για τα προγράμματα «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε Ελλάδα»
  • Πρόλαβαν και βγήκαν οι επιβάτες του καμένου καταμαράν
  • Δυο συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
  • Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
  • Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς

Τελευταία σχόλια

  1. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  2. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  3. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  4. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  5. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Αλεξάκης: Μπλόκο του ΣτΕ, στα αυξημένα τέλη φωτισμού και καθαριότητας

27/04/2026

Αλεξάκης: Η προσχολική αγωγή αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό

24/04/2026

Αλεξάκης: Δημόσιες δομές ή κοινωνική επισφάλεια;

22/04/2026

Αλεξάκης: Αλλαγή+

31/03/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise