Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό
    14/08/2026
    To μήνυμα Στασινόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Αυλωνίτης: Θερμά συγχαρητήρια στη Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» που κέρδισε χρυσό δίπλωμα!
    13/08/2026
    Πρόταση στo LEADER για την αποκατάσταση του θεάτρου «Ν. Κούρκουλος»
    13/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Άμεση κατάσβεση σε πέντε πυρκαγιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία
    14/08/2026
    Πρόστιμo 1.312 ευρώ σε αλλοδαπό γιατί πέταξε τσιγάρο απ’ το αυτοκίνητο
    14/08/2026
    Κέρκυρα: Βροχές, χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες την παραμονή της Παναγίας
    14/08/2026
    Χειροπέδες σε ανήλικο στην Κέρκυρα για διακίνηση ναρκωτικών
    14/08/2026
    Αλλοδαπός προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα από το αεροδρόμιο
    14/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Γυναικείες Αφηγήσεις στην Ιαπωνική Τέχνη
    14/08/2026
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
    Mε επιτυχία, το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    13/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
    13/08/2026
    Πάολα Ανδριωτάκη: «Μάνγκο και Αλάτι»
    13/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
    Στον Ιόνιο ο Δ. Ρουμελιώτης!
    11/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
    Φρένο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκεί όπου η κυβέρνηση πάτησε γκάζι (χωρίς εγγυήσεις)
    13/08/2026
    Κέρκυρα Film Office: Ένα νέο εργαλείο εξωστρέφειας, τουριστικής προβολής και προσέλκυσης διεθνών παραγωγών
    13/08/2026
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
Ανάγνωση ΛΑΣΥ: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παρέμβαση στον βιολογικό των Λιαπάδων
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΣΥ: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παρέμβαση στον βιολογικό των Λιαπάδων

Επερώτηση της ΛΑΣΥ σχετικά με την παρέμβαση στο βιολογικό καθαρισμό Λιαπάδων και τη σύνδεση του κλειστού αποχετευτικού αγωγού του Νοτίου – Ανατολικού τμήματος με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού.

NewsDesk
NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 28/11/2018
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Επερώτηση της ΛΑΣΥ σχετικά με την παρέμβαση στο βιολογικό καθαρισμό Λιαπάδων και τη σύνδεση του κλειστού αποχετευτικού αγωγού του Νοτίου – Ανατολικού τμήματος με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού.
Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η ΜΠΕ για την παρέμβαση στο βιολογικό καθαρισμό Λιαπάδων και τη σύνδεση του κλειστού αποχετευτικού αγωγού του Νοτίου – Ανατολικού τμήματος με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού;
Παρότι έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από την έγκριση ποσού 145.000 ευρώ από το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ καμία παρέμβαση δεν έχει αρχίσει. Ο λόγος απ’ ότι είπε ο Περιφερειάρχης σε προηγούμενη επερώτηση μας είναι ότι οι Υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ι.Ν. και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Ελλάδας δεν εγκρίνουν την κατασκευή παράκαμψης (bypass) λίγο πριν τον βιολογικό καθαρισμό για να διοχετεύονται το χειμώνα βρόχινα νερά και λύματα στη θάλασσα για να μην υπερφορτώνεται και παθαίνει ζημιές ο βιολογικός καθαρισμός. Είναι γνωστό ότι το αποχετευτικό σύστημα του οικισμού Λιαπάδων είναι πανροϊκό, όπως συμβαίνει και σε πολλούς άλλους οικισμούς της Κέρκυρας ακόμα και της Πόλης.
Προξενεί αρνητική εντύπωση αλλά και κυρίως αρνητικές συνέπειες η μη έγκριση της ΜΠΕ και ιδίως για το τμήμα του έργου που αφορά τη σύνδεση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού του Ν-Α τμήματος με τον κεντρικό αγωγό. Το έργο αυτό συνίσταται στην τοποθέτηση σωλήνα 150μ περίπου και 2 αντλιών. Έχει μια αυτοτέλεια και δεν συνδέεται με το bypass. Αυτό το τμήμα του έργου θα λύσει το πρόβλημα των λυμάτων σε 100 οικογένειες και οικογενειακές επιχειρήσεις και κατά συνέπεια πρέπει να εγκριθεί άμεσα ώστε να ξεκινήσει το έργο.
Επίσης κατά τη γνώμη μας πρέπει να εγκριθεί η ΜΠΕ που αφορά το bypass. Για τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση. Τυχόν πρόταση για διαχωρισμό βρόχινων νερών από τα αστικά λύματα στο αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού των Λιαπάδων είναι μεγάλο έργο, απαιτεί μεγάλα ποσά και πολύ χρόνο.


 
Και επερώτηση για το νέο γενικό λύκειο στο Ληξούρι
Η επερώτηση
προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν.
Το τελευταίο διάστημα και ενόψει της έναρξης των διαδικασιών δημοπράτησης για επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων και του διαλόγου που έχει πυροδοτήσει στην Κεφαλονιά, σύσσωμη η σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Ληξουρίου (σύλλογοι Καθηγητών, γονέων, μαθητών) εκφράζει την αντίθεσή της να επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του τσακισμένου και από την πρώτη αυτοψία των ΚΤ.ΥΠ Α.Ε. χαρακτηρισμένου ως «μη επισκευάσιμου» συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος. Σε σχετική επιστολή προς σε εσάς, που μας κοινοποιήθηκε (σας την επισυνάπτουμε), το σύνολο της σχολικής κοινότητας αλλά και το σύνολο του λαού της Παλικής, απαιτεί «…να αποσυνδεθεί το ΛΥΚΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ από τον τίτλο αλλά και το έργο της αποκατάστασης που θα γίνει στις παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις του…» καθώς και να μπει «…ως πρώτης προτεραιότητας έργο εκ μέρους της ΠΙΝ η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ.» Για τον παραπάνω σκοπό η σχολική κοινότητα «…ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να πάρει σχετική απόφαση και να ιεραρχήσει και να δεσμευτεί ότι θα διαθέσει τους αναγκαίους πόρους».
Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και 4 χρόνια και η ΕΛΜΕΚΙ, το σύνολο των φορέων αγώνα για τις σεισμόπληκτες υποδομές, αλλά και όλος ο λαός της Παλικής, συμφωνούν απόλυτα με την παραπάνω πρόταση της σχολικής κοινότητας του ΓΕΛ Ληξουρίου και έχουν προτείνει να κατεδαφιστεί η συγκεκριμένη πτέρυγα που στέγαζε το συγκεκριμένο σχολείο. Οι αλλεπάλληλες επισκευές που έχει υποστεί μετά από κάθε σεισμικό φαινόμενο, τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια, δεν εξασφάλισαν τελικά τους μαθητές αφού στους σεισμούς του 2014 αν βρισκόταν μέσα στις εγκαταστάσεις την ώρα του σεισμού, θα είχαμε τραυματίες ή και θύματα. Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση στις σχολικές υποδομές αποτελεί μεγάλη αντίφαση, σε σχέση με την διαμόρφωση των μεγεθών της καπιταλιστικής ανάπτυξης (κυρίως τουριστικής) και με την απρόσκοπτη αρωγή της ΠΙΝ όπως διαφημίστηκε στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο. Αντίφαση επίσης αποτελούν και τα ποσά που διατίθενται για τα έργα βιτρίνας που έχετε προγραμματίσει για αυτό το σκοπό μέσω της ΟΧΕ Παλικής (ύψους 46, 8 εκ. €!!!), μπροστά στην εικόνα πλήρους εγκατάλειψης που επιδεικνύεται από κυβέρνηση, ΠΙΝ και Δήμο Κεφαλονιάς στις δημόσιες υποδομές της περιοχής που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες κυρίως (σχολεία, Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο, οδικό δίκτυο, Θέατρο, Δημαρχείο κ.α.).
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε:
1. να αποσυνδεθεί από τις πρόσφατες δημοπρατήσεις των σεισμόπληκτων σχολείων στην Κεφαλονιά το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ (από τον τίτλο αλλά και το έργο της αποκατάστασης που θα γίνει στις παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις του), προκειμένου να μην κληθούν ποτέ ξανά μαθητές και εκπαιδευτικοί να στεγαστούν, έστω και αν επισκευαστεί.
2. να δρομολογηθεί, (να αρθούν όλα τα τυπικά και διαδικαστικά εμπόδια) και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΟΥ Γ. ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ.

ΛΑΣΥ: Η απόσυρση του αιτήματος του ΟΛΚΕ δείχνει τη δύναμη της οργανωμένης δράσης
ΛΑΣΥ Ιονίων: Για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στους Λάκωνες και τον αποκλεισμό Μακράδων και Κρήνης
Τα παιδιά μας ή οι μαρίνες τους: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ στο δημοτικό συμβούλιο
ΛΑΣΥ: Επείγουσα αίτηση για υγειονομικό έλεγχο στο δίκτυο ύδρευσης Ξανθάτων
ΛΑΣΥ: Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση για τη Γαρίτσα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
  • Άμεση κατάσβεση σε πέντε πυρκαγιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία
  • Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
  • Πρόστιμo 1.312 ευρώ σε αλλοδαπό γιατί πέταξε τσιγάρο απ’ το αυτοκίνητο
  • Κέρκυρα: Βροχές, χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες την παραμονή της Παναγίας

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

«Ποιος σχεδιάζει και για ποιον στον Όρμο της Γαρίτσας;»: Εκδήλωση της της ΛΑΣΥ

02/07/2026

ΛΑΣΥ Ιονίων: Το νέο χωροταξικό των ΑΠΕ υπηρετεί τα κέρδη και όχι τις λαϊκές ανάγκες

30/06/2026

ΛΑΣΥ Ιονίων: «Παλινωδίες» της Περιφέρειας με το επίδομα σίτισης των αγροτικών γιατρών

19/06/2026
LASI-566x275

ΛΑΣΥ: Κάλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ναύδετα σε Γαρίτσα και Κομμένο

16/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise