Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026 20:23
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026 19:48
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026 19:34
    Eκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας
    16/10/2026 12:41
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Φωτιά σε επαγγελματικό σκάφος στη μαρίνα Γουβιών
    16/10/2026 19:51
    ΔΣΚ: Συνδιοργάνωσε διεθνές νομικό συνέδριο στη Νάπολη
    16/10/2026 19:39
    Έκτακτες εργασίες εκσκαφής από τον ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Ευαγγελιστρίας
    16/10/2026 19:10
    Mαθηματικοί διαγωνισμοί στην Κέρκυρα στις 6 Νοεμβρίου για Γυμνάσιο και Λύκειο
    16/10/2026 12:38
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026 19:16
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
    Εκδήλωση για την προσφορά του Καποδίστρια στην εκπαίδευση
    15/10/2026 19:22
    Στον Ορφέα η κωμωδία «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»
    15/10/2026 18:45
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026 21:30
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026 21:16
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026 22:30
    Ο Μουμούρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    14/10/2026 21:50
    Πεντάστερη αρχή για τη Βολίδα – Διπλό για τον Κάβο
    14/10/2026 21:23
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026 23:14
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026 23:02
    Πολιτισμός υπό διάλυση
    15/10/2026 17:47
    “Το «μαύρο» στο START TV αποτελεί πλήγμα για την τοπική ενημέρωση, τα ΜΜΕ και την κοινωνία”
    14/10/2026 17:49
    H Ελλάδα αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη!
    14/10/2026 17:16
Ανάγνωση Περιορισμένη η συμμετοχή στην απεργία των ιατρών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιορισμένη η συμμετοχή στην απεργία των ιατρών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Με περιορισμένη συμμετοχή, αλλά μεγαλύτερη από άλλες κινητοποιήσεις, οι ιατροί του νοσοκομείου συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε στην Κέρκυρα η ΕΓΕΣΥΚ στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΟΕΝΓΕ.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 09/11/2017 20:04
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση
nosokomeio diamartyria 2

Με περιορισμένη συμμετοχή, αλλά μεγαλύτερη από άλλες κινητοποιήσεις, οι ιατροί του νοσοκομείου συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε στην Κέρκυρα η ΕΓΕΣΥΚ στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΟΕΝΓΕ.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε καθώς σήμερα ήταν η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την οργάνωση χρόνου εργασίας των γιατρών, ενός νομοσχεδίου που, όπως η ΕΓΕΣΥΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή της, διαλύει το σταθερό ωράριο και τις ζωές των γιατρών. Το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με συμμετοχή ιατρών στον προαύλιο χώρο έξω από τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Οι αντιρρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στην Κέρκυρα για τον θάνατο βρέφους 7 μηνών
Iός Δυτικού Νείλου: 47 θάνατοι στην Ελλάδα από την αρχή του 2026
Μπιάγκης: Τελευταίο στις προτιμήσεις των νοσηλευτών το Νοσοκομείο της Κέρκυρας
Aναφορά Αυλωνίτη για κάλυψη των κενών στη Γαστρεντερολογική του Νοσοκομείου
Nοσοκομείο: Παραιτήθηκε ο Δ/ντης της Γαστρεντερολογικής Χ. Παυλίδης μετά από 16 χρόνια

Τα πανελλαδικά όργανα των νοσοκομειακών ιατρών διαμαρτύρονται γιατί, όπως υποστηρίζουν, δε δόθηκε χρόνος για διαβούλευση αφού το νομοσχέδιο ήρθε με διαδικασίες… fast track.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις 48 ώρες, αλλά οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν ότι ο υπολογισμός δεν θα γίνεται ανά εβδομάδα, αλλά με περίοδο αναφοράς το 4μηνο. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο γιατρός μπορεί να υποχρεωθεί να εφημερεύει για πάνω από ένα μήνα 12ωρα τις καθημερινές», υποστηρίζουν οι ιατροί των νοσοκομείων.
Επίσης, το νομοσχέδιο προωθεί τις ατομικές συμβάσεις (optout) για εθελοντική υπέρβαση των 48 ώρων, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για «προπομπός της κατάργησης του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας».
Επιπλέον, ο τεμαχισμός των εφημεριών σε βάρδιες «σημαίνει παράδοση-παραλαβή ασθενών που μπορεί να απαιτήσει και ώρες, ειδικά σε νοσοκομεία κορμού με μεγάλο αριθμό εισαγωγών. Το 12ωρο θα γίνει 14ωρο».
Τέλος, οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για κατάργηση της προσαυξημένης αποζημίωση της νυχτερινής βάρδιας και των αργιών αν και αντισταθμιστικά δίνεται 6% αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας.

Υπερψηφίστηκε

Αργά το απόγευμα, το νομοσχέδιο το οποίο συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Από την πλευρά τους, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν «παρών».
Είχαν προηγηθεί έντονες αντιπαραθέσεις και υψηλοί τόνοι, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τα κυβερνητικά στελέχη, να κάνουν λόγο για ένα νέο αξιοκρατικό, ανθρώπινο, διαφανές σύστημα εφημεριών, υπέρ των γιατρών και των ασθενών και καλύτερες παροχές υγείας.
Στον αντίποδα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν την κριτική τους κυρίως στα άρθρα που αφορούν τις εφημερίες και τα συμβούλια κρίσης, ενώ χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο, «έκτρωμα», «αναποτελεσματικό και ανεφάρμοστο» και κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως σκόπιμα νομοθετεί με «fast track» διαδικασίες, για να αιφνιδιάσει τους εμπλεκόμενους φορείς που είναι αντίθετοι. Ακόμα, υποστήριξαν ότι οι νέες ρυθμίσεις οδηγούν τους γιατρούς σε ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και σε εξαντλητικά ωράρια.

Ξανθός: Σταματάμε την εργασιακή βαρβαρότητα

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απέρριψε τις κατηγορίες για αιφνιδιασμό, υποστηρίζοντας ότι έγινε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς και πρόσθεσε ότι δεν ρίσκαρε η κυβέρνηση να επιβληθεί στη χώρα ένα δυσβάσταχτο πρόστιμο ύψους 150 εκατ. γιατί καθυστέρησε να εναρμονιστεί με την κοινοτική οδηγία. «Έχουμε δεσμευτεί για τη πρόσληψη 3.500 μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία . Επειδή είναι χρονοβόρα η διαδικασία, κρίναμε ότι έπρεπε να πάμε σε ένα ευέλικτο ταχείας επιλογής σύστημα, διασφαλίζοντας παράλληλα την αξιοκρατία και τη διαφάνεια», τόνισε.
Ο κ. Ξανθός μίλησε για κρίσιμες παρεμβάσεις, με στόχο όπως είπε, την βέλτιστη λειτουργία του ΕΣΥ, ενώ σε ό,τι αφορά τα Συμβούλια Επιλογής, έκανε λόγο για ένα εντελώς διαφανές και αξιοκρατικό σύστημα και τόνισε ότι από τις ρυθμίσεις θα ωφεληθούν οι γιατροί που πραγματικά προσφέρουν πολύωρη εξαντλητική εργασία.
«Ο ορισμός της εργασιακής βαρβαρότητας είναι η υποχρέωση της συνεχούς 24ωρης εργασίας και πολλές φορές 48ωρης. Αυτός είναι ο ορισμός της εργασιακής ζούγκλας και αυτό καταργούμε. Βάζουμε δυο κρίσιμους περιορισμούς. Μπαίνει όριο στον εβδομαδιαίο χρόνο μέχρι 60 ώρες, κάτι που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε και αφορούσε κυρίως τους ειδικευμένους γιατρούς και τους πανεπιστημιακούς γιατρούς. Μετά την 24ωρη συνεχή εργασία, επιβάλλεται η 12ωρη ανάπαυση. Ούτε κατάργηση του πρωινού τακτικού ωραρίου υπάρχει, ούτε ατομικές συμβάσεις εργασίας κάνουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός.
Τέλος, σχολιάζοντας τις κατηγορίες του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τη βρώμικη δουλειά του συστήματος» την οποία δεν τόλμησαν να κάνουν τα άλλα κόμματα, ο κ. Ξανθός αντέτεινε ότι το αντίθετο κάνει, «ξεβρομίζει το σύστημα που εγκαθίδρυσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mπιάγκης: Στη Βουλή η μη λειτουργία του τμήματος αποτοξίνωσης του νοσοκομείου Κέρκυρας
Nοσοκομείο Κέρκυρας: Στη Βουλή οι ελλείψεις στην περίθαλψη των ΑμεΑ
Απαγχονισμένος βρέθηκε 25χρονος ασθενής της Ψυχιατρικής κλινικής
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας μετά την καταδικαστική απόφαση
Χειμώνας καλοκαίρι, ίδιο αίμα: πώς η Κέρκυρα κράτησε σταθερή ροή παρά τις εποχικές αναταράξεις
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 17 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Αίθριος με λίγες νεφώσεις ο καιρός στην Κέρκυρα το Σάββατο
  • Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
  • Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου
  2. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  3. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Σχέδιο για Μονάδα Νεογνών και τέλος στις άσκοπες διακομιδές

31/05/2026 12:34

Η ΕΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο

27/05/2026 16:47

Πρόγραμμα Π. Μπαλανίκας: Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι στοματικής υγείας για μαθητές Δημοτικού

25/05/2026 18:57

Συνταξιούχοι Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για τον κατήφορο του Νοσοκομείου

24/05/2026 19:25
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise