Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δημοτικό συμβούλιο στο βορρά τη Δευτέρα
    02/10/2026
    Προγραμματική σύμβαση ΠΙΝ-ΥΠΕΝ για τη βελτίωση της οδού πρόσβασης στην Ι.Μ. Άτρου
    02/10/2026
    Κράτσα: H Iθάκη ν’ ανακηρυχθεί αγαθό παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO
    02/10/2026
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Να σταματήσουν τώρα οι εξορύξεις στο Ιόνιο
    01/10/2026
    Δημoτικό συμβούλιο για τις εξορύξεις ζητά ο Γιώργος Καρύδης
    01/10/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ φέρνουν διακοπές ρεύματος τις επόμενες ημέρες
    02/10/2026
    Τρεις συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου
    02/10/2026
    Διακομιδή 16χρονης από την Κέρκυρα
    02/10/2026
    1500 χέρια: Η γενιά των αυριανών αιμοδοτών πήρε τη σκυτάλη στο κέντρο της Κέρκυρας (φωτορεπορτάζ)
    01/10/2026
    Αιφνιδιαστικό λουκέτο σε Start TV και Ράδιο Κέρκυρα
    01/10/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΛΚΕ: Νέα έργα και άνοδος της κρουαζιέρας
    02/10/2026
    ΕΛΜΕ: Ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ρούμπιο στην Ελλάδα!
    02/10/2026
    Άνοδος στις αφίξεις (και) του Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα
    02/10/2026
    Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι
    01/10/2026
    Μητσοτάκης: 20 λεπτά ελάφρυνση στο πετρέλαιο κίνησης – Ρυθμίσεις σε 120 δόσεις
    30/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Διονυσίου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στην Ιόνιο Βουλή
    02/10/2026
    Αγιάστηκαν στη Φιλαρμονική Μάντζαρος
    02/10/2026
    Παρουσιάζεται στην Κέρκυρα η νέα ποιητική συλλογή του Σπύρου Μονόπωλη
    01/10/2026
    «Álvaro de Bazán: Ο Θρυλικός Ναυτικός Ηγέτης στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου»
    01/10/2026
    Αγιασμός για τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών
    01/10/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ
    02/10/2026
    Ανακοίνωσε Σκένδρο η ΑΕΛ!
    01/10/2026
    ΝΑΟΚ και Νηρέας ενώνουν δυνάμεις για την κολύμβηση
    01/10/2026
    Οι «σφυρίχτρες» της πρεμιέρας του Κυπέλλου
    01/10/2026
    Bραβεύτηκε ξανά το MT200 Corfu του Ομίλου Αντισφαίρισης
    30/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Mε Πυξίδα τις Αρχές μας και το Βλέμμα στην Κοινωνία: Ενωμένοι για τη Μεγάλη Προοδευτική Αλλαγή στην Κέρκυρα
    01/10/2026
    Η Μετά-Ταμείου Ανάκαμψης Εποχή: Η ελληνική οικονομία ενώπιον της δημοσιονομικής πραγματικότητας
    30/09/2026
    Σπουδές με κόστος: Όταν η οικονομική δυσκολία στερεί το πανεπιστήμιο από τους φοιτητές
    29/09/2026
    Ο ελαιώνας της Κέρκυρας
    28/09/2026
    O Καποδίστριας και ο άγνωστος μεταφραστής 176 «καμένων» επιστολών του
    27/09/2026
Ανάγνωση ΕΛΜΕ: Ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ρούμπιο στην Ελλάδα!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ρούμπιο στην Ελλάδα!

-

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 02/10/2026
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ με αφορμή την έλευση στην Ελλάδα του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ

Αναλυτικά, η ΕΛΜΕ αναφέρει:

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ρούμπιο, να μην πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΜΕ: Και η κοροϊδία συνεχίζεται… 38 αναπληρωτές στη για τα 137 κενά στη ΔΔΕ Κέρκυρας
Απόφαση ΓΣ EΛΜΕ: Αγώνας για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!
Η ΕΛΜΕ για την «Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»
Την Τρίτη, έκτακτη ΓΣ της ΕΛΜΕ
EΛΜΕ: 6.194 ώρες χαμένες από την αρχή της σχολικής χρονιάς

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια του πολέμου!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει κόκκινο χαλί για το γεράκι του πολέμου, υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο. Οι εκπαιδευτικοί να τον υποδεχτούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους με μαζικές κινητοποιήσεις! Να ακουστεί δυνατά ότι ο λαός μας δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για νέες βάσεις, νέες πολεμικές αποστολές και νέες θυσίες για τα κέρδη και τους πόλεμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ο Ρούμπιο δεν έρχεται για να εισπράξει φιλοφρονήσεις. Έρχεται την ώρα που η Μέση Ανατολή φλέγεται, που ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται και τα μέτωπα τείνουν να ενωθούν σε ένα. Έρχεται να εισπράξει νέες δεσμεύσεις, παραπέρα αναβάθμιση της Συμφωνίας για τις βάσεις, περισσότερες διευκολύνσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και στρατόπεδα, βαθύτερο δέσιμο της χώρας στα πολεμικά και ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ.

Κάθε γύρος αυτού του «διαλόγου», από το 2018 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα ως σήμερα με τη ΝΔ, άφησε πίσω του περισσότερες βάσεις και μεγαλύτερους κινδύνους, διεύρυνση της χρήσης της Σούδας το 2019, επ’ αόριστον επέκταση της συμφωνίας το 2021 με αναβάθμιση σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Στεφανοβίκειο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσφέρει λιμάνια, αεροδρόμια και στρατιωτικές υποδομές. Διεκδικεί ρόλο και μερίδιο στη λεία για το κεφάλαιο στους δρόμους της Ενέργειας και μεταφοράς εμπορευμάτων, στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις μακριά από τα σύνορα, δένει ακόμη πιο σφιχτά τη χώρα μας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Τα έργα στη Σούδα αποκαλύπτουν τι κρύβεται πίσω από τα λόγια περί «ασφάλειας του ελληνικού λαού». Μόνο δύο συμβάσεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τον περασμένο Μάρτη, για οχυρωματικές εγκαταστάσεις και υποδομές πυρομαχικών, ξεπέρασαν τα 7,2 εκατομμύρια δολάρια. Οι νατοϊκές βάσεις δεν προστατεύουν τον λαό. Υπηρετούν πολεμικές επιχειρήσεις και τον εκθέτουν σε τεράστιους κινδύνους.

Η πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία βάλλει ξανά και ξανά, συμμετέχοντας ενεργά στον πόλεμο με το Ιράν. Ελληνικές φρεγάτες περιπολούν από την Ερυθρά ως τον Κόλπο του Άντεν για να φυλάνε τα καράβια και τα κέρδη των εφοπλιστών.

Με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία για την «Ασπίδα» του Αχιλλέα, με κόστος πάνω από 3 δισ. ευρώ από τον ιδρώτα μας. Ο πρωθυπουργός συναντιέται με τον Νετανιάχου, ενώ ο παλαιστινιακός λαός σφαγιάζεται.

Τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης μετατρέπονται σε κρίκους μεταφοράς πολεμικού υλικού. Από την Αλεξανδρούπολη, με ομολογία του ίδιου του πρώην Αμερικανού πρέσβη, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του υλικού για το μέτωπο της Ουκρανίας.

Αυτή η πολιτική δεν είναι μακριά από τη ζωή, τη δουλειά και την τσέπη μας. Τα δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και οι ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις λείπουν από μισθούς, Υγεία, Παιδεία. Η ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα και πετρελαίο θέρμανσης είναι ο λογαριασμός του πολέμου που μας στέλνουν καθημερινά. Ενώ οι εφοπλιστές, οι ενεργειακοί και κατασκευαστικοί όμιλοι τον χειμώνα που έρχεται θα «ζεσταίνονται» από τα κέρδη του πολέμου, ο λαός θα τουρτουρίζει στο σπίτι!

Η πολεμική οικονομία σημαίνει εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, ατελείωτα ωράρια, χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων. Κάθε βάση και κάθε λιμάνι-κόμβος κάνει τους εργαζόμενους και τις γειτονιές γύρω τους στόχο αντιποίνων. Τα κέρδη τα μοιράζονται οι όμιλοι. Τους κινδύνους και τις θυσίες τις φορτώνουν στον λαό, με τη στήριξη όλων των κομμάτων που υπέγραψαν, ανανέωσαν και διεύρυναν τις συμφωνίες για τις βάσεις.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και τους λοιπούς πρόθυμους που στηρίζουν αυτήν την πολιτική των κερδών και των πολέμων.

Τώρα να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τον πόλεμο, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που τον γεννά.

Η εργατική τάξη έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα πολεμικά τους σχέδια. Οι λιμενεργάτες της ΕΝΕΔΕΠ στον Πειραιά μπλόκαραν φορτία πολεμικού υλικού για το Ισραήλ και στις 6 Φλεβάρη συντονίστηκαν με λιμενεργάτες σε 20 λιμάνια 7 χωρών της Μεσογείου και της Ευρώπης. Στις 30 Οκτώβρη, πάνω από 45 λιμάνια ετοιμάζονται για τη 2η Διεθνή Μέρα Δράσης με αγωνιστικές, απεργιακές κινητοποιήσεις!

Αν οι λιμενεργάτες σταματάνε φορτία με σφαίρες, τότε οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σταματάμε το δηλητήριο της πολεμικής εμπλοκής που επιχειρείται να χυθεί στα μυαλά των μαθητών μας. Πότε μέσα από τα παραμύθια για τους καλούς και ειρηνιστές συμμάχους της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και πότε μέσα από την αξιοποίηση των ναζιστικών μαντρόσκυλων που ξαμόλησε πάλι το σύστημα τώρα που ξαναζεσταίνονται οι πολεμικές μηχανές. Πάντα όμως όλα στο όνομα των λεγόμενων «εθνικών συμφερόντων» για να ταυτιστεί με το στανιό η πατρίδα του κέρδους των λίγων με την πατρίδα του μόχθου και της ανάγκης των πολλών.

Αυτός είναι ο δρόμος! Κανένας εργαζόμενος συνένοχος στο έγκλημα για τα κέρδη που είναι βουτηγμένα στο αίμα και τη φτώχεια των λαών, κανένας Έλληνας στρατιώτης στα πολεμικά μέτωπα!

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα και στηρίζει την κινητοποίηση στην Αθήνα κατά την επίσκεψη Ρούμπιο.

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές εκτός συνόρων. Καμία διευκόλυνση για πολεμικές επιχειρήσεις από ελληνικό έδαφος, θάλασσα και αέρα. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΡΟΥΜΠΙΟ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Ερημίτη, η πρώτη πεζοπορία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
ΕΛΜΕ για συνάντηση με Δήμαρχο: Πλήρης αδιαφορία για τα προβλήματα των σχολείων
Η ΕΛΜΕ για το έγγραφο της ΔΔΕ Κέρκυρας
ΕΛΜΕ: Όχι στα καταστροφικά σχέδια για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
Η ΕΛΜΕ για την παρέμβαση της στη ΔΔΕ Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ
  • Δημοτικό συμβούλιο στο βορρά τη Δευτέρα
  • ΟΛΚΕ: Νέα έργα και άνοδος της κρουαζιέρας
  • Προγραμματική σύμβαση ΠΙΝ-ΥΠΕΝ για τη βελτίωση της οδού πρόσβασης στην Ι.Μ. Άτρου
  • Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ φέρνουν διακοπές ρεύματος τις επόμενες ημέρες

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη συντήρηση και αποκατάσταση της Ιονίου Βουλής και του Πάλκου της Σπιανάδας
  2. SPIRO QOSJA στο  Γκίκας: Ένα ακόμα βήμα για το έργο ύδρευσης της Κέρκυρας
  3. dimitra peppa στο Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
  4. Δημήτρης Ζυμάρης στο Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού
  5. Νίκος Γάκης στο Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΛΜΕ για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

10/09/2026

Το πρώτο κουδούνι: 391 κενά και εξώσεις σχολείων στην Κέρκυρα

10/09/2026

Η ΕΛΜΕ ετοιμάζει παρέμβαση στη ΔΔΕ

07/09/2026

Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!

07/09/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise