Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος», τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026 και ώρα 21:00, πραγματοποιεί, στην Πλατεία Δημαρχείου, τη μουσικοαφηγηματική παράσταση του Συνόλου Κρουστών της, με τίτλο «Percussion Goes to the Movies».
Η συναυλία αποτελεί ένα κινηματογραφικό ταξίδι μέσα από τους ήχους των κρουστών. Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, όπου η μουσική του κινηματογράφου συναντά τον υπέροχο ήχο των κρουστών και εξελίσσεται μέσα από τη συνοδεία του αφηγητή.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές από αγαπημένες κινηματογραφικές παραγωγές, όπως «How to Train Your Dragon», «Hercules», «Aladdin», «La La Land» και άλλα, καθώς και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο καλλιτέχνη της pop, Michael Jackson.
Παράλληλα, παρουσιάζονται πρωτότυπες συνθέσεις των: Αναστάση Μαντζούκη, Νάσου Καρακαντά και Σπύρου Ασπιώτη, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη Κερκυραϊκή και Ελληνική δημιουργία για σύνολο κρουστών.
Ξεχωριστή θέση κατέχει το έργο «Άγιος Παΐσιος», το οποίο παρουσιάζεται και φέτος, αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου διδασκάλου κρουστών της «ΦΕΜ» Γεράσιμου Λινάρδου, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση την οικογένεια της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος».
Το Σύνολο Κρουστών της «Μάντζαρος», αποτελούμενο από 24 μουσικούς διαφορετικών ηλικιών, παρουσιάζει μια παράσταση υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων, όπου η συνύπαρξη μαθητών, νέων μουσικών και παλαιότερων μελών αναδεικνύει τη διαχρονική αξία της φιλαρμονικής παιδείας και τις αξίες της συνεργασίας, της πειθαρχίας, της δημιουργικότητας και της αγάπης για τη μουσική.
Τη μουσική διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει ο Σπύρος Ασπιώτης.
Οι μελωδίες θα γεννήσουν εικόνες και τα κρουστά αναλαμβάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μια ξεχωριστή καλοκαιρινή μουσική βραδιά για το κοινό της Κέρκυρας και τους επισκέπτες του τόπου μας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

