Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης απαντά σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του Δημάρχου, κατηγορώντας τον για σκόπιμη υποβάθμιση της παρουσίας των κατοίκων. Ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις προτάσεις της δημοτικής αρχής για απλούστευση των κανόνων ασφαλείας, ενώ παράλληλα αναφέρεται στο πόρισμα της Πυροσβεστικής και στα ζητήματα πρόσβασης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Η κατοικία στην Παλιά Πόλη και οι κανόνες ασφαλείας
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, ο Δήμαρχος υποβάθμισε την παρουσία των μόνιμων κατοίκων, αφού ανέφερε ότι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου υπάρχουν μόνο καταστήματα.
Επιπλέον, ο Σύλλογος χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνη απλούστευση» την πρόταση για χαλάρωση των κανόνων ασφαλείας και των δασικών διατάξεων. Σημειώνεται ότι η αναφορά του Δημάρχου περί «καταστροφικής» εφαρμογής του νόμου για τις επιχειρήσεις, αποτελεί ουσιαστικά παραδοχή πως η περιοχή λειτουργεί επί χρόνια εκτός πλαισίου ασφαλείας.
Το πόρισμα της Πυροσβεστικής και οι νομικές επιφυλάξεις
Σχετικά με το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αφορά τη σχετική μηνυτήρια αναφορά, ο Σύλλογος δηλώνει την πλήρη αποδοχή του, καθώς αυτό αναγνωρίζει την αδράνεια του επιχειρησιακού σχεδίου της Υπηρεσίας. Ωστόσο, γνωστοποιείται ότι έχει ήδη κατατεθεί έγγραφο μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, στο οποίο περιλαμβάνονται συγκεκριμένες παρατηρήσεις και επιφυλάξεις επί του περιεχομένου του πορίσματος.
Πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων και έλεγχοι
Καταλήγοντας, ο Σύλλογος επισημαίνει την αντίφαση μεταξύ των δηλώσεων του Δημάρχου και της πρόσφατης τοποθέτησης του Αντιδημάρχου Εμπορίου για την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων στο κέντρο της Παλιάς Πόλης. Τέλος, αναφορικά με τους ελέγχους για την κατάληψη δημόσιου χώρου, ο Σύλλογος τονίζει ότι αυτοί δεν έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους 30 μήνες και αναμένει την υλοποίηση των σχετικών υποσχέσεων.

