Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου στο οποίο αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης μέχρι τα μέσα του Φλεβάρη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
Συνεχίζονται οι συσκέψεις στα χωριά που έχουν ξεκινήσει από τις 10 Γενάρη με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων για την νέα αντεργατική νομοθεσία και τα μέτρα αντιμετώπισης της, την μάχη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με σκοπό την αύξηση των μισθών και την διεύρυνση των δικαιωμάτων , τις αιτήσεις επαναπρόσληψης για την διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας, την οργάνωση του συνδικάτου , την μάχη για το επίδομα ανεργίας σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των εποχιακών εργαζομένων.
Οι προγραμματισμένες συσκέψεις των επόμενων ημερών είναι για:
-16 Γενάρη στις 17.30 μ.μ. στο Γυμνάσιο Λιαπάδων.
-18 Γενάρη στις 11.00 π.μ. στην Καλλιτεχνική Ενωση Περιβολίου.
-19 Γενάρη στις 18.00 μ.μ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανω Παυλιάνας.
-20 Γενάρη στις 18.00 μ.μ. στο Θεατράκι Αργυράδων.
-21 Γενάρη στις 18.00 μ.μ. στην Αίθουσα της χορωδίας ΦΑΙΑΚΩΝ (ΚΕΠ) στον Υψο.
-22 Γενάρη στις 18.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καρουσάδων.
-23 Γενάρη στις 18.00 μ.μ. στο Γυμνάσιο Λευκίμμης.
Για τα μεγάλα προβλήματα με τις προπληρωμένες κάρτες και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του επιδόματος ανεργίας , την διεκδίκηση της αύξησης του επιδόματος και την διεύρυνση της διάρκειας του , θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και την Εθνική Τράπεζα στην Πόλη της Κέρκυρας την Δευτέρα 19 Γενάρη και ώρα 11.00 π.μ. ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στην Λευκίμμη την Τετάρτη 21 Γενάρη στις 11.00 π.μ. στον ΟΑΕΔ Λευκίμμης.
Την Δευτέρα 26 Γενάρη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των εργαζομένων της Πόλης και η κοπή της πίττας του συνδικάτου σε μία χρονιά που συμπίπτει με την συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου.
Την Τρίτη 10 Φλεβάρη το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι εργατικοί και οι λαικοί φορείς στις 17.30 μ.μ. στην πρώην Νομαρχία , για τα προβλήματα στην υγεία και το Νοσοκομείο ,ενώ την Δευτέρα 16 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο η απολογιστική Γενική Συνέλευση και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο σύσκεψη εργαζομένων delivery .

