Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Βάρελης: Τραγική η κατάσταση στην αγροτική οδοποιία της Βόρειας Κέρκυρας
    18/07/2026
    Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου
    18/07/2026
    Γκίκας: Παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την επίλυση ζητημάτων με την έναρξη του νέου ΟΣΔΕ
    18/07/2026
    Βάρελης: Αφαιρέσεις υδρομέτρων για μικροοφειλέτες, «ασυλία» στις μεγάλες επιχειρήσεις
    17/07/2026
    Η ΠIN στην ημερίδα του Υπουργείου Εξωτερικών για τις προμήθειες της Παγκόσμιας Τράπεζας
    17/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
    18/07/2026
    “Όλoι στo δημοτικό συμβούλιο για την αντιπυρική προστασία του άλσους φυλακών”
    18/07/2026
    Πέθανε ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος – Συλλυπητήρια ΚΚΕ
    18/07/2026
    Κάβος: Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά
    18/07/2026
    Σύλληψη διωκόμενου στη Λευκάδα
    18/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Να μη συγκαλυφθεί το νέο, κρατικό έγκλημα στο Άργος
    15/07/2026
    Το Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων καταγγέλλει τους ξενοδόχους της Κέρκυρας
    15/07/2026
    Για διακοπές στην Κέρκυρα η Maggie Gyllenhaal
    15/07/2026
    ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Γονείς για επίσκεψη Ζαχαράκη: Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις ψηφιακές σας βιτρίνες
    15/07/2026
    Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων: «κόλαση» η ζωή των εργαζομένων
    13/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Βασίλης Κασσάρας: «Θυγατέρα: Το κορίτσι με τα κόκκινα μαλλιά»
    17/07/2026
    Με κερκυραϊκό… χρώμα, η συναυλία του Πάνου Βλάχου στο Π. Φρούριο
    16/07/2026
    “Aνθογραφία ΙΙ”: Έκθεση Βοτανικής Ζωγραφικής
    15/07/2026
    Ιόνιο Ωδείο: Ανοικτή πρόσκληση σε διάλεξη και σεμινάριο
    15/07/2026
    Την Τετάρτη, η συναυλία της μπαντίνας της Φιλαρμονικής Σιναράδων
    14/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΦΑΜ: Με φορ τον Γεωργακόπουλο (και) στη Γ’ εθνική!
    18/07/2026
    Στον τελικό ως τρίτος με το τελευταίο του άλμα ο Μουμούρης
    18/07/2026
    Ευρωπαϊκό U18: Πρόκριση με ατομικά ρεκόρ για Βλασερού και Γκόγκα
    17/07/2026
    Στην ΑΕΛ ο Παμπουρίδης!
    17/07/2026
    Γ Εθνική: ΑΕΛ και ΟΦΑΜ στον 6ο όμιλο!
    17/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ιαχές πολέμου…
    18/07/2026
    Αθλητές μας σε διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς βοήθεια από το κομματικό εκδικητικό παρασκήνιο
    16/07/2026
    H πραγματική εικόνα σχετικά με την προσβασιμότητα στην Παλαιά Πόλη
    16/07/2026
    Στην τροχιά των ρεκόρ και η φετινή σεζόν!
    14/07/2026
    Πεζομοιρολόι – Τρία μνημόσυνα
    14/07/2026
Ανάγνωση Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κέρκυρα για το θαύμα τ’ Αγιού (pics)
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κέρκυρα για το θαύμα τ’ Αγιού (pics)

Συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης 12 Αυγούστου, με την τέλεση στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Αρχιερατικού Συλλείτουργου, οι εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με το οποίο διασώθηκε το νησί από την πολιορκία των Οθωμανών Τούρκων το 1716.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 12/08/2025
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης 12 Αυγούστου 2025, με την τέλεση στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Αρχιερατικού Συλλείτουργου, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονύσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος, βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας, και ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, οι εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με το οποίο διασώθηκε το νησί από την πολιορκία των Οθωμανών Τούρκων το 1716.

Προσφωνώντας τους επισκόπους ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η συλλειτουργία είναι ένα σημείο ευχαριστίας στον Θεό για την ευλογία να μας έχει δώσει τον Άγιο Σπυρίδωνα ως προστάτη και πολιούχο του τόπου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο οποίος τόνισε ιδιαιτέρως ένα σημαντικό στοιχείο της ζωής και της διακονίας του Αγίου Σπυρίδωνος: την συνέπεια λόγων και έργων. Ο Άγιος Σπυρίδων έφθασε να θεολογεί, να θαυματουργεί, να αγαπά θυσιαστικά. Τα λόγια του Κυρίου έγιναν ο καταστατικός χάρτης της ζωής του. Όμως αυτό που μελετούσε, το ζούσε στον καθημερινό του βίο. Η ζωή του ήταν το πιο δυνατό του κήρυγμα στην κοινωνία και στον κόσμο. Ο Άγιος δεν ήταν κάτι παραπάνω από εμάς. Ήταν άνθρωπος όπως εμείς, με σάρκα και οστά, με τη διαφορά ότι αγωνιζόταν κάθε ώρα και στιγμή, να κάνει πράξη τα λόγια του Χριστού, ο Οποίος ζητά από εμάς όσα λέμε να τα πράττουμε.

Στην πνευματική μας ζωή η συνέπεια λόγων και έργων σημαίνει να είσαι αυτό που πιστεύει. Να μην υποκρίνεσαι. Να μην αλλοιώνεται η καρδιά σου όταν βρίσκεσαι σε θέση ισχύος στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία. Αυτός που είσαι στην Εκκλησία να είσαι στο σπίτι σου, στη δουλειά σου, στην κοινωνία, παντού. Αν δεν υπάρχει αυτή η συνέπεια, ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνουμε ψεύστες ενώπιον του Θεού, διότι μόνο «οι ποιηταί του νόμου δικαιωθήσονται», κατά τον αποστολικό λόγο, ενώ «πίστις άνευ έργων νεκρά εστί». Μόνο τότε ο λόγος μας έχει πνοή αγιότητας, όταν υπάρχει αυτή η συνέπεια. Και αυτή τη μαρτυρία της συνέπειας την επιβεβαιώνουν οι σύγχρονοι Άγιοι, Πορφύριος, Παΐσιος, Ιάκωβος Τσαλίκης, οι οποίοι έδειχναν διά της αγάπης για τον Θεό, της προσευχής και της ταπεινώσεως ότι η συνέπεια λόγων και πράξεων γίνεται αγιότητα.

Σήμερα, πνιγμένοι στις ηδονές του βίου, εντοπίζουμε τον εαυτό μας πολύ μακριά από τους Αγίους μας. Θεωρούμε τους αγώνες αυτούς ακραίους, πολύ δύσκολους, που δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε. Μπορούμε εμείς, χωρίς να κλειστούμε σε μοναστήρι, να έχουμε συνέπειά λόγων και έργων στην πνευματική μας ζωή; Να ένα μεγάλο ερώτημα πνευματικότητας στην εποχή μας. Οι πατέρες μας όμως μας διδάσκουν ότι ο Χριστός δεν ζητά από εμάς την τελειότητα, αλλά να αγωνιζόμαστε να αγαπάμε χωρίς ιδιοτέλεια. Ζητά από εμάς να μην έχουμε ως κέντρο της ζωής μας τον εαυτό μας, αλλά τον Θεό. Να προσπαθούμε να συγχωρούμε άνευ όρων και προϋποθέσεων. Να επιμένουμε στην προσευχή με ταπείνωση και να μετανοούμε για τα σφάλματά μας.

Η αμαρτία σήμερα έχει γίνει καθημερινότητα. Έχουν ατονήσει τα πνευματικά μας αισθητήρια και θεωρούμε δικαίωμα να κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς να σεβόμαστε τον λόγο του Θεού και το πρόσωπο του συνανθρώπου μας. Προβάλλουμε τις επιθυμίες μας ως κανόνα ζωής και ως πρότυπο ελευθερίας και προόδου. Αυτό όμως μας καθιστά ασυνεπείς μπροστά στον Θεό. Ο Κύριός μας όμως δεν παρέδωσε θεωρίες, ούτε ιδεολογίες ανθρώπινες. Ο λόγος του είναι φως και ζωή στα σκοτάδια και στον πνευματικό θάνατο της αμαρτίας.

Η Εκκλησία μας ανέδειξε τον Άγιο Σπυρίδωνα όχι επειδή έκανε θαύματα, αλλά επειδή έζησε γνήσια το Ευαγγέλιο του Χριστού. Η συνέπεια του Αγίου του έδωσε το χάρισμα της θαυματουργίας. Γι’ αυτό και ζητά από εμάς να έχουμε την συνέπεια λόγων και έργων στην καθημερινή μας πνευματική ζωή, να ακούμε, να μελετούμε, να δεχόμαστε τον λόγο του Θεού και να τον κάνουμε πράξη στη ζωή μας. Δεν αρκεί να προσκυνούμε αι να αγαπούμε τον Άγιο, αν στην υπόλοιπη ζωή δεν εφαρμόζουμε το Ευαγγέλιο. Ας μιμηθούμε λοιπόν με μετάνοια, με προσευχή, με αγάπη, με συγχώρηση τον Άγιό μας και ας τον παρακαλούμε να μας χαρίζει την καρδιά του.

Ο κ. Θεόφιλος, τέλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, για την πρόσκληση και την αγάπη.

Παρόντες στο συλλείτουργο ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανος Γκίκας και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών χριστιανών κ. Γεώργιος Αλδουβάς. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην θεία λειτουργία, ενώ συνεχίζεται μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης όλη την ημέρα και την νύκτα το προσκύνημα, καθώς ο άγιος βρίσκεται στην “θύρα”.

Ο Μητροπολίτης στην ακριτική Ερείκουσα
Επίσημα εγκαίνια των ανακαινισμένων κατασκηνώσεων της Μητρόπολης
Ο απολογισμός της δεύτερης περιόδου κατασκηνώσεων της Μητρόπολης
Αγιασμός Γ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ι. Μ. Κέρκυρας
Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  • “Όλoι στo δημοτικό συμβούλιο για την αντιπυρική προστασία του άλσους φυλακών”
  • Βάρελης: Τραγική η κατάσταση στην αγροτική οδοποιία της Βόρειας Κέρκυρας
  • Πέθανε ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος – Συλλυπητήρια ΚΚΕ
  • Κάβος: Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά

Τελευταία σχόλια

  1. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  2. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  3. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  4. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή
  5. Τατιάνα, Αθήνα στο Γιατί οι νέοι επιστρέφουν στα πανηγύρια;

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Γιορτή λήξης του Βρεφονηπιακού και του ΚΔΑΠ της Μητρόπολης

04/07/2026

Αγιασμός Α’ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ι. Μ. Κερκύρας

02/07/2026

Η εορτή της Παναγίας της Βλαχέραινας στην Κέρκυρα

02/07/2026

Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη

26/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise