Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Πολιτιστική συνεργασία του Κεντρικού Δήμου με την Εθνική Πινακοθήκη
    26/06/2026
    To μήνυμα Σκούρτη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
    26/06/2026
    Σταθερή στήριξη από τον Δήμο στο έργο της ΔΗΜΟΠ «Ν. Μώρος» κατά των εξαρτήσεων
    26/06/2026
    Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
    26/06/2026
    Στην αντικατάσταση 8,8 χιλιομέτρων αγωγών ύδρευσης προχωρά η ΔΕΥΑΚ
    26/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ζάκυνθος: Τέσσερις συλλήψεις για ηχορύπανση σε καταστήματα το τελευταίο 48ωρο
    26/06/2026
    Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά σε Zάκυνθο και Κεφαλονιά το τελευταίο 24ωρο
    26/06/2026
    limeniko skafos
    Διακομιδή 10χρονης από την Ιθάκη
    26/06/2026
    Μικρός Ευκλείδης: Τα αποτελέσματα του 20ου διαγωνισμού “Παιχνίδι και Μαθηματικά”
    25/06/2026
    Θεσμικές επαφές της Ένωσης Αξιωματικών Ιονίων στο Αστυνομικό Μέγαρο
    25/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Ρεκόρ με 100 (!) αεροπορικές αφίξεις σε μια ημέρα
    25/06/2026
    Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση ξενοδόχων και ξενοδοχ/λων
    23/06/2026
    Στο πλευρό των εργαζομένων στις Περιφέρειες η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
    23/06/2026
    Εργατικό Κέντρο: Παλάτια για τους τουρίστες, κοντέινερ για τους εργάτες
    22/06/2026
    Υδρογονάνθρακες: Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη γεώτρηση δυτικά της Κέρκυρας
    21/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Πολιτιστική συνεργασία του Κεντρικού Δήμου με την Εθνική Πινακοθήκη
    26/06/2026
    Οι καλοκαιρινές δράσεις της Δημόσιας Βιβλιοθήκης
    26/06/2026
    Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και η ευθύνη μας απέναντι στη μουσική παράδοση της Κέρκυρας
    26/06/2026
    Συμφωνική Παλαιάς: Αφιέρωμα στον Καποδίστρια για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του
    25/06/2026
    Η Φιλαρμονική Θιναλίων στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Άρτας
    25/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Τρεπεκλής βράβευσε την Κουρτέση και την Ασημακοπούλου
    24/06/2026
    ΓΟΚ: Με μετάλλιο και σημαντικές επιδόσεις στο Ατομικό Παγκορασίδων
    24/06/2026
    Στην Κέρκυρα (και φέτος) ο GOAT του NBA Μάικλ Τζόρνταν
    23/06/2026
    Ο Ν. Μπαρλογιάννης κατέκτησε το Παγκόσμιο Σχολικό μπάσκετ με την Ελλάδα
    21/06/2026
    Ασημένιο μετάλλιο για την Π. Δόση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
    21/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και η ευθύνη μας απέναντι στη μουσική παράδοση της Κέρκυρας
    26/06/2026
    ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο
    23/06/2026
     Περιβαλλοντικοί ‘μηχανικοί’ χωρίς master ή PhD
    21/06/2026
    Μνήμες πατεράδων
    20/06/2026
    Η μισθοδοσία των Αρχιερέων υπό το πρίσμα της ποιμαντικής διακονίας
    20/06/2026
Ανάγνωση Συνάντηση Γκίκα με τον Υφυπουργό Ωκεανών & Αλιείας της Ν. Κορέας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γκίκα με τον Υφυπουργό Ωκεανών & Αλιείας της Ν. Κορέας

Στέφανος Γκίκας: «Διευρύνουμε τα πεδία συνεργασίας μας και ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας με την Ν. Κορέα»

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 02/05/2025
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Στέφανος Γκίκας: «Διευρύνουμε τα πεδία συνεργασίας μας και ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας με την Ν. Κορέα»

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Busan της Ν. Κορέας, η συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα, με τον Υφυπουργό Ωκεανών και Αλιείας της Ν. Κορέας, Kim Sung– bum, παρουσία της απεσταλμένης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ‘’Our Ocean Conference’’, Βουλευτού Ηλείας της ΝΔ, Διονυσίας Αυγερινοπούλου και του Πρέσβη της Ελλάδος στην Δημοκρατία της Κορέας, Λουκά Τσώκου. Η συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο της μίας ώρας, είχε στο επίκεντρο ζητήματα ενδιαφέροντος των δύο χωρών, στους τομείς της Ναυτιλίας και της Νησιωτικότητας.
Όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας: «Ελλάδα και Ν. Κορέα διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην Διεθνή Ναυτιλία, ενώ δεν είναι υπερβολή να διατυπωθεί ότι οι σχέσεις στο ναυτιλιακό τομέα είναι άριστες». Στη συνέχεια στάθηκε στην σημασία που αποδίδει η Ελλάδα σε θέματα όπως: η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στην Θάλασσα, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και η δημιουργία ενός δυναμικού και φιλικού περιβάλλοντος για όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη διατήρησης των αρχών της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και των ίσων όρων ανταγωνισμού.

Όπως είπε ο Έλληνας Υφυπουργός, η διμερής συνεργασία Ελλάδος – Ν. Κορέας βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό  επίπεδο – βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου – το οποίο θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω σε σημεία κοινού ενδιαφέροντος.
Επιπλέον, ο κ. Γκίκας στάθηκε στην Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ν. Κορέας, την πρώτη συμφωνία που έχει υπογραφεί σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο με χώρα της Ασίας, τονίζοντας ότι αποτελεί μία πολύ καλή βάση και για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδος – Ν. Κορέας.
Όπως επεσήμανε ο κ. Υφυπουργός:
«Συμφωνήσαμε να εξετάσουμε επιπλέον πεδία ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας, σε θέματα: Ψηφιοποίησης, Απανθρακοποίησης της Ναυτιλίας, εφαρμογής των  Κανονισμών Ασφαλείας, καθώς και  τεχνικών καινοτομίας στα λιμάνια  στο πλαίσιο της «Πράσινης» Μετάβασης πλοίων και λιμένων».
Οι δύο Υφυπουργοί, συμφώνησαν ότι θα ήταν σκόπιμη η σύσταση κοινής Ομάδος Εργασίας, με συμμετοχή αρμοδίων στελεχών από τα δύο Υπουργεία, με αντικείμενο την προώθηση όλων των ανωτέρω ζητημάτων και κατάθεση προτάσεων για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας.
Επιπλέον, έγινε εκτενής αναφορά στην συνεργασία των δύο χωρών  στον τομέα ναυπήγησης πλοίων Ελληνικών συμφερόντων στα Ναυπηγεία της Κορέας, όπου σήμερα οι υπάρχουσες παραγγελίες ανέρχονται στις 140!
Όπως δήλωσε ο κ. Γκίκας: «Ζήτησα από τον κ. Kim, την εξέταση συμπερίληψης Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού στη λίστα των Προμηθευτών των Κορεάτικων Ναυπηγείων, για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι το 20% των ετησίων εσόδων των Κορεατικών Ναυπηγείων,  προέρχονται από Ελληνικά κεφάλαια, ασφαλώς στη βάση πάντα των εμπορικών προτιμήσεων των εκάστοτε ναυτιλιακών εταιρειών.».
Οι δύο Υφυπουργοί εξέφρασαν επίσης την πεποίθηση τους, ότι οι παγίως εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών θα επιβεβαιωθούν για ακόμα μια φορά, μέσω της αλληλοϋποστήριξης κατά την διάρκεια της 34ης Συνόδου της Ολομέλειας του I.M.Ο. τον ερχόμενο Νοέμβριο, για την εκλογή Μελών του Συμβουλίου του I.M.O. για τα έτη 2026-2027. Οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την εποικοδομητική τους συνεργασία κατά την διάρκεια των εργασιών της πρόσφατης συνεδρίασης της MEPC  του ΙΜΟ στο Λονδίνο  (7-11 Απριλίου) και της εκατέρωθεν συμβολής στην επίτευξη συμφωνίας επί των σχεδίων κανονισμών επί των μεσοπρόθεσμων μέτρων της Στρατηγικής 2023 του ΙΜΟ για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία (IMO Net Zero Framework).
Συζητήθηκε τέλος, η προοπτική  συνεργασίας σε ζητήματα νησιωτικότητας. Όπως είπε ο κ. Γκίκας: «Ενημέρωσα τον Κορεάτη Ομόλογό μου, για την συνεργασία που έχει αναπτύξει η Γενική μας Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με το ‘’Korea Island Development Institute’’ και με το ‘’Korea Research Institute for Human Settlements’’ και τις επαφές που έγιναν το 2024, ενώ δήλωσα πρόθυμος για συνέχιση αυτής της συνεργασίας.».
Τέλος, ο κ. Γκίκας ενημέρωσε  τον Νοτιοκορεάτη Υφυπουργό, ότι με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής, σύντομα θα τοποθετηθεί Ναυτιλιακός Ακόλουθος στο Busan που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, στο πλαίσιο της Ναυτιλιακής Πολιτικής της χώρας, ενώ παράλληλα θα μεριμνά, σε συνεργασία με την Διπλωματική και Προξενική Αρχή της Ελλάδος στην Νότια Κορέα, για την εξυπηρέτηση του Έλληνα Ναυτικού και του Ελληνικού πλοίου.
Από την πλευρά της, η Διονυσία Αυγερινοπούλου, δήλωσε: «Τα δύο κράτη, η Ελλάδα και η Κορέα, εργάστηκαν συστηματικά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους έξι πυλώνες της Our Ocean Conference: τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές, τη βιώσιμη αλιεία, την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και ιδιαιτέρως της ρύπανσης από πλαστικά, την αλληλεπίδραση του κλίματος και των ωκεανών, την ασφάλεια στη θάλασσα και την βιώσιμη γαλάζια οικονομία. Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κορέας επεκτείνεται πλέον και στους τομείς της «πράσινης Ναυτιλίας», που ήταν η κεντρική θεματική της 9ης Διάσκεψης OOC που διοργάνωσε η Ελλάδα, καθώς και της ψηφιακής τεχνολογίας – που ήταν η ειδική θεματική της φετινής 10ης Διάσκεψης OOC στην Ν. Κορέα.».
Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ν. Κορέα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους κορυφαίων εταιρειών της Ν. Κορέας και να ενημερωθεί για το εύρος των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που παράγουν, με έμφαση στην κατασκευή πλοίων, συστημάτων έγκαιρου εντοπισμού, φύλαξης εγκαταστάσεων, κατασκευής drones και μη επανδρωμένων σκαφών, κλπ., ενώ αναφέρθηκε στην κοινή προστιθέμενη αξία που θα μπορούσαν να έχουν οι συνέργιες συμπαραγωγής.
Συγκεκριμένα ο κ. Γκίκας είχε ξεχωριστές συναντήσεις – μεταξύ άλλων – με τον Πρόεδρο και CEO της “HANWHA Aerospace”, κ. Jae Il Son, με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της “HYUNDAI Heavy Industries” κ. KwangShik Won και με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της “Korea, Offshore and Shipbuilding Association” κ. Kyuchong Choi.
Τέλος, σημειώνεται η επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Πολεμικό Μουσείο της Δημοκρατίας της Ν. Κορέας στη Σεούλ, όπου κατέθεσε στεφάνι εις Μνήμην των Ελλήνων πεσόντων στον Πόλεμο της Κορέας, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κ. Baek Seung-Joo.
Καθ’όλη την διάρκεια της επίσκεψης και των επαφών, ο κ. Γκίκας συνοδεύονταν από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Σεούλ, κ. Λουκά Τσώκο.

Γκίκας: Έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε τα νησιά μας
Γκίκας: Οι Ναυτικοί μας είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της Ναυτιλίας μας
Γκίκας: Διαθέσιμες 400 χιλιάδες για την Αφαλάτωση της Κασσιώπης
Γκίκας: Ενίσχυση με οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας
Στην τελετή αποφοίτησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ναυτιλία» ο Γκίκας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Πολιτιστική συνεργασία του Κεντρικού Δήμου με την Εθνική Πινακοθήκη
  • To μήνυμα Σκούρτη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  • Σταθερή στήριξη από τον Δήμο στο έργο της ΔΗΜΟΠ «Ν. Μώρος» κατά των εξαρτήσεων
  • Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  • Στην αντικατάσταση 8,8 χιλιομέτρων αγωγών ύδρευσης προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του

16/06/2026

Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς

16/06/2026

Γκίκας: Η άμεση κινητοποίηση περιόρισε τις συνέπειες ενός σοβαρού περιστατικού

14/06/2026

Γκίκας: Η Νησιωτικότητα βρίσκεται πλέον ψηλά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα

13/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise