Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
    10/07/2026
    Γκίκας: 141 χιλιάδες για την αναβάθμιση της ασφάλειας στο Δικαστικό Μέγαρο
    10/07/2026
    Συνεχίζεται η εναπόθεση απορριμμάτων εκτός κάδων – Νέα πρόστιμα
    10/07/2026
    Συνάντηση Γκίκα με αντιπροσωπεία του American Hellenic Institute
    10/07/2026
    Βορράς: Απάντηση της δημοτικής αρχής σε Μαρτίνο για την εκλογή του Προεδρείου
    10/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    diakopi nerou
    ΔΕΥΑΚ: Νέα βλάβη κοντά στην παλιά ΕΚΑΤΗ – Ξεκινούν άμεσα εργασίες, που θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης
    10/07/2026
    Iόνιο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF
    10/07/2026
    limeniko skafos
    Ακυβέρνητη λέμβος με τέσσερις Βρετανούς στον όρμο Κρεβατσούλα
    10/07/2026
    Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλο ρέπλικα και 20 χιλιάδες στον Λαγανά
    10/07/2026
    Πραγματοποιήθηκε η αλλαγή ηγεσίας στο Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας
    10/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Παλιά Νομαρχία
    10/07/2026
    Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ: Καταγγέλλουν έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ Κέρκυρας
    07/07/2026
    Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική απεργία για το εμπόριο
    07/07/2026
    Το Επιμελητήριο συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ
    01/07/2026
    Κέρκυρα: Αύξηση 5,7% στις αφίξεις εξωτερικού τον Ιούνιο – 2.271 πτήσεις συνολικά
    01/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Παραδοσιακό πανηγύρι στους Καστελλάνους Μέσης
    10/07/2026
    Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών: “Οι θάλασσες του Ανδρέα” σε διεθνές φεστιβάλ στο Λονδίνο
    07/07/2026
    Rocking & Band: Μια μοναδική μουσική βραδιά από τη Φιλαρμονική Θιναλίων (pics)
    07/07/2026
    Παύλος Κικριλής: «Το ταξίδι»
    07/07/2026
    Οι μουσικές βραδιές της Παλαιάς μέσα στον Ιούλιο
    07/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Θιναλιακός: Μεγάλη κίνηση με Κρητικό!
    10/07/2026
    Ανανέωσε με τον ΟΦΑΜ της Γ’ εθνικής ο Κ. Γραικός
    10/07/2026
    Ο Λ. Πισσιάνης στον Όλυμπο!
    10/07/2026
    Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
    10/07/2026
    Ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ για την Κουρτέση στο Μόναχο
    09/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Τα νησιά έχουν παραδοθεί στους ιδιώτες και στις κερδοσκοπικές τους διαθέσεις με τις ευλογίες της κυβέρνησης
    07/07/2026
    Σεβασμός στον Αλβανικό λαό
    07/07/2026
    Γιατί οι νέοι επιστρέφουν στα πανηγύρια;
    05/07/2026
    Προς εκλογές γενικής αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού
    04/07/2026
    Μέγαρα πολιτισμού είναι τα σχολεία: Οι θάλασσες του Ανδρέα… ταξιδεύουν
    04/07/2026
Ανάγνωση Οι εγκλωβισμένοι στο κέλυφος των μετριοτήτων θα αντιδράσουν
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΘΡΑ

Οι εγκλωβισμένοι στο κέλυφος των μετριοτήτων θα αντιδράσουν

*Γράφει ο Παύλος Παπαδάτος

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Δημοσιεύτηκε 28/01/2025
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

«Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να θυμάται να γνωρίζει ότι: Άγαν φρονήματα πίπτειν μάλιστα».
Οι δύο αναθεωρήσεις του συντάγματος το 1989 και 2019 έχουν ουσιαστικά καταστήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία θεσμική «φιγούρα». Η επιλογή όμως του κυρίου Τασούλα για τη θέση του ΠτΔ, ήλθε να ταυτίσει το κυβερνών κόμμα με το πολίτευμα και το έθνος. Τη στιγμή μάλιστα, που ουσιαστικά, η χώρα μας στερείται νομοθετικής εξουσίας, αφού αυτή έχει υποκατασταθεί από την εκτελεστική και η δικαστική είναι αυτή που δεν είναι ικανή να ακούσει ακόμη και τις ιαχές διαμαρτυρίας των εκατοντάδων χιλιάδων που συγκεντρώθηκαν εντός και εκτός Ελλάδος, σε πρωτοφανείς συγκεντρώσεις, ζητώντας «λίγο οξυγόνο» δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών. Μην απατάστε… το πολίτευμα της χώρας μας είναι η ανέλεγκτη πρωθυπουργική μονοκρατορία. Έτσι, ο πρωθυπουργός μας, όπως είχε επιλέξει την κυρία Σακελλαροπούλου, έτσι επιλέγει και σήμερα για ΠτΔ τον κύριο Τασούλα, με τη δικαιολογία, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει διεθνής αστάθεια, πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή και ως εκ τούτου έχουμε ανάγκη την πολιτική σταθερότητα! Θα πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ μου δεν είχα αντιληφθεί ότι ο κύριος Τασούλας έχει τέτοιο πολιτικό ανάστημα και διεθνές κύρος που ως Πρόεδρος της χώρας μας θα συμβάλει στην ομαλοποίηση των διεθνών σχέσεων! Τι κρίμα να μην το γνωρίζω!
Τελικά έχω την εντύπωση ότι ζούμε μία πρωτόγνωρη πολιτική κατάπτωση. Ένα χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα που πεθαίνει τους πολίτες του στα ράντζα των άθλιων κρατικών νοσοκομείων, που τους πνίγει με την ακρίβεια, που καθημερινά ζουν κάτω από τις απειλές του τουρκικού αναθεωρητισμού, με μία παιδεία που παράγει στρατιές άνεργων πτυχιούχων και ένα πλήρως ελεγχόμενο σύστημα ΜΜΕ, μέσω του οποίου οι «επιτήδειοι» του συστήματος ρωτάνε αν έχουμε κάτι καλύτερο, ενώ θα έπρεπε να ρωτάνε «αν μπορεί να μας συμβεί τίποτε χειρότερο»! Και είναι λυπηρό να βλέπεις τη γονυκλισία πολιτικών εκπροσώπων μας προς τον κύριο Τραμπ, όταν οι ίδιοι πριν τις εκλογές ανοήτως στρέφονταν εναντίον του. Μόνο ο Νίκος Δένδιας -ευτυχώς που υπάρχει και αυτή η ελπίδα – ήταν αυτός που και στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων παρευρέθηκε τον Νοέμβριο και που τώρα πήγε στην Αμερική επιδιώκοντας να διατηρήσει η χώρα μας καλές σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ. Και έπρεπε να έλθει ο Τραμπ στην εξουσία, ώστε να μας πληροφορήσει ο πρωθυπουργός, εμάς τους υπηκόους του, ότι τελικά και στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο βιολογικά φύλα. Αρσενικό και θηλυκό! Βρε τι μαθαίνει κανείς! Και ενώ πριν λίγους μήνες συμβαδίζαμε με τη WOKE ατζέντα και ο πρωθυπουργός μιλούσε για την τυραννία της πλειοψηφίας προς την μειοψηφία, τώρα αλλάξαμε ρότα και λέμε ότι είναι αδιανόητο να θέλουν οι δικαιωματιστές της μειοψηφίας να επιβάλουν τις απόψεις τους στην πλειοψηφία. Σιγά σιγά θα μας πει η κυβέρνηση ότι νομοθέτησε τον γάμο των ομοφυλοφίλων γιατί ήταν απαίτηση του λαού!
Την ίδια στιγμή, Έλληνες πολιτικοί συνάμα με άλλες φαιδρές προσωπικότητες, κατακρίνουν το γεγονός ότι ο Τραμπ ανέθεσε κάποια υπουργεία σε σύγχρονες διάνοιες – δισεκατομμυριούχους! (Τι κρίμα να μην πάρει τη γνώμη τους)! Προτιμούν βέβαια, για να βολεύονται και οι ίδιοι, να έχουμε κυβέρνηση που να στηρίζεται στα ΜΜΕ «κρυπτόμενων» εκατομμυριούχων και να πλαισιώνεται από ανεπάγγελτες υπάκουες μετριότητες και πολιτικούς καιροσκόπους. Όχι, με τέτοιους πολιτικούς είναι αδύνατο να ανακάμψει η χώρα και να ξεφύγει από τη θέση του ουραγού της ΕΕ, ενώ της δίνονται οι ευκαιρίες… Έτσι, πριν τρία χρόνια η κυβέρνηση μας έλεγε, και είχε δίκιο, ότι για να υπάρξει μια σοβαρή προοπτική ανάπτυξης, η χώρα μας χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα 100-150 δις ευρώ, και όντως η θεά τύχη ξεκίνησε να μας το φέρνει πριν τρία χρόνια! Αν αθροίσουμε τα κεφάλαια: τα 26,1 δις του ΕΣΠΑ, τα 13,4 δις του ΚΑΠ και τα 36 δις από τα Ταμείο Ανάκαμψης και με την ελάχιστη απαιτούμενη μόχλευση, ξεπερνούν τα 120 δις ευρώ. Και όμως, πολλά από αυτά τα κεφάλαια αντί να διοχετεύονται σε σύγχρονες παραγωγικές επενδυτικές μονάδες, είτε πηγαίνουν σε προεπιλεγμένους εκλεκτούς επιχειρηματίες, είτε πηγαίνουν σε εταιρίες που ζουν στο παρελθόν, είτε πηγαίνουν σε ανόητες δήθεν βελτιώσεις κατοικιών και άλλα συναφή. Δεν θα μπω σε άλλες λεπτομέρειες αλλά θα αρκεστώ να σας πω ότι το κράτος κάθε χρόνο χαρίζει πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ σε αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μάλιστα όσο πιο πλούσιος είναι κάποιος και όσο πιο ακριβό αυτοκίνητο αγοράζει τόσα περισσότερα κερδίζει. (Δεν μας υποχρεώνει η ΕΕ). Αντί, λοιπόν, να σκορπά αυτά τα εκατομμύρια σε πράσινα άλογα, δεν θα ήταν πιο λογικό και προς το εθνικό συμφέρον να δίνει ένα μηνιαίο επίδομα 300 και 400 ευρώ για το δεύτερο και τρίτο παιδί κάθε άπορης οικογένειας έως την ενηλικίωσή του ώστε να λύσουμε κάπως και το δημογραφικό; Με τα μυαλά των κυβερνώντων μας στο τέλος θα καταντήσουμε να έχουμε ‘πράσινη’ χώρα με αλλόθρησκους μελαμψούς κατοίκους. Ευτυχώς, όσο και αν προσπαθούν να εγκλωβίσουν την κοινωνία μέσα στο κέλυφος της αδικίας και της μετριότητάς τους, η κοινωνία θα αρχίσει να αντιδρά. Και το απέδειξε την Κυριακή σε όλες τις πλατείες της χώρας αλλά και στις πλατείες του εξωτερικού. Και καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός να θυμάται να γνωρίζει ότι: Άγαν φρονήματα πίπτειν μάλιστα.

Σημείωση
Μετά τις εκλογές του 2023, η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη θητεία του κυρίου Κακλαμάνη ως Αντιπροέδρου της Βουλής, γιατί σίγουρα πίστευε ότι στερείται των προσόντων που απαιτεί η θέση. Πώς και ξαφνικά η κυβέρνηση ανακάλυψε πως εκεί που δεν είχε τα προσόντα ούτε του Αντιπρόεδρου της Βουλής, έχει τα προσόντα για Πρόεδρος; Έτσι είναι… Όταν θέλεις να γαντζωθείς στην εξουσία, αρχίζεις να βάζεις στην άκρη τον εγωισμό και αρχίζεις να αναγνωρίζεις και τα προσόντα αυτών που έως σήμερα αγνοούσες.

Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
Μόνο ΕΓΩ! “Πάψτε, παπάδες, τα χαρτιά και κλείστε τα βαγγέλια!”
Τι θα μπορούσε να υπερασπιστεί ένας σοβαρός Υπουργός;
Όταν η πράσινη ενέργεια γίνεται χαμένη ενέργεια κάποιοι ωφελούνται…
Παύλος Παπαδάτος: Ευχαριστώ το νοσοκομείο Αργοστολίου
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • ΔΕΥΑΚ: Νέα βλάβη κοντά στην παλιά ΕΚΑΤΗ – Ξεκινούν άμεσα εργασίες, που θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης
  • Θιναλιακός: Μεγάλη κίνηση με Κρητικό!
  • Ανανέωσε με τον ΟΦΑΜ της Γ’ εθνικής ο Κ. Γραικός
  • Παραδοσιακό πανηγύρι στους Καστελλάνους Μέσης
  • Ο Λ. Πισσιάνης στον Όλυμπο!

Τελευταία σχόλια

  1. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  2. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή
  3. Τατιάνα, Αθήνα στο Γιατί οι νέοι επιστρέφουν στα πανηγύρια;
  4. Σπύρος Κουλούρης στο «Ποιος σχεδιάζει και για ποιον στον Όρμο της Γαρίτσας;»: Εκδήλωση της της ΛΑΣΥ
  5. Ελένη στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Η «πολιτική σταθερότητα» βλάπτει σοβαρά τη χώρα μας!

08/04/2026

Ανύπαρκτη κυβερνητική αυτογνωσία, απίστευτη αλαζονεία και διαφθορά

27/03/2026

Βάρελης: Ένας πολιτικά αναξιοπρεπής Πρόεδρος υπονομεύει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

19/03/2026

Διχαστικοί χαρακτηρισμοί, ενέργεια που στραγγαλίζει, σκάνδαλα που ταλανίζουν και η τουριστική μας αυταπάτη

10/03/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise