Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Μαζική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας για τους Λευκιμμιώτες μαχητές του ΔΣΕ
    24/08/2026
    Μήνυμα του Γιάννη Τρεπεκλή για την εορτή του Αγίου Διονυσίου
    24/08/2026
    Aυλωνίτης: Τα αντικαρκινικά φάρμακα και οι αυξήσεις στους εργαζομένους της ΠτΔ
    24/08/2026
    Ζήκος: Διευκρίνηση για την ανάθεση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών στην Κέρκυρα
    24/08/2026
    Κεφαλογιάννη-Τρεπεκλής στα Διαπόντια Νησιά
    24/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης δύο Γάλλων στο Πόρτο Τιμόνι
    24/08/2026
    ekav-aftodioikisi
    Zάκυνθος: Tραυματίστηκε στο κεφάλι 49χρονος στο «Μικρό Νησί»
    24/08/2026
    Ασφαλής αποβίβαση 86 επιβατών του «Ήλιδα Ντόλφιν» μετά από μηχανική βλάβη
    24/08/2026
    Κέρκυρα: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη
    24/08/2026
    Λευκάδα: Aίσιο τέλος στην περιπέτεια τεσσάρων Γάλλων σε ιστιοφόρο
    24/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία
    24/08/2026
    Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
    24/08/2026
    Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    24/08/2026
    school 241107
    ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
    23/08/2026
    EΛΜΕ Κέρκυρας: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους και διεκδικήσεις για τα 201 κενά
    23/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Αλεξάνδρα Κάτσιου: «Η Φλόγα των Σκιών»
    24/08/2026
    Στο Φως του Φεγγαριού
    24/08/2026
    “H Παρέα τoυ ΜΙΚΥ και το Τραγούδι της Χαράς” στον Ορφέα
    24/08/2026
    23 Αυγούστου 2026: Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής γίνεται 185 ετών
    23/08/2026
    Στο Μουσείο Σολωμού, η πρώτη φθινοπωρινή εκλαϊκευμένη ομιλία σύγχρονης επιστήμης
    23/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
    23/08/2026
    Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες
    23/08/2026
    AΕΛ και φέτος για το Γιαννούλη!
    23/08/2026
    Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!
    20/08/2026
    Ντούσκος και Διαβάτη στο Παγκόσμιο του Άμστερνταμ!
    20/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
    Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
    23/08/2026
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
Ανάγνωση VIDEO: Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
CORFUPRESS.TV

VIDEO: Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κέρκυρα

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 05/06/2024
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

“Ποιος άλλος εκτός από το ΚΚΕ θα δίνει με τους εργαζόμενους μάχες την επόμενη μέρα;” αναφέρει το κόμμα, με αφορμή την προεκλογική του συγκέντρωση στην Κέρκυρα.

Και συνεχίζει:

Με δυνατό ΚΚΕ ο λαός να κόψει τη φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ και να αποδυναμώσει την ίδια στιγμή τα σενάρια περί «προοδευτικής» διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αυτών δηλαδή «που έφεραν ορμητικά καβάλα στο άλογο την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ από τη μεγάλη προεκλογική πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ εχθές στην Πόρτα Ριάλα. Στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Γιώργος Κεντρωτής καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος.
Ο Κ. Παπαδάκης χαρακτήρισε αποκρουστική και από προσανατολιστική την αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα πλούτη των αρχηγών τους, την ώρα που ελληνικός λαός μετράει και το τελευταίο ευρώ στα σούπερ μάρκετ, ενώ η πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσαν νέες εξωφρενικές αυξήσεις τις τιμές μέχρι και 70%.
«Στείλτε τους κι εσείς ως απάντηση το δικό σας λογαριασμό που θα τους πονέσει. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να αυξηθεί η δύναμη του. Για να τους αντιμετωπίσουμε μαζί και πιο δυνατοί την επόμενη μέρα που οι λογαριασμοί θα είναι εδώ» ανέφερε αμέσως μετά για να υπογραμμίσει ότι από τη Δευτέρα τα προεκλογικά χαμόγελα θα έχουν κοπεί και τα αστικά κόμματα θα χρησιμοποιήσουν την ψήφο του λαού για να νομιμοποιήσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική.
Υπογράμμισε ότι τα διάφορα χρηματοδοτικά πακέτα της ΕΕ που εμφανίζονται τα τάχα ως βοήθεια αποδείχτηκαν «λεφτόδεντρα» μόνο για τα κέρδη του κεφαλαίου, αποκλειστικά από τον ιδρώτα του λαού. Υπενθύμισε την ταύτιση των αστικών κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο για να διαπιστώσει ότι «τους ψηφίζεις και σου βγαίνει από 55% έως 93% Μητσοτάκης». Τόνισε δε, ότι όλα αυτά τα κόμματα έχουν απορρίψει τις τροπολογίες του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού και προστασίας του εισοδήματός του, ενός στο ερώτημα που θα βρεθούν τα λεφτά για αυτά τα μέτρα, ανάμεσα στα άλλα επεσήμανε ότι «θα τα βρούμε  στα 11 δις κερδών των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο, των 7.2 δις κερδών των τραπεζών στη διετία». Έτσι κατέληξε ότι για να κερδίσει ο λαός ουσιαστική ανάσα πρέπει να χάσει το κεφάλαιο.

Ο «βασιλιάς» της τουριστικής ανάπτυξης είναι «γυμνός»

Στη συνέχεια ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι καπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη χαρίζει εκατομμύρια κερδών στους μεγάλους τουριστικούς ομίλους και συντρίμμια στα δικαιώματα του λαού. Αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση, στα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, στα πανάκριβα ενοίκια και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νησί, στο δουλεμπόριο των μεταναστών από τρίτες χώρες, για να χαρακτηρίσει παραμύθια την προπαγάνδα ότι ανάπτυξη της κερδοφορίας των ομίλων τάχα θα ευνοούσε τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην χρεοκοπία του ταξιδιωτικού ομίλου FTI για να επισημάνει ότι οι πάνω από 500 ξενοδοχοϋπάλληλοι των 3 ξενοδοχείων που μισθώνει η εταιρεία στο νησί, «ζουν ανάμεσα στο να μείνουν στον άσο ή σε καθεστώς αβεβαιότητας».
Παράλληλα υπογράμμισε ότι με βάση την κατεύθυνση της ΕΕ για ανάπτυξη των υποδομών με κριτήριο το κόστος – κέρδος απαξιώνονται κρίσιμες υποδομές για τις ανάγκες του λαού, ενώ άλλες, όπως το λιμάνι της Λευκίμμης ιδιωτικοποιούνται. «Να πώς φτάσαμε το νερό στην πόλη της Κέρκυρας να κόβεται κάθε βράδυ τουλάχιστον για 3-4 ώρες στο όνομα της εξοικονόμησης, να πως φτάσαμε στο άθλιο κυκλοφοριακό και οδικό δίκτυο» την εγκατάλειψη του νοσοκομείου ανέφερε, για να υπενθυμίσει ότι την ίδια ώρα χρηματοδοτούνται «νέα παλάτια μεγαλοξενοδοχεία, ενώ προωθούν μαρίνες δια πάσαν νόσο».

Το ΚΚΕ μαζί με τον λαό στην πρώτη γραμμή της αντεπίθεσης

Φόβο του συστήματος, χαρακτήρισε τους αγώνες του λαού με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές για να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπαστούν κατακτήσεις. Ως παράδειγμα ανάμεσα στα άλλα έφερε τη μάχη που δίνουν αυτές τις μέρες οι εμποροϋπάλληλοι του νησιού ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικη σε αργίας από την πολυεθνική Lidl με την ανοχή και τις πλάτες κράτους και αστυνομίας. «Αν αυτά λοιπόν γίνονται παραμονές των εκλογών φανταστείτε την επόμενη μέρα. Άρα  με την ψήφο στο ΚΚΕ  η δύναμη που θα κερδίσει  θα επιστραφεί σε σας. Γιατί όταν θα φύγουν οι προεκλογικές selfies και τα video στο Tik Tok, ποιος άλλος εκτός από το ΚΚΕ θα δίνει με τους εργαζόμενους τέτοιες μάχες;» διαπίστωσε, για να κάνει κάλεσμα σε όσους ακόμη το σκέφτονται και διατηρούν αμφιβολίες για την ψήφο στο ΚΚΕ να το τολμήσουν.

Δυνατό ΚΚΕ ανάστημα στην ακροδεξιά και την αναθεώρησης της ιστορίας

Το ΚΚΕ είναι το μόνο αντισυστημικό στην Ελλάδα υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα στον χαιρετισμό του ο Γ. Κεντρωτής επισημαίνοντας ότι με την ψήφο στο κόμμα στέλνεις μήνυμα «ενάντια στο σύστημα που παράγει πόλεμο, ανεργία, ακρίβεια, ενάντια στο σύστημα που γεννάει με τα επιτηδευμένα λόγια των πατριδεμπόρων, την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό. Η ΕΕ είναι το «νόμιμο» λημέρι των θηρίων της θεωρίας των δύο άκρων και του αντικομμουνισμού, της επιλεκτικής αναθεώρησης της ιστορίας που δεν είναι τίποτα άλλο από βάναυση παραχάραξή της, όπου οι ηρωικοί νικητές του ναζισμού εξομοιώνονται με τους δολοφόνους της ανθρωπότητας» κατέληξε.

Μαζική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας για τους Λευκιμμιώτες μαχητές του ΔΣΕ
KKE: Πολιτική εκδήλωση στη Λευκίμμη για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού
ΚΚΕ: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική με αφορμή το επίδομα παραμεθορίου
ΚΚΕ: Φιέστες και χλιδή, πρόκληση για το λαό
Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τον Κ. Χυτήρη και τους εκτελεσμένους της Καισαριανής (pics)
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης δύο Γάλλων στο Πόρτο Τιμόνι
  • Μαζική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας για τους Λευκιμμιώτες μαχητές του ΔΣΕ
  • Μήνυμα του Γιάννη Τρεπεκλή για την εορτή του Αγίου Διονυσίου
  • Αλεξάνδρα Κάτσιου: «Η Φλόγα των Σκιών»
  • Aυλωνίτης: Τα αντικαρκινικά φάρμακα και οι αυξήσεις στους εργαζομένους της ΠτΔ

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

KΚΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κ. Χυτήρη και τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής

29/07/2026

ΚΚΕ: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού

28/07/2026

To ΚΚΕ για τα 52 χρόνια από την πτώση της Χούντας & την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

24/07/2026

ΚΚΕ: Στη Βουλή, η μη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους Πυροσβέστες της Κέρκυρας

21/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise