Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Συνάντηση τoυ Δημάρχoυ με τη Συντονιστική Επιτροπή Προέδρων Κοινοτήτων στις Μπενίτσες
    21/08/2026
    Αυλωνίτης: Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση των αρίστων! Προτελευταία η Ελλάδα στην Ε.Ε.σε δαπάνες για την παιδεία!
    21/08/2026
    Συνάντηση Μαχειμάρη-Κόκκαλη με τον πρόεδρο του Χαμόγελου
    21/08/2026
    Ακόμη 13 πρόστιμα από την Υπηρεσία Καθαριότητας
    21/08/2026
    Κόντρα και μπηχτές μεταξύ Γκίκα – Αυλωνίτη με φόντο το… Αχίλλειο
    20/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Meteo | Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Πού θα φτάσουν τα 40άρια;
    21/08/2026
    Σύλληψη αλλοδαπού στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
    21/08/2026
    Οδηγούσε μεθυσμένος στη Ζάκυνθο
    21/08/2026
    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
    21/08/2026
    Έχασε τη ζωή του στη θάλασσα των Αλυκών Λευκίμμης
    21/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    20/08/2026
    Κέρκυρα: Αύξηση 17,3% στους επιβάτες κρουαζιέρας το πρώτο επτάμηνο
    19/08/2026
    Εργατικό Κέντρο: Kάλεσμα στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
    18/08/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στον ευρωπαϊκό χάρτη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Πολιορκία της Κέρκυρας του 1716
    21/08/2026
    Από Τρίτη, ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Μάντζαρος
    21/08/2026
    Χρήστος Γαλανόπουλος: «Η Σύρραξη των Τεσσάρων-Λούνα»
    21/08/2026
    Η «Μάγια, η μέλισσα» στο Θέατρο του Μον Ρεπό
    20/08/2026
    Eιρήνη Κουντουράκου: «Αγνύθα»
    20/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!
    20/08/2026
    Ντούσκος και Διαβάτη στο Παγκόσμιο του Άμστερνταμ!
    20/08/2026
    Ολυμπιακός: Διπλή εκπροσώπηση στην Κέρκυρα με Όλυμπο και ΑΕ Λευκίμμης
    20/08/2026
    Οι Vourligans ζητούν εξηγήσεις για το μέλλον του ΑΟ Κέρκυρα
    20/08/2026
    Απέκτησε Ζάγκο ο ΟΦΑΜ!
    18/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
Ανάγνωση “Να διεκδικήσουμε όλοι τη συνέχιση της λειτουργίας του Χαμόγελου του Παιδιού”
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Να διεκδικήσουμε όλοι τη συνέχιση της λειτουργίας του Χαμόγελου του Παιδιού”

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του παιδιού, κοινοποιούμενη στην Υφυπουργό Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου και σε τοπικούς φορείς, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ζητώντας τον συντονισμό όλων για την συνέχιση της λειτουργίας του Σπιτιού του “Χαμόγελου του Παιδιού” στην Κέρκυρα.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 24/02/2023
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του παιδιού, κοινοποιούμενη στην Υφυπουργό Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου και σε τοπικούς φορείς, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ζητώντας τον συντονισμό όλων για την συνέχιση της λειτουργίας του Σπιτιού του “Χαμόγελου του Παιδιού” στην Κέρκυρα.

Ο βουλευτής τόνισε πως είναι απολύτως εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του Σπιτιού του “Χαμόγελου του Παιδιού” στους Μαγουλάδες Κέρκυρας καθώς οι τεχνικές μελέτες που έγιναν υποδεικνύουν πως είναι εφικτές οι προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση με την ΚΥΑ 40494/2022.

Οφείλουμε όλοι άμεσα να σπεύσουμε, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέλημα την φροντίδα, την ασφάλεια και τη διασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών και εφήβων που διαμένουν εκεί και να στηρίξουμε το Χαμόγελο του Παιδιού. Ούτε μια ημέρα δεν πρέπει να κλείσει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής :

Προς: Πρόεδρο Δ.Σ. Οργανισμού

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”

κ. Κώστα Γιαννόπουλο

Κοινοποίηση προς :

1.Υφυπουργό Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα
Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κο Γεώργιο Μαχειμάρη
Βουλευτή Κέρκυρας κο Στέφανο Γκίκα
Βουλευτή Κέρκυρας κο Δημήτρη Μπιάγκη

Την 28η Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία σας, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σπίτι του “Χαμόγελου του Παιδιού” στην Κέρκυρα, και αποφασίστηκαν οι, από κοινού, ενέργειές μας, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, εξετάζοντας και την προσαρμογή των κτιριακών υποδομών στις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 40494/2022.

Από την μαζική συμμετοχή και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών είμαι σίγουρος ότι αντιληφθήκατε, την πλήρη αντίθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας στην προοπτική κλεισίματος του Σπιτιού του “Χαμόγελου του Παιδιού” στους Μαγουλάδες Κέρκυρας και την μετατροπή του σε Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας, όπως εσείς είχατε ανακοινώσει.

Βεβαίως, πρέπει να υπενθυμίσω ότι για τις εξελίξεις αυτές είναι αδιαμφισβήτητες οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και προσωπικά της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και έχουν διεξοδικά εντοπιστεί και καταγγελθεί. Εκείνο που πρωτεύει όμως στην παρούσα φάση, είναι η ενότητα όλων, προκειμένου να εκφραστεί με ουσιαστικό και πρακτικό τρόπο και να υλοποιηθεί η εκφρασθείσα πρόθεση παροχής βοήθειας προς το “Χαμόγελο του Παιδιού”, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Στην κατεύθυνση αυτή και υλοποιώντας τις αποφάσεις που λάβαμε, η διοίκηση του παραρτήματος Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προσφέρθηκε εθελοντικά να συντάξει τεχνική μελέτη, για την αποτύπωση της δυνατότητας προσαρμογής των κτιριακών εγκαταστάσεων της δομής του “Χαμόγελου του Παιδιού” στους Μαγουλάδες Κέρκυρας, σύμφωνα με τη νέα ως άνω νομοθεσία, η οποία πράγματι ολοκληρώθηκε την 10η Φεβρουαρίου 2023. Τα πορίσματα και συμπεράσματα της τεχνικής μελέτης, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι, καθώς πλέον αποτυπώνεται επιστημονικά η άποψη ότι στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δομής δύνανται να πραγματοποιηθούν εργασίες, με τη σύμφωνη γνώμη ιδιοκτητών και χρηστών των κτιρίων και αφού ληφθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις της ΚΥΑ 40494/2022 και η δομή θα μπορεί να φιλοξενεί 16 παιδιά/εφήβους. Το δε κόστος υλικών και εργασιών για τις παρεμβάσεις αυτές προϋπολογίζεται στο ποσό των 60.000 – 70.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, κι εν αναμονή των απαντήσεων της αρμόδιας Υφυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση που έχω καταθέσει σχετικά, σας προτείνω να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε την συνέχιση της λειτουργίας του Σπιτιού του “Χαμόγελου του Παιδιού”, με την κατάθεση αιτημάτων, ως εξής:

– Για λήψη παράτασης από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για όσο χρόνο απαιτούν οι επισκευαστικές παρεμβάσεις και οι εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισης τη δομής, όπως η κείμενη νομοθεσία επιτάσσει.

– Για χρηματοδότηση των εργασιών από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ως καθ’ ύλην αρμόδια προς τούτο και στην κατεύθυνση των δεσμεύσεων που ελήφθησαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε, και από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Είναι απολύτως εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του Σπιτιού του “Χαμόγελου του Παιδιού” στους Μαγουλάδες Κέρκυρας και οφείλουμε όλοι άμεσα να σπεύσουμε, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέλημα την φροντίδα, την ασφάλεια και τη διασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών και εφήβων που διαμένουν εκεί και στόχο την επιστημονικά ψυχολογική και κοινωνική βέλτιστη πρακτική για την παιδική/εφηβική φροντίδα.

Στην κατεύθυνση αυτή, που οφείλει να είναι για όλους μας μονόδρομος, δεν περισσεύει κανείς και καλώ όλους όσοι δεσμευτήκαμε στη σύσκεψη της 28ης Δεκεμβρίου 2022 για τη συνέχιση του αγώνα μας, προκειμένου το “Χαμόγελο του Παιδιού” στους Μαγουλάδες Κέρκυρας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία και προσφορά του.

Ευνόητο είναι ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων στα θέματα που αφορούν την προστασία παιδιών και εφήβων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αυλωνίτης: Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση των αρίστων! Προτελευταία η Ελλάδα στην Ε.Ε.σε δαπάνες για την παιδεία!
Κόντρα και μπηχτές μεταξύ Γκίκα – Αυλωνίτη με φόντο το… Αχίλλειο
Αυλωνίτης: Οι πολίτες διαχειρίζονται άδεια πορτοφόλια, η κυβέρνηση διαχειρίζεται δικαιολογίες
Αυλωνίτης: Σύμφωνα με τον Άδωνι δεν είμαστε φτωχοί, μίζεροι είμαστε!
Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Συνάντηση τoυ Δημάρχoυ με τη Συντονιστική Επιτροπή Προέδρων Κοινοτήτων στις Μπενίτσες
  • Meteo | Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Πού θα φτάσουν τα 40άρια;
  • Σύλληψη αλλοδαπού στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
  • Οδηγούσε μεθυσμένος στη Ζάκυνθο
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Αυλωνίτης: Θερμά συγχαρητήρια στη Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» που κέρδισε χρυσό δίπλωμα!

13/08/2026

Αυλωνίτης: Δεν ξεχνάμε τον ήρωα υποσμηναγό Αθανάσιο Μπεσλεμέ

13/08/2026

Aυλωνίτης: 310 χρόνια από το «Ασέδιο των Κορυφών»

11/08/2026

Αυλωνίτης: Σταθερά βαδίζουμε κεντροαριστερά…

06/08/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise