Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το κτίριο Γιαλλινά
    20/07/2026
    ΕΛ.Α.Σ: Καταργούμε τις Πανελλαδικές – Όχι στο ψυχοφθόρο διόδιο στη γνώση και τη μάθηση
    20/07/2026
    Mε επιτυχία, η σύσκεψη του ΚΚΕ στη Λευκίμμη
    20/07/2026
    Προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Ερείκουσα και Οθωνούς
    20/07/2026
    Δήμος Β. Κέρκυρας: «Όχι» στο σχέδιο συγχώνευσης των ΔΕΥΑ
    20/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στη Ζάκυνθο
    20/07/2026
    Mπορώ να σπουδάσω με 3.000 ευρώ το χρόνο; Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορείς!
    20/07/2026
    ΜeteoCorfu: Έφτασε στους 37°C στη βόρεια Κέρκυρα
    20/07/2026
    Έπιασαν… τσαντάκια στο Λαγανά
    20/07/2026
    Μητροπολίτης Κερκύρας: Σήμερα, αποπροσανατολίζεται ο λαός από την πίστη και την ιστορία
    20/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Δικαστικό μπλόκο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντός πολυκατοικιών
    20/07/2026
    ΕΛΜΕ: Να μη συγκαλυφθεί το νέο, κρατικό έγκλημα στο Άργος
    15/07/2026
    Το Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων καταγγέλλει τους ξενοδόχους της Κέρκυρας
    15/07/2026
    Για διακοπές στην Κέρκυρα η Maggie Gyllenhaal
    15/07/2026
    ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Γονείς για επίσκεψη Ζαχαράκη: Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις ψηφιακές σας βιτρίνες
    15/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με επιτυχία, το “7ο Μαζί Χορεύοντας” στις Μπενίτσες
    20/07/2026
    Βασίλης Κασσάρας: «Θυγατέρα: Το κορίτσι με τα κόκκινα μαλλιά»
    17/07/2026
    Με κερκυραϊκό… χρώμα, η συναυλία του Πάνου Βλάχου στο Π. Φρούριο
    16/07/2026
    “Aνθογραφία ΙΙ”: Έκθεση Βοτανικής Ζωγραφικής
    15/07/2026
    Ιόνιο Ωδείο: Ανοικτή πρόσκληση σε διάλεξη και σεμινάριο
    15/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν
    20/07/2026
    Xάλκινος ο Μουμούρης, πέμπτη η Βλασερού στο Ευρωπαϊκό
    20/07/2026
    ΟΦΑΜ: Με φορ τον Γεωργακόπουλο (και) στη Γ’ εθνική!
    18/07/2026
    Στον τελικό ως τρίτος με το τελευταίο του άλμα ο Μουμούρης
    18/07/2026
    Ευρωπαϊκό U18: Πρόκριση με ατομικά ρεκόρ για Βλασερού και Γκόγκα
    17/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Τέσσερις δημόσιες Νομικές ήταν πολλές, τώρα οι ιδιωτικές δεν μας φτάνουν!
    20/07/2026
    Μνήμη και θρήνος για την Κύπρο
    20/07/2026
    Αδιαφορία και ανευθυνότητα
    20/07/2026
    Ιαχές πολέμου…
    18/07/2026
    Αθλητές μας σε διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς βοήθεια από το κομματικό εκδικητικό παρασκήνιο
    16/07/2026
Ανάγνωση Η Αγία Θεοδώρα εορτάστηκε πανηγυρικά στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αγία Θεοδώρα εορτάστηκε πανηγυρικά στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα τίμησε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου την συμπολιούχο της Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα, της οποίας το ιερό σκήνωμα βρίσκεται τεθησαυρισμένο στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 11/02/2022
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Η Κέρκυρα τίμησε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου την συμπολιούχο της Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα, της οποίας το ιερό σκήνωμα βρίσκεται τεθησαυρισμένο στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης. Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας τελέστηκαν ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευλόγησε κατά το ειθισμένον της παραδόσεως την λεγόμενη «χειμωνική οπώρα», σε ανάμνηση θαύματος που τέλεσε ο Άγιος Βλάσιος, του οποίου τεμάχιο ιερού λειψάνου βρίσκεται τεθησαυρισμένο στον Ιερό Ναό και του οποίου η μνήμη συνεορτάζεται με την Αγία Θεοδώρα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος ευχαρίστησε τον οικείο ποιμενάρχη κ. Νεκτάριο για την πρόσκληση και την τιμή και τόνισε ότι η αγία Θεοδώρα αποτελεί μία γυναικεία μορφή που χαρακτηρίζει τις ευσεβείς γυναίκες ανά τους αιώνες. Ο Θεός έδωσε την δύναμη στις γυναίκες για να μάχονται και να πολεμούν, αλλά με την ευστροφία τους, την ευφυΐα τους, την ψυχική τους δύναμη να καθοδηγούν την κοινωνία, κάτι που πολλές φορές οι άνδρες αδυνατούν. Η αγία Θεοδώρα έζησε σε μία περίοδο αναταραχών στα χρόνια της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Σεβάστηκε τον άντρα της αυτοκράτορα Θεόφιλο, όμως δεν έπαψε να κρατά την πίστη της στον Θεό και στην παράδοση της Εκκλησίας, τιμώντας τις ιερές εικόνες. Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, το πρώτο που έπραξε ως αυτοκράτειρα ήταν να αναστηλώσει τις ιερές εικόνες.

Το παράδειγμα της αγίας είναι πολύ σημαντικό σε μια εποχή εγωισμού, σε μια εποχή απόπειρας αποχριστιανοποίησης, οπότε και δεν αφήνουμε περιθώριο να εισέλθει ο Χριστός στις καρδιές μας. Ο Χριστός ζητά από μας ταπεινότητα, ζητά πίστη, ζητά σμίκρυνση του εγωισμού και του εαυτού μας και να πλοηγηθούμε πνευματικά προς Εκείνον. Η αγία Θεοδώρα, όταν ανέλαβε την εξουσία, ήταν έτοιμη να είναι αληθινά πιστή. Μας άφησε παρακαταθήκη την τιμή των ιερών εικόνων, την τιμή των αγίων στο πρωτότυπο και είναι πρότυπο για όλους μας και ιδίως για τις γυναίκες του καιρού μας, συνεχίζοντας το πάνθεο των γυναικείων προτύπων που οι Έλληνες είχαμε: την Αγλαονίκη, την πρώτη αστρονόμο στον κόσμο, την Αγνοδίκη, την πρώτη γυναικολόγο στον κόσμο, την Θεοδώρα, την σύζυγο του Ιουστινιανού, που με το σθένος της κράτησε όρθια την αυτοκρατορία σε δύσκολες στιγμές, την Ειρήνη την Αθηναία και άλλες επιφανείς γυναίκες της νεώτερης ιστορίας που υπήρξαν οδοδείκτες με την σοφία, τις ικανότητες, τις γνώσεις, τις επιστήμες, αλλά και τη θαλπωρή και την αγάπη προς τον άνθρωπο. Η αγία Θεοδώρα γέμισε την καρδιά της με την αγάπη και την πίστη, κάνοντας και τον σύζυγό της να μετανοήσει.

Ο κ. Δωρόθεος κατέληξε τις σκέψεις του λέγοντας ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας και η αγία Θεοδώρα περιδιαβαίνουν τα σοκάκια της Κέρκυρας και ακούνε τους καημούς, τις αγωνίες, τις προσευχές των ανθρώπων. Ο ένας με το επισκοπικό ωμοφόριό του και η άλλη με το αγγελικό σχήμα της, που έλαβε ως μοναχή, φυλάνε από αρρώστιες και προβλήματα βοηθώντας με τις προσευχές τους τον καθέναν, κι ας μην φαίνονται στα σωματικά μας μάτια. Οι άγιοι είναι το φυλακτήριο της Κέρκυρας, αλλά και της Ορθοδοξίας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου για την ενίσχυση που προσέφερε με την παρουσία και τον λόγο του στον κλήρο και τον λαό της Κέρκυρας και τον παρακάλεσε να κάνει προσευχή στην Παναγία την Μεγαλόχαρη της Τήνου για την Κέρκυρα, για τον επίσκοπο, τον κλήρο και τον λαό.

Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μεταλληνός, καθώς και οι τοπικοί επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά την θεία λειτουργία οι δύο Μητροπολίτες επισκέφθηκαν το παλάτι του Μον Ρεπό, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Μεταλληνό.

Θεία Λειτουργία για τα παιδιά των κατασκηνώσεων
Ο Μητροπολίτης στην ακριτική Ερείκουσα
Επίσημα εγκαίνια των ανακαινισμένων κατασκηνώσεων της Μητρόπολης
Ο απολογισμός της δεύτερης περιόδου κατασκηνώσεων της Μητρόπολης
Αγιασμός Γ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ι. Μ. Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το κτίριο Γιαλλινά
  • ΕΛ.Α.Σ: Καταργούμε τις Πανελλαδικές – Όχι στο ψυχοφθόρο διόδιο στη γνώση και τη μάθηση
  • Δικαστικό μπλόκο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντός πολυκατοικιών
  • Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στη Ζάκυνθο
  • Mπορώ να σπουδάσω με 3.000 ευρώ το χρόνο; Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορείς!

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στην Κέρκυρα

11/07/2026

Γιορτή λήξης του Βρεφονηπιακού και του ΚΔΑΠ της Μητρόπολης

04/07/2026

Αγιασμός Α’ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ι. Μ. Κερκύρας

02/07/2026

Η εορτή της Παναγίας της Βλαχέραινας στην Κέρκυρα

02/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise