Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό
    14/08/2026
    To μήνυμα Στασινόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Αυλωνίτης: Θερμά συγχαρητήρια στη Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» που κέρδισε χρυσό δίπλωμα!
    13/08/2026
    Πρόταση στo LEADER για την αποκατάσταση του θεάτρου «Ν. Κούρκουλος»
    13/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Tραγική κατάληξη για 59χρονο αλλοδαπό στη θάλασσα τoυ Αρκουδίλα
    17/08/2026
    Άλλαξε πορεία το “SUPERFAST IV” – Η κακοκαιρία εμπόδισε την αποβίβαση στην Κέρκυρα
    16/08/2026
    limeniko skafos
    Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα
    16/08/2026
    Σύλληψη 43χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
    16/08/2026
    Ο Αγιασμός της Ε’ Κατασκηνωτικής περιόδου στη Μητρόπολη
    16/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Βραδιά Αστρονομίας στους Κουραμάδες
    16/08/2026
    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Γυναικείες Αφηγήσεις στην Ιαπωνική Τέχνη
    14/08/2026
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
    Mε επιτυχία, το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    13/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
    13/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
    Στον Ιόνιο ο Δ. Ρουμελιώτης!
    11/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
Ανάγνωση ΔΕΕΠ: Ο διοικητής του Νοσοκομείου περιβάλλεται με απόλυτη εμπιστοσύνη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΕΠ: Ο διοικητής του Νοσοκομείου περιβάλλεται με απόλυτη εμπιστοσύνη

Ανακοίνωση της τοπικής ΔΕΕΠ με αφορμή τις ανακοινώσεις Αυλωνίτη και ΕΓΕΣΥΚ για το νοσοκομείο του νησιου.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 03/01/2022
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της τοπικής ΔΕΕΠ με αφορμή τις ανακοινώσεις Αυλωνίτη και ΕΓΕΣΥΚ για το νοσοκομείο του νησιου.

Αναλυτικά:

Σε μια χρονική περίοδο όπου το Ε.Σ.Υ και το Γενικό Νοσοκομείο​ της Κέρκυρας δέχονται ασφυκτικές πιέσεις εξ​ αιτίας της εκρηκτικής έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και η κοινωνία αγωνιά για την δυσάρεστη εξέλιξη της πανδημίας που επιφέρει σαρωτικές επιδράσεις και στην οικονομία, δεν πρόκειται να ρίξουμε «νερό στο μύλο του λαϊκισμού», όσων επέλεξαν αυτή την χρονική περίοδο να αντιπολιτευτούν την Κυβέρνηση αποσκοπώντας σε μικροκομματικά οφέλη. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να αντικρούσουμε όσα αναληθή αναφέρονται σε διάφορες ανακοινώσεις.

Αναγνωρίζουμε την αγωνία των υγειονομικών και των συνδικαλιστικών τους οργάνων οι οποίοι με τις παρεμβάσεις στο δημόσιο διάλογο προσπαθούν να πιέσουν ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το Ε.Σ.Υ. Κανείς δεν είπε ότι είναι «όλα τέλεια» και εμείς, όπως και η Διοίκηση του Γ.Ν. Κ δημόσια έχει τοποθετηθεί ​ ότι «πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά». Αλλά επίσης, σε αυτό το χρονικό διάστημα των δύο ετών που διαρκεί η πανδημία της Covid-19 έχει επιτελεστεί μια τεράστια προσπάθεια ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. Δεν μπορούμε όμως να ανεχθούμε τον ισοπεδωτικό, μηδενιστικό και καταστροφικό λόγο της αντιπολιτεύσεως, με μοναδικό στόχο να πλήξει την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για την βελτίωση των συνθηκών στο Ε.Σ.Υ. Γιατί, αν όντως ήταν αυτό το κίνητρο της, θα το είχε πράξει όταν είχε την ευθύνη της διαχείρισης των πραγμάτων στη χώρα μας.

Να θυμηθούμε τι έχει πράξει η προηγούμενη Κυβέρνηση και η προηγούμενη Διοίκηση του Γ. Ν. Κέρκυρας; Που μείωσαν τον αριθμό των μόνιμων ​ εργαζομένων του Οργανισμού του Νοσοκομείου μας; Που με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο ενοποίησαν σε μια τις δυο παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου μας και από 11-12 παθολόγους σήμερα στη πιο βασική κλινική εργάζονται 3-4 παθολόγοι. Να θυμηθούμε επίσης την ακατανόητη καθυστέρηση προμήθειας του αξονικού τομογράφου 64 τομών και όχι μόνο αυτό αλλά δεν προχώρησαν τη δημιουργία αιμοδυναμικού τμήματος ώστε να μπορούν να γίνονται ιατρικές πράξεις και να μειωθεί ο αριθμός των Κερκυραίων «μεταναστών υγείας» στα Γιάννενα. Μπορούμε να ξεχάσουμε το «πολεμικό» που επικρατούσε μεταξύ Διοίκησης και γιατρών με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο μας άξιοι και διακεκριμένοι ​ γιατροί; Και άλλα πολλά. Και μέσα σε όλα αμφισβητούν την αύξηση του αριθμού των Μ.Ε.Θ, αλλά δεν λένε στους συμπολίτες μας όλη την αλήθεια. Ότι η προμήθεια των μηχανημάτων των Μ.Ε.Θ μπορεί να επιτευχθεί όμως τα πρόβλημα έγκειται στην στελέχωση των Μ.Ε.Θ αφού για να αποκτήσει ένας γιατρός την ειδικότητα του εντατικολόγου χρειάζεται περίπου μια 10ετία.

Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να σταματήσει αυτή η «καραμέλα» που χρησιμοποιείται, κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους, ότι το Νοσοκομείο μας έχει μετατραπεί σε «Νοσοκομείο μιας νόσου», που ελλοχεύει να απαξιωθεί το Νοσοκομείο μας και η προσπάθεια των υγειονομικών μας, οι οποίοι κρατούν ζωντανό, ​ λειτουργικό, μάχιμο ​ και αποτελεσματικό το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα στο νησί μας. Κάτι τέτοιο τους αδικεί. Η αλήθεια είναι ότι από 1 Ιανουαρίου του 2021 μέχρι 30 Δεκεμβρίου του 2021, έγιναν 17.873 εισαγωγές, εκ των οποίων μόνον οι 767 εισαγωγές είναι με Covid-19. Όσον αφορά το αναληθές και ανακριβές επιχείρημα ότι μειώθηκε ο αριθμός των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, ας κάνουν τον κόπο να μπουν στην πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ για να δουν τα ακριβή στοιχεία και να μην διαρρέουν ψευδείς πληροφορίες.

Τέλος όσον αφορά τον Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει απουσιάσει ούτε μια ημέρα από την έναρξη της πανδημίας, οφείλουμε να πούμε ότι περιβάλλεται με απόλυτη εμπιστοσύνη. Η πρόσληψη του είναι αξιοκρατική και ο καθένας μπορεί να δει το βιογραφικό του και να το συγκρίνει με βιογραφικά προηγούμενων Διοικητών και Προέδρων. Προφανώς και υπάρχουν άξιοι Κερκυραίοι που θα μπορούσαν να φέρουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας, αλλά οι προσλήψεις δεν γίνονται με κριτήρια γεωγραφικά, καταγωγής, φύλου ή θρησκεύματος, γιατί όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο παραπέμπει σε στείρες τοπικιστικές, ​ για να μην πούμε ρατσιστικές αντιλήψεις.

Nοσοκομείο Κέρκυρας: Στη Βουλή οι ελλείψεις στην περίθαλψη των ΑμεΑ
Απαγχονισμένος βρέθηκε 25χρονος ασθενής της Ψυχιατρικής κλινικής
ΔΕΕΠ για απορρίμματα στο Νότο: Οι πολίτες δικαιούνται αλήθεια, λύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις
ΔΕΕΠ Κέρκυρας: Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας μετά την καταδικαστική απόφαση
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Tραγική κατάληξη για 59χρονο αλλοδαπό στη θάλασσα τoυ Αρκουδίλα
  • Άλλαξε πορεία το “SUPERFAST IV” – Η κακοκαιρία εμπόδισε την αποβίβαση στην Κέρκυρα
  • Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα
  • Σύλληψη 43χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Ο Αγιασμός της Ε’ Κατασκηνωτικής περιόδου στη Μητρόπολη

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Χειμώνας καλοκαίρι, ίδιο αίμα: πώς η Κέρκυρα κράτησε σταθερή ροή παρά τις εποχικές αναταράξεις

20/06/2026

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Σχέδιο για Μονάδα Νεογνών και τέλος στις άσκοπες διακομιδές

31/05/2026

Η ΕΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο

27/05/2026

Συνταξιούχοι Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για τον κατήφορο του Νοσοκομείου

24/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise