Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Κόντρα και μπηχτές μεταξύ Γκίκα – Αυλωνίτη με φόντο το… Αχίλλειο
    20/08/2026
    Γκίκας: Νέες συμβάσεις για ακτοπλοϊκές γραμμές στο Ιόνιο – Το σχόλιο Γαλιατσάτου
    20/08/2026
    Γκίκας για Aegean Regatta: Θεσμός που ενώνει τη ναυτική μας παράδοση με τη σύγχρονη δυναμική της νησιωτικής Ελλάδας
    20/08/2026
    Οι Δημοκράτες Κέρκυρας συναντήθηκαν με το Σωματείο Καθαριστριών
    20/08/2026
    Συμπαράταξη Πολιτών: Ο… Πινόκιο σε νέες περιπέτειες
    20/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έπιασαν 28χρονο για διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα
    20/08/2026
    Δυo συλλήψεις για ηχορύπανση στη Ζάκυνθο
    20/08/2026
    Kατέληξε 34χρονος Βρετανός τουρίστας στο Μαραθωνήσι
    20/08/2026
    Λαγανάς: Κι άλλες συλλήψεις αλλοδαπών που οδηγούσαν μεθυσμένοι
    20/08/2026
    Πρόσκρoυση τουριστικών σκαφών και τρεις συλλήψεις στο Ληξούρι
    20/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    20/08/2026
    Κέρκυρα: Αύξηση 17,3% στους επιβάτες κρουαζιέρας το πρώτο επτάμηνο
    19/08/2026
    Εργατικό Κέντρο: Kάλεσμα στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
    18/08/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η «Μάγια, η μέλισσα» στο Θέατρο του Μον Ρεπό
    20/08/2026
    Eιρήνη Κουντουράκου: «Αγνύθα»
    20/08/2026
    Άγιος Ματθαίος: Με επιτυχία, η εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Λορέντζο Μαβίλη (Pics)
    20/08/2026
    Κίρα Καρνέζη: «Αποχαιρετώντας τους τοξικούς ανθρώπους»
    19/08/2026
    Παρατήρηση Σελήνης πάνω από το ΝΑΟΚ
    19/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!
    20/08/2026
    Ντούσκος και Διαβάτη στο Παγκόσμιο του Άμστερνταμ!
    20/08/2026
    Ολυμπιακός: Διπλή εκπροσώπηση στην Κέρκυρα με Όλυμπο και ΑΕ Λευκίμμης
    20/08/2026
    Οι Vourligans ζητούν εξηγήσεις για το μέλλον του ΑΟ Κέρκυρα
    20/08/2026
    Απέκτησε Ζάγκο ο ΟΦΑΜ!
    18/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
Ανάγνωση Πραγματοποιήθηκε το «Ήχος και Φως 1821 – 2021, μια Επέτειος, μια Ιδέα, μια Δημιουργία»
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε το «Ήχος και Φως 1821 – 2021, μια Επέτειος, μια Ιδέα, μια Δημιουργία»

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021, παραμονή της Εθνικής Επετείου και της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, η επετειακή παρουσίαση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο του έργου «Ήχος και Φως 1821 – 2021, μια Επέτειος, μια Ιδέα, μια Δημιουργία».

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 24/03/2021
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021, παραμονή της Εθνικής Επετείου και της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, η επετειακή παρουσίαση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο του έργου «Ήχος και Φως 1821 – 2021, μια Επέτειος, μια Ιδέα, μια Δημιουργία».

Πρόκειται για την εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκε ο τρόπος και οι διαδικασίες, οι οποίες ακολουθήθηκαν για τη δημιουργία της Χαρτογραφικής Προβολής, που εγκαινίασε τις επετειακές εκδηλώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση όταν, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2021, παρουσιάστηκε -υπό τους ισχύοντες υγειονομικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας- στην επιφάνεια του Ιερού Ναού της Παναγίας των Ξένων στην Κέρκυρα.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:

«Έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε μαζί, να μοιραζόμαστε τα κοινά αισθήματα, της υπερηφάνειας, του στοχασμού για την πορεία της χώρας μας, για το σήμερα, αλλά και να σταθούμε δημιουργικά αντιμέτωποι με το μέλλον μας, διότι ο στοχασμός μας φέρνει κοντά όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Πρύτανη, κύριο Ανδρέα Φλώρο και όλη την ομάδα, που εργάστηκε για να προετοιμάσει αυτή την εξαιρετική παράσταση, την χαρτογραφική προβολή, το «ήχος και φως», όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, η οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το μήνυμα της Εθνικής Επετείου. Διότι οι ιδέες, τα αισθήματά μας, οι σκέψεις μας, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μορφές, να πάρουν ζωντανή εικόνα μέσω αυτού του δημιουργήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Είναι και μια ευκαιρία απόψε να στείλουμε κι ένα μήνυμα σε όλους τους Επτανήσιους, σε όλους τους συμπατριώτες μας, Έλληνες του εξωτερικού, διότι από απόψε αρχίζουμε να ενώνουμε τις σκέψεις και την καρδιά μας με υπηρηφάνεια απέναντι στο μεγάλο γεγονός της εξέγερσης των Ελλήνων και κυρίως, ως Επτανήσιοι, να τιμήσουμε τη λαμπρή ιστορία των Ιονίων Νήσων, που απετέλεσαν τη μήτρα της προετοιμασίας της Επανάστασης, μια μεγάλη αγκαλιά για τους επαναστατημένους Έλληνες και μια συνεχή τροφοδοσία σε ιδέες, αισθήματα, αποφασιστικότητα και σε μέσα για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ήταν πάντα τα Ιόνια Νησιά.

Είναι, λοιπόν, μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και μια μεγάλη πτυχή, που δεν έχει μελετηθεί, δεν έχει διαδοθεί, αυτή της συμμετοχής των Επτανησίων στον Αγώνα του ’21 και στη συγκρότηση του ελληνικού κράτους στη συνέχεια.

Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία του αυτή, που θ’ αποτελέσει τη βάση της συζήτησης και της σκέψης μας, αλλά και για τη συνεργασία του σε όλα τα έργα και τις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει μαζί για να κάνουμε τη δική μας διαδρομή στην ιστορία των Ιονίων Νήσων, που συνδέεται με τη μεγάλη Εθνική Παλιγγενεσία. Σας ευχαριστώ».

Χαιρετισμό, εκτός από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, απηύθυνε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος.

«Η σημερινή εκδήλωση επιδιώκει να αφηγηθεί τη διαδρομή από τη σύλληψη της ιδέας, την ιστορική τεκμηρίωση έως και την αποτύπωση της με σύγχρονα οπτικό-ακουστικά μέσα, άγνωστα ενδεχομένως στο ευρύ κοινό, τα οποία καλλιεργούνται ερευνητικά και θεραπεύονται διδακτικά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η σύγχρονη Τέχνη στην υπηρεσία της διατήρησης και καλλιέργειας της συλλογικής μνήμης, της μετάδοσης μηνυμάτων σύνθετων και ταυτόχρονα τόσο ουσιαστικών για το εθνικό γίγνεσθαι», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ενώ από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, ευχήθηκε στο κλείσιμο του δικού χαιρετισμού: «Ας είναι οι υψηλοί συμβολισμοί της Τέχνης, έμπνευση και οδηγός, για ένα μέλλον αισιόδοξο και φωτεινό για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Την αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας δημιουργίας της Χαρτογραφικής Προβολής «Ήχος και Φως 1821 – 2021» ανέλαβαν στη συνέχεια οι Αναπληρωτές Καθηγητές του Τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Τηλιγάδης και Απόστολος Λουφόπουλος και η Επίκουρη Καθηγήτρια, Αγγελική Μαλακασιώτη.

Το έργου «Ήχος και Φως 1821 – 2021», το οποίο παρουσιάστηκε στην επιφάνεια του Ιερού Ναού της Παναγίας των Ξένων, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2021, επιχειρεί να αποτυπώσει το μήνυμα της επετείου με τη χρήση σύγχρονων καλλιτεχνικών μεθόδων και οπτικοακουστικών τεχνολογιών.

Κράτσα: Τα Βεργώτεια επιστρέφουν στο αναβαθμισμένο στάδιο Αργοστολίου
Κράτσα στην Γενεύη: Φόρος τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια (pics)
Περιφερειακή Αρχή: Μόνο προμελέτες για τους κυκλικούς κόμβους είχε αφήσει η Κράτσα
Κράτσα: Σχεδιάσαμε τρεις κυκλικούς κόμβους κι η περιφερειακή αρχή μένει άπραγη
Κράτσα: Αδιαφορία από την Περιφερειακή Αρχή για την κατασκευή του κόμβου Καλλιγονίου
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!
  • Ντούσκος και Διαβάτη στο Παγκόσμιο του Άμστερνταμ!
  • Ολυμπιακός: Διπλή εκπροσώπηση στην Κέρκυρα με Όλυμπο και ΑΕ Λευκίμμης
  • Οι Vourligans ζητούν εξηγήσεις για το μέλλον του ΑΟ Κέρκυρα
  • Ρεύμα: Τέλος στον «ενεργειακό τουρισμό» – Νέοι κανόνες για τους κακοπληρωτές

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Δουβίτσας: Έργο υψηλής προτεραιότητας η παράκαμψη Καλαμιτσίου

09/10/2024

Κράτσα: Οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής για την εξαφάνιση της παράκαμψης του Καλαμιτσίου

03/10/2024

Κράτσα: Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στον νότιο Λίβανο, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

02/10/2024

Κράτσα: Κίνδυνοι για την λειτουργία της πλωτής γέφυρας της Λευκάδας

28/09/2024
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise