Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
    28/08/2026
    Νέα πρόστιμα για σκουπίδια εκτός κάδων και οχήματα που εμποδίζουν την αποκομιδή
    28/08/2026
    Διευρύνεται το δίκτυο ανακύκλωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες
    28/08/2026
    Γκίκας: Πρoχωρά η μετεγκατάσταση των καρνάγιων στον Ποταμό
    27/08/2026
    Aυλωνίτης: Για την Έλενα Ακρίτα και την αδιανόητη μικροπρέπεια του καθεστώτος…
    27/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 70χρονο για καύση απορριμμάτων στην Κέρκυρα
    28/08/2026
    Νέος Επίσκοπος Σύρου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Αλτουβάς
    28/08/2026
    Θλίψη στην Κέρκυρα για την απώλεια του 34χρονου Ν. Κάντα
    28/08/2026
    Έφτασε τους 40°C η θερμοκρασία στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας
    28/08/2026
    Yψηλός, ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
    28/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
    28/08/2026
    Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα
    28/08/2026
    «Όχι» του Επιμελητηρίου στη μετατροπή του Parking σε χώρο καρνάγιων
    28/08/2026
    Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
    27/08/2026
    Ψήφισμα του Επιμελητηρίου για την απώλεια του Γιώργου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Επιστρέφει για πέμπτη χρονιά το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    28/08/2026
    Νέα Δωρεά των αδελφών Κουρκουμέλλη-Ροδόσταμου στην Αναγνωστική Εταιρία
    28/08/2026
    «Στo φως του φεγγαριού» στο Μουσείο Καποδίστρια
    27/08/2026
    Κέρκυρα: Με Al Bano, το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    27/08/2026
    Μουσική εκδήλωση «Corfu by Slide» με σύγχρονα έργα για τρομπόνι και πιάνο
    27/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
    28/08/2026
    Παγκόσμιο: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ
    28/08/2026
    Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
    27/08/2026
    Έκτη θέση στον ημιτελικό για τη Διαβάτη στο Άμστερνταμ
    27/08/2026
    Στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ ο Ανδρέας Ζήκος
    27/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Φρέσκα κoυλούρια πουλά ο κουλουράς!
    28/08/2026
    Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
    27/08/2026
    Ανύπαρκτη κυβερνητική αυτογνωσία, απίστευτη αλαζονεία και διαφθορά
    27/08/2026
    H έρπουσα επέκταση των αυθαίρετων καταλήψεων δημοσίων χώρων
    26/08/2026
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
Ανάγνωση Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου για κατάληψη: Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τα παιδιά μας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου για κατάληψη: Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τα παιδιά μας

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Κέρκυρας τονίζουν πως στηρίζουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις στο σχολείο.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 05/10/2020
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Κέρκυρας τονίζουν πως στηρίζουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις στο σχολείο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ αντιληφθήκαμε εξαρχής το ρόλο μας όχι διακοσμητικό ούτε εθιμοτυπικό, αλλά προσπαθήσαμε αυτά τα δύο χρόνια να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε σε ζητήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία του σχολείου. Έτσι, προσπαθήσαμε να συνεισφέρουμε σε κάθε πρόβλημα που προέκυψε, είτε μέσα από την αυτόνομη λειτουργία μας, είτε σε συνδυασμό με την Ένωση Γονέων, αφού το σχολείο μας έχει εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων.
Έτσι και τώρα, λοιπόν, απέναντι στο ζήτημα που έχει προκύψει με την τωρινή κατάληψη των μαθητών, κληθήκαμε να τοποθετηθούμε.
Καταρχάς, αιφνιδιαστήκαμε και εκπλαγήκαμε με την ξαφνική απόφαση των μαθητών να προχωρήσουν σε κατάληψη. Γι’ αυτό και σταθήκαμε με έναν προβληματισμό απέναντι στη βιαστική αυτή απόφαση που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχει παρθεί έπειτα από πιο προετοιμασμένες και λιγότερο βεβιασμένες συλλογικές αποφάσεις, κάτι που τους επισημάναμε.
Ωστόσο, συζητώντας με τα παιδιά αναφορικά με τα αιτήματα της κατάληψης, συμφωνήσαμε μαζί τους.
Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ότι σε συνθήκες πανδημίας η απαίτηση για μικρότερα τμήματα, μέχρι 15 παιδιών, είναι παράλογη; Αλήθεια, το Μάη με τα μερικές δεκάδες κρούσματα την ημέρα η τήρηση της απόστασης του ενάμιση μέτρου από θρανίο σε θρανίο ήταν επιβεβλημένη, αλλά τώρα που μετράμε εκατοντάδες καθημερινά κρούσματα οι αποστάσεις πήγαν περίπατο και αρκεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας μόνο μέσα στην αίθουσα!
Επιπλέον, η εύρεση νέων χώρων για μάθημα ώστε να είναι εφικτά τα μικρότερα τμήματα, δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να επιδιώκει όλη η σχολική κοινότητα; Αλλά και το αίτημα για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα μικρότερα τμήματα είναι απολύτως εύλογο! Μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας τα σχολεία φέτος ξεκίνησαν με 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς απ’ όσους απαιτούνται!
Όσον αφορά το αίτημα για περισσότερο προσωπικό καθαριότητας όχι απλώς δεν είναι παράλογο, αλλά επιτακτικό αφού οι απαιτήσεις των ημερών δεν θέλουν απλά ένα σχετικά καθαρό σχολείο όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι, αλλά επιπρόσθετα καθημερινή απολύμανση, που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί με μία ή μιάμιση καθαρίστρια!
Αλλά και τα ζητήματα που αφορούν το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, δηλαδή η εφαρμογή της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος μέσω καμερών και η Τράπεζα Θεμάτων, δικαιολογημένα εγείρουν την αντίδραση των μαθητών.
Συνολικά λοιπόν τα παιδιά αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική που άφησε τόσους μήνες τα σχολεία απροετοίμαστα και δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, που ακόμα κι αυτή υλοποιήθηκε τελικά με γελοίο τρόπο.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ζητάνε ένα ασφαλές σχολείο για να μην κινδυνεύσει η υγεία τους αλλά και η υγεία όλης της σχολικής κοινότητας και των οικογενειών τους, και για αυτό είμαστε δίπλα τους.
Δεν θα τους υποδείξουμε εμείς τη μορφή αγώνα που θα επιλέξουν. Τους τονίσαμε όμως και συνεχίζουμε να το κάνουμε ότι η κατάληψη ως μορφή αγώνα που επέλεξαν, είναι ιδιαίτερα δύσκολη αν δεν στηρίζεται από το σύνολο των μαθητών έμπρακτα με συνεχείς ψηφοφορίες και φυσική παρουσία, ενώ ενέχει τον κίνδυνο εκφυλισμού του αγώνα τους μέσα από πιθανές ζημιές ή βανδαλισμούς που ίσως προκύψουν, κυρίως μέσα από εξωσχολικά στοιχεία. Γι’ αυτό και επισημαίνουμε την ανάγκη της περιφρούρησης του χώρου, και για την ασφάλειά τους και για την προστασία του κτηρίου, αλλά και την ανάγκη να δουν και άλλους τρόπους αντίδρασης, αφού η κατάληψη δεν πρέπει να θεωρείται πανάκεια. Απαιτείται λοιπόν, σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες και μαζικοποίηση του αγώνα τους για να προβάλλονται ορθά τα δίκαια αιτήματά τους.
Γι’ αυτό σεβόμαστε την απόφαση των παιδιών και στεκόμαστε πλάι τους, και όχι απέναντί τους, γιατί αυτό πιστεύουμε ότι είναι το χρέος μας ως γονέων. Επιθετικές, αυταρχικές και τραμπούκικες συμπεριφορές προς τα παιδιά μας (όπως αυτές που έκπληκτοι είδαμε να εκτυλίσσονται στον Άλιμο) είναι έξω από τη λογική μας.
Αλλά στεκόμαστε αντίθετοι απέναντι και στον εκβιασμό του Υπουργείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, αποκλείοντας από το μάθημα τους «καταληψίες», και επιβάλλοντας στους καθηγητές το ρόλο του χωροφύλακα που θα αποφασίζει ποιος μαθητής «δικαιούται» να κάνει μάθημα και ποιος θα παίρνει απουσία! Αλήθεια, γιατί στα σχολεία ή στα τμήματα που έκλεισαν με 14ήμερη καραντίνα λόγω κρουσμάτων δεν εφαρμόστηκε η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι το μέτρο που θέλει να επιβάλλει τώρα η κ. Κεραμέως έχει καθαρά τιμωρητικό και εκδικητικό χαρακτήρα αφού οι μαθητές με τους αγώνες τους σ’ όλη την Ελλάδα απέδειξαν τη γύμνια της πολιτικής της. Επομένως, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό το εκβιαστικό μέτρο του Υπουργείου απαιτώντας να μην εφαρμοστεί, συνειδητοποιώντας ότι αποτελεί κατάφωρη καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και «διδάσκει» την καταστολή και την υποταγή στα παιδιά μας,
Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι στην παρούσα στιγμή που η κατάληψη συνεχίζεται, πρωταρχικό ζήτημα είναι να γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά, τα δίκαια αιτήματα των μαθητών από όλη τη σχολική κοινότητα. Να διεκδικηθούν λύσεις από όσους έχουν την ευθύνη ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του σχολείου και η υγεία όλων. Αντίθετα θεωρούμε ότι δεν είναι η στιγμή να επικρατήσουν εκδικητικές λογικές, που όχι μόνο δε βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων, αφήνοντας έτσι στο απυρόβλητο τους υπεύθυνους για την απαράδεκτη κατάσταση των σχολικών μονάδων, αλλά αντιθέτως μπορούν να πυροδοτήσουν ξανά την αντίδραση των μαθητών.
Νομίζουμε ότι είναι η ώρα να ακούσουμε τα παιδιά μας και να κάνουμε όλοι από κοινού ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, και όχι να αντιμετωπίσουμε με αυταρχική και εκδικητική διάθεση την υγιή διεκδικητική νεανική ορμή τους.

Οι Γονείς καταγγέλλουν την αδιαφορία στα κτιριακά προβλήματα του 10ου δημοτικού και νηπιαγωγείου (pics)
ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και γονείς διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας για τα πειραματικά
Τι απαντούν οι γονείς στη Βουσολίνου για τη μετατροπή σχολείων σε πειραματικά
Όχι απ’ τους Γονείς Ιονίων στη δημιουργία Πειραματικών σχολείων
Ψήφισμα κατά της μετατροπής του 4ου ΓΕΛ και του 7ου Γυμνασίου σε Πειραματικά
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
  • Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 70χρονο για καύση απορριμμάτων στην Κέρκυρα
  • Παγκόσμιο: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ
  • Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
  • Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  2. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  4. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  5. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ένωση Γονέων: Η Περιφέρεια να δώσει άμεσα λύση στη μετακίνηση των μαθητών στο νότο

08/12/2025

Γονείς: Ελέγξτε τα δέντρα στο Άλσος Φυλακών

08/12/2025

1.200 χαμένες διδακτικές ώρες την εβδομάδα!

06/11/2025

Επίσκεψη Ιταλών μαθητών από τη Βερόνα στο 1ο Λύκειο Κέρκυρας (pics)

26/10/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise