Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Eξορύξεις: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο
    03/10/2026
    Προχωρά η Μαρίνα της Ημερολιάς, λέει ο Γκίκας
    02/10/2026
    Παρoυσιάστηκε στην Κέρκυρα η νέα «Δομή Καινοτομίας Ιονίων Νήσων»
    02/10/2026
    Δημοτικό συμβούλιο στο βορρά τη Δευτέρα
    02/10/2026
    Προγραμματική σύμβαση ΠΙΝ-ΥΠΕΝ για τη βελτίωση της οδού πρόσβασης στην Ι.Μ. Άτρου
    02/10/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αλλοδαπός έχασε τη ζωή του σε θάλασσα της Κεφαλονιάς
    03/10/2026
    Σύλληψη διωκόμενου στην Κεφαλονιά
    03/10/2026
    Για τους πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για ταυτότητα και διαβατήριο
    03/10/2026
    Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ φέρνουν διακοπές ρεύματος τις επόμενες ημέρες
    02/10/2026
    Τρεις συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου
    02/10/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ψηλό σκορ και επανεκλογή Βούλγαρη στο ΔΣ της ΠΟΞ
    03/10/2026
    ΟΛΚΕ: Νέα έργα και άνοδος της κρουαζιέρας
    02/10/2026
    ΕΛΜΕ: Ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ρούμπιο στην Ελλάδα!
    02/10/2026
    Άνοδος στις αφίξεις (και) του Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα
    02/10/2026
    Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι
    01/10/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Bραδιά Εθνικού Αναστοχασμού» στην Ιόνιο Βουλή
    03/10/2026
    Tο Queen’s College London έρχεται στην Κέρκυρα
    02/10/2026
    Διονυσίου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στην Ιόνιο Βουλή
    02/10/2026
    Αγιάστηκαν στη Φιλαρμονική Μάντζαρος
    02/10/2026
    Παρουσιάζεται στην Κέρκυρα η νέα ποιητική συλλογή του Σπύρου Μονόπωλη
    01/10/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Kύπελλο: Προκρίσεις με… καρέ!
    03/10/2026
    Εντυπωσιακό ποδαρικό για τον Ιόνιο!
    03/10/2026
    ΠΑΟ Κορακιάνας: Συνάντηση με Πουλημένο-Γιαννούλη!
    02/10/2026
    Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ
    02/10/2026
    Ανακοίνωσε Σκένδρο η ΑΕΛ!
    01/10/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Όταν η τραγωδία γίνεται τηλεοπτικό σίριαλ
    04/10/2026
    Ένας είναι ο εχθρός…
    03/10/2026
    Εξόρυξη υδρογονανθράκων: Το παράδειγμα της Νορβηγίας
    02/10/2026
    Mε Πυξίδα τις Αρχές μας και το Βλέμμα στην Κοινωνία: Ενωμένοι για τη Μεγάλη Προοδευτική Αλλαγή στην Κέρκυρα
    01/10/2026
    Η Μετά-Ταμείου Ανάκαμψης Εποχή: Η ελληνική οικονομία ενώπιον της δημοσιονομικής πραγματικότητας
    30/09/2026
Ανάγνωση Συνάντηση της Κράτσα με τον υποψήφιο Πρύτανη Α. Φλώρο
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση της Κράτσα με τον υποψήφιο Πρύτανη Α. Φλώρο

Με τον υποψήφιο πρύτανη, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο συναντήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 06/07/2020
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Με τον υποψήφιο πρύτανη, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο συναντήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας:
Με τον υποψήφιο Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 , στο γραφείο της, στις Αλυκές Ποταμού, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.
Στη συνάντηση ο κ.Φλώρος,ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο Αντιπρύτανη, Αναπληρωτή Καθηγητή, Ευστάθιο Μακρή, ανέπτυξε τους στόχους του υποψήφιου πρυτανικού σχήματος για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εστιάζοντας στην ανάπτυξη της έρευνας και την ποιοτική και εμπεριστατωμένη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κράτσα: H Iθάκη ν’ ανακηρυχθεί αγαθό παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO
Το μήνυμα Φλώρου για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά
Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως ο Κερκυραίος Καθηγητής Χρήστος Φλώρος

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις ιδιαίτερες προοπτικές ουσιαστικής ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου με έμφαση στις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η νέα πρυτανική Αρχή και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σε συγκεκριμένες δράσεις ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας αλλά και ειδικότερα στον προγραμματισμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027.
Τονίστηκε η απαιτούμενη συνέργεια σε τεχνοοικονομικό επίπεδο για την επίλυση κτιριακών ζητημάτων του ιδρύματος, μέσω της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων. Σημειώνεται ότι πρόσφατα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» το έργο για το «Κτήριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου», συνολικού προϋπολογισμού 16.363.900 ευρώ.
Παράλληλα επισημάνθηκε ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς σε θέματα ανάπτυξης και προώθησης της καινοτομίας τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο.
Ειδικότερα η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει στην ενίσχυση της έρευνας και στη δημιουργία ερευνητικών Ινστιτούτων. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της αξιολόγησης και των κριτηρίων για την καινοτομία, όπως αυτή μπορεί να προκύψει από διεπιστημονικές προσεγγίσεις, προσανατολισμένες και στις ανάγκες της Περιφέρειας.
Επιπλέον αναφορά έγινε και στην ανάγκη λειτουργίας του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Λευκάδα, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή,ενόψει επανεξέτασης της επάρκειάς του, η λειτουργία φοιτητικών εστιών σε όλα τα νησιά, η ίδρυση κέντρου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών , η λειτουργία του σχεδιαζόμενου Film Office, το οποίο θα συντονίσει τις ενέργειες υποδοχής, υποστήριξης και έλξης οπτικο-ακουστικών παραγωγών από την εγχώρια και την διεθνή αγορά, αλλά και η ανάπτυξη νέων ψηφιακών υποδομών που μπορούν να ενισχύσουν την διεθνή παρουσία της Περιφέρειας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ

Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος στα γραφεία της Περιφέρειας. Κατά την συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο υποψήφιος αντιπρύτανης του σχήματος «Ιόνιο Νικά» Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Μακρής, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις επιμέρους προοπτικές ουσιαστικής ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της ΠΙΝ, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες δράσεις ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας, αλλά και ειδικότερα στον προγραμματισμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Συγκεκριμένα, στην συνάντηση τονίστηκε ότι, η υλοποίηση του προγράμματος δράσης που έχει ανακοινωθεί από το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Φλώρο προϋποθέτει, ειδικά στο σκέλος της ανάπτυξης, την ουσιαστική συνεργασία του Ιδρύματος με την ΠΙΝ. Πτυχές του προγράμματος αυτού, όπως το κτιριολογικό σχέδιο του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο πρέπει να καθοριστεί με βάση την καταγραφή των μακροπρόθεσμων αναγκών των ακαδημαϊκών του μονάδων, αλλά και τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών σε εστίες σε όλα τα νησιά, αποτελούν εμβληματικά δείγματα απαιτούμενης συνέργειας σε τεχνοοικονομικό επίπεδο.

Παράλληλα, αναγνωρίστηκε ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς σε θέματα ανάπτυξης και εκμετάλλευσης της καινοτομίας σε Περιφερειακό επίπεδο. Σε αυτό βοηθούν τα ιδιαίτερα επιστημονικά πεδία των Τμημάτων του. Δράσεις όπως η ίδρυση ενός κέντρου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (συμπεριλαμβανομένων των σεισμών), αλλά και η ανάπτυξη νέων ψηφιακών υποδομών με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές, όπως π.χ. δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) σε όλα τα νησιά αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα επένδυσης στην καινοτομία τα οποία πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν. Επιπροσθέτως, σε τομείς όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κάποιες δράσεις – με μικρή όμως πρόοδο – όπως στην αγροδιατροφή, θα πρέπει να επανακαθοριστούν οι στόχοι με βάση τα πλέον σύγχρονα δεδομένα στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Η διαχείριση του πολιτιστικού πλούτου και κληρονομιάς των Ιόνιων Νησιών και η προβολή της ιστορίας τους αποτελεί επίσης υψηλό ζητούμενο και μπορεί να βασιστεί στον μετασχηματισμό της λειτουργίας των μουσείων της περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψιν τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Τέλος, η όποια ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών του Ιδρύματος πρέπει να πραγματοποιηθεί βάσει στρατηγικού σχεδίου, συμπεριλαμβάνοντας υποδομές ανοικτής πρόσβασης, όπως π.χ. ανοικτά ερευνητικά εργαστήρια (open fab/labs), ανοικτά δημιουργικά studios και γραφείο κινηματογραφικών παραγωγών (film office).

Ως προς την βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα, πρέπει να υποστηριχθούν εκείνες οι ερευνητικές πρωτοβουλίες, οι οποίες παρουσιάζουν πραγματικά πρωτότυπα και καινοτομικά χαρακτηριστικά και δεν ανακυκλώνουν απλώς τα όποια ερευνητικά αποτελέσματα. Με αυτή την προτεραιότητα ως δεδομένο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορεί να συμβάλλει στον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, εστιάζοντας στην πραγματική – προσανατολισμένη στην τοπική δυναμική – καινοτομία και με εξειδίκευση σε εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης, με στόχο την μείωση της έκθεσης συγκεκριμένων τομέων (π.χ. του τουρισμού) σε κινδύνους. Για το λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητη η θεσμοθέτηση εξειδικευμένων κριτηρίων αξιολόγησης της πραγματικής καινοτομίας, όπως αυτή μπορεί να προκύψει από διαθεματικές και διεπιστημονικές ερευνητικές προσεγγίσεις, προσανατολισμένων στο να υπηρετήσουν ανάγκες της Περιφέρειας.

Επιπλέον, η εμπειρία του Ιονίου Πανεπιστημίου που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του, μπορεί να συμβάλλει συμβουλευτικά στον αντίστοιχο μετασχηματισμό των διαδικασιών της ΠΙΝ που σχετίζονται με την έρευνα και την καινοτομία. Τέλος, η ακαδημαϊκή εξειδίκευση του Ιδρύματος σε θέματα προβολής και επικοινωνίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα μπορεί να ενισχύσει την πολυτροπική, διεθνή παρουσίαση της Περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κράτσα: Τα Βεργώτεια επιστρέφουν στο αναβαθμισμένο στάδιο Αργοστολίου
Στο Προεδρείο της Διεθνούς Εταιρείας Χρηματοοικονομικής ο Κερκυραίος Χ. Φλώρος
Κράτσα στην Γενεύη: Φόρος τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια (pics)
Επίσκεψη του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου στις Βρυξέλλες
Ο Γ. Φλώρος στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ!
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σε δυο αράδες (4/10)
  • Όταν η τραγωδία γίνεται τηλεοπτικό σίριαλ
  • Ψηλό σκορ και επανεκλογή Βούλγαρη στο ΔΣ της ΠΟΞ
  • Kύπελλο: Προκρίσεις με… καρέ!
  • Εντυπωσιακό ποδαρικό για τον Ιόνιο!

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη συντήρηση και αποκατάσταση της Ιονίου Βουλής και του Πάλκου της Σπιανάδας
  2. SPIRO QOSJA στο  Γκίκας: Ένα ακόμα βήμα για το έργο ύδρευσης της Κέρκυρας
  3. dimitra peppa στο Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
  4. Δημήτρης Ζυμάρης στο Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού
  5. Νίκος Γάκης στο Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Πρύτανης του Ι.Π ομιλητής στην Ημερίδα «Γνωρίζω τα Πανεπιστήμια» στο ΑΠΘ

29/06/2025

O A. Φλώρος, στην τελετή αποφοίτησης του Λυκείου του Αγ. Δημητρίου στην Αστόρια

22/06/2025

Συνάντηση του Πρύτανη με τη Μορφωτική Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ

13/06/2025

Στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου ο Κερκυραίος Χρήστος Φλώρος

06/06/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise