Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στο πλευρό των εργαζομένων του START η ΕΛ.Α.Σ Κέρκυρας
    06/10/2026
    Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
    06/10/2026
    Υδραίου: Ορίστηκε μέλος της Ad hoc Ομάδας Εργασίας για το «Νέο Δημοκρατικό Σύμφωνο για την Ευρώπη»
    06/10/2026
    Ο Στέφανος Γκίκας πηγαίνει Ινδία
    06/10/2026
    Δήμος Βορρά: Συνεχίζεται το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας και αντιπυρικής προστασίας
    06/10/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Erasmus: Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου δημοτικού στο Ελσίνκι
    06/10/2026
    Διακομιδή 10χρονου από την Κέρκυρα
    06/10/2026
    Με επιτυχία το 6ο Αντιπολεμικό Φεστιβάλ
    06/10/2026
    Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
    06/10/2026
    «Κέρκυρα. Σε αφίσα – Corfu. In a poster»
    06/10/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην ΠΔΕ Ιονίων
    06/10/2026
    Κάλεσμα της ΕΛΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των εξορύξεων
    06/10/2026
    ΕΛΜΕ: Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών με … 0% κάλυψη ΖΕΠ
    06/10/2026
    http://www.corfupress.com/news/images/stories/epimelitirio_corfu.JPG
    Το Επιμελητήριο πηγαίνει Λευκίμμη
    06/10/2026
    AΔΕΔΥ: Κάλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο για τις εξορύξεις
    05/10/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    VΙDEO: Βραδιά Εθνικού Αναστοχασμού 2026
    06/10/2026
    Ολοκληρώθηκε το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    05/10/2026
    «Zen – Energy in Motion, Kimono the Sweet Desire»
    05/10/2026
    Ευχαριστήρια επιστολή της κοινότητας του Μουσικού Σχολείου
    04/10/2026
    «Ex Neapoli ad Corcyram»: Με επιτυχία, η συναυλία της Μάντζαρος στο Duomo
    04/10/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο ταλαντούχος Χ. Μουδόπουλος στον Ιόνιο!
    06/10/2026
    Πρεμιέρα με… αναβολές στα τοπικά!
    06/10/2026
    OΦΑΜ: Σοβαρή εμφάνιση, μεγάλη νίκη!
    06/10/2026
    Ο Κύρος Σαράφης στην τεχνική ηγεσία του Φαίακα!
    06/10/2026
    ΑΕΛ: Στα δύσκολα, μία οικογένεια
    05/10/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ιδιωτικό και δημόσιο χρέος: Κοκτέιλ για τέλεια οικονομική καταιγίδα
    06/10/2026
    Το ιδιωτικό χρέος και οι 120 δόσεις: χρειάζεται ουσιαστική λύση
    05/10/2026
    Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών και εκπαιδευτικό κίνημα
    05/10/2026
    Η «Μεγάλη Ιδέα» του Ν. Δένδια, το αίμα της Κέρκυρας στην Ουκρανία και ο Κων. Θεοτόκης
    04/10/2026
    Όταν η τραγωδία γίνεται τηλεοπτικό σίριαλ
    04/10/2026
Ανάγνωση Την αποχώρηση Μεταλληνού από τη θέση του προέδρου ζητά ο Καλούδης
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αποχώρηση Μεταλληνού από τη θέση του προέδρου ζητά ο Καλούδης

Ο επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα" τονίζει πως πλέον αποτελεί "μονόδρομο η παραίτησή ή η αποπομπή" του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 02/05/2020
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα” τονίζει πως πλέον αποτελεί “μονόδρομο η παραίτησή ή η αποπομπή” του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού.

Ολόκληρη η μακροσκελής ανακοίνωση του Γ. Καλούδη έχει ως εξής:

Συνθέτοντας τις προτάσεις των κ. Μαρκάτη και κ.Μπορμπότη με το σκεπτικό τους για τους λόγους που πρέπει να αποσυρθεί το λεγόμενο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και τη πρόταση του κ. Τρεπεκλή για δυναμικές κινητοποιήσεις ο Επικεφαλής της Παράταξής μας κ. Γιώργος Καλούδης εξειδίκευσε τη τελευταία ως «κλείσιμο κινητοποίηση-κλείσιμο του San Giacomo, Μαράσλειου και όλων των Δημοτικών Γραφείων τη Δευτέρα 4 Μάη 2020», αφού την επομένη θα ψηφισθεί άρον άρον το νομοσχέδιο από τη Βουλή με περιορισμένη σύνθεση (με30 βουλευτές) και έθεσε τη πρόταση αυτή προς ψήφιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικό συμβούλιο (και) για τις εξορύξεις
Oχι στις εξορύξεις για τα κέρδη τους: Κάλεσμα του ΕΚΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο
Eξορύξεις: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο
«Καταχθόνιες και δόλιες μεθοδεύσεις»: Πρωτοφανής επίθεση Στ. Πουλημένου κατά ΟΛΚΕ για τα καρνάγια!
Δημ. Συμβούλιο: Οργή γονέων για τη σχολική στέγη, μετωπική για τα ακριβά ενοίκια

H διαφορά μεταξύ της πρότασης της κ. Υδραίου και της δικής μας ήταν θεμελιώδης:
1)Εμείς δεν ζητούσαμε απλά την απόσυρση του νομοσχέδιου αλλά είχαμε και σκεπτικό με τους τεκμηριωμένους λόγους που το επιβάλλουν και θα ενημερωνόνταν ο Λαός.
2)Εμείς και το λέγαμε και το εννοούσαμε και γι΄αυτό ζητούσαμε τη 1η έμπρακτη διαμαρτυρία προς τη κυβέρνηση με κλείσιμο των Δημοτικών Γραφείων, αφού με την απαγόρευση μετακινήσεων και συγκεντρώσεων δεν μπορούσαμε να κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τονίζουμε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως αποτυχημένη και τη Δημοτική Αρχή Υδραίου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και γι΄αυτό της αφαιρεί το δικαίωμα διαχείρισης.

Ο κ. Μεταλληνός δεν έθεσε τη πρότασή μας προς ψήφιση έχοντας κλείσει το μικρόφωνο και τα όσα τραγικά διέπραξε τα έχουν καταγγείλει οι κ.κ. Άντζελα Ρίγγα, Μαρία Δρύ και η κ. Άντζυ Καρδακάρη και με την ιδιότητα της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβούλου.

Γνωρίζουμε τις πρακτικές του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Μεταλληνού Δημητρίου , τις έχουμε καταγγείλει άλλωστε δημόσια στο πρόσφατο παρελθόν , όταν αφαιρούσε το λόγο από στελέχη της παράταξής μας , επειδή τα λεγόμενά τους δεν του ήταν αρεστά .

Ήταν γνωστές σε μας επίσης οι αυταρχικές και αντιδεοντολογικές πρακτικές του κ. Μεταλληνού , τις απέδειξε εκ νέου προχθές όταν πεισματικά και κατά παράβαση του κανονισμού , αρνήθηκε να εισάγει ως θέμα την συζήτηση στο ΔΣ για την πανδημία και τα οικονομικά μέτρα για τον τουρισμό και τη μικρομεσαία τάξη που πρέπει να ληφθούν. Το έπραξε αυτό γιατί έκρινε ότι δεν συμφέρει την παράταξή του η συζήτηση του θέματος αυτού, αφού δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο να παρουσιάσει.

Ήταν γνωστές σε μας οι προσπάθειες χειραγώγησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Μεταλληνό , όταν τακτικά και σκόπιμα στην ημερήσια διάταξη βάζει σκόπιμα τα σημαντικά θέμα τελευταία , για να συζητούνται τις πρωινές ώρες (2 ή 3 ή 4 το πρωί) , ώστε να απουσιάζουν αρκετά μέλη της αντιπολίτευσης είτε διότι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και πρέπει να είναι πολύ ενωρίς στις δουλειές τους είτε λόγω κόπωσης από το προχωρημένο της ώρας (Εμείς παραμένουμε μέχρι τέλους μαχόμενοι αλλά τις πρωινές-μεταμεσονύχτιες ώρες δεν μπορεί να ενημερώνεται ο λαός) και να επιτυγχάνει έτσι πλασματικές πλειοψηφίες , αφού η παράταξή του δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών και δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο και τη συναίνεση .

Αυτό που δεν μας ήταν μέχρι σήμερα γνωστό είναι ότι ο κ. Μεταλληνός δεν διστάζει ακόμα να επιχειρεί και την αλλοίωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου , όπως αυτό συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση στις 29ης Απρίλη 2020 που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη .

Η άρνηση του κ. Μεταλληνού να παραδώσει προς έλεγχο τα ηλεκτρονικά αρχεία της τηλεδιάσκεψης , όπως αυτό του ζητήθηκε από την καθύλην αρμόδια Γραμματέα του Δημ . Συμβούλιου κα Αγγελική Καρδακάρη και όπως υποχρεούνταν να πράξει, αποτελεί πρωτόγνωρο δημοκρατικό ολίσθημα .

Αυτό που μας κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι βρίσκει δήθεν άλλοθι είναι η «εφευρικότητά του» να μη γίνει η ψηφοφορία με σαφήνεια και να μην αναφέρονται ξεκάθαρα τα δύο ψηφίσματα προς ψήφιση, όπως ορίζει ο νόμος, συνεχίζοντας τις αντιδημοκρατικές του πρακτικές.

Προς ενίσχυση αυτών επικαλούμαστε ότι την επανάληψη της ψηφοφορίας με επιστολή τους έχουν ζητήσει η παρατάξεις “Κέρκυρα να ζεις-Επικ. Γιάννης Τρεπεκλής” , “Πρώτα η Κέρκυρα-Επικ.Γιώργος Καλούδης” , ” Κέρκυρα 180-Επικ. Μαρία Δρυ” , ” Εκκίνηση-Επικ.Λευτέρης Μαρκάτης” και “Φωνή-Άντζελα Ρίγγα”.
Χθες ο κ. Μεταλληνός εξαπέλυσε νέα τηλεοπτική φασιστική επίθεση κατά της κ. Αγγελικής Καρδακάρη και κατά των γυναικών με δημοσιοποίηση προσωπικών και ιατρικών δεδομένων της . Η κ. Άντζυ Καρδακάρη είναι μία ήρεμη πολύ ευγενική προσωπικότητα μεν αλλά απόλυτα δημοκρατική προσωπικότητα, που δεν δέχεται έκπτωση ή παραβίαση των δημοκρατικών κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων και έχει δώσει αθόρυβες μάχες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, στον κατ΄εξοχήν χώρο όπου κρίνεται η δημοκρατικότητα του καθενός. Με σκαιό τρόπο καταφέρθηκε και κατά της κ. Δρυ.

Ο Κερκυραικός Λαός δεν ενδιαφέρεται εάν η κ. Καρδακάρη είναι έγγυος ή όχι, ενδιαφέρεται όμως εάν τηρήθηκε η δημοκρατική τάξη, ενδιαφέρεται γιατί ο κ. Μεταλληνός παραβίασε την εγκύκλιο 40 για τις συνεδριάσεις με περιφορά και τηλεδιάσκεψη, ενδιαφέρεται γιατί δεν μπήκαν και οι δύο προτάσεις σε ψηφοφορία, ενδιαφέρεται γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα το ηλεκτρονικό πρακτικό της συνεδρίασης απόταν ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας, ενδιαφέρεται γιατί η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπέγραψαν τις άδειες μετακίνησης των Δημοτικών Συμβούλων, ενδιαφέρεται γιατί δεν μπήκε σε ψηφοφορία η κινητοποίηση-κλείσιμο του San Giakomo, Μαράσλειου και όλων των Δημοτικών Γραφείων ως έμπρακτη διαμαρτυρία της Κέρκυρας για το λεγόμενο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο το οποίο αφενός μεν αφαιρεί αρμοδιότητες των Δήμων, φιμώνει τους Δήμαρχους Νότου και Βορρά, φιμώνει τα μικρά νησιά, φιμώνει την αντιπολίτευση των Δήμων, αφού δεν προβλέπει εκπροσώπησή της στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων και θα οδηγήσει τη Κέρκυρα και τα Επτάνησα σε έναν κύκλο εσωτερικών συγκρούσεων και άγονων αντιπαραθέσεων θα συντελεσθούν δε νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα εγκλήματα σε βάρος της Κέρκυρας, τα οποία οι επόμενες γενιές δεν θα συγχωρήσουν.

Η Παράταξή μας «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ» δεν ανέχεται πλέον αυτές τις φασιστικού τύπου πρακτικές και ζητά την παραίτηση του κ Μεταλληνού από την Προεδρία του Δημ. Συμβουλίου.
Εάν δεν παραιτηθεί άμεσα, σήμερα, ο ίδιος καλούμε την Δήμαρχο να τον αποπέμψει .
Εάν δεν το πράξει η κ. Μερόπη Υδραίου , αυτό θα σημαίνει ότι κ. Μεταλληνός λειτουργεί με την ανοχή και με τις εντολές της και θα φέρει πλέον η ίδια ακέραιη την ευθύνη των φασιζουσών πράξεων του .

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ο ταλαντούχος Χ. Μουδόπουλος στον Ιόνιο!
  • Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην ΠΔΕ Ιονίων
  • Κάλεσμα της ΕΛΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των εξορύξεων
  • VΙDEO: Βραδιά Εθνικού Αναστοχασμού 2026
  • ΕΛΜΕ: Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών με … 0% κάλυψη ΖΕΠ

Τελευταία σχόλια

  1. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  4. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι
  5. Γιάννης Λόντος στο Aθηναγόρειο: Δημιουργεί 20 ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σχολεία Καναλίου, Ποταμού, 13ο: Αυξήσεις ενοικίων έως και 300% για να ανοίξουν!

17/09/2026

Σήμερα, κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

08/09/2026

Δημoτικό συμβούλιο με 16 θέματα στο βορρά

30/08/2026

“Όλoι στo δημοτικό συμβούλιο για την αντιπυρική προστασία του άλσους φυλακών”

18/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise