Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αγκυροβόλιο
    17/06/2026
    ΚΚΕ: Η δημιουργική απασχόληση και οι διακοπές των παιδιών είναι δικαίωμα
    17/06/2026
    Συνάντηση Μπιάγκη με τους συμβασιούχους εργαζομένους COVID της ΠΙΝ
    17/06/2026
    Στο χείλος του γκρεμού το Γηροκομείο: Παραιτήθηκαν 12 εργαζόμενοι, οξύνεται η κατάσταση
    17/06/2026
    Mπιάγκης σε Γκίκα: Οι παραλείψεις της Κυβέρνησης δεν ξεπλένονται από τον ηρωϊσμό των ανθρώπων της πρώτης γραμμής
    17/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας
    17/06/2026
    Χειροπέδες σε τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών στα Ιόνια
    17/06/2026
    «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
    17/06/2026
    Επιχείρηση «Streaming»: Και Κερκυραίος στους 7 συλληφθέντες, κέρδη πειρατείας 7 εκατομμύρια!
    17/06/2026
    Σε ποιες περιοχές θα έχει διακοπή ρεύματος την Παρασκευή
    17/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
    16/06/2026
    “Τα σχολεία έκλεισαν. Το ίδιο και το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο;”
    15/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη
    17/06/2026
    «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
    17/06/2026
    Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»
    17/06/2026
    Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στους Κουραμάδες
    16/06/2026
    Η Κέρκυρα πρωταγωνιστεί στο νέο crime μυθιστόρημα της Γ. Κοντογεωργοπούλου
    16/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
    17/06/2026
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
Ανάγνωση Κλειστά τα ΕΛΤΑ Κέρκυρας το απόγευμα–Αναμένονται νέες απολύσεις
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά τα ΕΛΤΑ Κέρκυρας το απόγευμα–Αναμένονται νέες απολύσεις

Το σχέδιο απαξίωσης και η ταλαιπωρία των πολιτών. • Στους δρόμους οι εργαζόμενοι, πορεία διαμαρτυρίας και αβεβαιότητα • Τι καταγγέλλει ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 28/01/2020
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Το σχέδιο απαξίωσης και η ταλαιπωρία των πολιτών. • Στους δρόμους οι εργαζόμενοι, πορεία διαμαρτυρίας και αβεβαιότητα • Τι καταγγέλλει ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης

 

Η αρχή έγινε με την απόλυση των ενοικιαζόμενων (sic) εργαζόμενων που απασχολούνταν στα ΕΛΤΑ και οι οποίοι στην ουσία κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η εν λόγω απόλυση σήμανε και αναγκαστικές αλλαγές στη λειτουργία των ΕΛΤΑ. Στην Κέρκυρα, το κατάστημα της Λ. Αλεξάνδρας πλέον λειτουργεί μόνο το πρωί, από τις 7.30 έως τις 14.45 το μεσημέρι. Πάει η απογευματινή βάρδια, εκείνη που βόλευε και τους εργαζόμενους για τις συναλλαγές τους.

7 είδαν την πόρτα εξόδου στην Κέρκυρα
Την αρχή έκανε ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης, που επεσήμανε την παύση λειτουργίας της απογευματινής βάρδιας του κεντρικού καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Κέρκυρα.
«…στην Κέρκυρα και στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., λύθηκαν οι συμβάσεις τεσσάρων (4) εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει κατά τις απογευματινές ώρες, το κεντρικό κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο οποίο πραγματοποιείται πλέον ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών με τους πολίτες. Παράλληλα, επίκειται και η μη ανανέωση των συμβάσεων επιπλέον τριών (3) εργαζομένων από το ίδιο κατάστημα που απασχολούνται στο απαιτητικό τμήμα της διανομής, γεγονός που προκαλεί το δραματικό περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του και πιθανότατα, της συνολικής του αδυναμίας εξυπηρέτησης. Η προβληματική αυτή κατάσταση θα επιταθεί πολλαπλάσια κατά την περίοδο του θέρους», έγραψε στην σχετική ανακοίνωση, αμέσως μετά την έξοδο από την εργασία 7 υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ.
Οι 7 της Κέρκυρας προστίθενται στην μακρά αλυσίδα απολύσεων ακόμη 225 ενοικιαζομένων εργαζομένων στα Ταχυδρομεία σε όλη τη χώρα. Απολύσεις που στοίχισαν ακόμη και κλείσιμο υποκαταστημάτων (όπως αυτών στη Θεσ/νίκη) με αποτέλεσμα να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη.

Βολές Αυλωνίτη για προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων
Για νερό στο μύλο των ιδιωτικών επιχειρήσεων κάνει λόγο ο Αλέκος Αυλωνίτης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Οι πολίτες, θα νοιώσουν στο «πετσί» τους το κλείσιμο της απογευματινής βάρδιας του κεντρικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ.. Ερωτούμε λοιπόν, την κυβέρνηση ποιος καρπώνεται τα οφέλη αυτής, της κατάστασης και παράλληλα, την κατηγορούμε όχι μόνο για έλλειψη βούλησης ως προς την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Κέρκυρα αλλά και γενικότερα, σε όλη τη χώρα, αλλά και για την προώθηση συμφερόντων άλλων, αλλότριων προς τα δημόσια».

Έρχονται απολύσεις
Και φυσικά, μετά τους «ενοικιαζόμενους» σειρά παίρνει το μόνιμο προσωπικό. 2.500 εργαζόμενοι από τους 5.900 που απασχολούνται στα ΕΛΤΑ θα απολυθούν, σε ένα εφιαλτικό σενάριο μείωσης του προσωπικού, ενώ από τα 700 καταστήματα των ΕΛΤΑ θα παραμείνουν σε λειτουργία μόλις τα 415! Οι αποκαλύψεις έγιναν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών δια το προέδρου Γιώργου Βασιλόπουλου.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των ταχυδρομικών, περιμένουν εδώ και δυο μήνες να έχουν έγγραφη ενημέρωση, ώστε να γνωρίζουν τί σχεδιάζεται για το μέλλον των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν τίποτε στα χέρια τους.
Πάγια θέση της ΠΟΣΤ είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν περικοπές, και δη τόσο «αιματηρές», καθώς τα ΕΛΤΑ έχουν συμβατικές υποχρεώσεις και πρέπει να τηρούν πολύ αυστηρές προδιαγραφές στη λειτουργία τους.

Γιατί;
Η διευρυμένη λειτουργία των ΕΛΤΑ είχε επιφέρει άνοδο εσόδων 20%, με το 35% να εξυπηρετείται κατά την απογευματινή λειτουργία τους. Ειδικά κατά τη θερινή περίοδο στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς τα ΕΛΤΑ γεμίζουν από πελάτες, οι οποίοι προφανώς πλέον θα στραφούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την εξυπηρέτησή τους.
Πλήγμα και για τους κατοίκους της Κέρκυρας η παύση λειτουργίας της απογευματινής βάρδιας των ΕΛΤΑ, αφού ακόμη κι όσοι εργάζονται το πρωί μπορούσαν άνετα μέχρι πρότινος να διεκπεραιώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους (αποστολές, πληρωμές τελών κλπ) μέχρι τις 8μ.μ. που λειτουργούσε το κατάστημα της Λ. Αλεξάνδρας. Η άνευ προηγούμενης ειδοποίησης, αλλαγή θα επιφέρει ζημία σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που εξυπηρετούνταν.

Και στο βάθος… Υπερταμείο
Επισημαίνεται ότι το «σχέδιο αναδιάρθρωσης», όπως χαρακτηρίζεται, συντάχθηκε από την βρετανική εταιρεία συμβούλων PriceWaterhouseCoopers (PWC), με τις υποδείξεις του Υπερταμείου, που ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό της εταιρείας.

«Αν προσπαθήσουν να περάσουν αυτό το σχέδιο, μιλάμε για διάλυση των ΕΛΤΑ, καθώς το 50% του δικτύου θα εξανεμιστεί. Είναι σαφές ότι στοχεύουν στη συρρίκνωση και την απαξίωση των ΕΛΤΑ και πως εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος όμως και των πολιτών» προσθέτει ο κ. Βασιλόπουλος.

Στους δρόμους
Την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ προχώρησαν σε κινητοποίηση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με την απεργία οι ταχυδρομικοί επιθυμούν να εκφράσουν «την πλήρη αντίθεσή τους στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού».
Όπως σημειώνουν, οι εργαζόμενοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων- «ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του ΕΛΤΑ, που θα βασίζεται σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο, άμεση απόσυρση όλων των αντιαναπτυξιακών προτάσεων της PWC, όπως αυτές κατατέθηκαν στο ΔΣ των ΕΛΤΑ της 11/01/2019, άμεση ενσωμάτωση των “Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ” με τη μητρική εταιρεία καθώς και καταβολή όλων των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ΕΛΤΑ».

Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αγκυροβόλιο
Ο Αυλωνίτης για το έγκλημα της Πύλου
Αυλωνίτης: Η Κέρκυρα δεν μπορεί να ζει άλλο με μπαλώματα
Αυλωνίτης: Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μετατρέψει την ευλογία της νησιωτικότητας σε κατάρα
Αυλωνίτης: Η Κυβέρνηση τακτοποιεί θέσεις, αγνοεί τη νησιωτικότητα και συνεχίζει να κυβερνά με αλαζονεία
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
  • Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας
  • Χειροπέδες σε τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών στα Ιόνια
  • Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αγκυροβόλιο
  • Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Αυλωνίτης: Η αφωνία της Κυβέρνησης για τις υποκλοπές δεν μπορεί να συνεχιστεί

09/06/2026

Αυλωνίτης: Στασιμότητα στο έργο αφαλάτωσης της Χρυσηίδας παρά τις εξαγγελίες

05/06/2026

Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν προσφέρεται για ξεπούλημα και μετατροπή σε απέραντο αγκυροβόλιο

02/06/2026

Αυλωνίτης για Τσίπρα: Δεν επαιτώ ούτε απαιτώ, είναι ο φυσικός ηγέτης της παράταξης

31/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise