Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    «Πoιοι θα ωφεληθούν» από τη Δομή Καινοτομίας ρωτά η Λαϊκή Συσπείρωση
    12/10/2026 22:59
    Αυλωνίτης: Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει στις ιδιωτικές δομές υγείας των Ιονίων και με ποια αποτελέσματα;
    12/10/2026 22:14
    LASI-566x275
    ΛΑΣΥ Ιονίων: Στο κόκκινο η υποστελέχωση της Γέφυρας Λευκάδας
    12/10/2026 22:04
    Με επιτυχία, η εκδήλωση του ΚΚΕ για το εθνικό απολυτήριο
    12/10/2026 19:05
    Οικονομικά, απορρίμματα και ύδρευση στη συνάντηση Σ. Πουλημένου με ΠΑΣΟΚ
    12/10/2026 19:02
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τοπικοί δολωματικοί ψεκασμοί την Τετάρτη
    12/10/2026 23:56
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Και δεύτερη σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
    12/10/2026 22:17
    Συνάντηση κατηχητών στη Μητρόπολη
    12/10/2026 22:09
    Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγά για να ταξιδέψει στο εξωτερικό
    12/10/2026 22:07
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ουσιαστικός διάλογος με τους επαγγελματίες της Νότιας Κέρκυρας, λέει το Επιμελητήριο
    12/10/2026 22:11
    Ακρίβεια χωρίς φρένο: Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται ταχύτερα από την ευρωζώνη
    11/10/2026 19:55
    Στις 21 Οκτωβρίου, η εκπαίδευση στους δρόμους
    11/10/2026 16:46
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Πρεμιέρα στη Φλώρινα για τον Δαμοκλή
    12/10/2026 22:54
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο ναζισμός εξαπλώνεται: η σιωπή και η απραξία δεν είναι ουδέτερη στάση
    12/10/2026 18:12
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
Ανάγνωση Γαλιατσάτος: Διάλογος έστω και τώρα για τη Λευκίμμη!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλιατσάτος: Διάλογος έστω και τώρα για τη Λευκίμμη!

Σε διάλογο, έστω και τώρα, για την αποφόρτιση της κατάστασης στη Λευκίμμη καλεί ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος. "Ας αναλογιστούν όσες και όσοι προέκριναν την αδιαλλαξία και την στείρα άρνηση" και όσοι "με πράξεις και παραλείψεις τους καθυστέρησαν χαρακτηριστικά την ταχεία υλοποίηση του Σχεδιασμού" τις ευθύνες τους, δηλώνει.

NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 29/06/2018 15:47
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Σε διάλογο, έστω και τώρα, για την αποφόρτιση της κατάστασης στη Λευκίμμη καλεί ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος. “Ας αναλογιστούν όσες και όσοι προέκριναν την αδιαλλαξία και την στείρα άρνηση” και όσοι “με πράξεις και παραλείψεις τους καθυστέρησαν χαρακτηριστικά την ταχεία υλοποίηση του Σχεδιασμού” τις ευθύνες τους, δηλώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Tο Δέντρo της Ψυχικής Ανθεκτικότητας» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Πεντάρα πρόκρισης για την ΑΕ Λευκίμμης κόντρα στον ΟΦΑΜ
Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
Προγραμματική σύμβαση ΠΙΝ-ΥΠΕΝ για τη βελτίωση της οδού πρόσβασης στην Ι.Μ. Άτρου
Στην Κέρκυρα το 3ο Φόρουμ Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχει ως εξής:

Η εμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων στην διαδικασία διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Κέρκυρα και οι εξ αυτής προκύπτουσες συνέπειες στην διατάραξη της ομαλότητας της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, επιβάλλουν την δημόσια τοποθέτηση της Περιφερειακής Αρχής.

  • Υποστηρίζουμε σταθερά την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στα Ιόνια Νησιά και εν προκειμένω στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας. Πρόκειται για ξεκάθαρα δημοκρατική πράξη που στηρίζεται στις αποφάσεις των ,κατά νόμον, υπεύθυνων συλλογικών οργάνων αντιπροσωπευτικών των τοπικών κοινωνιών που είναι τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Κέρκυρας και Παξών και το Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμένα για το ΠΣ πρόκειται για τις αποφάσεις 104, 227 και 256 του 2016. Ειδικότερα για την περίπτωση της Λευκίμμης ,στην εφαρμογή του Σχεδιασμού συνομολογούν οι τρείς σχετικές προς τούτο αποφάσεις του ΣΤΕ ,καθώς και το πόρισμα της αρμόδιας περιφερειακής υπηρεσίας για το θέμα της διακινδύνευσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.
  • Επισημαίνουμε την ανάγκη της ταχύτατης και ποιοτικής υλοποίησης εκ μέρους των δημοτικών αρχών Κερκύρας και Παξών και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) όλων των σχετικών δράσεων και έργων που αναφέρονται στον Σχεδιασμό ώστε να περάσουμε από την Μεταβατική φάση διαχείρισης στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση , κομποστοποίηση, ανάκτηση και λειτουργία ΧΥΤΥ υπολειμμάτων. Η χρηματοδότηση των δράσεων και έργων αυτών είναι πλήρως διασφαλισμένη είτε από πόρους του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 είτε από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η επιτάχυνση εφαρμογής της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ,πέραν της προφανούς σημασίας της, θα επιτρέψει την λήξη της χρήσης του ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
  • Διακηρύσσουμε την σαφή πρόθεση μας να εργαστούμε δια των υπηρεσιών μας στην κατεύθυνση της προστασίας της αειφορίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στην περιοχή της ΠΕ Κέρκυρας. Τούτο οδηγεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου , σε ενέργειες αποτροπής δημιουργίας ευκαιριακών χωματερών , σε ενέργειες τακτικού και έκτακτου ελέγχου της ποιοτικής λειτουργίας όλων των επιμέρους φάσεων της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της συμμόρφωσης των υπόχρεων Δήμων και ΣΥΔΙΣΑ.
  • Δεν προκρίνουμε την παρουσία των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους στις διαδικασίες επίλυσης των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, όπως συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην Λευκίμμη. Αντίθετα είμαστε διαπρύσιοι κήρυκες της χρήσης του δημοκρατικού διαλόγου , της δημόσιας διαβούλευσης , της σύγκλισης των διαφορετικών απόψεων σε προοδευτική κατεύθυνση, της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Στην περίπτωση της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Λευκίμμης επιδιώξαμε επανειλημμένα με λόγια και έργα την συνεννόηση και την συναινετική λύση προσπαθώντας να κατανοήσουμε όλα τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα. Δυστυχώς, με ευθύνη όσων εμφανίζονταν και εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της περιοχής , αντιμετωπίσαμε προπηλακισμούς, ύβρεις έγγραφες και προφορικές, ψευδείς αναφορές και στείρα άρνηση, γεγονότα που μετά πάσης βεβαιότητος δεν εκφράζουν την τεράστια πλειοψηφία των συμπολιτών μας στην Λευκίμμη. Η εμφιλοχώρηση των προσωπικών και κομματικών στρατηγικών, η εμφάνιση της ΧΑ , η παρέμβαση οικονομικών συμφερόντων της περιοχής ενίσχυσαν την αδιαλλαξία και κατέστησαν αδύνατη την επικοινωνία , χωρίς καμία δική μας ευθύνη. Ας αναλογιστούν όσες και όσοι προέκριναν την αδιαλλαξία και την στείρα άρνηση, όσες και όσοι καλλιέργησαν φρούδες ελπίδες και προέβαλαν ανέφικτες προοπτικές μακριά και έξω από τον υφιστάμενο Σχεδιασμό, όσες και όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους καθυστέρησαν χαρακτηριστικά την ταχεία υλοποίηση του Σχεδιασμού αυτού, τις τεράστιες ευθύνες τους για τις αρνητικές συνέπειες της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της νότιας Κέρκυρας.
  • Η Περιφερειακή Αρχή επεδίωξε και επιδιώκει από θέση αρχής τον διάλογο και την συνεννόηση. Καλεί και τώρα όλους τους εμπλεκόμενους σε διαδικασίες διαλόγου για την αποφόρτιση της κατάστασης, την κοινά αποδεκτή λειτουργία της Μεταβατικής Φάσης διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων στην ΠΕ Κέρκυρας και την συνακόλουθη απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Προσοχή όμως το tango χρειάζεται δύο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέφυρα συνεργασίας Ιoνίων Νήσων και Κίνας με φόντο την Ουνέσκο
H Περιφέρεια συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι
Άρχισε η αποκομιδή απορριμμάτων στη νότια Κέρκυρα
Ξεκινά την Κυριακή (;) η αποκομιδή μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στη Νότια Κέρκυρα…
Αλεξάκης: Το πρόβλημα δεν γεννήθηκε σήμερα και οι ευθύνες δεν διαγράφονται
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 13/10: Τα σημαντικότερα γεγονότα…
  • Μπόρες και αυξημένη υγρασία στην Κέρκυρα την Τρίτη
  • Τοπικοί δολωματικοί ψεκασμοί την Τετάρτη
  • Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Μπιάγκης φέρνει στη Βουλή το πρόβλημα των απορριμμάτων στο νότο

18/09/2026 12:14

Σκουπίδια στο Νότο: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης και νομική διέξοδο προτείνει ο Αλ. Αυλωνίτης

17/09/2026 20:38

Πρόταση Θ. Καββαδία για διαπαραταξιακό μέτωπο στη διαχείριση των απορριμμάτων

17/09/2026 20:29

Απέραντοι σκουπιδότοποι Πετριτής, Άη Μαθιάς, Αργυράδες, Μοραϊτικα! ΣΟΣ εκπέμπουν οι κάτοικοι του Νότου…

17/09/2026 18:56
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise