Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Aυλωνίτης: ζητά νησιωτική πολιτική στην πράξη, όχι στα λόγια
    08/10/2026 23:22
    Ζητά ενιαία νησιωτική πολιτική στη Βουλή ο Δημήτρης Μπιάγκης
    08/10/2026 20:32
    Διεθνής επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα
    B2B συναντήσεις με ξένους αγοραστές σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα
    08/10/2026 17:22
    Tρoπολογία ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ΦΠΑ στα μικρά νησιά του Ιονίου
    08/10/2026 17:13
    Συνάντηση του Στέφανου Γκίκα στο Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας
    Πρόβαλε ο Γκίκας στην Ινδία το ενδιαφέρον για τον IMEC
    08/10/2026 17:04
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    Η καινοτομία ως εργαλείο ανάπτυξης στην υπηρεσία των επιχειρήσεων των Ιονίων Νήσων
    08/10/2026 17:46
    Σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας
    Αποκαταστάθηκε η βλάβη στις γραμμές 100 και 199
    08/10/2026 17:33
    Aφαίρεσε 11 μπαταρίες αυτοκινήτων από αυλή σπιτιού
    08/10/2026 17:06
    Σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας
    Παρέπεμψε στο 112 η Αστυνομία λόγω βλάβης στο 100
    08/10/2026 16:25
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ Κέρκυρας: τα σχολεία δεν συντηρούνται με εισφορές και χορηγίες
    08/10/2026 20:16
    e-ΕΦΚΑ
    Ορίστηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής του Νοεμβρίου για όλα τα ταμεία
    08/10/2026 16:26
    Διεκδικούν αναδρομικά και 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας
    07/10/2026 19:30
    Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην ΠΔΕ Ιονίων
    06/10/2026 23:01
    Κάλεσμα της ΕΛΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των εξορύξεων
    06/10/2026 22:59
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Σάββατο, ο αγιασμός στη Φιλαρμονική Σιναράδων
    08/10/2026 20:32
    The Empress: τρίτη σεζόν στο Netflix
    Η «Αυτοκράτειρα» επιστρέφει στο Netflix με την Κέρκυρα στο προσκήνιο
    08/10/2026 20:16
    Tιμούν τα 200 χρόνια από την έξοδο του Μεσολογγίου στην Ιόνιο Βουλή
    07/10/2026 19:00
    VΙDEO: Βραδιά Εθνικού Αναστοχασμού 2026
    06/10/2026 22:39
    Ολοκληρώθηκε το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    05/10/2026 22:39
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή
    08/10/2026 21:36
    Αφίσα κολυμβητικής συνάντησης μνήμης Άρη Μουζακίτη
    Γύρω από τα Τείχη, στη μνήμη του Άρη Μουζακίτη
    08/10/2026 21:22
    Ο Καμαρά Μοχαμέτ του ΟΦΑΜ
    Ανανέωσε με τον ΟΦΑΜ ο Καμαρά!
    08/10/2026 20:58
    Ο Μαγγιώρος σφυρίζει το ντέρμπι ΑΕΛ-ΟΦΑΜ για τη Γ εθνική
    08/10/2026 03:36
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ιδιωτικό και δημόσιο χρέος: Κοκτέιλ για τέλεια οικονομική καταιγίδα
    06/10/2026 15:18
    Το ιδιωτικό χρέος και οι 120 δόσεις: χρειάζεται ουσιαστική λύση
    05/10/2026 23:23
    Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών και εκπαιδευτικό κίνημα
    05/10/2026 22:36
    Η «Μεγάλη Ιδέα» του Ν. Δένδια, το αίμα της Κέρκυρας στην Ουκρανία και ο Κων. Θεοτόκης
    04/10/2026 19:22
    Όταν η τραγωδία γίνεται τηλεοπτικό σίριαλ
    04/10/2026 10:30
Ανάγνωση ΛΑΣΥ Ιονίων: Η εισήγηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στο χώρο της Αν. Μεσογείου και στα Βαλκάνια
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: Η εισήγηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στο χώρο της Αν. Μεσογείου και στα Βαλκάνια

Διαβάστε την εισήγηση της ΛΑΣΥ για το προσεχές περιφερειακό συμβούλιο, με θέμα τις «επικίνδυνες εξελίξεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και στα Βαλκάνια»

NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 20/04/2018 14:14
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Διαβάστε την εισήγηση της ΛΑΣΥ για το προσεχές περιφερειακό συμβούλιο, με θέμα τις «επικίνδυνες εξελίξεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και στα Βαλκάνια»
Η εισήγηση
Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων υπάρχουν και αναπτύσσονται έντονοι ανταγωνισμοί και αντιθέσεις μεταξύ μεγάλων καπιταλιστικών κρατών και των μονοπωλίων που εκπροσωπούν.
Έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες πολεμικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και της κυβέρνησής της συνεχώς εντείνεται και ανοικτά αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας . Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και συμβάλλει στο γκριζάρισμα του Αιγαίου.
Ανοικτό παραμένει το θέμα του καθορισμού των ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας στα θαλάσσια σύνορα στο Β. Ιόνιο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αλβανία ακύρωσε τη συμφωνία για την ΑΟΖ αμέσως μετά την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.
Η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση της ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και τα άλλα αστικά κόμματα προβάλουν τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας δήθεν ως παράγοντα σταθερότητας, δίνουν ολοένα και περισσότερες στρατιωτικές βάσεις και διευκολύνσεις στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές επιδιώκοντας μεγαλύτερο μερίδιο στο μοίρασμα αγορών και κερδών. Έτσι εμπλέκουν ακόμα περισσότερο την Ελλάδα σε πολεμικούς κινδύνους.
Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να λύσει το θέμα με τον αλυτρωτισμό και το όνομα του κράτους των Σκοπίων γίνεται για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να ολοκληρωθεί η περικύκλωση της Ρωσίας.
Με την επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ’ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.
Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά – με εμπορικούς “πολέμους” και αντιλαϊκά μέτρα – τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.
Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας – ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία. Η κυβερνητική πολιτική της λεγόμενης “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τις πιθανότητες εμπλοκής του σ’ έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Τώρα χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.
Κέρκυρα 19/4/18 Θ. Γουλής
Γ. Κορφιάτης

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Τουριστικές Επιχειρήσεις και Ψηφιακά Αρχεία: Η Σημασία του Μεγέθους Αρχείων PDF
  • Aυλωνίτης: ζητά νησιωτική πολιτική στην πράξη, όχι στα λόγια
  • Eλευσίνα: μαχαίρωσαν 32χρονο αντιφασίστα έξω από το σπίτι του
  • Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
  • ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή

Τελευταία σχόλια

  1. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  4. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι
  5. Γιάννης Λόντος στο Aθηναγόρειο: Δημιουργεί 20 ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έξωση και κλείσιμο του Ε΄ Παιδικού Σταθμού

07/09/2026 15:22

ΛΑΣΥ: Η απόσυρση του αιτήματος του ΟΛΚΕ δείχνει τη δύναμη της οργανωμένης δράσης

10/08/2026 11:16

ΛΑΣΥ Ιονίων: Για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στους Λάκωνες και τον αποκλεισμό Μακράδων και Κρήνης

25/07/2026 15:37

Τα παιδιά μας ή οι μαρίνες τους: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ στο δημοτικό συμβούλιο

17/07/2026 17:15
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise