Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
    25/08/2026
    Επιχειρηματική αποστολή αγοραστών από Σουηδία και Ινδία σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα
    25/08/2026
    Μαχειμάρης: Σαλπάρουμε στη Βόρεια Κέρκυρα του αύριο
    25/08/2026
    Μπιάγκης για επίσκεψη Κεφαλογιάννη: Μεγάλες δηλώσεις για τα μικρά μας νησιά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα
    25/08/2026
    Κουλούρης: «Δεν μίλησα για μετονομασία των Επτανήσων – Μίλησα για ένα ισχυρό τουριστικό brand»
    25/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συλλυπητήρια απ’ τον Aυλωνίτη για την απώλεια του Τάσου Γκόγκα
    25/08/2026
    Κέρκυρα και Ιόνια σε Red Code την Τετάρτη
    25/08/2026
    Kέρκυρα: 719 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια εβδομάδα
    25/08/2026
    Στροφή σε ενισχυμένο Μαΐστρο στο Βόρειο Ιόνιο την Τετάρτη
    25/08/2026
    Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός με έγγραφα άλλου προσώπου
    25/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία
    24/08/2026
    Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
    24/08/2026
    Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    24/08/2026
    school 241107
    ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
    23/08/2026
    EΛΜΕ Κέρκυρας: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους και διεκδικήσεις για τα 201 κενά
    23/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Μουσικής και οι ακροάσεις της Χορωδίας Κέρκυρα
    25/08/2026
    Αλεξάνδρα Κάτσιου: «Η Φλόγα των Σκιών»
    24/08/2026
    Στο Φως του Φεγγαριού
    24/08/2026
    “H Παρέα τoυ ΜΙΚΥ και το Τραγούδι της Χαράς” στον Ορφέα
    24/08/2026
    23 Αυγούστου 2026: Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής γίνεται 185 ετών
    23/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΦΑΜ: Νέα ενίσχυση με τον 18χρονο Παναγιώτη Σιαράκα
    25/08/2026
    Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
    25/08/2026
    Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
    23/08/2026
    Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες
    23/08/2026
    AΕΛ και φέτος για το Γιαννούλη!
    23/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
    Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
    23/08/2026
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
Ανάγνωση Ερώτηση ΚΚΕ σε Σκουρλέτη για τη διαχείριση των απορριμάτων στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Ερώτηση ΚΚΕ σε Σκουρλέτη για τη διαχείριση των απορριμάτων στην Κέρκυρα

Νίκος Μωραϊτης και Νίκος Καραθανασόπουλος πραγματοποίησαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε 02/03/2018
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Νίκος Μωραϊτης και Νίκος Καραθανασόπουλος πραγματοποίησαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
Η ιστορία με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί της Κέρκυρας κρατάει πολλά χρόνια. Για να αναφερθούμε μόνο στα πιο πρόσφατα, θυμίζουμε την επέμβαση των ΜΑΤ – μετά από εισαγγελική παρέμβαση – τον Μάη του 2008, ενάντια σε συνδικαλιστές και κατοίκους της Λευκίμμης που διαμαρτύρονταν ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή.
Από τότε, πολλές κυβερνήσεις ανεβοκατέβηκαν, πολλές Δημοτικές και Περιφερειακές / Νομαρχιακές αρχές άλλαξαν, όμως η κατάσταση, όχι απλά δεν βελτιώθηκε, αλλά ίσα – ίσα, έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο!
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνήσεών τους, που μεθόδευσαν το αδιέξοδο που ζούμε σήμερα, για να εξαναγκάσουν να γίνει αποδεκτή η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η πολιτική της οποίας ταυτίζεται με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την επιχειρηματική δραστηριότητα και στον τομέα των απορριμμάτων. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Περιφέρειας και των δημοτικών Αρχών στην Κέρκυρα, παλαιότερων και νεότερων, γιατί συμφωνούν και υλοποιούν αυτή την καταστροφική πολιτική.
Σήμερα, η κατάσταση στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, όπου πλέον εναποθέτονται τα δέματα των σκουπιδιών (ο δεματοποιητής έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη) ως ενδιάμεση “λύση”, έχει ξεπεράσει το απροχώρητο, με τους κατοίκους της περιοχής – απόλυτα δικαιολογημένα – να προχωρούν σε αποφάσεις για κλείσιμο της απαράδεκτης χωματερής από τους ίδιους.
Οι προτάσεις για χρησιμοποίηση του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης είναι απαράδεκτες καθώς είναι ακατάλληλος, και για το λόγο αυτό δεν πήρε ποτέ άδεια λειτουργίας. Οι εναλλακτικές προτάσεις για καύση είναι επίσης πέρα από κάθε συζήτηση αφού, από τις μονάδες αποτέφρωσης εκλύονται στην ατμόσφαιρα εξαιρετικά επικίνδυνοι ρύποι, δημιουργείται σημαντική ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων, και μέσω των ανταποδοτικών τελών ροκανίζεται ακόμη περισσότερο το λεηλατημένο εισόδημα του λαϊκού νοικοκυριού. Το μόνο που κάνουν οι προτάσεις αυτές είναι να προωθούν διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το ΚΚΕ έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι το σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι θέμα τεχνικό αλλά βαθιά πολιτικό. Αποτελεί συνειδητή επιλογή της αστικής τάξης που, σε συνδυασμό με τη διαχρονική πολιτική της στον τομέα των χρήσεων γης, στόχο έχει την ολοκληρωτική της εκχώρηση σε ιδιώτες. Με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας το κόστος θα πολλαπλασιαστεί, θα φορτωθεί στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας για να έχουν υψηλό και εγγυημένο ποσοστό κέρδους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου. Ήδη στο Δήμο Κέρκυρας το πρώτο βήμα έχει γίνει, καθώς έχει παραχωρηθεί τμήμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης σε ιδιωτικά συνεργεία, με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν φτάνει το προσωπικό και δεν επιτρέπονται προσλήψεις στους δήμους.
Συνέπεια της πολιτικής αυτής είναι να αναδειχθεί η διαχείριση των αποβλήτων, και στην Κέρκυρα, σε παράγοντα επικίνδυνο για την υγεία, συνεχούς υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής ως μέσο εκβιασμού των λαϊκών στρωμάτων για την ολοκληρωτική εκχώρηση της επεξεργασίας των απορριμμάτων στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου και την αξιοποίηση τεχνικών λύσεων με στόχο την κερδοφορία του και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, και όσο πληρέστερα την αντιληφθούν οι εργαζόμενοι τόσο καλύτερα θα συνειδητοποιήσουν ότι η λύση και αυτού του προβλήματος περνάει μέσα από τη σύγκρουση με τις πολιτικές που το δημιουργούν και το οξύνουν.
Ύστερα από τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τί μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
α) Να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου κατάλληλου χώρου μαζί με τη δέσμευση ότι θα κλείσει οριστικά και θα αναπλαστεί ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι και δεν θα χρησιμοποιηθεί ο παράνομος ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
β) Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων, και να μη φορτωθούν πρόσθετα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και φόρους.
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης – Νίκος Καραθανασόπουλος

Μαζική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας για τους Λευκιμμιώτες μαχητές του ΔΣΕ
KKE: Πολιτική εκδήλωση στη Λευκίμμη για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού
ΚΚΕ: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική με αφορμή το επίδομα παραμεθορίου
ΚΚΕ: Φιέστες και χλιδή, πρόκληση για το λαό
Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τον Κ. Χυτήρη και τους εκτελεσμένους της Καισαριανής (pics)
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • ΟΦΑΜ: Νέα ενίσχυση με τον 18χρονο Παναγιώτη Σιαράκα
  • Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
  • Συλλυπητήρια απ’ τον Aυλωνίτη για την απώλεια του Τάσου Γκόγκα
  • Επιχειρηματική αποστολή αγοραστών από Σουηδία και Ινδία σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα
  • Κέρκυρα και Ιόνια σε Red Code την Τετάρτη

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

KΚΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κ. Χυτήρη και τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής

29/07/2026

ΚΚΕ: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού

28/07/2026

To ΚΚΕ για τα 52 χρόνια από την πτώση της Χούντας & την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

24/07/2026

ΚΚΕ: Στη Βουλή, η μη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους Πυροσβέστες της Κέρκυρας

21/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise