Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με 20 θέματα…
    15/06/2026
    Το «χρυσό» στοίχημα του Βορρά: Πώς η ανακύκλωση έβαλε στο ταμείο ένα εκ. ευρώ
    15/06/2026
    Το παράδοξο της Εγνατίας: Διόδια «ευρωπαϊκά», ταχύτητες του 1950 και εργοτάξια-φαντάσματα
    15/06/2026
    Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
    14/06/2026
    Τρεις οι βλάβες στον αγωγό – Το βράδυ η αποκατάσταση της υδροδότησης
    14/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η «μέγγενη» των ενοικίων και η μάχη του Ιονίου Πανεπιστημίου να κρατήσει τους φοιτητές
    15/06/2026
    Νύχτα αγωνίας σε 5στερο: Με τα μπουρνούζια στους δρόμους οι ένοικοι λόγω πυρκαγιάς
    15/06/2026
    Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Κομμένο – Εκκενώθηκε προληπτικά
    14/06/2026
    “Όχι στη μετατροπή της Γαρίτσας σε μόνιμο θαλάσσιο πάρκινγκ σκαφών”
    14/06/2026
    Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία
    14/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διαδικτυακή ενημέρωση για τις νέες δράσεις ΕΣΠΑ «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε Ελλάδα»
    14/06/2026
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
    12/06/2026
    Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία
    12/06/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άνοδος 10,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάιο
    12/06/2026
    Luxury Real Estate: Το «φαινόμενο» της Κέρκυρας και το άλμα του 91%
    12/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Περασμένα, ξεχασμένα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Λ. Τσιρίδου
    14/06/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
    14/06/2026
    Τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων της Παλαιάς
    13/06/2026
    Με επιτυχία, η πρώτη συναυλία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Κερκύρας
    13/06/2026
    Ξεκινάει έκθεση με 46 εκπληκτικά έργα του Φασιανού στην Κέρκυρα
    12/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
    Το πυρηνικό μέλλον μας!
    13/06/2026
Ανάγνωση Παυλίδης και Βάκη για τις διατάξεις του σ/ν του Υπ. Ναυτιλίας που αφορούν και την Κέρκυρα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Παυλίδης και Βάκη για τις διατάξεις του σ/ν του Υπ. Ναυτιλίας που αφορούν και την Κέρκυρα

Τι είπαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διατάξεις του σ/ν του Υπ. Ναυτιλίας που αφορούν και την Κέρκυρα.

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε 24/11/2017
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Τι είπαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διατάξεις του σ/ν του Υπ. Ναυτιλίας που αφορούν και την Κέρκυρα.
Η Βάκη
Παρέμβαση, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την Τρίτη (21/11), έκανε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, σχετικά με διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορούν και τον νομό Κέρκυρας.
Η Φ. Βάκη αναφέρθηκε στα άρθρα 76, 103 και 125 του νομοσχεδίου «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».
Ειδικότερα, η βουλευτής αναφέρθηκε στο άρθρο 76 «με το οποίο δίνεται η δυνατότητα κατάρτισης προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε φορείς του δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου φορέα με αντικείμενο την κάλυψη των θαλάσσιων συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών για λόγους εδαφικής, κοινωνικής, οικονομικής συνοχής, κάλυψης επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών». Ζήτησε την τροποποίηση της διάταξης, ώστε να μην αφορά μόνον δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων αλλά και μικρά νησιά που δεν αποτελούν αυτόνομους δήμους, όπως τα Διαπόντια Νησιά. «Το πρόβλημα των ατελέσφορων σταδίων δρομολόγησης πλοίων βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων το αντιμετωπίζουν και τα Διαπόντια Νησιά» σημείωσε, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει «για παράδειγμα μια εταιρεία του Δήμου στην Κέρκυρα που να μπορεί να εξυπηρετήσει τα μικρά νησιά μέσω των προβλεπόμενων από το νομοσχέδιο προγραμματικών συμβάσεων».
Για το άρθρο 125, με το οποίο συστήνεται για πρώτη φορά μόνιμο Συμβούλιο Επιβατικών Μεταφορών Νήσων, η Φ. Βάκη ρώτησε τον κ. Υπουργό «εάν υπάρχει περιθώριο αύξησης του αριθμού των μελών του συμβουλίου, ώστε να εκπροσωπούνται με ένα μέλος όλες οι νησιωτικές περιφέρειες». Το ίδιο πρότεινε και για την εκπροσώπηση των Δήμων», δηλαδή αντί να επιλέγεται ένα μέλος από το Βόρειο ή Νότιο Αιγαίο ή από την Κρήτη ή από το Ιόνια Νησιά, αντ’ αυτού να υπάρχουν τρία μέλη, ένα από κάθε προαναφερθείσα περιοχή.
Τέλος, με αφορμή το άρθρο 103 του νομοσχεδίου αναφέρθηκε στα «ορφανά» λιμάνια του νομού Κέρκυρας.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής επεσήμανε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ότι πρόκειται να κατατεθούν επιπλέον νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των βουλευτών και των φορέων. Για το άρθρο 76, σημείωσε, πάντως, ότι γίνονται δεκτές οι παρατηρήσεις της βουλευτή Κέρκυρας Φ. Βάκη.
Ο Παυλίδης
Ως θετική, εκτιμά ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης, την κατάθεση του Ν/Σ “Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις.”, που αφορά ζητήματα νησιωτικότητας, λιμενικών εγκαταστάσεων και ακτοπλοϊκών υπηρεσιών.
Η νομοθετική βελτίωση του άρθρου 76 που αφορά στη δυνατότητα “σύναψης προγραμματικών συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με δήμους με πληθυσμό λιγότερο από 5000 κατοίκους” σε “δήμους και δημοτικές κοινότητες κάτω των 5.000 κατοίκων”, εντάσσοντας για πρώτη φορά και τα Διαπόντια νησιά σε αυτή τη ρύθμιση, θα ενισχύσει το ρόλο των ΟΤΑ στη διαδικασία επιλογής αναδόχου γραμμής μέσω προγραμματικών συμβάσεων βελτιώνοντας την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Διαποντίων νήσων και των Παξών.
Επίσης οι νομιμοποιήσεις λιμενικών εγκαταστάσεων και αυθαίρετων κατασκευών εντός των χερσαίων ζωνών λιμένα με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αντιαναπτυξιακές συνθήκες και αποτελούν τροχοπέδη για την νησιωτική επιχειρηματικότητα. Αντιμετωπίζεται το έντονο τοπικό ζήτημα με τα “ορφανά λιμάνια”, λιμάνια δηλαδή που έχουν παραμείνει εκτός των ορίων ζώνης λιμένα. Δίνεται παράταση 2 ετών για το νέο προσδιορισμό ορίων ζώνης λιμένα ώστε να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί και να ενταχθούν και αυτά σ’ ένα συνολικό αναπτυξιακό master plan.
Το Ν/Σ ακόμη συμβάλει στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών δήμων, προβλέποντας τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού απ’ τα δημοτικά ή λιμενικά ταμεία το οποίο και θα προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Κ. Παυλίδης: Παραιτήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα Τσίπρα
Κ. Παυλίδης: Γι΄ αυτο δε θα συμμετάσχω στην επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
Ανεπαρκής και επιζήμια κυβέρνηση
Πάσχα/Κέρκυρα: Σημαντική μείωση από τα λιμάνια…
Γκίκας: Προχωρούν οι διαδικασίες για παρεμβάσεις στα λιμάνια της ΠΕ Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
  • Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με 20 θέματα…
  • Η «μέγγενη» των ενοικίων και η μάχη του Ιονίου Πανεπιστημίου να κρατήσει τους φοιτητές
  • Το «χρυσό» στοίχημα του Βορρά: Πώς η ανακύκλωση έβαλε στο ταμείο ένα εκ. ευρώ
  • Το παράδοξο της Εγνατίας: Διόδια «ευρωπαϊκά», ταχύτητες του 1950 και εργοτάξια-φαντάσματα

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  2. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  3. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  4. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  5. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

pavlidis

Η μόνη σταθερά είναι η Αλλαγή!

10/10/2024

Θέσεις μάχης στο ΣΥΡΙΖΑ (και) στην Κέρκυρα

15/09/2024

Τα μέτρα του Υπουργείου Ναυτιλίας για ασφαλή λιμάνια

04/09/2024
othonoi

Τα λιμάνια Οθωνών, Μαθρακίου και Αυλιωτών στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας

14/08/2024
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise