Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Δήμος για την επίσκεψη της Μαντόνα: Η αυθεντική Κέρκυρα γοητεύει
    23/08/2026
    Σημαντική ευρωπαϊκή θεσμική διάκριση για τη Μερόπη Υδραίου
    23/08/2026
    Συνάντηση τoυ Δημάρχoυ με τη Συντονιστική Επιτροπή Προέδρων Κοινοτήτων στις Μπενίτσες
    21/08/2026
    Αυλωνίτης: Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση των αρίστων! Προτελευταία η Ελλάδα στην Ε.Ε.σε δαπάνες για την παιδεία!
    21/08/2026
    Συνάντηση Μαχειμάρη-Κόκκαλη με τον πρόεδρο του Χαμόγελου
    21/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Πού θα κοπεί το ρεύμα στις 24 και 25 Αυγούστου
    23/08/2026
    Ξεπέρασε τους 40 °C η θερμοκρασία σε περιοχές της χώρας – Στους 36,2 °C στην Κέρκυρα
    23/08/2026
    Μικρές υλικές ζημιές από πυρκαγιά σε επιχείρηση εστίασης στο Σιδάρι
    23/08/2026
    Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας
    23/08/2026
    Στον εισαγγελέα η 44χρονη για τον θάνατο του σκύλου στους Αυλιώτες
    23/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    school 241107
    ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
    23/08/2026
    EΛΜΕ Κέρκυρας: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους και διεκδικήσεις για τα 201 κενά
    23/08/2026
    EΛΜΕ: Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία
    23/08/2026
    2013516 oikodomos
    Oι Οικοδόμοι της Κέρκυρας θα συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
    23/08/2026
    Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    20/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    23 Αυγούστου 2026: Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής γίνεται 185 ετών
    23/08/2026
    Στο Μουσείο Σολωμού, η πρώτη φθινοπωρινή εκλαϊκευμένη ομιλία σύγχρονης επιστήμης
    23/08/2026
    Λιάνα Τσιρίδoυ: «Περασμένα, Ξεχασμένα»
    23/08/2026
    Στον ευρωπαϊκό χάρτη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Πολιορκία της Κέρκυρας του 1716
    21/08/2026
    Από Τρίτη, ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Μάντζαρος
    21/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
    23/08/2026
    Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες
    23/08/2026
    AΕΛ και φέτος για το Γιαννούλη!
    23/08/2026
    Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!
    20/08/2026
    Ντούσκος και Διαβάτη στο Παγκόσμιο του Άμστερνταμ!
    20/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
    Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
    23/08/2026
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
Ανάγνωση ΝΔ: Εγκατάλειψη στην Κέρκυρα, ας πάει ο Τσίπρας να δει
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΝΔ: Εγκατάλειψη στην Κέρκυρα, ας πάει ο Τσίπρας να δει

“Τρία σχεδόν χρόνια μετά την άνοδο του «τρείς κάλπες μια επιλογή» στην εξουσία, η κατάσταση της Κέρκυρας είναι η χειρότερη της Μεταπολίτευσης”, αναφέρει η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα.

NewsDesk
NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 13/09/2017
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

“Τρία σχεδόν χρόνια μετά την άνοδο του «τρείς κάλπες μια επιλογή» στην εξουσία, η κατάσταση της Κέρκυρας είναι η χειρότερη της Μεταπολίτευσης”, αναφέρει η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα.
 
 
Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και τις τυμπανοκρουσίες από πλευράς κυβέρνησης και των τοπικών της εκπροσώπων στο Δήμο και την Περιφέρεια θα θέλαμε από την πλευρά μας να επισημάνουμε τα εξής, αναφέρει η τοπική ΝΟΔΕ της ΝΔ:
 
Η κατάσταση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα τοπικά της εξαπτέρυγα στο Δήμο και την Περιφέρεια έχουν διαμορφώσει στο νησί μας, είναι τουλάχιστον απογοητευτική και δεν συνάδει με την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Τρία σχεδόν χρόνια μετά την άνοδο του «τρείς κάλπες μια επιλογή» στην εξουσία, η κατάσταση της Κέρκυρας είναι σε όλους τους τομείς η χειρότερη της Μεταπολίτευσης.
 
Αν τολμούν οι τοπικοί μας άρχοντες ας πάρουν μια βόλτα τον κ. Πρωθυπουργό και τους προσκεκλημένους του στην ενδοχώρα, να δουν την εγκατάλειψη και την καταστροφή του οδικού δικτύου, για την οποία οι τοπικοί εντολοδόχοι της κυβερνητικής πολιτικής σφυρίζουν αδιάφορα. Αλήθεια, τι έχει κάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για τις παρακάμψεις Μπενιτσών, Ποντή, Τρία Γεφύρια, Σκριπερού, την ολοκλήρωση της παράκαμψης Αυλιωτών καθώς και για τόσα άλλα έργα οδοποιίας που καρκινοβατούν? Τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας για την συνεχιζόμενη καταστροφή του ιστορικού κερκυραϊκού ελαιώνα και την πλήρη αδιαφορία την οποία επιδεικνύει η Περιφερειακή αρχή και η κυβέρνησή του?
 
Ας επισκεφτούν την κερκυραϊκή περιφέρεια και τα χωριά, τουριστικά και μη, που έμειναν το καλοκαίρι χωρίς νερό και που η δυσωδία είναι αφόρητη διότι δεν γίνεται τακτικά η περισυλλογή των απορριμμάτων και ας ακούσουν τους ίδιους τους πολίτες τι έχουν να τους πουν….
Ή ας συνεχίσει την βόλτα του ο κ. Πρωθυπουργός μαζί με τις  τοπικές αρχές στο «θαυμάσιο» τοπίο του Τεμπλονίου και ας εξηγήσουν στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, αλλά και στους ξένους προσκεκλημένους τους, πως εννοεί η Αριστερά της «Προόδου και της Οικολογίας» την διαχείριση των απορριμμάτων εν έτη 2017 και που μας οδήγησε ο λαϊκισμός, η ανικανότητα και οι ιδεολογικές τους αγκυλώσεις. Τρία χρόνια καθυστερήσεων και οπισθοδρόμησης στο ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων που προέβλεπε την δημιουργία εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης μέσω ΣΔΙΤ και που είχε εγκρίνει και δρομολογήσει η κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ένα σχέδιο που θα έδινε ανάσα στην εκρηκτική αυτή κατάσταση και θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα….
 
Και μία στάση στο Νοσοκομείο θα ήταν απαραίτητη για να ακούσει ο Πρωθυπουργός από πρώτο χέρι, από τους εργαζόμενους και τους επιστημονικούς φορείς, τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του. Θέματα υποδομών, έλλειψης  προσωπικού και προμηθειών, διαχείρισης κλινικών και προσωπικού, λειτουργίας του φαρμακείου και του ΕΚΑΒ. Καταστάσεις και προβλήματα που η Κερκυραϊκή κοινωνία βιώνει καθημερινά και που καλύπτονται όπου είναι δυνατό από το φιλότιμο και τις προσπάθειες των εργαζομένων.
 
Επ’ ευκαιρία ας μας πει ο κ. Πρωθυπουργός και για τα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζει για την Κέρκυρα, γιατί – σε αντίθεση με την τελευταία περί ανάπτυξης ρητορική του – αυτός και η κυβέρνησή του με την συμπαράσταση των τοπικών τους συνεργατών, πέταξαν στο κάλαθο των αχρήστων ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, ώριμο όσον αφορά τις μελέτες, δρομολογημένο και με χρήματα που είχαν ήδη δαπανηθεί για απαλλοτριώσεις όπως είναι το έργο των Φραγμάτων. Ή για τις υποσχέσεις που έδιναν μέχρι και πρόσφατα οι Υπουργοί του για ένταξη στο ΠΔΕ με 6.5 εκατομμύρια ευρώ, του έργου της αποπεράτωσης της Μαρίνας στο Καφέ Γυαλί. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα!
 
Και δεν αρκεί ότι είναι ανίκανοι να εντάξουν κάποιο σοβαρό αναπτυξιακό έργο για την Κέρκυρα. Με την ανοργανωσιά και τις καθυστερήσεις που έχουν επιδείξει στη διαχείριση του ΚΠΣ και ΕΣΠΑ δεν επιτρέπουν να εξελιχθούν ούτε μικρότερες παρεμβάσεις από τοπικές επιχειρήσεις. Τρία χρόνια μετά την επίσημη έναρξη του ΕΣΠΑ (2014-2020) και ένα και πλέον χρόνο από την προκήρυξη της δράσης που αφορούσε στην Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η οριστική απόφαση ένταξης/απόρριψης των επενδυτικών σχεδίων στη Δράση αυτή, με συνέπεια μέχρι σήμερα να μην έχει διατεθεί ούτε 1 ευρώ για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.
 
Ποιος σας δίνει το δικαίωμα κύριοι, με την αναποτελεσματικότητά σας, την ανικανότητά σας, την ιδεοληψία σας και την εμπάθειά σας, να υπονομεύετε το μέλλον αυτού του νησιού;
 
Ατυχώς η Κέρκυρα βρίθει αποδείξεων της ανυπαρξίας της κεντρικής αλλά και της τοπικής Διοίκησης. Από πού να ξεκινήσουμε: η εγκατάλειψη της πόλης, που κινδυνεύει να απενταχθεί από τα Μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, τα Φρούρια και οι Οχυρώσεις που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και που καίγονται κάθε τρεις και λίγο, χωρίς να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αγγελόκαστρο που παραμένουν κλειστά, το παραλιακό τείχος της Γαρίτσας που καταρρέει, το Αχίλλειο που παραμένει ασυντήρητο, ιστορικά κτήρια που επίσης καταρρέουν όπως η Βίλα Ρόσα, το Σπίτι Γιαλυνά, η Αγία Αικατερίνη, η Ανουντσιάτα, κλπ, ή ακόμη και τα τουριστικά λιμάνια της Παλαιοκαστρίτσας και των Μπενιτσών που παραμένουν για χρόνια αναξιοποίητα.
 
Αν συνεχίσουμε την αναφορά σε προβλήματα του νησιού μας η απαρίθμησή τους δεν θα έχει τελειωμό. Δυστυχώς η Περιφερειακή και η Δημοτική αρχή συμπορεύονται με τον κ. Τσίπρα στο λαϊκισμό, την δημαγωγία στις ανέξοδες υποσχέσεις και στην ανάλωση των δυνάμεων τους στο να μετατρέπουν το ψέμα σε πολιτική φιλοσοφία και πρακτική.  Η τελευταία τους «εφεύρεση» που αφορά σε υποσχέσεις για γήπεδα σε ομάδες, ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί γήπεδο που ανήκει σε ιδιωτικό φορέα, μας ξεπερνάει. Η πολιτική απάτη στο απόγειο της. Την ίδια στιγμή οι τοπικοί άρχοντες τάσσονται με περισσό θράσος απέναντι σε ιδιωτικές επενδύσεις, που ή ίδια η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ψήφισε και αποδέχτηκε, ναρκοθετώντας οι ίδιοι την ανάπτυξη στον τόπο μας.
 
Ο Κερκυραϊκός και Επτανησιακός λαός αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα πλέον ξέρει. Η πολιτική αγυρτεία έχει ξεσκεπαστεί σε κάθε επίπεδο. Δεν θα ανεχτεί πλέον ψεύτες και λαοπλάνους. Οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη στους δήθεν επαναστάτες του «ναι σε όλα». Σε αυτούς που θα έσκιζαν τα Μνημόνια, θα διέγραφαν μονομερώς το χρέος, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα έδιναν 13η σύνταξη, θα αύξαναν στα 751 ευρώ τον κατώτατο μισθό, θα, θα, θα…. και που μέσα σε 2.5 χρόνια, ψήφισαν 3ο και 4ο Μνημόνιο, πετσοκόβοντας μισθούς, επιδόματα και συντάξεις,  φορτώνοντας στις πλάτες των Ελλήνων 14 δις σε μέτρα και φόρους και φέρνοντας διαρκή λιτότητα. Σε αυτούς που προχώρησαν στην απροκάλυπτη εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας με την ψήφιση του «Υπερταμείου», ενώ απεδέχθησαν τον «κόφτη της υποτέλειας»…
 
Η Πατρίδα δεν έχει πλέον περιθώρια να πειραματίζεται με τους υμνητές του Μαδούρο και τα ακροδεξιά τους εξαπτέρυγα.
 
Η ημέρα που η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη δεν θα αργήσει, γιατί απλά προσφέρουν τη μόνη διέξοδο για να σηκωθεί ή χώρα από το τέλμα και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και στην πρόοδο, υλοποιώντας μια διαφορετική κυβερνητική πρόταση, που δίνει ρεαλιστική προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση, και που θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες σε λίγα 24ωρα ο Πρόεδρός μας από το βήμα της ΔΕΘ

ΔΕΕΠ Κέρκυρας: Η παιδεία απαιτεί διάλογο, υπευθυνότητα και λύσεις
Tσίπρας: Κάλεσμα στις πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις της ΕΛ.Α.Σ
Τρεις Κερκυραίοι στο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ του Τσίπρα
ΔΕΕΠ για απορρίμματα στο Νότο: Οι πολίτες δικαιούνται αλήθεια, λύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις
ΝΔ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Μερόπης Υδραίου
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
  • Κέρκυρα: Πού θα κοπεί το ρεύμα στις 24 και 25 Αυγούστου
  • Ο Δήμος για την επίσκεψη της Μαντόνα: Η αυθεντική Κέρκυρα γοητεύει
  • Ξεπέρασε τους 40 °C η θερμοκρασία σε περιοχές της χώρας – Στους 36,2 °C στην Κέρκυρα
  • Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Τσίπρας: Η «Νέα Μεταπολίτευση» χρειάζεται «Νέο Πατριωτισμό» και «Ηθική Επανάσταση» – «Με τη στασιμότητα ή την αλλαγή»

27/06/2026

Οι 300+1 που υπογράφουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΛΑΣ – Όλα τα ονόματα

01/06/2026

Αυλωνίτης για Τσίπρα: Δεν επαιτώ ούτε απαιτώ, είναι ο φυσικός ηγέτης της παράταξης

31/05/2026

ΕΛ.Α.Σ, το όνομα του κόμματος Τσίπρα – Η ιδρυτική διακήρυξη

26/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise