Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στη Βουλή το ζήτημα της θνησιμότητας θαλάσσιων χελωνών στη Βόρεια Κέρκυρα
    09/06/2026
    Μπιάγκης: Υποκλινόμαστε με δέος στη θυσία των Εβραίων της Κέρκυρας
    09/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Τρεπεκλή με την αν. επικεφαλής της αποστολής της Βρετανικής Πρεσβείας
    08/06/2026
    Οκτώ νέα πρόστιμα για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας
    08/06/2026
    Σε εξέλιξη μελέτες και έργα για την προστασία των ιστορικών σκοπιών στις οχυρώσεις της Κέρκυρας
    08/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Σύλληψη 32χρονου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
    09/06/2026
    Ζάκυνθος: Δύο συλλήψεις σε Λαγανά και Καλαμάκι για κατοχή όπλων
    09/06/2026
    Τροχαία: Σχεδόν 300 παραβάσεις στην Κέρκυρα σε μία εβδομάδα
    09/06/2026
    «Plastic Free Greece»: Τριήμερο δράσεων καθαρισμού σε θάλασσες και ακτές
    09/06/2026
    “Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια της Παλαιάς Πόλης: Η αντίφαση της Δημοτικής Αρχής”
    09/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΛΚΕ: Αύξηση 10,7% στην επιβατική κίνηση κρουαζιέρας το πρώτο πεντάμηνο
    09/06/2026
    Κέρκυρα-Ηράκλειο: Ξεκινά στις 12 Ιουνίου η απευθείας αεροπορική σύνδεση
    08/06/2026
    ΕΛΜΕ: «Όχι» στην εσπευσμένη επιλογή σχολικών βιβλίων για το 2027
    06/06/2026
    Tραπεζικοί λογαριασμοί: Αλλάζει το ακατάσχετο όριο
    05/06/2026
    Στις 16 Ιουνίου, το γλέντι της ΕΛΜΕ
    03/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Κάτω από τα ψηλά βενετσιάνικα σπίτια. Φινλανδοί περιηγητές στην Κέρκυρα»
    08/06/2026
    Παρουσιάζονται τα “Ανυπότακτα χώματα” στο Εργατικό Κέντρο
    08/06/2026
    Bing: Μεταμφίεση – Μια ιστορία για το μοίρασμα, τη φιλία και τη φαντασία
    07/06/2026
    «Σώστε τον Ωκεανό»: Επιτυχημένη παράσταση από το παιδικό τμήμα μιούζικαλ της «ΦΕΜ»
    06/06/2026
    Συναυλία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Κερκύρας
    06/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκίνησε με επιτυχία το 21ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ (pics)!
    08/06/2026
    Δήμος Βορρά: Ο ΑΣΚ Θινάλι κέρδισε την καρδιά της Κέρκυρας
    08/06/2026
    Σπουδαίες διακρίσεις στο τραμπολίνο για τον ΓΟΚ στο Κιλκίς
    08/06/2026
    ΑΣΚ Θινάλι: Πάλεψε, αλλά δεν έκανε την έκπληξη!
    08/06/2026
    Ιόνιος: Διαζύγιο «σε κλίμα σεβασμού» με τον Ηλία Μούτσιο
    07/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
     Ο ‘εκδημοκρατισμός’ του ναζιστικού παρελθόντος της Ουκρανίας
    31/05/2026
Ανάγνωση Ο Γαλιατσάτος ετοιμάζει Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γαλιατσάτος ετοιμάζει Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων

Η αρχή έγινε πέρσι στην Κεφαλονιά, ακολούθησαν επαφές με την ομογένεια σε Ν. Υόρκη και Μόντρεαλ και πριν λίγες μέρες με τις οργανώσεις αποδήμων σε Πειραιά και Αθήνα. Στόχος του Γαλιατσάτου το Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων για το 2018

NewsDesk
NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 18/06/2017
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

Η αρχή έγινε πέρσι στην Κεφαλονιά, ακολούθησαν επαφές με την ομογένεια σε Ν. Υόρκη και Μόντρεαλ και πριν λίγες μέρες με τις οργανώσεις αποδήμων σε Πειραιά και Αθήνα. Στόχος του Γαλιατσάτου το Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων για το 2018
 
 
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε λογοδοσία για τα πεπραγμένα της ΠΙΝ στην αίθουσα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά ενώ είχε και συνάντηση με την Επτανησιακή Συνομοσπονδία.
 
 

Contents
  • Η συνάντηση με την Επτανησιακή Συνομοσπονδία
  • Η λογοδοσία στους απόδημους

Η συνάντηση με την Επτανησιακή Συνομοσπονδία

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, στα γραφεία του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, στο κέντρο της Αθήνας.
Οι εκπρόσωποι των Επτανησίων αποδήμων υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη και συζήτησαν μαζί του για τα προβλήματά τους, έθεσαν ζητήματα που απασχολούν τα Ιόνια Νησιά και κατέθεσαν υπομνήματα.
Η πρώτη αυτή συνάντηση έθεσε τις βάσεις για μια σταθερή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των επτανησιακών σωματείων που εκπροσωπούνται στην Επτανησιακή Συνομοσπονδία ενώ οι συμμετέχοντες ζήτησαν την στήριξη της ΠΙΝ στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν.
 
Ο πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας Θεοφύλακτος Λογοθέτης επεσήμανε ότι η λειτουργία της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας είναι απολύτως δημοκρατική, καθώς κάθε νησί μετέχει με ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα και η προεδρία ασκείται εκ περιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό η προεδρία φέτος ανήκει στη Λευκάδα και του χρόνου περνά στην Κέρκυρα, ενώ και τα Κύθηρα, παρότι γεωγραφικά δεν ανήκουν στα Ιόνια Νησιά, αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της Συνομοσπονδίας. Ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να εξεταστεί η πιθανότητα ενοικίασης γραφείου για τις ανάγκες της ΠΙΝ στην Αθήνα, με παράλληλη χρήση από την Συνομοσπονδία, η οποία προτίθεται να αναλάβει τη λειτουργία και την καθημερινή φροντίδα.
Όσον αφορά στη Λευκάδα ο κ. Λογοθέτης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη στεγασμένου χώρου πολιτιστικής χρήσης και την ανάγκη «η Λευκάδα, το νησί των ποιητών, να αποκτήσει ένα θέατρο όπως της αρμόζει».
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Παξίων Γιάννης Δήμας ζήτησε από τον Περιφερειάρχη, παρότι δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα, την κατασκευή οδικού δικτύου στους Αντίπαξους, το μοναδικό νησί στα Ιόνια που στερείται οδικής υποδομής.
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας Διονύσης Κονιτόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει τη Ζάκυνθο, στην αναγκαιότητα πάταξης της παραβατικότητας στην περιοχή του Λαγανά και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να προωθήσει το χρόνιο αίτημα για να δοθεί το όνομα του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού σε πλατεία των Αθηνών.
 
«Στα χέρια σας το έργο του λιμένα Πισαετού προχωρά ανέλπιστα γρήγορα και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό» δήλωσε η πρόεδρος
της Ένωσης Απανταχού Ιθακησίων Κατερίνα Γρηγορίου, ζητώντας παράλληλα και την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου στην περιοχή. Επίσης έθεσε τα ζητήματα της συγκοινωνιακής σύνδεσης της Ιθάκης με την Πάτρα καθώς και την φροντίδα των βυζαντινών μνημείων στο νησί.
 
Ο κ. Παναγής Λυκούδης από τον Σύλλογο «Η Εύγερος Κεφαλονιάς» αναφέρθηκε στην ανάγκη συχνής και αξιόπιστης ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη καθώς και στην συντόμευση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά. Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη δημόσια υγεία στα νησιά μας και την παιδεία με φροντίδα για τη σχολική στέγη, είπε, ενώ εξέφρασε την άποψη να σταματήσουν να χρηματοδοτούνται αφειδώς οι ΜΚΟ για πολιτιστικές δράσεις.
 
«Να συνδιοργανώσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις από κοινού, απόδημοι και Περιφέρεια» ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής (ΟΣΚΑ) Γιάννης Παργινός και εξήγησε ότι οι Επτανησιακοί σύλλογοι και ομοσπονδίες κατάφεραν «να ξεπεράσουμε τις αντιπαλότητές μας και να δημιουργήσουμε μια Συνομοσπονδία με στόχο να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των νησιών μας». Ο κ. Παργινός αναφέρθηκε στα προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, στην ύδρευση, την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα – Κέρκυρα, την ανάγκη αναβάθμισης του νοσοκομείου, τη συνέχιση κι αποπεράτωση της παραϊόνιας οδού και την ανακατασκευή του δρόμου Πυργί – Κασσιόπη. Τέλος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να εξεταστεί η οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας για να μπορέσει να συνεχίσει το πολιτιστικό της έργο.
 
Ο λόγος δόθηκε τιμητικά και στον κ. Σωκράτη Κακλαμάνη, εκπρόσωπο του αρχαιότερου συλλόγου, εκείνου των Λευκαδίων Αττικής «Αγία Μαύρα», ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Γαλιατσάτο ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1922 κι έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς.

Από τη συνάντηση του Θ. Γαλιατσάτου με την Επτανησιακή Συνομοσπονδία
Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος εξέφρασε τη χαρά του που συναντήθηκε με τα μέλη της Συνομοσπονδίας, η οποία αποτελεί «ένα ζωντανό κύτταρο δημιουργίας, με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα ζητήματα των νησιών, που έχουν διάθεση προσφοράς και είναι δραστήριοι πολίτες» και ενημέρωσε για τα θέματα αρμοδιότητας της ΠΙΝ. Υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει τακτική συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και δήλωσε θετικός στην κατεύθυνση της συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων για την προβολή του επτανησιακού πολιτισμού. Ενημέρωσε ότι η ΠΙΝ προετοιμάζει τις προϋποθέσεις για την προοπτική διεξαγωγής του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων για το 2018, για το οποίο οι εκπρόσωποι των επτανησιακών συλλόγων δήλωσαν τη στήριξή τους.
 
Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση για να συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα που απασχολούν τους απόδημους και τόνισε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προσδοκά και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο στενή και ουσιαστική συνεργασία με τους συλλόγους των επτανησίων, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του παρελθόντος.
 
 

Η λογοδοσία στους απόδημους

Παρόντες στην εκδήλωση η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ) Γιάννης Ζωχιός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλλονίτικων και Ιθακησίων Σωματείων (ΟΚΙΣ) Γιώργος Μιχαλάτος, η πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά Μαριολένη Νεοφύτου, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων αποδήμων και πολίτες που έλκουν την καταγωγή τους από τα Ιόνια Νησιά.

Στην εκδήλωση της λογοδοσίας στους απόδημους
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται και όσα έχουν προγραμματιστεί, την πορεία του ΕΣΠΑ 2013 – 2020 στα Ιόνια Νησιά, τις ιδιωτικές επενδύσεις, το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τις δομές που χρηματοδοτεί η ΠΙΝ, την πορεία της τουριστικής πολιτικής, τις δράσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών προϊόντων και τις ενέργειες δημοσίων σχέσεων και συνεργασιών με στόχο την προβολή των νησιών μας και την στήριξη της τοπικής οικονομίας. Ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε επίσης για τον προγραμματισμό Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων το 2018, με στόχο την στενή συνεργασία της ΠΙΝ με τους απόδημους των νησιών μας καθώς και τη δημιουργία Γραφείου Αποδήμων, για την καλύτερη ενημέρωση των αποδήμων και την προώθηση θεμάτων που τους αφορούν.
 
Στη συνέχεια τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας και Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων και συζήτησαν μαζί τους θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν, κυρίως για την πορεία έργων στα νησιά, για την τοπική οικονομία και τις ευκαιρίες απασχόλησης.

ΠΙΝ: Επιδοτεί τα εισιτήρια του Αστικού για τους συνταξιούχους
Κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στην Περιφέρεια
Σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων με την κινεζική επαρχία Shandong
ΠΙΝ: Συνάντηση εργασίας για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ
Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΑΝΙΟΝ για υποδομές, πολιτισμό, αθλητισμό
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Κέρκυρα: Σύλληψη 32χρονου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • Ζάκυνθος: Δύο συλλήψεις σε Λαγανά και Καλαμάκι για κατοχή όπλων
  • Τροχαία: Σχεδόν 300 παραβάσεις στην Κέρκυρα σε μία εβδομάδα
  • «Plastic Free Greece»: Τριήμερο δράσεων καθαρισμού σε θάλασσες και ακτές
  • “Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια της Παλαιάς Πόλης: Η αντίφαση της Δημοτικής Αρχής”

Τελευταία σχόλια

  1. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  2. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  3. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  4. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ
  5. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Οι Φωτογραφίες…

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Τι συζήτησε ο Τρεπεκλής με τη δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας

14/05/2026

«Συμπράξεις Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ιονίων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων»

14/05/2026

Δήμος: 1,9 εκατ. ευρώ από την ΠΙΝ για το Μον Ρεπό

13/05/2026

ΑΝΑΣΑ για drone στη Λευκάδα: Σιωπή, αμηχανία και υπουργικές ασυναρτησίες

12/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise