Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τα προβλήματα των σχολείων στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΛ.Α.Σ. και ΣΕΠΕ
    11/10/2026 20:30
    Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
    10/10/2026 23:00
    Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
    10/10/2026 22:50
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
    12/10/2026 00:25
    Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
    11/10/2026 20:41
    MeteoCorfu | Μεγάλα ύψη βροχής στη βορειοδυτική Ελλάδα την Κυριακή
    11/10/2026 19:10
    Διάσωση επιβάτιδας κρoυαζιερόπλοιου ανοιχτά της Ζακύνθου
    11/10/2026 16:57
    MeteoCorfu | Τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα και τους Παξούς την Κυριακή
    11/10/2026 16:53
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ακρίβεια χωρίς φρένο: Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται ταχύτερα από την ευρωζώνη
    11/10/2026 19:55
    Στις 21 Οκτωβρίου, η εκπαίδευση στους δρόμους
    11/10/2026 16:46
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
    Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
    10/10/2026 23:51
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
Ανάγνωση Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις Ερημίτη, λιμανιού & αεροδρομίου
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις Ερημίτη, λιμανιού & αεροδρομίου

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και την Κέρκυρα.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 18/09/2012 13:33
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση
http://www.corfupress.com/news/images/stories/siriza(2).jpg

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και την Κέρκυρα.

Αναλυτικα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραιτήθηκε o Mωραΐτης από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥPΙΖΑ: Περί ναυδέτων, μαρινών και τεχνητών νησιών
ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος ο Παππάς από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Ζαχαριάδης από εκπρόσωπος Τύπου
Αυλωνίτης για Τσίπρα: Δεν επαιτώ ούτε απαιτώ, είναι ο φυσικός ηγέτης της παράταξης

Το έργο της τρικομματικής συγκυβέρνησης συνεχίζοντας τις πολιτικές εξαθλίωσης και βαρβαρότητας των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο σκληρό για την κοινωνία, όλο και πιο επικίνδυνο για τη χώρα. Οι μειώσεις μισθών, οι μειώσεις συντάξεων, οι άνεργοι, τα κλειστά μαγαζιά, η κατάργηση της κοινωνικής πρόνοιας, η υποβάθμιση, της Υγείας – της Παιδείας – της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι τα αποτελέσματα των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Κυβερνητική τρόικα.

Η μνημονιακή τριανδρία οδηγεί, με αυτήν την πολιτική, τη χώρα στη χρεοκοπία και τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη. Και το χειρότερο, στερεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας άρον – άρον «γη και ύδωρ» στην εγχώρια διαπλοκή και την ευρωπαϊκή τοκογλυφία, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία.

Οι επικεφαλής των τριών μνημονιακών κομμάτων της συγκυβέρνησης, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, έχουν ήδη συμφωνήσει, στην άμεση έναρξη των διαδικασιών για ιδιωτικοποιήσεις “τρανταχτών” ονομάτων του κρατικού πλούτου (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ, 23 λιμάνια και αλλά που σήμερα δεν γνωρίζουμε).

Η επιλογή τους να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο, όπως έκαναν και με την ΑΤΕ, με αδιαφανείς και απαραδέκτους όρους, αφαιρούν από την ελληνική οικονομία κρίσιμα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γεγονός που αποτελεί εξίσου μεγάλο έγκλημα αντίστοιχο της εσωτερικής υποτίμησης και της βάναυσης επίθεσης στα εισοδήματα.

Όσοι ονειρεύονται ανάπτυξη μέσω της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας και της παράδοσης σε ιδιωτικά συμφέροντα όλων των βασικών αναπτυξιακών εργαλείων, δεν πρόκειται για «επικίνδυνη άγνοια κινδύνου» αλλά «απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία συγκεκριμένων συμφερόντων». Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Αποτελούν συμπλήρωμα στην λογική αποδόμησης – συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού.

Αυτό που η κυβερνητική τρόικα προσπαθεί να αποκρύψει αναμασώντας αποτυχημένα νεοφιλελεύθερα δόγματα, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προτείνει την ανασυγκρότηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια, δημόσιο – κοινωνικό έλεγχο και με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Να σταματήσει η κομματοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις. Το τέλος της Ελληνικής Κοινωνίας που αυτοί σχεδίασαν δεν θα γίνει έτσι εύκολα όπως αυτοί ονειρεύονται. Αυτή η πολιτική δεν θα υλοποιηθεί, καθώς η κυβέρνηση δεν θα αντέξει το βάρος της λαϊκής κατακραυγής και των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα στην Κέρκυρα θα επιχειρήσουν σε πρώτη φάση τα εξής:

1. Το ξεπούλημα του ΕΡΗΜΙΤΗ, μεγάλου φυσικού κάλλους, ενός δημόσιου ακινήτου έκτασης 500 περίπου στρεμμάτων που το μεγαλύτερο τμήμα του είναι δασική έκταση, με δύο λιμνοθάλασσες. Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχει εκχωρηθεί ως περιουσιακό στοιχείο το ακίνητο, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή.

2. Το ξεπούλημα του Λιμανιού, που είναι η μία από τις δύο πύλες εισόδου στο νησί μας. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο ακριβότερη θα γίνει η είσοδος και η έξοδος από αυτό, αν περάσει στα χέρια κάποιου ιδιώτη, χωρίς κανέναν “ανταγωνισμό” ή άλλου είδους περιορισμό,. Οι μεταφορές θα ακριβύνουν με άμεσες επιπτώσεις στο κόστος ζωής των Κερκυραίων, ακριβότερο τουριστικό προϊόν, ακριβότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι όλη η περιοχή από τον Ανεμόμυλο έως το νέο λιμάνι, που σήμερα ανήκει και εκμεταλλεύεται ο ΟΛΚΕ, θα περάσει στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη. Πολύ πιθανό είναι και τα λεγόμενα ορφανά μικρότερα λιμάνια, να ακολουθήσουν με τη σειρά τους τον ίδιο δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θεωρεί ότι το λιμάνι της Κέρκυρας είναι από τα βασικά αναπτυξιακά εργαλεία που θα βοηθήσουν το νησί μας να βγει από το οικονομικό σημερινό αδι
έξοδο. Ας μην ξεχνάμε ότι το λιμάνι σήμερα εξυπηρετεί 100.000 επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια, τους επαγγελματίες των ταξί, τα τουριστικά λεωφορεία και πολλές χιλιάδες τουρίστες και Κερκυραίους από τις τακτικές του γραμμές. Όλα αυτά αποδίδουν πάνω από 1.600.000 ευρώ τον χρόνο.

3. Το ξεπούλημα του Αεροδρομίου που είναι η δεύτερη και πιο καθοριστική πύλη στην Κέρκυρα και αποδίδει κατά μέσο όρο 25.000.000 ευρώ το χρόνο στο Δημόσιο. Η συστηματική απαξίωση του αερολιμένα μας, η μη αναβάθμιση του, τα λειτουργικά κενά που δεν καλύπτονται σε εργαζόμενους και άλλα, είναι τα εργαλεία για το φθηνό ξεπούλημα του. Και όπως συνέβη με το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, που είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη, το ίδιο θα γίνει και στο νησί μας όταν περάσει στα χέρια ιδιώτη “επενδυτή”. Η αυθαίρετη ανατίμηση των ναύλων του αεροδρομίου, θα είναι ταφόπλακα για τον τουρισμό στο νησί μας. Το ξεπούλημα όμως του αερολιμένα έχει και ακόμα έναν μεγάλο κίνδυνο για το λιανικό εμπόριο. Η δημιουργία (σύμφωνα με τα σχέδια που κυκλοφορούν) στον χώρο του αεροδρομίου μεγάλου εμπορικού κέντρου, θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη κρίση στους ντόπιους επιχειρηματίες.

Γίνεται πλέον αντιληπτό από όλους ότι η επιλογή της τρόικας εσωτερικού για το νησί μας είναι να παραχωρηθεί όλη η προοπτική ανάπτυξης της Κέρκυρας στα χέρια αυτών που θα καρπωθούν το λιμάνι και το αεροδρόμιο μας. Έλληνες ή ξένοι “επενδυτές” δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι αυτοί μονοπωλιακά, θα καθορίζουν το πως και με πιο κόστος θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες μας. Αυτοί μονοπωλιακά, θα καθορίζουν τον τρόπο και την κατεύθυνση ανάπτυξης αφού θα ελέγχουν τις μόνες εισόδους στο νησί μας.

Φυσικά η ιστορία δεν σταματά εδώ. Σειρά παίρνουν η Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, η ΔΕΥΑΚ κ.α. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία “ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ” μέσα από αγώνες όλων μας. Δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις. Στην προσπάθεια αυτή όλοι είμαστε αναγκαίοι και κανείς δεν περισσεύει.

Αγωνιζόμαστε για την ανασυγκρότηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια, δημόσιο – κοινωνικό έλεγχο, με σκοπό την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών

Καλούμε όλους και όλες, τα σωματεία, τους επαγγελματίες, τους περιβαλλοντικούς συλλόγους, τα επιστημονικά σωματεία, τα επιμελητήρια και κάθε άλλη συλλογικότητα της κερκυραϊκής κοινωνίας, να συντονιστούν, να οργανωθούν και να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δημιουργεί ανέργους, φτωχούς και στερεί το μέλλον από τους νέους μας.

Στόχος μας είναι να εκφραστεί η αντίθεση όλων των Κερκυραίων, στην προσπάθεια να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία της Κέρκυρας, μέσα από ένα τοπικό δημοψήφισμα οργανωμένο από τον Δήμο Κερκυραίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Παυλίδης: Παραιτήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα Τσίπρα
Αποχώρησε ο Κακαβίτσας από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος διέγραψε τον Παύλο Πολάκη
ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση με Κ. Βέττα για τον τουρισμό στην Κέρκυρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την Υγεία
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
  • Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
  • AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
  • Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
  • Kατάργηση σχολικών επιτροπών

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κόβει την πίτα του

20/01/2026 14:25

ΣΥΡΙΖΑ: Οι καθαιρέσεις αποτελούν πολιτική επιλογή

15/01/2026 12:25

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων για την επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

05/01/2026 14:43

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χ. Μωραΐτης, συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων

30/12/2025 09:59
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise