Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    «Πoιοι θα ωφεληθούν» από τη Δομή Καινοτομίας ρωτά η Λαϊκή Συσπείρωση
    12/10/2026 22:59
    Αυλωνίτης: Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει στις ιδιωτικές δομές υγείας των Ιονίων και με ποια αποτελέσματα;
    12/10/2026 22:14
    LASI-566x275
    ΛΑΣΥ Ιονίων: Στο κόκκινο η υποστελέχωση της Γέφυρας Λευκάδας
    12/10/2026 22:04
    Με επιτυχία, η εκδήλωση του ΚΚΕ για το εθνικό απολυτήριο
    12/10/2026 19:05
    Οικονομικά, απορρίμματα και ύδρευση στη συνάντηση Σ. Πουλημένου με ΠΑΣΟΚ
    12/10/2026 19:02
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τοπικοί δολωματικοί ψεκασμοί την Τετάρτη
    12/10/2026 23:56
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Και δεύτερη σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
    12/10/2026 22:17
    Συνάντηση κατηχητών στη Μητρόπολη
    12/10/2026 22:09
    Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγά για να ταξιδέψει στο εξωτερικό
    12/10/2026 22:07
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ουσιαστικός διάλογος με τους επαγγελματίες της Νότιας Κέρκυρας, λέει το Επιμελητήριο
    12/10/2026 22:11
    Ακρίβεια χωρίς φρένο: Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται ταχύτερα από την ευρωζώνη
    11/10/2026 19:55
    Στις 21 Οκτωβρίου, η εκπαίδευση στους δρόμους
    11/10/2026 16:46
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Πρεμιέρα στη Φλώρινα για τον Δαμοκλή
    12/10/2026 22:54
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο ναζισμός εξαπλώνεται: η σιωπή και η απραξία δεν είναι ουδέτερη στάση
    12/10/2026 18:12
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
Ανάγνωση Αύριο η δίκη των εργαζομένων κατά του Ακτή Μεσογγή
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο η δίκη των εργαζομένων κατά του Ακτή Μεσογγή

altΓια αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει 123 εργαζόμενοι κατά του ξενοδοχείου Ακτή Μεσογγή, διεκδικώντας δεδουλευμένα τους. Τι δηλώνει ο δικηγόρος τους Σπ. Αλαμάνος, τι λέει ο πρόεδρος του κλάδου Στ. Πελάης, τι ζητούν οι εργαζόμενοι.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 18/03/2010 12:01
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση
alt

altΓια αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει 123 εργαζόμενοι κατά του ξενοδοχείου Ακτή Μεσογγή, διεκδικώντας δεδουλευμένα τους. Τι δηλώνει ο δικηγόρος τους Σπ. Αλαμάνος, τι λέει ο πρόεδρος του κλάδου Στ. Πελάης, τι ζητούν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι έχοντας προσφύγει, μετά από καθημερινές γενικές συνελεύσεις, σε ένδικα μέσα κατά του ξενοδοχείου Ακτή Μεσογγή, διεκδικούν δεδουλευμένα από την περσινή σαιζόν, επιδόματα, δώρα, ενώ μέσω του νομικού τους συμβούλου Σπύρου Αλαμάνου έχουν καταθέσει διεκδικήσεις ακόμη και για τα χρήματα που είχαν λάβει δεσμεύσεις ότι θα λάβουν κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του ξενοδοχείου.

«Γιατί μας φέρονται μ’ αυτόν τον τρόπο;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kατάργηση σχολικών επιτροπών
Εξόρυξη υδρογονανθράκων: Το παράδειγμα της Νορβηγίας
Από το δημοκρατικό δικαίωμα… στην διακριτική ευχέρεια
Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό

Η περιπέτεια των εργαζομένων στο Ακτή Μεσογγή, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της εκπομπής «Ελεύθεροι Ρεπόρτες», ξεκίνησε όταν το ξενοδοχείο άλλαξε χέρια και πέρασε από τον αρχικό ιδιοκτήτη στα παιδιά του. «Τότε άρχισαν οι σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών μας» λένε, άνθρωποι που εργάζονται στο ξενοδοχείο από 5 έως και 40 χρόνια και τώρα αντιμετωπίζουν όχι μόνο την άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων τους αλλά και ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον.
Όλοι τους αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα, διαβιούν με το επίδομα ανεργίας που σε λίγο θα σταματήσει να καταβάλλεται και αναρωτιούνται: «Γιατί η εργοδοσία μας φέρεται μ’ αυτόν τον τρόπο; Εμείς δουλεύουμε τόσα χρόνια στο ξενοδοχείο. Πως θα ζήσουμε; Δεν μας σκέφτεται κανείς;».
Ζητούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και απαιτούν από το Κράτος και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να βρει λύση στο πρόβλημά τους.

«Αφήστε το Σωματείο μας να κάνει τη δουλειά του»

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και απαντώντας στις αιτιάσεις για ευθύνες της ηγεσίας του σωματείου στις σημερινές εξελίξεις, απαντούν: «Δεν είμαστε πρόβατα, να μας κάνει ο καθένας ότι θέλει. Εμείς επιλέξαμε να αντιδράσουμε γιατί πέρσι μάθαμε επίσημα ότι δεν θα υπήρχαν καθόλου χρήματα να πληρωθούμε. Στραφήκαμε στο σωματείο και μας βοήθησε σε όλα τα βήματα μέχρι και στην νομική στήριξή μας. Αφήστε το σωματείο μας να κάνει την δουλειά του».

Τι θα γίνει με τον Κοινωνικό Τουρισμό;

Ελπίδες έχουν απομείνει στους εργαζόμενους για την επιτυχή κατάληξη της περιπέτειας που περνούν, καθώς ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει προσφέρει στην επιχειρηματία του Ακτή Μεσογγή προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού για την τρέχουσα τουριστική περίοδο. «Είναι στο χέρι της να ανοίξει το ξενοδοχείο, αφού υπάρχουν τώρα οι πελάτες μέσω των προγραμμάτων. Εκτός κι αν έχει κάτι άλλο στο μυαλό της» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Στ. Πελάης: «Πήρα ρίσκο, διασφάλισα τους εργαζόμενους»

Στο πλευρό τους ο πρόεδρος του κλάδου Σταμάτης Πελάης, απαντώντας στο corfupress.com τα περί επιταγών που εκδόθηκαν από το ξενοδοχείο στο όνομά του, ήταν σαφής: «Επιλέξαμε από κοινού σωματείο και εργαζόμενοι, με καθοδήγηση του νομικού μας συμβούλου, μέσω καθημερινών συνελεύσεων, να πάρουμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία του Ακτή Μεσογγή, όσες περισσότερες διασφαλίσεις μπορούσαμε για τους εργαζόμενους, ως εγγυήσεις. Αυτά ήταν ένα ακίνητο της εταιρείας και οι επιταγές. Ναι πήρα ρίσκο, αλλά διασφάλισα τους συναδέλφους μου όσο περισσότερο μπορούσα».

Σπ. Αλαμάνος: «Η δικαιοσύνη κρίνει, όχι η τηλεόραση»

Και για όσους αναρωτιούνται ακόμη, μετά από πολλά δημοσιεύματα και την τελευταία εκπομπή του corfupress.com, ναι υπήρχε νομική καθοδήγηση και εκπροσώπηση των εργαζομένων, πως θα ήταν διαφορετικά σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
Ο Σπύρος Αλαμάνος, γνωστός δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων, ειδικεύεται στα εργατικά ζητήματα. Μίλησε αποκλειστικά στο corfupress.com και διεμήνυσε ότι ο ίδιος δεν συμμετέχει σε τηλεοπτικές δίκες, «άλλωστε για το θέμα υπάρχει εκφρασμένη θέση του δικηγορικού συλλόγου» επισημαίνει. Η υπόθεση των εργαζομένων θα κριθεί από τη δικαιοσύνη, λέει, και υπεραμύνεται των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης.
«Δεν θα ανοίξω τα χαρτιά μου, δεν θα πω σαφώς πριν την εκδίκαση τι έχουμε στα χέρια μας και τους νομικούς χειρισμούς που έχουμε επιλέξει, αλλά αυτά που κάναμε ήταν τα ενδεδειγμένα, ήταν προσεκτικά βήματα και οι διαδικασίες που ακολουθήσαμε ήταν στην κατεύθυνση της πλήρους διασφάλισης των εργαζομένων», υποστηρίζει.
Στηρίζει πλήρως τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Στ. Πελάη και δηλώνει ότι στις συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι είχαν δώσει εξουσιοδότηση για χειρισμό της προσφυγής τους, μέσα και από τις υπογραφές τους κατά τη διάρκεια του υπολογισμού των οφειλόμένων τους από τους λογιστές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.
Πάντως υπάρχει το ενδεχόμενο της αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης, με ορατή την περίπτωση η εκδίκαση να γίνει τελικά τον Μάιο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας: Βολές για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τα απορρίμματα
Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
Γεώργιος Χ. Σουρτζίνος, η θλίψη του «πατέρα» που αναγκάζεται  να μοιράσει τα «παιδιά» του
Το Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων καταγγέλλει τους ξενοδόχους της Κέρκυρας
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 13/10: Τα σημαντικότερα γεγονότα…
  • Μπόρες και αυξημένη υγρασία στην Κέρκυρα την Τρίτη
  • Τοπικοί δολωματικοί ψεκασμοί την Τετάρτη
  • Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων: «κόλαση» η ζωή των εργαζομένων

13/07/2026 16:46

Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση ξενοδόχων και ξενοδοχ/λων

23/06/2026 23:10

Αλαμάνος: Θεμελιώδης αλλαγή…

26/05/2026 19:59

Προϋπολογισμός 2026

24/03/2026 21:46
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise