Το κολυμβητικό τμήμα του ΝΑΟΚ συμμετείχε στους Θερινούς Αγώνες Μίνι και Προαγωνιστικών Κατηγοριών, καθώς και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα / Α’ Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγωνιστικών Κατηγοριών στα Ιωάννινα, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του. Με συνολική παρουσία 36 αθλητών και αθλητριών, ο κερκυραϊκός σύλλογος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, κατακτώντας 27 μετάλλια και εξασφαλίζοντας προκρίσεις για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Οι επιτυχίες στις προαγωνιστικές κατηγορίες
Στις προαγωνιστικές κατηγορίες, η ομάδα του ΝΑΟΚ κατέκτησε συνολικά 19 μετάλλια, εκ των οποίων 9 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα. Στους διακριθέντες συγκαταλέγονται ο Γεώργιος Ίσερης με 3 χρυσά μετάλλια στα 50μ., 100μ. και 200μ. πρόσθιο, η Μιχαέλα-Αντωνία Κουλούριδη με 3 χρυσά στα 50μ., 100μ. και 200μ. ύπτιο και η Ευθυμία Τρύφωνα με 3 χρυσά στα 50μ., 100μ. και 200μ. ελεύθερο. Επίσης, ο Κωνσταντίνος Αγαπάκης κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο, ο Ιωάννης Γεωργιάδης χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο, ο Λεονάρντο Γιώργη χάλκινο στα 100μ. ύπτιο, η Αμίνα Διαβάτη δύο ασημένια στα 100μ. και 200μ. πρόσθιο και ένα χάλκινο στα 50μ. πρόσθιο, ενώ η Ελένη Περτσεμλίδου έλαβε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο.
Στις σκυταλοδρομίες, ο σύλλογος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 4×50μ. ελεύθερο και 4×50μ. μικτή ομαδική αγοριών 10 ετών με τους Γεωργιάδη, Γιώργη, Λιόγκα, Αγαπάκη και Γιαννιώτη, καθώς και την τρίτη θέση στα 4×50μ. ελεύθερο mixed 12 ετών με τους Ίσερη, Διαβάτη, Βρυώνη και Κουλούριδη. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν επίσης οι αθλητές Άννα Γιάκο, Διονύσιος Γιαννιώτης, Ιωάννης Βρυώνης, Βασιλική Κάντα, Πάρης Λιόγκας και Μυρτώ Τρύφωνα.
Διακρίσεις και προκρίσεις στις αγωνιστικές κατηγορίες
Στην Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγωνιστικών Κατηγοριών, ο απολογισμός ήταν 8 μετάλλια, με 4 χρυσά και 4 ασημένια. Η Αναστασία Γισδάκη κατέκτησε ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για την τελική φάση. Η Παναγιώτα Τζιβάνη κατέλαβε την πρώτη θέση στα 50μ. ελεύθερο, η Νεφέλη Frezza κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο ύπτιο παίρνοντας το εισιτήριο για το Πανελλήνιο, ενώ η Ειρήνη Φρονίμου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια σε ελεύθερο και πεταλούδα. Στην αποστολή συμμετείχαν με σημαντική βελτίωση των επιδόσεών τους και οι Αριάδνη Ντούνι, Αναστάσιος Φρόνιμος και Μάρκος Χειμαριός.
Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες Μίνι απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους. Ο ΝΑΟΚ κατέλαβε την 3η θέση στη συγκομιδή μεταλλίων ανάμεσα σε 16 σωματεία της Περιφέρειας.
Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές Δημήτριος Τζιβάνης, Κωνσταντίνος Μακρυδάκης και Κέλλυ Καπέλλου, καθώς και ο έφορος του τμήματος Χρήστος Δημουλής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές, ενώ ευχαρίστησε τους γονείς για τη στήριξή τους. Επόμενος σταθμός για την ομάδα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικών Κατηγοριών που θα διεξαχθεί στις 17-20 Ιουλίου.

