Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Φωταγώγηση Δημοτικών Κτιρίων για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας
    03/06/2026
    Μπιάγκης για Κτηματολόγιο: Αδιαφάνεια και «ψηφιακό χάος» απειλούν τις περιουσίες των πολιτών
    03/06/2026
    Βάρελης: Καταγγέλλει εγκατάλειψη των χωριών και «αγορασμένες» διακρίσεις
    02/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν προσφέρεται για ξεπούλημα και μετατροπή σε απέραντο αγκυροβόλιο
    02/06/2026
    Κέρκυρα: Ορκίστηκαν 70 Συνοριοφυλάκες για Αστυνομία και Αεροδρόμιο
    02/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Μωρά ρακούν στη Γλυφάδα
    03/06/2026
    Αποκαλύφτηκε καταρράκτης έξω από την Κληματιά
    03/06/2026
    Κέρκυρα: Έκθεση παιδικής δημιουργίας στον Ανεμόμυλο από το «Αθηναγόρειο»
    03/06/2026
    Βλάβη σε πλοίο προς Αγίους Σαράντα: Επέστρεψαν με ρυμουλκό στην Κέρκυρα με 76 επιβάτες
    03/06/2026
    Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρή 58χρονη τουρίστρια στον Λαγανά
    03/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στις 16 Ιουνίου, το γλέντι της ΕΛΜΕ
    03/06/2026
    Eπιμελητήριο: Ζητά επανεξέταση του πλαισίου προστασίας στον Χαλικούνα
    03/06/2026
    Aνοίγει τον Ιούλιο η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι μένουν εκτός, τα «αγκάθια» της ρύθμισης
    03/06/2026
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην 58η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στη Θάσο
    02/06/2026
    Πτήσεις Μαΐου: «Πρωταθλήτρια» η Βρετανία, ανάκαμψη για τη Γερμανία
    31/05/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Επετειακή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Λέσχη για τα 190 χρόνια της Αναγνωστικής
    03/06/2026
    «Το Αστερόσπιτο» από το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου «Θυμέλη»
    03/06/2026
    «Η τελευταία εκτέλεση» του Νικόλαου Παργινού
    03/06/2026
    Διεθνές αντάμωμα πολιτισμού (και φέτος) στις Σινιές
    02/06/2026
    Επιστρέφουν οι θερινές κινηματογραφικές βραδιές στη Μαρίνα των Γουβιών
    02/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Καρύδη: Πτήση στα 13.68μ. στo Gala της Φιλοθέης
    03/06/2026
    ΠΑΟ Κορακιάνας: «Γήπεδο-βιτρίνα» χωρίς αποδυτήρια
    03/06/2026
    Διακρίσεις και περιβαλλοντική δράση για τον Ηρακλή Κέρκυρας
    02/06/2026
    ΟΛΚΕ: Καμία πρόθεση μετεγκατάστασης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου
    02/06/2026
    ΝΑΟΚ: Δύο όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στους Μακεδονικούς Αγώνες
    31/05/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
     Ο ‘εκδημοκρατισμός’ του ναζιστικού παρελθόντος της Ουκρανίας
    31/05/2026
    «Πλυντήρια» του Γ’ Ράιχ…
    30/05/2026
    Μόνο ΕΓΩ! “Πάψτε, παπάδες, τα χαρτιά και κλείστε τα βαγγέλια!”
    28/05/2026
Ανάγνωση ΚΚΕ: Να δοθούν στους εργαζόμενους της Meeting Point Hotel Management Hellas τα επιδόματα ανεργίας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Να δοθούν στους εργαζόμενους της Meeting Point Hotel Management Hellas τα επιδόματα ανεργίας

Tον Γολγοθά που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τα επιδόματα ανεργίας τους εδώ και πάνω από ένα χρόνο 44 εργαζόμενοι της πτωχευμένης Meeting Point Hotel Management Hellas ανέδειξε ο Νίκος Έξαρχος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη σημερινή συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 02/12/2025
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Tον Γολγοθά που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τα επιδόματα ανεργίας τους εδώ και πάνω από ένα χρόνο 44 εργαζόμενοι της πτωχευμένης Meeting Point Hotel Management Hellas ανέδειξε ο Νίκος Έξαρχος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη σημερινή συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ

Όπως είπε, πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία λύσης των συμβάσεων ολοκληρώθηκε ομαλά για περίπου 400 εργαζόμενους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε στην περίπτωση των εν λόγω 44 εργαζομένων, για τους οποίους εκ παραδρομής και χωρίς να γνωρίζουν κάτι, δεν λύθηκε η σύμβασή τους με την επιχείρηση, ενώ μεταβιβάστηκαν και προσλήφθηκαν στη διάδοχο εταιρεία 3RCORFU ΙΚΕ, στην οποία και ξεκίνησαν να εργάζονται κανονικά. Εξήγησε ότι συνέπεια των παραπάνω ήταν να μην εγκριθεί η επιδότηση ανεργίας τους για το 2024, να μην μπορούν να κάνουν αίτηση για ανεργία και για το 2025, να κινδυνεύουν και με επιβολή προστίμου από τη ΔΥΠΑ, αλλά και ορισμένοι εργαζόμενοι να καλούνται να επιστρέψουν αναδρομικά την επιδότησή τους.

Ο Ν. Έξαρχος ανέδειξε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες έχουν προβεί η εργαζόμενοι, απαιτώντας να λυθεί το πρόβλημά τους, ώστε να λάβουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται. Υπενθύμισε, ακόμα, ότι παρά την απάντηση του υπουργείου Εργασίας προς το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει καμία σχετική ενέργεια.

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να λάβουν οι εργαζόμενοι τα επιδόματα ανεργίας που δικαιούνται από την ΔΥΠΑ και αν θα προχωρήσει στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για να καταβληθούν τα επιδόματα από τη ΔΥΠΑ.

Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στην πρωτολογία του επικαλέστηκε κυρίως όλα όσα προβλέπει η σχετική με την πτώχευση επιχειρήσεων νομοθεσία, ενώ είπε πως, σύμφωνα με απόφαση της ΔΥΠΑ, πρόκειται για «διαδικαστικό» και «νομικό ζήτημα» που θα επιλυθεί εφόσον ο «σύνδικος της πτώχευσης» προβεί σε καταγγελία των Συμβάσεων Εργασίας. Στη δευτερολογία του έσπευσε, μάλιστα, να αδράξει και την ευκαιρία να ευλογήσει τα γένια της κυβέρνησης για την περιβόητη συμφωνία ανάμεσα στους βιομηχάνους και τους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Επί της ουσίας και ο υφυπουργός από πλευράς του αντέστρεψε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αποκρύπτοντας ότι παραμένουν όλοι οι αντεργατικοί μνημονιακοί νόμοι, όπως και το μετέπειτα εκτρωματικό νομοθετικό πλαίσιο με τα 13ωρα και τα ωράρια-λάστιχο και το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. Πρόκειται, επιπλέον, για μια συμφωνία που διαμορφώνει ΣΣΕ κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες του κεφαλαίου για ενισχυμένη κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα.

Στη δευτερολογία του ο Ν. Έξαρχος έκανε ειδική αναφορά στη σημερινή μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη ΔΥΠΑ, στη Νότια Κέρκυρα, απαιτώντας να δοθεί επιτέλους νομοθετική λύση στο μεγάλο πρόβλημά τους. Επισήμανε αυτοί οι άνθρωποι εδώ και ένα χρόνο προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες ακρίβειας με μηδενικό εισόδημα και για αυτό κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα όχι μόνο να μπουν στο ταμείο ανεργίας, αλλά και να πάρουν αναδρομικά τα επιδόματα που έχουν χάσει.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε και τον εχθρικό για τους εργαζόμενους και τον λαό χαρακτήρα του αστικού κράτους, εξηγώντας ότι το περιβόητο «ψηφιακό κράτος» λειτουργεί με ταχύτητα και χωρίς προβλήματα, όταν καλείται να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου. Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε απέναντι σε βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που κινητοποιούνται για να ζήσουν τις οικογένειές τους και να λάβουν όλα όσα τους χρωστάει το κράτος.

«Εκεί που τους χρωστάτε τους παίρνετε και το βόδι», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι νόμοι που επικαλείται ο υφυπουργός «δεν πέφτουν από τον ουρανό», αλλά ψηφίζονται διαχρονικά από τις αστικές κυβερνήσεις που όλες συναινούν σε διευκολύνσεις για τους καπιταλιστές και το ΝΑΤΟ και σε «κόφτες» για τον λαό. Για τη συμφωνία ανάμεσα στον ΣΕΒ και την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ο Ν. Έξαρχος τόνισε πως ο «φερετζές» της «επαναφοράς ΣΣΕ» εν τέλει «δεν είναι τίποτε άλλο από το σχέδιο υποταγής του εργαζόμενου στα σχέδια των εργοδοτών».

Τέλος, υπογράμμισε πως εργάτες, μικροί αυτοαπασχολούμενοι, βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι και νεολαία, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ «θα φτιάξουμε την κοινωνία που θέλουμε, την κοινωνία που έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε σαν άνθρωποι».

ΚΚΕ: Ερώτηση για τη σταθερή οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων της ΠΕ Κέρκυρας
Έξαρχος (ΚΚΕ): Οι μεγαλοξενοδόχοι δεν θέλουν εργαζόμενους, θέλουν σκλάβους
Αναφορά ΚΚΕ: Να δημιουργηθούν Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα για τα ΕΠΑΛ των Ιόνιων Νησιών
«Το Παλαιστινιακό ζήτημα. Ιστορική αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξή του»
Μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κέρκυρα ενάντια στον πόλεμο (pics, video)
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Καρύδη: Πτήση στα 13.68μ. στo Gala της Φιλοθέης
  • ΠΑΟ Κορακιάνας: «Γήπεδο-βιτρίνα» χωρίς αποδυτήρια
  • Στις 16 Ιουνίου, το γλέντι της ΕΛΜΕ
  • Κέρκυρα: Μωρά ρακούν στη Γλυφάδα
  • Αποκαλύφτηκε καταρράκτης έξω από την Κληματιά

Τελευταία σχόλια

  1. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  2. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  3. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ
  4. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Οι Φωτογραφίες…
  5. Σπυρος Στεφανίδης στο Φιλαρμονική Μάντζαρος: Εξέχουσα λειτουργός του πολιτισμού η Τένια Ρηγάκου

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

kke

ΚΚΕ: Ευγενική υπενθύμιση προς το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

28/04/2023

«Με το ΚΚΕ για το πραγματικά νέο και καινοτόμο στην Επιστήμη και την Έρευνα»

20/03/2023
kke

ΚΚΕ: Να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

10/02/2023

Παραδόθηκαν 338 ψηφιοποιημένα φύλλα της «Φωνής του Λαού» του ΕΑΜ της Κέρκυρας

19/10/2022
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise