Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
    17/10/2026 20:40
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026 20:23
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026 19:48
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026 19:34
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Ραντεβού στον Αλμυρό για πεζοπορία
    17/10/2026 20:36
    Μαθηματική Εταιρεία: Συλλυπητήρια για το χαμό του Μιχάλη
    17/10/2026 20:34
    Ταλαιπωρία για τoυς επιβάτες του Αλκίνοου λόγω κακοκαιρίας στην Ηγουμενίτσα
    17/10/2026 17:18
    Μηχανική βλάβη σε γαλλικό ιστιοφόρο στον Κάλαμο Λευκάδας
    17/10/2026 17:14
    Σύλληψη διωκόμενου στη Ζάκυνθο
    17/10/2026 17:11
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026 19:16
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
    17/10/2026 20:54
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026 17:00
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
    17/10/2026 19:40
    Aσταμάτητος Ιόνιος, πέρασε… αέρα κι από τη Δράμα!
    17/10/2026 17:29
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026 21:30
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026 21:16
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026 22:30
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    O πολιτισμός της αρένας
    17/10/2026 20:49
    H Γερμανική Γλώσσα αξίζει τη θέση που της αναλογεί στη δημόσια εκπαίδευση
    17/10/2026 16:56
    Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών φέρνει υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας
    17/10/2026 16:54
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026 23:14
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026 23:02
Ανάγνωση ΚΚΕ Κέρκυρας: Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ Κέρκυρας: Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών

Ανακοίνωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με την οποία χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 17/02/2022 09:35
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με την οποία χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών.

Η ανακοίνωση

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτο-κτηνοτρόφων του νησιού μας αλλά και όλης της Ελλάδας, που αψηφώντας την τρομοκρατία, την αποσιώπηση από τα ΜΜΕ και το σχέδιο παραπλάνησης της κυβέρνησης, με παροχές – ψίχουλα, ενισχύουν τους αγώνες και τα μπλόκα τους σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο την Νίκαια.
Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών, είναι δίκαιος αφού όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά μέχρι τώρα έχουν για πυξίδα τους τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε., που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους. Γι’ αυτό ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης. Αυτή την πολιτική την πληρώνει συνολικά ο λαός, και όχι μόνο οι βιοπαλαιστές αγρότες, αφού μένουν αναξιοποίητες τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, και την τροφοδοσία των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα.
Στην Κέρκυρα, για παράδειγμα, η εγκατάλειψη των περισσοτέρων από τα 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, ένα πάγιο κεφάλαιο που υπό προϋποθέσεις θα εξασφάλιζε αξιοπρεπή διαβίωση στους Κερκυραίους ελαιοπαραγωγούς, είναι αποτέλεσμα της χαμηλής τιμής του λαδιού, που καθορίζεται από τα μονοπώλια διακίνησης και εμπορίας, του πανάκριβου κόστους αγροεφοδίων και της ανυπαρξίας υποδομών, με τρανταχτό παράδειγμα τα χάλια της αγροτικής οδοποιίας. Γι’ αυτό η κάθε αναθεώρηση της ΚΑΠ, κάνει ένα βήμα πιο πέρα και γίνεται όλο και χειρότερα.
Ο μεγαλύτερος έλεγχος της αγροτικής παραγωγής από τους μεταποιητές, τους διάφορους μεσάζοντες και τράπεζες, από την μια εντείνει την καταλήστευση του μόχθου των αγροτο-κτηνοτρόφων, και από την άλλη έχει θύμα συνολικά τον λαό, που πληρώνει πανάκριβα τη διατροφή του.
Είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, που επιδοτούνται με παχυλά προνόμια, απαλλαγές και «ζεστό» κρατικό χρήμα για τις «πράσινες» επενδύσεις τους, προκαλώντας μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και στα άλλα καταναλωτικά αγαθά. Σαν κι’ αυτά τα προνόμια που τους δόθηκαν και με το νέο «αναπτυξιακό» νόμο, που ψηφίστηκε στην βουλή από την Ν.Δ., συνέχεια των παλιότερων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κυβερνήσεων.
Για τα δικά τους κέρδη, η ζωή των εργαζόμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών είναι γεμάτη ανασφάλεια, αγωνία για το μέλλον, με εισοδήματα που δεν φτάνουν για τα βασικά, με δουλειά ήλιο με ήλιο και εντατικοποίηση. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών αφορά άμεσα την εργατική τάξη και όλο τον λαό.
Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που τσακίζει όλα τα λαϊκά στρώματα, η συλλογική διεκδίκηση, η αντίσταση, η σύγκρουση με αυτή την πολιτική, το δυνάμωμα της εργατικής αλληλεγγύης, η κοινή δράση αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν τα «στριμώξουν» ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα, να πάρουν οι αγρότες ανάσα επιβίωσης.
Αυτός είναι ο δρόμος που δίνει διέξοδο, και όχι οι λογικές της αναμονής και η λύση από τα «πάνω» μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές.
Το ΚΚΕ, έδωσε και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, για την οργάνωση του αγώνα της φτωχο-μεσαίας αγροτιάς, για τον πανελλαδικό συντονισμό τους. Έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Υπάρχει ελπίδα λαϊκής ευημερίας! Η μοναδική ουσιαστική και ολοκληρωμένη απάντηση, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, για την αγροτική παραγωγή.
Να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, που θα οδηγήσει σε μια νέα διαφορετική αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, με τους εργαζόμενους και το λαό να κάνουν κουμάντο, να έχουν αυτοί στα χέρια τους την εξουσία.
Μια οικονομία που θα λειτουργεί σχεδιασμένα, για την ικανοποίηση των λαϊκών- κοινωνικών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες, καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ!
Στηρίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας και καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους εργαζόμενους, την κοινωνική πλειοψηφία να ενισχύσει αυτό τον αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
Συζήτηση για το Eθνικό Απολυτήριο διοργανώνει το KΚΕ στην Κέρκυρα
ΚΚΕ Κέρκυρας: Μάρτιος 2009 – Μάρτιος 2026… Ίδιος ο μισθός
Κέρκυρα: Μαζική η αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
ΚΚΕ στη Βουλή: Να προσληφθεί άμεσα σχολικός νοσηλευτής στο 5ο Δημοτικό Κέρκυρας

 

Και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από το Ν. Καραθανασόπουλο

 

Για τα προβλήματα των αγροτών, εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών και ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Οι βιοπαλαιστές αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα δίνοντας αγώνα επιβίωσης. Διεκδικούν και προβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα απέναντι στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια και στις τιμές στα προϊόντα που θα τους εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν αλλά και να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Οι πρόσφατες εξαγγελίες μέτρων από την κυβέρνηση όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες αλλά και δεν λύνουν κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ούτε προσφέρουν έστω μία μικρή ανακούφιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 170 εκατομμύρια τα 100 είναι εξειδίκευση παλιών μέτρων. Δηλαδή μιλάμε για 70 εκατομμύρια τα οποία δεν είναι ούτε ψίχουλα για τις περίπου 500 χιλιάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις της χώρας μας. Ειδικά το μέτρο για τους κτηνοτρόφους υπολογίζεται περίπου 1 ευρώ το ζώο, ενώ αφήνονται εκτός όλοι όσοι δεν είχαν τζίρο το δίμηνο Ιανουάριο – Φεβρουάριο, αντίστοιχα το μέτρο για το πετρέλαιο αφήνει εκτός τα 2/3 των αγροτών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:
– Να μειωθεί το κόστος παραγωγής λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ( αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και τα εφόδια, κατάργηση του Φ.Π.Α στα μέσα και τα εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας).
– Να εξασφαλίζεται η προστασία τους από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
– Να εφαρμοστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν το εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Πόρτα Ριάλα, τελικά, η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα
ΚΚΕ Κέρκυρας: Η σύγχρονη και ασφαλής σχολική στέγη δεν είναι πολυτέλεια
KΚΕ: Συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Το ΚΚΕ για την απώλεια του Σ. Χαλβατζή
Όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητής! Σήμερα η ομιλία Παφίλη
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 18 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Συννεφιά με ανοίγματα και ήπιος καιρός στην Κέρκυρα την Κυριακή
  • Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
  • O πολιτισμός της αρένας

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου
  2. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  3. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αντί αποχαιρετισμού: Οι κερκυραϊκές ώρες του Σπύρου Χαλβατζή

12/09/2026 17:37

Μαζική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας για τους Λευκιμμιώτες μαχητές του ΔΣΕ

24/08/2026 18:52

KKE: Πολιτική εκδήλωση στη Λευκίμμη για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού

19/08/2026 23:11

ΚΚΕ: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική με αφορμή το επίδομα παραμεθορίου

09/08/2026 21:21
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise