Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    ΚΚΕ: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική με αφορμή το επίδομα παραμεθορίου
    09/08/2026
    Γιαννούλης: Σειρά παρεμβάσεων και ευπρεπισμού σε μνημεία της Κέρκυρας
    08/08/2026
    Ιδρύεται το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, στις Φυλακές!
    08/08/2026
    Δεξίωση με Γκιλφόιλ στην Κέρκυρα για τα 250 χρόνια της αμερικανικής ανεξαρτησίας
    08/08/2026
    ΚΚΕ: Φιέστες και χλιδή, πρόκληση για το λαό
    07/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έως τους 37,4°C στην Κέρκυρα και τους 36,6°C στους Παξούς
    09/08/2026
    Μητροπολίτης: Σήμερα, το παρά φύσιν και αμαρτωλό ονομάστηκε φυσική ζωή
    09/08/2026
    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα στην Κέρκυρα
    09/08/2026
    Σ. Στεφανίδης: Tα Εξώδικα του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης
    09/08/2026
    Ιδρύεται το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, στις Φυλακές!
    08/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
    Τρίτος εθνικός προορισμός το Ιόνιο με οδηγό την Κέρκυρα
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Mε επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών για τα 60 της χρόνια
    09/08/2026
    Νικόλ Καστόρα: «Η λεβάντα που μου χάρισες… μαράθηκε»
    09/08/2026
    Αλεξία Αρσένη: «Αγάπη σαν…»
    08/08/2026
    Παύλος Βασιλάκης: «Ο Βοσκός και ο Βασιλιάς»
    08/08/2026
    Μουσική από τον κόσμο των video games με πρωταγωνιστές τα κόρνα του Ωδείου Κερκύρας
    08/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ανανέωσε με Αρμενιάκο ο ΟΦΑΜ!
    09/08/2026
    Ένατος στον κόσμο ο Α. Κουλούρης, παρά τον τραυματισμό του
    09/08/2026
    Στην πρώτη ομάδα του Ιονίου ο Ζερμπιώνης!
    08/08/2026
    Πήρε Πέτρο Στεργίου η ΑΕΛ!
    08/08/2026
    Στον Αστακό ολοκληρώνεται το Ράλι Ιονίου 2026
    08/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
    09/08/2026
    Κέρκυρα 2030: να ξαναμιλήσουμε για τον τόπο μας
    08/08/2026
    Κρανίου τόπος
    07/08/2026
    Πόσο απέχει η Ψάθα από τη λογική;
    06/08/2026
    Θύμα μιας… αόρατης λογοκρισίας η «ΦΑΙΑΚΙΑ»
    06/08/2026
Ανάγνωση Απομακρύνεται η άρση Lockdown
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Απομακρύνεται η άρση Lockdown

Πικ-νικ σε πάρκο είναι ο τρόπος που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η άρση του Lockdown.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 21/11/2020
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

 Πικ-νικ σε πάρκο είναι ο τρόπος που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η άρση του Lockdown.

Ο Δρ Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την Ευρώπη, παρότρυνε τους πολίτες να αναβάλουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις ενόψει των Χριστουγέννων, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

“Από το να οργανώσετε μία μεγάλη μάζωξη όπου οι καλεσμένοι θα είναι όλοι ευάλωτοι, καλύτερα να το αναβάλλετε μέχρι να μπορείτε να το κάνετε αυτό με ασφάλεια. Παρά το κρύο και εφόσον το επιτρέπουν οι περιορισμοί της εκάστοτε περιοχής, πηγαίντε με τους αγαπημένους σας για πικ-νικ σε κάποιο πάρκο”, είπε χαρακτηριστικά.

Από τη δική του μεριά, ο Andrew Hayward, καθηγητής επιδημιολογίας μολυσματικών ασθενειών στο University College London και μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για έκτακτες ανάγκες, προειδοποίησε ότι ο συγχρωτισμός τα Χριστούγεννα ενέχει «σημαντικούς κινδύνους», ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους.

Τόνισε ότι δόθηκε “πολύ μεγάλη έμφαση” στο να κυλήσει ομαλά γα όλους η φετινή περίοδος εορτασμού.

Ο καθηγητής προσέθεσε ότι βρισκόμαστε “ένα τσακ” πριν να εξασφαλίσουμε εμβόλια κατά του κορονοϊού στους ηλικιωμένους, έπομένως θα ήταν “τραγικό” να κάνουμε βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις τώρα.

Η άρση του lockdown δεν προβλέπεται να ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου

Σημειώνεται ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης ήταν και παραμένει να προχωρήσει σε σταδιακό και μερικό άνοιγμα της οικονομίας τα Χριστούγεννα, ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει η μάχη με τον κορονοϊό, καθώς η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι ασφυκτική και συνεπώς η άρση του lockdown δεν προβλέπεται να ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου, όπως ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα και ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή πότε και σε ποιο βαθμό θα προχωρήσει.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ, ωστόσο για να ληφθούν αποφάσεις, θα πρέπει η κατάσταση να έχει βελτιωθεί σημαντικά και επίσης να μην υπάρχει κίνδυνος με το που θα ανοίξει η κοινωνία, να επιστρέψει η χώρα στο κόκκινο.

Έτσι ενώ η κυβέρνηση μιλούσε για το σχέδιο για την άρση του lockdown, αλλά και για το σχέδιο εμβολιασμού, χθες αναγκάστηκε να λάβει και νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απέδωσε στη χαλαρότητα των πολιτών σε πολλές περιοχές και προειδοποίησε ότι εάν δεν τηρηθούν από όλους αυστηρά τα μέτρα, θα καθυστερήσει το άνοιγμα της οικονομίας.

“Τα Χριστούγεννα είναι ακόμη πολύ μακριά” δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ερωτηθείς εάν θα ανοιξουν οι Εκκλησίες, υπό το πρίσμα και των κρουσμάτων σε ιεράρχες, αλλά και του γεγονότος ότι νοσηλεύεται με κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι όχι χθες το βράδυ, το υπουργείο Υγείας έφτασε χθες στο σημείο να στείλει τελεσίγραφο επίταξης στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, καθώς αρνήθηκαν να προσφέρουν κλίνες στον πόλεμο κατά του κορονοϊού, γεγονός που δημιούργησε αλγεινές εντυπώσεις. Σήμερα αναμένεται να προχωρήσει η επίταξη.

Η κυβέρνηση όμως ταυτόχρονα δέχεται πιέσεις, ιδίως από τον εμπορικό κόσμο, να ανοίξει την οικονομία τα Χριστούγεννα για να κινηθεί η αγορά. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θέτει την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις αμέσως μετά τη λήξη του 2ου lockdown στις 30 Νοεμβρίου, επικαλούμενη πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα, όπως και η ίδια η κυβέρνηση έχει πει, δεν αποτελούν πηγές υπερμετάδοσης.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει πάντως άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο τι θα γίνει με την εστίαση, ενώ στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών θα μπορούσαν να τεθούν περιορισμοί ατόμων στα ρεβεγιόν ή να μην επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Η Ελλάδα δεν είναι όμως η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλη πίεση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και η ευρωπαϊκή στρατηγική συζητήθηκε κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών της ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης στην παρέμβαση του επισήμανε ότι το όποιο άνοιγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή.

Ζήτησε επίσης τα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών να παραταθούν ώστε να καλύψουν το πρώτο τρίμηνο του 2021 και εξέφρασε την ανησυχία του για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για την οριστική έγκριση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο μπλοκάρουν η Ουγγαρία και η Πολωνία, προκαλώντας μεγάλη ζημιά σε οικονομίες όπως η ελληνική που χρειάζονται επειγόντως τα χρήματα αυτά.

Χαρδαλιάς: “Δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο”

«Δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο» ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, παραδέχτηκε την Παρασκευή και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού στη χώρα, όπως και ότι το ενδεχόμενο άρσης του γενικού απαγορευτικού συνιστά συνάρτηση αυτής της κατάστασης.

«Η άρση των lockdown απασχολεί τους πάντες. Με βάση τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει. Σταδιακά και προσεκτικά, με απόλυτο σεβασμό στην επιδημιολογική κατάσταση, θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για άρση του lockdown. Η πρόθεση είναι να πάμε σε σταδιακή άρση. Σε κάθε περίπτωση όλα θα αξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ας μην κάνουμε πίσω όμως στην τήρηση των μέτρων» εξήγησε χθες το απόγευμα ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη είχαν ανοίξει από νωρίς το πρωί -και για πρώτη φορά τόσο κατηγορηματικά- παράθυρο επέκτασης της καραντίνας λόγω του υψηλού αριθμού των νέων κρουσμάτων και κυρίως των διασωληνωμένων που προστίθενται στο δημόσιο σύστημα υγείας σε ημερήσια βάση.

Έρημη η Πόλη, στο σπίτι όλοι! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Γαλιατσάτος προς Κράτσα: Ζήτα εξαίρεση για τα Ιόνια!
Κυβερνητικό αλαλούμ με το λοκ ντάουν! Πάει Σάββατο τώρα…
Οριστικό: Καθολικό lockdown για έναν μήνα
Προς γενικό Lockdown;
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ανανέωσε με Αρμενιάκο ο ΟΦΑΜ!
  • Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
  • Έως τους 37,4°C στην Κέρκυρα και τους 36,6°C στους Παξούς
  • Μητροπολίτης: Σήμερα, το παρά φύσιν και αμαρτωλό ονομάστηκε φυσική ζωή
  • Mε επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών για τα 60 της χρόνια

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

mitsotakis

Προς γενικό Lockdown: Ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Μητσοτάκης μαζί με Τσιόδρα

04/11/2020

«Μετά τις 12 κολλάει»;

11/08/2020
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise