Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Η Νησιωτικότητα βρίσκεται πλέον ψηλά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα
    13/06/2026
    Δέκα νέα πρόστιμα για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας
    13/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μετατρέψει την ευλογία της νησιωτικότητας σε κατάρα
    12/06/2026
    Κεντρικός Δήμος: Συμβούλιο με 14 θέματα
    12/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Κυβέρνηση τακτοποιεί θέσεις, αγνοεί τη νησιωτικότητα και συνεχίζει να κυβερνά με αλαζονεία
    12/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Απόπειρα στραγγαλισμού νοσηλεύτριας από ασθενή
    13/06/2026
    http://www.corfupress.com/v3/images/2014a/elas_624432510.jpg
    Οπλοστάσιο σε κρύπτες με ηλεκτρικούς μηχανισμούς στη Ζάκυνθο
    13/06/2026
    Κεφαλονιά: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπές για οδήγηση πατινιών υπό την επήρεια αλκοόλ
    13/06/2026
    Διακοπή νερού σε πόλη και προάστια από τα μεσάνυχτα
    13/06/2026
    Ιθάκη: Νεκρός 80χρονος Βρετανός
    13/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
    12/06/2026
    Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία
    12/06/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άνοδος 10,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάιο
    12/06/2026
    Luxury Real Estate: Το «φαινόμενο» της Κέρκυρας και το άλμα του 91%
    12/06/2026
    Επιμελητήριο: Φιλοξένησε το διεθνές δίκτυο Travel Lifestyle Network
    12/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων της Παλαιάς
    13/06/2026
    Με επιτυχία, η πρώτη συναυλία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Κερκύρας
    13/06/2026
    Ξεκινάει έκθεση με 46 εκπληκτικά έργα του Φασιανού στην Κέρκυρα
    12/06/2026
    Με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση «Κρατήσου πάνω μου»
    12/06/2026
    Εγκαινιάζεται η έκθεση «ΚΥΚΛΟΣ – Αέναη Κίνηση» στην Ιατροχειρουργική
    12/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
    Το πυρηνικό μέλλον μας!
    13/06/2026
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις του Αλβανικού λαού
    11/06/2026
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
Ανάγνωση Δήμος Β. Κέρκυρας: Πληρώνω όσο πετάω, κερδίζω όσο διαχωρίζω
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Β. Κέρκυρας: Πληρώνω όσο πετάω, κερδίζω όσο διαχωρίζω

Ενημερωτικό δελτίο τύπου του δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανακύκλωση.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 13/11/2020
Κοινοποίηση
13 λεπ. ανάγνωση
recycle

Ενημερωτικό δελτίο τύπου του δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανακύκλωση.

Αναλυτικά:

• ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του Υπ. Περιβάλλοντος ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ευρίσκεται σε διαβούλευση από την Παρασκευλη 6-11-2020)
• Ακολουθεί το Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης Αποβλήτων, καθώς και ο Οδικός Χάρτης για την Κυκλική Οικονομία.
• Έρχεται επιβράβευση για όσους ανακυκλώνουν αλλά και βαριές «καμπάνες» στους δήμους με χαμηλές επιδόσεις.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η κρίση του κορονοϊού, ήρθε να μας θυμίσει ότι η οικονομία, το κλίμα, η υγεία είναι τομείς αλληλένδετοι και κυρίως ευάλωτοι σε πολλούς παράγοντες που δεν είναι πάντα προβλέψιμοι.
Σε μια τέτοια περίοδο που όλοι προσπαθούμε να προσανατολιστούμε σε πιο ανθεκτικά μοντέλα οικονομικής διαχείρισης, μελετώνται διαφορετικά μοντέλα οικονομίας,  οικολογικότερα, πράσινα, φιλικότερα προς το περιβάλλον και αποτελεσματικότερα προς τον άνθρωπο.

Στην πραγματικότητα λοιπόν , το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την ανακύκλωση ενσωματώνει, στην εθνική  νομοθεσία, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες 2018/851, 2018/852 και θεσπίζει  επιπλέον μέτρα και κανόνες αποτελώντας ουσιαστικά τον «οδικό χάρτη εφαρμογής» βασικών αρχών του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων 2020-230 (ΕΣΔΑ 2020-2030) της χώρας – που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Αύγουστο. Στόχος είναι η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης Με βάση τις διατάξεις του ακόμη δύο κοινοτικές αποφάσεις θα ενσωματωθούν με ΠΔ και ΚΥΑ τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει νομοθετήσει πριν από λίγες εβδομάδες, την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης με αφετηρία τον Ιούλιο του 2021 – σε εφαρμογή επίσης της σχετικής κοινοτικής οδηγίας – και έχει εισαγάγει και εθνικά μέτρα με σειρά κινήτρων για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης.

Σημειωτέον ότι με στόχο την ολοκληρωμένη και σύγχρονη διαχείριση των αποβλήτων στην Ελλάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα το Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης Αποβλήτων, καθώς και τον Οδικό Χάρτη για την Κυκλική Οικονομία.
Η κυκλική οικονομία είναι η φιλόδοξη απάντηση για αειφόρο ανάπτυξη, που λαμβάνει σοβαρά υπόψη και αντιμετωπίζει ουσιαστικά την αυξανόμενη ανησυχία για την εξάντληση των φυσικών πόρων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Για να ξεκαθαρίσουμε τις έννοιες: Στην ανακύκλωση, ένα χρησιμοποιημένο προϊόν αποσυντίθεται σε πρώτες ύλες που ανακτώνται προς επαναχρησιμοποίηση στην παραγωγή νέων προϊόντων. Στην κυκλική οικονομία, το προϊόν σχεδιάζεται εξαρχής, έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται ανακατασκευή και επαναμεταποίηση, για να επαναχρησιμοποιηθεί ως καινούργιο.

Το σημείο όμως που αξίζει ειδικής αναφοράς, ώστε να προετοιμαστούν οι δήμοι όλης της χώρας και οι περιφέρειες, είναι η διαβεβαίωση που δόθηκε από το ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μ. Γραφάκο, όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ, πως παρότι τα παλαιού είδους έργα δεν θα τυγχάνουν χρηματοδότησης, «θα υπάρξει πλήρης χρηματοδότηση υποδομών ανακύκλωσης ». Και πρόσθεσε πως «στην ανακύκλωση, μη ξεχνάμε, μιλάμε και για τα βιοαπόβλητα. Άρα, μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων, μονάδες και υποδομές για συλλογή και ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών προφανώς και χρηματοδοτούνται» στη νέα προγραμματική περίοδο.

Με το δεδομένο ότι αυτήν την περίοδο οριστικοποιούνται οι περιφερειακοί σχεδιασμοί διαχείρισης αποβλήτων και με δεδομένη την πρόθεση της Κομισιόν να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ τους πρώτους μήνες του 2021 παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες λόγω κορωνοιού, όπως διαβεβαίωσε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της EURegionsWeek, από την DG REGIO ο Παναγιώτης Πανταζάτος, υπεύθυνος για την Ελλάδα, ανοίγει ο δρόμος για τους ΟΤΑ όλης της χώρας να ετοιμάσουν και να ωριμάσουν τα έργα που επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν αλλά και να σχεδιάσουν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων στην περιοχή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η EURACTIV.gr, αυτά τα έργα διαχείρισης αποβλήτων θα εντάσσονται κυρίως στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

Με το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση που παρουσίασαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Μανώλης Γραφάκος, αλλάζουν σχεδόν τα πάντα γύρω από τις διαδικασίες ανακύκλωσης στη χώρα. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Με το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση:
1. Τα απόβλητα συσκευασιών θα συλλέγονται πλέον χωριστά (πλαστικό, χαρτί, μέταλλο, γυαλί)
2. Δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να χρεώνουν χαμηλότερα δημοτικά τέλη για όσους παράγουν λιγότερα απόβλητα ή/και ανακυκλώνουν περισσότερο (εισάγεται, δηλαδή, η ευρωπαϊκή αρχή «πληρώνω όσο πετάω»)
3. Επιβάλλονται υψηλότερα τέλη ταφής στους δήμους που οδηγούν τα απόβλητά τους στην ταφή, με στόχο να αλλάξει αυτή η πρακτική
4. Όλα τα νέα κτίρια θα διαθέτουν χώρο συλλογής αποβλήτων για 4 χωριστά ρεύματα
5. Μεταφέρονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την ΕΕ στους δήμους και τις επιχειρήσεις που τα προκαλούν, απαλλάσσοντας από το σχετικό βάρος τους φορολογούμενους

Βασικά σημεία του νομοσχεδίου
Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που παρουσίασε το ΥΠΕΝ (αλλά δεν έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα, αναμένεται τις επόμενες ημέρες) έχουν ως εξής, ανά ενότητα:
Τέλος ταφής αποβλήτων – πληρώνω όσο πετάω – τί γίνεται με τα πρόστιμα
• Από την 01.01.2021 εφαρμόζεται το τέλος ταφής για όλα τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή, με ποσό 15€ ανά τόνο, κλιμακούμενο ετησίως κατά 5€ και έως τα 35€, το 2025. Πρακτικά θεσπίζεται τέλος ταφής για επιπλέον κατηγορίες αποβλήτων, όπως τα ανεπεξέργαστα, καθώς και τα υπολείμματα από τις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, βιοαποβλήτων και κέντρων διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών (ΜΕΑ, ΜΕΒΑ, ΚΔΑΥ) που αναπτύσσονται ανά την επικράτεια.
Το τέλος ταφής θα καταβάλλεται στο Πράσινο Ταμείο προκειμένου να διατίθεται:
• κατά 50% σε Δήμους με σκοπό να ενισχύσουν την πρόληψη, τη χωριστή συλλογή και τελικώς την ανακύκλωση
• κατά 40% στους Δήμους ως ανταμοιβή για τις υψηλές επιδόσεις χωριστής συλλογής – ανακύκλωσης
• κατά 10% για τη χρηματοδότηση έρευνας και τεχνολογίας στον τομέα της ανακύκλωσης και ευρύτερα της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων
Επιπλέον
• Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή το σύστημα Πληρώνω όσο Πετάω ή Κερδίζω όσο Διαχωρίζω. Θεσπίζεται ουσιαστικά το πλαίσιο με το οποίο οι Δήμοι θα μπορούν να διαμορφώνουν τα δημοτικά τους τέλη, ανάλογα με πόσα απόβλητα παράγει ο κάθε δημότης, αλλά και ανάλογα με πόσα από αυτά ανακυκλώνει -και όχι βάσει των τετραγωνικών του ακινήτου του όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Ακόμη,
• Από τον Ιούλιο του 2022 ξεκινά η μετακύλιση προστίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης –που επιβάλλονται κάθε χρόνο στη χώρα μας- στους ΟΤΑ και τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη διαχείριση των στερεών ή υγρών αποβλήτων.
Έτσι, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, τίθεται τέλος στην ανομία και το καθεστώς να πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες για τις παράνομες πρακτικές ορισμένων αναφορικά με:
• Την ανεξέλεγκτη διάθεση των αποβλήτων σε χωματερές
• Την ελλιπή διαχείριση των υγρών αποβλήτων (λυμάτων)
• Τη μη διαχείριση των ιστορικά αποθηκευμένων αποβλήτων
Σύστημα επιστροφής χρημάτων για κουτιά – φιάλες αλουμινίου και ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση για όλα
• Θεσπίζεται από τον Ιανουάριο του 2023, σύστημα επιστροφής χρημάτων στον πολίτη, για τις φιάλες αλουμινίου. Αντίστοιχα με ό,τι θεσπίσθηκε με τα πλαστικά μπουκάλια, οι πολίτες που θα επιστρέφουν στα σημεία πώλησης τα αλουμινένια μπουκάλια τους, θα ανταμείβονται για τη συμμετοχή τους στην ανακύκλωση. Το μέτρο αυτό ήδη εφαρμόζεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Νορβηγία, η Σουηδία κλπ.
• Προάγεται η επαναχρησιμοποίηση, ως ένα από τα βασικά μέτρα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων. Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται σε δικά τους επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη φαγητού και ποτού και μάλιστα με έκπτωση. Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2022, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εστίασης υποχρεούνται:
• Να εξυπηρετούν τον καταναλωτή που φέρνει δική του επαναχρησιμοποιούμενη συσκευασία
• Να κάνουν έκπτωση όταν πωλούν προϊόντα σε επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία του καταναλωτή
• Να ενημερώνουν με οποιονδήποτε τρόπο τους καταναλωτές γι΄ αυτήν την έκπτωση
Ακόμη,
• Θεσπίζεται από τον Ιανουάριο του 2025 υποχρέωση για ελάχιστο ανακυκλωμένο περιεχόμενο 30% στις πλαστικές σακούλες μεταφοράς. Σε συνέχεια του περιβαλλοντικού νόμου 4685/2020, με τον οποίο θεσπίστηκε ενιαίο τέλος στις σακούλες, προκειμένου να μην υπάρχουν «παραθυράκια» με το πάχος τους, θεσπίζεται ελάχιστο ανακυκλωμένο περιεχόμενο σε ποσοστό 30%, για όλες τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς, με στόχο να γίνουν πιο οικολογικές, αλλά και να ενισχυθεί η αγορά ανακυκλώσιμων υλικών στην Ελλάδα.
Από τον Ιανουάριο του2023 (2 χρόνια νωρίτερα), εφαρμόζεται το ίδιο μέτρο στους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης οι οποίοι απαγορεύεται να προμηθεύονται  πλαστικές σακούλες μεταφοράς που δεν περιέχουν τουλάχιστον 30% ανακυκλωμένο πλαστικό.
Χωριστή συλλογή αποβλήτων συσκευασίας
• Σε όλες τις νέες οικοδομές, με την έναρξη ισχύος του νόμου, θεσπίζεται η απευθείας υποχρέωση 4 χωριστών ρευμάτων συλλογής αστικών αποβλήτων (μέταλλο, χαρτί, πλαστικό, γυαλί). Σε κάθε νέο κτίριο θα πρέπει να εξασφαλίζεται ο κατάλληλος χώρος για τη συλλογή 4 ρευμάτων αποβλήτων (πχ σε ισόγεια, αυλές, πιλοτές, εύκολα προσβάσιμα υπόγεια).
• Έτσι, θα διευκολύνεται η χωριστή συλλογή, η εφαρμογή του «Πληρώνω όσο Πετάω» αλλά και η μείωση των κάδων στον δρόμο.
Από τον Ιανουάριο του 2022 υποχρεώνονται να οργανώνουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας σε 4 ρεύματα (για πλαστικό, χαρτί, μέταλλο,  γυαλί):
• Κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλιακοί χώροι
• Αθλητικές εγκαταστάσεις
• Εμπορικά και Συνεδριακά κέντρα
• Ξενοδοχεία
• Εγκαταστάσεις εκπαίδευσης
• Νοσοκομεία / κλινικές
• Λιμάνια, κεντρικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί, πλοία
• Τράπεζες
• Καταστήματα εστίασης
•
Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να οργανώνουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας σε διακριτά ρεύματα εντός των κτιρίων τους ή άλλων χώρων και εγκαταστάσεων για τα οποία φέρουν την ευθύνη λειτουργίας.

Επιπλέον, θεσπίζεται η υποχρέωση των Δήμων να εφαρμόσουν το προαναφερόμενο το μέτρο σε:
• αθλητικές εγκαταστάσεις
• παιδικές χαρές
• βρεφονηπιακούς σταθμούς
• άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις συνάθροισης κοινού

• Από τον Σεπτέμβριο του 2021, όλα τα σχολεία θα πρέπει να διαθέτουν κάδους για τη χωριστή συλλογή:
1. Χαρτιού
2. συσκευασιών
3. αποβλήτων τροφίμων
• Καθιερώνεται η χωριστή συλλογή των επικίνδυνων αποβλήτων στα νοικοκυριά, από είδη καθημερινής χρήσης, όπως τα προϊόντα καθαρισμού (χλωρίνες κλπ.), τα βερνίκια, τα χρώματα κλπ.

Οι Δήμοι έως την 31 Δεκεμβρίου 2023 υποχρεούνται να οργανώνουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων αυτών, είτε στα πράσινα σημεία τους είτε σε οποιονδήποτε άλλο αδειοδοτημένο χώρο, που υποδεικνύει ο οικείος ΦοΔΣΑ.

Ενεργειακή αξιοποίηση υπολειμμάτων
• Από τον Ιανουάριο του 2022, η συνολική ποσότητα των μη ανακυκλώσιμων αποβλήτων (υπολειμμάτων) από τα ΚΔΑΥ, θα χρησιμοποιείται ως δευτερογενές καύσιμο, το οποίο θα αξιοποιείται ενεργειακά στην ενεργοβόρο βιομηχανία ή/ και σε Μονάδες Ενεργειακής Αξιοποίησης. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή και περιορίζεται η εξάρτηση των ενεργοβόρων βιομηχανιών απόρυπογόνα συμβατικά καύσιμα.
• Ορίζεται ότι το ΥΠΕΝ αναλαμβάνει την αρμοδιότητα υλοποίησης των μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης

Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ)
Ο ΕΟΑΝ εκσυγχρονίζεται οργανωτικά και λειτουργικά όπως και τα Συστήματα Ανακύκλωσης που υπάγονται σε αυτόν. Ειδικότερα:

• Καθιερώνονται συγκεκριμένες προδιαγραφές για το περιεχόμενο των επιχειρησιακών φακέλων που υποβάλλουν τα συστήματα στον ΕΟΑΝ, με σκοπό αφενός να υπάρχει συνοχή στο τι στοιχεία υποβάλλει το κάθε σύστημα, αλλά και αφετέρου να διασφαλίζεται ότι η λειτουργία των Συστημάτων βοηθάει τη χώρα να πετύχει τους στόχους της για την ανακύκλωση
• Θεσπίζονται συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στην εξέταση και έγκριση των επιχειρησιακών σχεδίων που υποβάλλουν τα Συστήματα στον ΕΟΑΝ, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης στην έγκριση και λειτουργία των συστημάτων ανακύκλωσης στη χώρα
•  Ενεργοποιούνται τα εργαλεία για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του ΕΟΑΝ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον αναβαθμισμένο ρόλο του.

Δήμος Βορρά: Ο ΑΣΚ Θινάλι κέρδισε την καρδιά της Κέρκυρας
Το μήνυμα Μαχειμάρη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Δήμος: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση
Στον τελικό του Πρωταθλήματος ο ΑΣΚ«Θινάλι» – Συγχαρητήρια από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας
Η βράβευση του Δήμου Βορρά και τα μετρήσιμα αποτελέσματα του 2025
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Απόπειρα στραγγαλισμού νοσηλεύτριας από ασθενή
  • Γκίκας: Η Νησιωτικότητα βρίσκεται πλέον ψηλά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα
  • Δέκα νέα πρόστιμα για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας
  • Οπλοστάσιο σε κρύπτες με ηλεκτρικούς μηχανισμούς στη Ζάκυνθο
  • Τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων της Παλαιάς

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  2. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  3. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  4. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  5. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Δήμος Βορρά: Αντίστροφη μέτρηση για τον καθαρισμό οικοπέδων έως τις 15 Ιουνίου

01/06/2026

“Η τιμητική διάκριση του Δήμου Βορρά, επιστέγασμα καθημερινού μόχθου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα”

29/05/2026

Δολιοφθορές σε αγωγό στην Κληματιά καταγγέλλει η δημοτική αρχή Βορρά

28/05/2026

Ο Βορράς, τιμώμενος Δήμος στην Attica Green Expo

26/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise