Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Σαράντης Λευθεριώτης, νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα
    12/08/2026
    Αλεξάκης: Όταν η ανικανότητα βαφτίζεται αναμόρφωση, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο τόπος
    12/08/2026
    Aυλωνίτης: 310 χρόνια από το «Ασέδιο των Κορυφών»
    11/08/2026
    Ξεκίνησαν οι εργασίες για το σχολείο Γουβιών – Κοντοκαλίου
    10/08/2026
    Συμπαράταξη Πολιτών: Nέος Επιτελάρχης στην ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας
    10/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος
    11/08/2026
    Σύγκρουση σκαφών με 211 επιβαίνοντες στο Βουτούμι – Στο νοσοκομείο μια γυναίκα
    11/08/2026
    Μέγιστες θερμοκρασίες και δείκτης θερμότητας σε Κέρκυρα & Παξούς
    11/08/2026
    Μεγαλοπρεπής η Λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα
    11/08/2026
    ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου
    11/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
    Τρίτος εθνικός προορισμός το Ιόνιο με οδηγό την Κέρκυρα
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Σήμερα, η συναυλία της Καποδίστριας στην Άνω Πλατεία
    12/08/2026
    Εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι από τη ΦΕ Μάντζαρος
    12/08/2026
    Όταν τα video games έγιναν μουσική: Μια ξεχωριστή «GAME NIGHT» από το Ωδείο Κερκύρας
    12/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
    ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤ στο Θέατρο του Μον Ρεπό
    11/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στον Ιόνιο ο Δ. Ρουμελιώτης!
    11/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
    Eυρωπαϊκό Στίβου: Oριακά, εκτός τελικού η Καρύδη
    11/08/2026
    Το 36ο Ράλι Ιονίου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στον Αστακό
    10/08/2026
    Στην καλύτερη 10άδα του κόσμου ο Λιτσαρδόπουλος!
    10/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
    Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
    09/08/2026
    Κέρκυρα 2030: να ξαναμιλήσουμε για τον τόπο μας
    08/08/2026
    Κρανίου τόπος
    07/08/2026
    Πόσο απέχει η Ψάθα από τη λογική;
    06/08/2026
Ανάγνωση Το ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού για την καταγγελία επίθεσης στον σπουδαστή στη Κέρκυρα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Το ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού για την καταγγελία επίθεσης στον σπουδαστή στη Κέρκυρα

Κείμενο της Πανελλαδική Γραμματείας του ΠΑΜΕ σε Επισιτισμό-Τουρισμό "με αφορμή το βασανισμό συναδέλφου σπουδαστή στη Κέρκυρα".

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 07/08/2019
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση
pame

Κείμενο της Πανελλαδική Γραμματείας του ΠΑΜΕ σε Επισιτισμό-Τουρισμό “με αφορμή το βασανισμό συναδέλφου σπουδαστή στη Κέρκυρα”.
Το κείμενο:
Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στον Επισιτισμό, Τουρισμό και στα Ξενοδοχεία καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση της εργοδοσίας που δέχτηκε συνάδελφος σπουδαστής κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας. Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο στο κλάδο να καταδικάσει αυτό το γεγονός με κάθε τρόπο και πρωτοβουλία.
Η άγρια επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος σπουδαστής με βάση τις καταγγελίες του ίδιου και του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας, ξεπερνά πλέον κάθε όριο.
Η κακοποίηση του συναδέλφου στο εστιατόριο στη Κέρκυρα, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, γιατί δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Ήρθε ως αποτέλεσμα της γενικότερης κατάστασης που έχουν επιβάλλει οι εργοδότες σε όλους τους χώρους δουλειάς του κλάδου. Ο τραμπουκισμός, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί αποτελούν πάγια τακτική όλων των επιχειρήσεων του κλάδου, ιδιαίτερα σε νέους σε ηλικία εργαζόμενους, μετανάστες και γυναίκες.
Βγαίνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια η πολύ σκληρή πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι εργοδότες με τις πλάτες των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Όλες οι κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες διατηρούν και ενισχύουν το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στους εργοδότες να εκμεταλλεύονται τους νέους εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα τους σπουδαστές ως τζάμπα εργατικό δυναμικό, «αναλώσιμο υλικό», με απόλυτα μοναδικό σκοπό το κέρδος και την εξυπηρέτηση του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο.
Για όλους πλέον τους εργοδότες θεωρούνται δεδομένα, τα ατελείωτα ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, η πολυαπασχόληση, η δουλειά χωρίς ρεπό, η διαμονή και η σίτιση που θυμίζει μεσαίωνα, η υποταγή και ο συμβιβασμός, μαζί με τις ψεύτικες ελπίδες για καριέρα και φήμη. Αυτά είναι τα πρώτα μαθήματα που δίνει η εργοδοσία στους νέους εργαζόμενους που ασκούν τη πρακτική τους άσκηση. Θέλουν σκυμμένα κεφάλια, εργαζόμενους φοβισμένους, ώστε ανενόχλητοι να συνεχίζουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους από τη δική μας δουλειά, από το δικό μας ιδρώτα. Με βάση αυτά έχουν δώσει οι κυβερνήσεις το δικαίωμα στους εργοδότες και τους μηχανισμούς τους να βαθμολογούν και να κρίνουν τη συνέχεια και το μέλλον του κάθε σπουδαστή, χρησιμοποιώντας τη βαθμολογία ως εργαλείο καταπίεσης και επιβολής.
Αυτή τη πραγματικότητα κρύβει η «δίκαιη ανάπτυξη» που υπηρετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ , αυτά κρύβει και η λεγόμενη «βιώσιμη ανάπτυξη» που υπηρετεί η ΝΔ, πάντα στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής της ΕΕ και των απαιτήσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό το καθεστώς επιβάλλει η συνεχιζόμενη με αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξη συνολικά στο κλάδο μας. Τέτοια και χειρότερα είναι τα αποτελέσματα της. Από τη μία μεριά επιφυλάσσει κέρδη και τεράστια πλούτη για τους εργοδότες και από την άλλη φτώχεια, τρομοκρατία, βία για τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, κάθε νέο σπουδαστή και σπουδάστρια να μην φοβηθούν, να μην σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε αυτή την άθλια κατάσταση που θέλουν να επιβάλλουν οι εργοδότες με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Να βγούμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Η λύση βρίσκεται μέσα από την οργανωμένη και συλλογική διεκδίκηση. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κλαδικά συνδικάτα σε κάθε πόλη σε κάθε περιοχή. Οι εργαζόμενοι με τους ηρωικούς αγώνες τους έχουν αποδείξει ότι όταν είναι οργανωμένοι ενωμένοι κόντρα στο πραγματικό τους αντίπαλο, τίποτα δε μπορεί να τους λυγίσει. Η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια.
Καλούμε τα όλα τα σωματεία , τους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουμε άμεσα :
Να υπάρξει αυστηρή τιμωρία για την εργοδότρια εταιρεία που έχει την ευθύνη για το βασανισμό του συναδέλφου σπουδαστή.
Οι πρακτικά ασκούμενοι να αποκτούν γνώση και να μη γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης των εργοδοτών. Να μην καλύπτουν οι σπουδαστές τις ελλείψεις σε οργανικές θέσεις των επιχειρήσεων , να τηρείτε αυστηρά ο κανονισμός πρακτικής άσκησης.
Να τηρούνται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, να διασφαλίζεται αξιοπρεπή διαμονή και σίτιση των σπουδαστών.
Να αφαιρεθεί από τους εργοδότες και τα στελέχη τους το δικαίωμα βαθμολόγησης και απόλυσης των πρακτικά ασκούμενων. Την εποπτεία της πρακτικής άσκησης να έχει το αρμόδιο υπουργείο.
Να τηρούνται όλοι οι όροι αμοιβής και εργασίας σύμφωνα με την κλαδική συλλογική σύμβαση και να ασφαλίζονται κανονικά.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

“Βιολογικός Σιναράδων Σκάφωνα: Η αλήθεια δεν κρύβεται άλλο”
Κέρκυρα/καταγγελία: Ασιάτες οικοδόμοι μένουν σε προαύλιο μισογκρεμισμένου κτιρίου
Καταγγελία γονέα για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο Μάρμαρο
Γουβιά: Συλλογική καταγγελία για εγκατάσταση υπέρογκης κεραίας κινητής
Γουβιά: Συλλογική καταγγελία για εγκατάσταση υπέρογκης κεραίας κινητής
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σήμερα, η συναυλία της Καποδίστριας στην Άνω Πλατεία
  • Ο Σαράντης Λευθεριώτης, νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα
  • Εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι από τη ΦΕ Μάντζαρος
  • Αλεξάκης: Όταν η ανικανότητα βαφτίζεται αναμόρφωση, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο τόπος
  • Όταν τα video games έγιναν μουσική: Μια ξεχωριστή «GAME NIGHT» από το Ωδείο Κερκύρας

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Καπνοί σε λεωφορείο που μετέφερε (και) μαθητές του 9ου δημοτικού

28/11/2022

Βασανιστικός θάνατος για άλογο στο Σιδάρι, χωρίς νερό, κάτω απ΄ τον ήλιο!

08/09/2022

Μαλαματίνα: Επεισόδια στο εργοστάσιο – Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει επίθεση από τα ΜΑΤ

31/08/2022

Καταγγελία για βιαιοπραγία κατά εργαζόμενης σε ξενοδοχείο

05/08/2022
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise