Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
    25/08/2026
    Επιχειρηματική αποστολή αγοραστών από Σουηδία και Ινδία σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα
    25/08/2026
    Μαχειμάρης: Σαλπάρουμε στη Βόρεια Κέρκυρα του αύριο
    25/08/2026
    Μπιάγκης για επίσκεψη Κεφαλογιάννη: Μεγάλες δηλώσεις για τα μικρά μας νησιά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα
    25/08/2026
    Κουλούρης: «Δεν μίλησα για μετονομασία των Επτανήσων – Μίλησα για ένα ισχυρό τουριστικό brand»
    25/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διάσωση Ρωσίδας περιπατήτριας από χαράδρα στη Γλυφάδα
    25/08/2026
    Συλλυπητήρια απ’ τον Aυλωνίτη για την απώλεια του Τάσου Γκόγκα
    25/08/2026
    Κέρκυρα και Ιόνια σε Red Code την Τετάρτη
    25/08/2026
    Kέρκυρα: 719 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια εβδομάδα
    25/08/2026
    Στροφή σε ενισχυμένο Μαΐστρο στο Βόρειο Ιόνιο την Τετάρτη
    25/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία
    24/08/2026
    Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
    24/08/2026
    Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    24/08/2026
    school 241107
    ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
    23/08/2026
    EΛΜΕ Κέρκυρας: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους και διεκδικήσεις για τα 201 κενά
    23/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Μουσικής και οι ακροάσεις της Χορωδίας Κέρκυρα
    25/08/2026
    Αλεξάνδρα Κάτσιου: «Η Φλόγα των Σκιών»
    24/08/2026
    Στο Φως του Φεγγαριού
    24/08/2026
    “H Παρέα τoυ ΜΙΚΥ και το Τραγούδι της Χαράς” στον Ορφέα
    24/08/2026
    23 Αυγούστου 2026: Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής γίνεται 185 ετών
    23/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η Διαβάτη
    25/08/2026
    ΟΦΑΜ: Νέα ενίσχυση με τον 18χρονο Παναγιώτη Σιαράκα
    25/08/2026
    Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
    25/08/2026
    Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
    23/08/2026
    Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες
    23/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
    Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
    23/08/2026
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
Ανάγνωση Τρεις παραιτήσεις από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω σκουπιδιών
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Τρεις παραιτήσεις από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω σκουπιδιών

UPDATE: Εξαιτίας του ζητήματος των απορριμμάτων, ο Γιάννης Κρητικός, ο Φίλιππος Μπερδούσης και η ΛέναΜουρίκη παραιτήθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 10/03/2018
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση
syriza

UPDATE: Εξαιτίας του ζητήματος των απορριμμάτων, ο Γιάννης Κρητικός, ο Φίλιππος Μπερδούσης και η ΛέναΜουρίκη παραιτήθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
Αναλυτικά, η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Κρητικού:
Κέρκυρα 09/03/2018
Προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κερκύρας. Όχι γιατί εγκαταλείπω τις αξίες και τις αρχές της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά γιατί διαπιστώνω ότι για ένα μείζον αυτοδιοικητικό θέμα που ταλανίζει την κοινωνία της Κέρκυρας πάνω από τριάντα χρόνια και το οποίο στην παρούσα φάση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, και εννοώ φυσικά το θέμα των απορριμμάτων, οι αρμόδιοι υπουργοί αδυνατούν να δώσουν τη δέουσα πολιτική λύση . Πρόκειται μάλλον για μια ιδεοληψία και όχι για πολιτικό ρεαλισμό. Όταν μια κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός κοινωνικού εκτροχιασμού με χαρακτηριστικά κοινωνικού αυτοματισμού το να μιλάμε θεωρητικά είναι μάλλον πολιτικά και κοινωνικά άστοχο.
Είναι γνωστό ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα έλαβε απόφαση για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στο άμεσο χρονικό διάστημα και προσπάθησε να βρει ρεαλιστικές λύσεις για το μεσοδιάστημα. Οι αποφάσεις αυτές παρόλο που πάρθηκαν ομόφωνα δεν στηρίχθηκαν με τον ίδιο ζήλο από όλους τους συντρόφους , κάτι που προκάλεσε την απογοήτευση μου. Η μόνη αγωνία της Νομαρχιακής αλλά και δική μου προτεραιότητα ,ενός ατόμου καθαρά κινηματικού, είναι οι ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά να υπερέχουν έναντι όλων. Δεν ξέρω αν με την τελευταία τοποθέτηση των αρμοδίων κρατικών λειτουργών μπορεί κάτι τέτοιο να υλοποιηθεί.
Είναι λυπηρό την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει μια τεράστια μάχη να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να δώσει ελπίδα και προοπτική ξανά στον Ελληνικό λαό να βρίσκονται κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι υπονομεύουν το έργο του παίρνοντας ακραίες και σκληροπυρηνικές αποφάσεις δημιουργώντας προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τους κατοίκους του Τεμπλονίου γιατί δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε όσα τους υποσχεθήκαμε καθώς και από τους κατοίκους της Λευκίμμης στους οποίους φανήκαμε αναξιόπιστοι.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συντρόφους μου για τη συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήμουν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του Σύριζα Κέρκυρας και να τους υποσχεθώ ότι θα βρίσκομαι κοντά τους.
Θέλω να πιστεύω ότι θα κυριαρχήσει η συλλογική προσπάθεια σε αντίθεση με την καθεστωτική αντίληψη και την προσωπική ανέλιξη ορισμένων. Η Αριστερά δεν πρέπει επ’ ουδενί να απομακρύνεται από τις ηθικές της καταβολές.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Κρητικός
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή παραίτησης του Φ. Μπερδούση:
berdousis-paraitisi
Η παραίτηση της Λένας Μουρίκη
Προς: Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζα και ευχόμουν να βρεθεί μία ρεαλιστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλανίζει το νησί εδώ και χρόνια. Και εγώ, μαζί με όλους εσάς, είμαι υπέρ της κατασκευής εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Τεμπλόνι. Για τις ανάγκες του μεσοδιαστήματος, είμαι καταρχάς υπέρ της εξεύρεσης χώρου εναπόθεσης των απορριμμάτων εντός Κέρκυρας, με βασική προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση, και εν συνεχεία, αν αυτό δεν είναι εφικτό, της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός νησιού. Αυτή η λύση, άλλωστε, προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματός μας. Μία λύση που έχει εφαρμοστεί σε ανάλογες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος δεν ήμασταν εμείς αρμόδιοι, από την πρώτη ώρα ως κόμμα κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου στις αυτοδιοικητικές αρχές, ενώ συγχρόνως είχαμε τη βούληση να προτείνουμε λύσεις αντιμετώπισής του και καταβάλλαμε προσπάθειες συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, όμως, αφουγκραστήκαμε -ως οφείλαμε- τις τοπικές κοινωνίες, κάναμε προτάσεις και ήρθαμε σε επαφή με αρμόδια στελέχη των υπουργείων στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.
Ωστόσο, η ανικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης να διαχειριστεί και να λύσει το πρόβλημα προκάλεσε ένα αδιέξοδο άνευ προηγουμένου με αποτέλεσμα εδώ και τριάμισι χρόνια να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.
Πέρα όμως από την ανικανότητα και την ολιγωρία, αυτό που με εξοργίζει πραγματικά είναι η έλλειψη ευθιξίας από την πλευρά των τοπικών ιθυνόντων να κοιτάξουν κατάματα τους Κερκυραίους πολίτες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν και όχι να αποποιούνται των ευθυνών τους.
Διαφωνώ ριζικά με τη λύση που προτείνεται από την πλευρά του Υπουργείου, δηλαδή το άνοιγμα του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης, για λόγους που είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία.
Ας μη ξεχνάμε, εν τέλει, ότι αυτή ήταν και προεκλογική δέσμευση του τωρινού Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Για όλους αυτούς τους λόγους, που είναι λόγοι πολιτικής ευθιξίας και αξιοπρέπειας, θα ήθελα να καταθέσω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τον πρώην Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, σύντροφο Γιάννη Κρητικό, για την έντιμη στάση του όχι μόνο στο θέμα των απορριμμάτων, όταν κάποιοι άλλοι αποδείχθηκαν πολιτικά νάνοι και κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά και γενικότερα για όλη την παρουσία στη θέση του Συντονιστή.
Συντροφικά,
Λένα Μουρίκη
 

Παραιτήθηκε o Mωραΐτης από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Θιναλιακός: Μεγάλη κίνηση με Κρητικό!
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
“Η Βιοηθική την Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”
Μπιάγκης: Σφοδρή κριτική για τα σκουπίδια στη Νότια Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Διάσωση Ρωσίδας περιπατήτριας από χαράδρα στη Γλυφάδα
  • Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η Διαβάτη
  • ΟΦΑΜ: Νέα ενίσχυση με τον 18χρονο Παναγιώτη Σιαράκα
  • Στην τελική ευθεία τo νέο Κλειστό Προπονητήριο στις Αλυκές
  • Συλλυπητήρια απ’ τον Aυλωνίτη για την απώλεια του Τάσου Γκόγκα

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ο οδικός χάρτης για τα σκουπίδια: Απομακρύνονται άμεσα τα δέματα από το Τεμπλόνι!

05/07/2026

ΔΕΕΠ για απορρίμματα στο Νότο: Οι πολίτες δικαιούνται αλήθεια, λύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις

05/07/2026

Σκουπίδια: «Χρυσό» χαράτσι στους Κερκυραίους!

05/07/2026

ΛΑΣY: Καταγγελία για τη στάση της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα των απορριμμάτων

01/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise