Την απόφαση ένταξης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής. Το αντικείμενο του έργου είναι η πλήρης ανακατασκευή του μουσείου, στην ίδια μορφή με το προϋπάρχον κτίριο, και η επανέκθεση των συλλογών και των εκθεμάτων του.
Το διώροφο κτίριο, με υπόγειο και υπερυψωμένο ισόγειο, έχει περάσει τα εξήντα χρόνια ζωής. Οι φθορές του χρόνου και κυρίως οι ζημιές από τους σεισμούς του 2014 το κρατούν κλειστό, με ανάγκες δομικής, τεχνολογικής και λειτουργικής αναβάθμισης.
Η πράξη θα υλοποιηθεί μέσω έντεκα υποέργων. Στόχος είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός, ενεργειακά αποδοτικός και προσβάσιμος πολιτιστικός χώρος.
Η υλοποίηση είχε ξεκινήσει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, λόγω των αυστηρών προθεσμιών του πρώτου χρηματοδοτικού εργαλείου. Μετά την ολοκλήρωση, τη λειτουργία του μουσείου θα έχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σημειώνεται ότι το έργο αναμένεται να συμβάλει στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Αργοστολίου, στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην απόδοση ενός μουσείου στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

