Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:
Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, ανάμεσά τους χιλιάδες στην Κέρκυρα, βλέπουν τις οφειλές τους να μεταβιβάζονται χωρίς να μαθαίνουν ποτέ πόσο πουλήθηκαν. Έτσι, δεν μπορούν να αξιολογήσουν μια πρόταση ρύθμισης ούτε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Την ίδια ώρα, πολλές δικαστικές αποφάσεις διαπιστώνουν καταχρηστική συμπεριφορά των funds. Καταγγέλλονται επίσης βεβιασμένες διαταγές πληρωμής, ακόμη και σε οφειλέτες που βρίσκονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνο των επενδυτών. Και η προστασία του δανειολήπτη δεν μπορεί να εξαρτάται από το αν θα δικαιωθεί, χρόνια μετά, στα δικαστήρια.
Ο δανειολήπτης δικαιούται να ξέρει πόσο πουλήθηκε το δάνειο του. Άμεσα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα εποπτείας για να σταματήσουν οι καταχρηστικές πρακτικές των funds.

